orestispap2001 4 Οκτωβρίου 2014 #1 Share 4 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα σας. Θα ήθελα την βοήθεια σας για την επιλογή νέων συγκατοικων για το καινούργιο ενυδρείο που θα στεισω σε λιγες μέρες. Το ενυδρείο είναι 100*40*50 200λιτρα οπότε μιλάμε για 160 λίτρα καθαρά. Θα είναι με μπεζ χαλαζιακη αμμο, δύο βράχους δεξιά αριστερά, ρίζες ξύλινες και με τον καιρό ελπίζω σε αρκετά πυκνό φυτεμένο. Το ph μπορώ να το ρίξω με διοξείδιο και κοντρολλερ αλλά μέχρι αυτό σαν επεξεργασία νερου. Τα ψάρια που έχω και θα μπουνε στο καινούργιο είναι ενα κοπάδι sarpae tetra ενα sidthmounky botia(μην βαρατε.. Κάπως έτσι γράφεται) μια χήρα (ροζ.. Την έσωσα απο μιας γνωστής που ο θεός να το κάνει ενυδρείο... Μιλάμε στο έλεος του θεού.. Χωρίς φίλτρο χωρίς φως χωρίς τπτ. Μην μιλήσω για αλλαγές.. Τέλος πάντων) Και ένα πλεκο ο οποίος για αρχή θα μπεί αλλά στην πορεία θα δωθεί..(Αυτός είναι η αιτία της αλλαγής σε μεγαλύτερό ενυδρείο γτ έτσι κατάφερα την γυναίκα μου να πει εντάξει... Αλλά μετά "αγάπη μου μας πέθανε ο πλεκο" και θα τον δώσω... Χιχιχι... Υπάρχει υποχθόνιο σχέδιο απο πίσω....) Λοιπόν μετα την ακατάσχετη πολυλογια μου στο θέμα μας. Τι ψαράκια μπορω να επιλεξω με βάση αυτά που έχω ήδη; Οεο;;;; Τα φώτα σας παρακαλώ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 4 Οκτωβρίου 2014 #2 Share 4 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα Οι επιλογές σου σε τόσα λίτρα ειναι παραπάνω απο πολλές! Το θέμα είναι τι ψάρια σου αρέσουν και πως θέλεις το ενυδρείο σου? ΥΓ : Το Sidthimunki Botia θέλει κοπάδι... Η ροζ χήρα ποια είναι? Συνήθως φοράνε μαύρα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 4 Οκτωβρίου 2014 Author #3 Share 4 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα Οι επιλογές σου σε τόσα λίτρα ειναι παραπάνω απο πολλές! Το θέμα είναι τι ψάρια σου αρέσουν και πως θέλεις το ενυδρείο σου? ΥΓ : Το θέλει κοπάδι...Η ροζ χήρα ποια είναι? Συνήθως φοράνε μαύρα! Χαχαχα ναι... Αυτή μας βγήκε ροζ... Έτσι είναι http://animal-world.com/encyclo/fresh/characins/images/ColoredSkirtTetraWFCh_C2442.jpg . Βασικά είναι από τα βαμμένα ψάρια που κυκλοφορούν.. Λάθος βέβαια. Επίσης επειδή είναι τετρα και αυτό θέλει κοπάδι. Το ξέρω ότι μπαίνουν πολλά είδη απλά με τα υπάρχον ψάρια το θέμα μου είναι τι μπαίνει και απο ποσα. Το ενυδρείο είπα πανω κάτω πως το θέλω. Όσο για το μποτια μάλλον θα μείνει μοναχουλης γιατί είναι πανάκριβο για εμένα για να το κοπαδιασω.. 8-9€ το είχα πάρει... Δεν δίνω 50€ για μποτια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Οκτωβρίου 2014 #4 Share 4 Οκτωβρίου 2014 Ολα τα ψαρια που ηδη εχεις θελουν κοπαδι.Οπωτε για αρχη ξεκινα να τα κανεις κοπαδια και μετα βλεπεις τι αλλο μπορεις να βαλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 5 Οκτωβρίου 2014 Author #5 Share 5 Οκτωβρίου 2014 Ολα τα ψαρια που ηδη εχεις θελουν κοπαδι.Οπωτε για αρχη ξεκινα να τα κανεις κοπαδια και μετα βλεπεις τι αλλο μπορεις να βαλεις. Καλημερα. Την χηρα 110% θα την κοπαδιασω οταν θα μπει στο μεγαλυτερο. Το μποτια με βαση πλειροφοριες που βρηκα εδω: http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=830+885+1587&pcatid=1587 Οπου λεει οτι καλο θα ειναι να υπαρχει ενα κοπαδι του ιδιου ειδους ή ενα κοπαδι με αλλα ημιαγρια ψαρια. "The Sidthimunki Botia Loach is an active scavenger that is a semi-aggressive fish that enjoys the company of its own species, or other semi-aggressive fish." Και να σου πω την αληθεια και η χηρα(πιθανολογω λογο οτι ειναι τετρα με τετρα απλα αλλο ειδος αλλα και το μποτια δειχνουν να εχουν προσχωρησει στο κοπαδι. Τωρα τα sarpae ειναι κοπαδι ηδη, τον αριθμο 7. Πες αλλο ενα κοπαδι με τις χηρες αλλα 7, συνολο 7+7+1=15 και ο πλεκο 16 μπαινει τπτ αλλο; Εχετε καμια προταση και αν ναι σε τι αριθμο; Επισης να ρωτησω κατι και για τις χηρες. Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα να ειναι οι υπολοιπες κανονικες μαυρες; Γιατι δεν θελω να αγορασω και να στηριξω την τακτικη του βαψιματος των ψαριων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 22 Οκτωβρίου 2014 Author #6 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Λοιπόν μετά απο έρευνα που έκανα δεν είναι black widow αλλά black skirt και είναι αυτό https://lh4.googleusercontent.com/proxy/4Cq5YgdyLULNuuFK3GbFRhF_fjl4pIgFc1f0ROruJZpThuCrfT6AK9g0FSDEH5kCcDFRwUSny3zjHIaP5sCj0fhetjfjWck7OeUjqLesq2BY=w414-h294-nc Εμένα βέβαια είναι βαμμένο οπότε είναι αυτό https://lh6.googleusercontent.com/proxy/tYn--IYrQn5MvqE61VbxLIOF4Rq815mhXrhsxzli-gaCKj6WHGL7kdSymvqUKqo-Gk42qjy9SGWO3buz6Yj3YtShDB5Jcy_PduN-zCmYVOOf6mfpPoGCq45Y_CeAZjRhncQEjwRS9Rp4TAOcMsw=w400-h294-nc Μία ακόμα ερώτηση αν μπορείτε να μου απαντησετε. Τα zebra danio είναι συμβατά με αυτά που έχω ηδη; Επίσης κανένα είδος ram παίζει να κάνει; Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 22 Οκτωβρίου 2014 #7 Share 22 Οκτωβρίου 2014 προφανως δεν θα εχει προβλημα η ροζ χηρα να κοπαδιασει με τις μαυρες.. εννοειτε μην ξαναπαρεις ροζ, μηπως και καποια στιγμη σταματησουν να τις βαφουν.. τα ζεμπρα θελουν λιγο πιο δροσερο νερο απο τα υπολλοιπα.. εγω δεν θα τα εβαζα , καθως σε περιπτωση καποιας θεραπειας π.χ. , δεν θα μπορουσα να ανεβασω την θερμολρασια πανω απο 25-26 (που ειναι το ανωτερο γι αυτα) ραμ , αναλογα ποσο θα παει το ph και οι σκληροτητες .. ισως μπορεις να βαλεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 22 Οκτωβρίου 2014 Author #8 Share 22 Οκτωβρίου 2014 προφανως δεν θα εχει προβλημα η ροζ χηρα να κοπαδιασει με τις μαυρες.. εννοειτε μην ξαναπαρεις ροζ, μηπως και καποια στιγμη σταματησουν να τις βαφουν.. τα ζεμπρα θελουν λιγο πιο δροσερο νερο απο τα υπολλοιπα.. εγω δεν θα τα εβαζα , καθως σε περιπτωση καποιας θεραπειας π.χ. , δεν θα μπορουσα να ανεβασω την θερμολρασια πανω απο 25-26 (που ειναι το ανωτερο γι αυτα) ραμ , αναλογα ποσο θα παει το ph και οι σκληροτητες .. ισως μπορεις να βαλεις.. Ευχαριστώ για την απάντηση απλά όπως γράφω και στο αρχικό ποστ τα εσωσα απο ενυδρείο παρατημενο στην πραγματικότητα. Φαντασου το νερό απο την εξάτμιση ηταν στην μέση της γυαλας!!! Δεν είχε κανένα μα κανένα φίλτρο οπότε καταλαβαίνεις... Κατάφερε να επιζήσει μονο το ενα, μιας και ήταν σε πολυ καλύτερη κατάσταση απο τα αλλα δύο.. Καμία πρόταση που να ταιριάζει με τα ηδη υπάρχοντα είδη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 22 Οκτωβρίου 2014 #9 Share 22 Οκτωβρίου 2014 καταλαβα.. και καλα εκανες και το εσωσες.. απλα ειπα να μην παιρνουμε γενικα.. εφοσων υπαρχουν ομως δεν θα τα σκοτωσουμε φυσικα... αν δεν εχω παραμετρους , δεν μπορω να κανω καμια προταση δυστυχως.. απο το ph , gh , kh θα κριθει αυτο.. δεν ξερω ποσο μπορει να πεσουν αυτα με το co2 σε νερο βρυσης.. δεν το εχω δοκιμασει ποτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 22 Οκτωβρίου 2014 Author #10 Share 22 Οκτωβρίου 2014 καταλαβα.. και καλα εκανες και το εσωσες.. απλα ειπα να μην παιρνουμε γενικα.. εφοσων υπαρχουν ομως δεν θα τα σκοτωσουμε φυσικα... αν δεν εχω παραμετρους , δεν μπορω να κανω καμια προταση δυστυχως.. απο το ph , gh , kh θα κριθει αυτο.. δεν ξερω ποσο μπορει να πεσουν αυτα με το co2 σε νερο βρυσης.. δεν το εχω δοκιμασει ποτε. Κατάλαβα... Το μόνο που ξέρω ειναι το ph7.5 πρός 7.. Βρυσης... Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω... Άλλα μιλάω για καινούργιο ενυδρείο που στεινω.. Θα πάρω τεστακια. Να τα κοιταω... Τώρα απλά λέω για μέσες τιμές στο κάθε είδος για να δούμε τι ταιριάζει με τι... Ph και θερμοκρασίες τα βρίσκω, με τα υπόλοιπα έχω προβλημα. (Kh,gh και τυχόν συμπεριφορές και προτιμήσεις). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος