Jump to content

Κατάλληλος Φωτισμός

kokakis

Recommended Posts

Μονος σου λες οτι θα αναβουν και θα σβηνουν λαμπες...δεν το λεω εγω..

Το καλυτερο για τα φυτα ειναι να εχουν συνεχομενο φωτισμο απο 7-12 ωρες.Προσωπικα θεωρω ακυρο να δωσω λεφτα για φωτισμο τον οποιο θα αναβω στην ουσια 3 ωρες την ημερα..

Θα μπορουσε να εχει μονο 2 λαμπες των 48βατ συνολο και να τις εχει ενα 8ωρο συνεχομενα και θα ηταν μια χαρα.

Δυστυχος γαριδες και λιπασμα δεν τα πανε καλα..

Για τις λαμπες δεν μου απαντησες.

Οσον αφορα το δκο σου ενυδρειο,με 1 εβδομαδα λειτουργιας δεν μπορεις να βγαλεις κανενα συμπερασμα.Επισης καθε ενυδρειο ειναι ενα διαφορετικο συστημα και κατι που σε μας πετυχε στον αλλον μπορει να μη πετυχει.Η συνεχομενη φωτοπεριοδο ομως ειναι δοκιμασμενη και πετυχενει παντου.Παντα σε συνδιασμο με αλλους παραγωντες (co2,λιπανση,κυκλοφορια,ρουτινες)

Δεν κατάλαβες τι γράφω ξαναδεστο

Συνεχόμενη φωτοπεριοδο θα έχει και έχω, απλα κυμαινομενης έντασης σαν τον ήλιο δλδ

Δεν ειναι κατι που το σκέφτηκα εγω ειναι κλασική μέθοδος που κάνουν πολλοί γνωστοί aquascapers του εξωτερικού και όχι μονο.

Το συγκεκριμένο ενυδρειο αυτό, έτρεχε 3 χρονια έτσι

Οπότε τα χω βγάλει τα συμπεράσματα μου :)

post-59794-0-88765100-1412604298_thumb.jpg

• Απαντήσεις 64
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δυστυχος γαριδες και λιπασμα δεν τα πανε καλα..

Για τις λαμπες δεν μου απαντησες.

Για τις λάμπες θα σου πώ αυριο όταν θα τις έχω στα χέρια μου περισσότερες πληροφορίες.Όσο αφορά το θέμα της τοποθετήσεως τους να ακολουθησω κάτι τέτοιο;;;http://www.aquazone.gr/forums/topic/10930-aiaaueieoc-oeuoeoiiy-oaa-juwel-rekord-60/

Στο θέμα της λιπάνσεως άρα αφου συμφωνείς οτι θα έχουμε θέμα με τις γαρίδες το απορρίπτουμε προς το παρών.

Υ.Γ.Τα παιδιά που έχουν φυτεμένα γαριδάδικα ήθελα να ξερα δεν ρίχνουν λίπασμα;;;

Δεν κατάλαβες τι γράφω ξαναδεστο

Συνεχόμενη φωτοπεριοδο θα έχει και έχω, απλα κυμαινομενης έντασης σαν τον ήλιο δλδ

Δεν ειναι κατι που το σκέφτηκα εγω ειναι κλασική μέθοδος που κάνουν πολλοί γνωστοί aquascapers του εξωτερικού και όχι μονο.

Το συγκεκριμένο ενυδρειο αυτό, έτρεχε 3 χρονια έτσι

Οπότε τα χω βγάλει τα συμπεράσματα μου :)

Δυστυχος μαζι μιλαμε αλλα χωρια καταλαβαινομαστε...

Μπορει να εχεις συνεχομενη φωτοπεριοδο αλλα δεν εχεις την ιδια ενταση συνεχεια.Την φυση δεν μπορεις να την αντιγραψεις οσο και αν θες,δεν εχει καθε μερα τον ιδιο ηλιο,παιζουν και συνεφιες που αυτες δεν μπορεις να τις προσομοιωσεις.

Επειτα ετσι οπως το κανεις δεν παιρνουν ολα τα φυτα το ιδιο φως,καποια θα παιρνουν περισσοτερο και καποια λιγοτερο.

Τελος παντων δεν εχω να γραψω κατι πανω σ αυτο,ας τα ζυγισει ο φιλος και ας κανει αυτο που πιστευει οτι ειναι το σωστο..

Οι συμβουλες απο τα πμ δεν ειναι καλες ομως...

Για τις λάμπες θα σου πώ αυριο όταν θα τις έχω στα χέρια μου περισσότερες πληροφορίες.Όσο αφορά το θέμα της τοποθετήσεως τους να ακολουθησω κάτι τέτοιο;;;http://www.aquazone.gr/forums/topic/10930-aiaaueieoc-oeuoeoiiy-oaa-juwel-rekord-60/

Στο θέμα της λιπάνσεως άρα αφου συμφωνείς οτι θα έχουμε θέμα με τις γαρίδες το απορρίπτουμε προς το παρών.

Υ.Γ.Τα παιδιά που έχουν φυτεμένα γαριδάδικα ήθελα να ξερα δεν ρίχνουν λίπασμα;;;

Για το φωτισμο διαβαζεις εδω και ακολουθεις αυτο,οσον αφορα τα κελβιν αλλα και την τοποθετιση τους.

Στα γαριδαδικα βαζουμε ευκολα φυτα για να μη ριχνουμε πολλα λιπασματα.Τα λιπασματα που ριχνουμε ειναι σε παρα πολυ μικρες ποσοτητες και ακολουθουμε εβδομαδιαιες ρουτινες αλλαγων νερου.

Άμα ανοίξει 8 ωρες την 15 και 4 ωρες τις 2*24 σε 4 μερες απο την green spot algae δεν θα φαίνεται τίποτα :)

5-6 ωρες φωτοπεριοδο για αρχή και σταδιακό ανέβασμα

με λιπανση και excell άμα αυτό δεν ειναι εφικτό λόγω ασπόνδυλων απλα μην αναβαθμισεις τα φώτα :)

http://www.aquazone.gr/forums/topic/59933-aanssaeaao-eae-essdhaioc/

Να και ενα θέμα για λιπανση γαριδες κλπ

Ξαναλεω οτι στα ενυδρεια με γαριδες ριχνουμε ελαχιστα λιπασματα,το θεμα που εβαλες πιο πανω,το ιδιο λεει.Θελει προσοχη με τα λιπασματα ειδικα σε μικρα ενυδρεια και με λιγα φυτα.Αλλο 60 λιτρα ενυδρειο και αλλο 300..

Στο 80αρι για να ειναι οκ οι γαριδες θα πρεπει να ριχνει λιγοτερο απο το μισο της δοσολογιας που γραφουν τα λιπασματα πανω και να ακολουθει εβδομαδιαιες αλλαγες νερου.

Σας ευχαριστώ και τους 2 για τα πόστ.Ενδιαφεροντα παρα πολύ για εναν αρχάριο σαν και εμένα.

Αρα θα δοκιμάσω μισή δόση απο την αναγραφόμενη

Σας ευχαριστώ και τους 2 για τα πόστ.Ενδιαφεροντα παρα πολύ για εναν αρχάριο σαν και εμένα.

Πολυ λιγοτερη απο την μιση δοση,τουλαχιστον για αρχη και μετα βλεπεις.

Τι γαριδες έχεις;

Περίμενε να σου πει και κάποιος που ξέρει απο γαριδες ,

Ιςως σου απαντήσει και ο nicpapa που το χει το άθλημα

και παρακολουθεί και το θέμα

Τι γαριδες έχεις;

Περίμενε να σου πει και κάποιος που ξέρει απο γαριδες ,

Ιςως σου απαντήσει και ο nicpapa που το χει το άθλημα

και παρακολουθεί και το θέμα

Και εγω γαριδες εχω..γι αυτο απανταω..

Φιλε rasta παρακολουθω το θεμα απο την αρχη επειδη με ενδιαφερει και εμενα... Ρε φιλε πολυ απολυτος εισαι σε ολα :) χαλαρα :) κουβεντα γινεται... Δεν εθιξε κανεις κανεναν :) φανταζομαι ο φιλος δε γνωριζε οτι εχεις κι εσυ γαριδες αλλα και εγω που ειμαι νεος στο forum καταλαβα οτι ο nic ειναι master πανω στο θεμα :) φιλικα παντα... Εαν σε ενοχλησε κατι απο αυτα που λεω θεωρησε το ως μη γενομενο :)

Πανω στο θεμα.

Εχω κι εγω διαβαδει περι φωτισμου αυτο που λεει ο φιλος. Δηλαδη σταδιακη αυξηση εντασης του φωτος. Δε το θεωρω κακη ιδεα. Τελος, οτι και να γινει οταν εισαι αρχαριος και φυτα θα χασεις και λαθη θα κανεις. Οποιαδηποτε συμβουλη και αν ακολουθησεις. :)

Φιλε rasta παρακολουθω το θεμα απο την αρχη επειδη με ενδιαφερει και εμενα... Ρε φιλε πολυ απολυτος εισαι σε ολα :) χαλαρα :) κουβεντα γινεται... Δεν εθιξε κανεις κανεναν :) φανταζομαι ο φιλος δε γνωριζε οτι εχεις κι εσυ γαριδες αλλα και εγω που ειμαι νεος στο forum καταλαβα οτι ο nic ειναι master πανω στο θεμα :) φιλικα παντα... Εαν σε ενοχλησε κατι απο αυτα που λεω θεωρησε το ως μη γενομενο :)

Πανω στο θεμα.

Εχω κι εγω διαβαδει περι φωτισμου αυτο που λεει ο φιλος. Δηλαδη σταδιακη αυξηση εντασης του φωτος. Δε το θεωρω κακη ιδεα. Τελος, οτι και να γινει οταν εισαι αρχαριος και φυτα θα χασεις και λαθη θα κανεις. Οποιαδηποτε συμβουλη και αν ακολουθησεις. :)

Απολυτος δεν ειμαι σε τιποτα και φυσικα κανουμε κουβενα και λεμε τις αποψεις μας,το εγραψα και πιο πανω αλλωστε.

Ο Νικος,σαφως και ειναι μαστερ,δεν αντιλεγω σε πολλα πραγματα τον συμβολευομαι αλλωστε.Αλλα απο την στιγμη που τωρα δεν ειναι εδω για να γραψει,γραφω εγω που εχω και τις συγκεκριμενες γαριδες.Μπορει να ειναι ευκολες αλλα γενικα τα πολλα λιπασματα τις ενοχλουν και ειδικα σε μικρα ενυδρεια.

Οσον αφορα τον φωτισμο,δεν εγραψα καπου να βαλει ολες τις λαμπες με τη μια 8 ωρες,εγραψα να αφησει τη 15αρα 8 ωρες και τις καινουριες να τις ξεκινησει απο τις 4 ωρες και σταδιακα να ανεβει στις 8 ωστε μετα απο 1-2 εβδομαδες να εχει και τις 3 λαμπες 8 ωρες αναμενες. :)

Με τα λιγα που γνωρίζω, και δεν ειμαι μαστερ Κωστη, και εγω συνεχεια δοκιμάζω και μαθαινω.

Οι red cherry ειναι οι πιο ευκολες και "ανθεκτικές" γαρίδες, με την λιπανση μια χαρά τα πάνε αλλα με προσοχη.

Αν πάρεις ετοιμα λιπασματα, οι δοσολογιες που γραφουν ειναι για πυκνοφυτεμενα ενυδρεια, οποτε θα ελεγα να ριχνεις λιγοτερο και απο το μισο της προτεινομενης.

Σιγουρα δεν θα εχεις την ιδια αναπαραγωγη και ποσοστο επιβιωσης των μικρων αλλα σιγα σιγα θα γεμισουν το ενυδρειο.

Αυτο που τις πειραζει ειναι το πολύ co2 αεριο ή και υγρο,ειδικα η υπερδοσολογια excel .

Παντως να ξερεις επειδη εχω δοκιμασει και με υγρο co2 , δεν μου αρεσε ή αναπτυξη των φυτων oσο αφορα το μεγεθος και το χρωμα σε σχεση με την μπουκάλα.

Αρχικά δοκιμασε με diy co2 , αλλα αν θελεις οπως ειπα ενυδρειο με υγιες φυτα , θέλεις και co2 .

Τωρα για τον φωτισμό, το εχω δοκιμάσει και εγω ετσι παλαιοτερα να ανοιγουν σταδιακα, αλλα δεν ειχε καποιο νοημα..

Εγω θα προτεινα να αφησει ενα ζευγαρι λαμπες ξεκιναει με 5 ωρες αρχικά ,

αυξανει τον φωτισμό σιγα σιγα και να πιασει 11-12 ωρες την ημέρα , ετσι δεν θα ζητανε πολύ co2 τα φυτα και θα αναπτυσονται αργα αλλα σταθερα.

Οσο αφορα τις λάμπες, εγω χρησιμοποιω απλες του εμποριου.

Απλα να εχεις υποψη σου οτι τα φυτα αν δεν εχουν στην διαθεση τους co2 συνηθως μενουν στασιμα ,αρχιζουν να σαπίζουν και εξου και οι άλγες.

Ολη η ιστορια περι των αλγεων ειναι η σωστη αναπτυξη των φυτων.

Με τα λιγα που γνωρίζω, και δεν ειμαι μαστερ Κωστη, και εγω συνεχεια δοκιμάζω και μαθαινω.

Οι red cherry ειναι οι πιο ευκολες και "ανθεκτικές" γαρίδες, με την λιπανση μια χαρά τα πάνε αλλα με προσοχη.

Αν πάρεις ετοιμα λιπασματα, οι δοσολογιες που γραφουν ειναι για πυκνοφυτεμενα ενυδρεια, οποτε θα ελεγα να ριχνεις λιγοτερο και απο το μισο της προτεινομενης.

Σιγουρα δεν θα εχεις την ιδια αναπαραγωγη και ποσοστο επιβιωσης των μικρων αλλα σιγα σιγα θα γεμισουν το ενυδρειο.

Αυτο που τις πειραζει ειναι το πολύ co2 αεριο ή και υγρο,ειδικα η υπερδοσολογια excel .

Παντως να ξερεις επειδη εχω δοκιμασει και με υγρο co2 , δεν μου αρεσε ή αναπτυξη των φυτων oσο αφορα το μεγεθος και το χρωμα σε σχεση με την μπουκάλα.

Αρχικά δοκιμασε με diy co2 , αλλα αν θελεις οπως ειπα ενυδρειο με υγιες φυτα , θέλεις και co2 .

Τωρα για τον φωτισμό, το εχω δοκιμάσει και εγω ετσι παλαιοτερα να ανοιγουν σταδιακα, αλλα δεν ειχε καποιο νοημα..

Εγω θα προτεινα να αφησει ενα ζευγαρι λαμπες ξεκιναει με 5 ωρες αρχικά ,

αυξανει τον φωτισμό σιγα σιγα και να πιασει 11-12 ωρες την ημέρα , ετσι δεν θα ζητανε πολύ co2 τα φυτα και θα αναπτυσονται αργα αλλα σταθερα.

Οσο αφορα τις λάμπες, εγω χρησιμοποιω απλες του εμποριου.

Απλα να εχεις υποψη σου οτι τα φυτα αν δεν εχουν στην διαθεση τους co2 συνηθως μενουν στασιμα ,αρχιζουν να σαπίζουν και εξου και οι άλγες.

Ολη η ιστορια περι των αλγεων ειναι η σωστη αναπτυξη των φυτων.

Σε ευχαριστώ πολύ λοιπόν και εσενα και όλα τα παιδιά για τις πολυτιμες συμβουλές τους.

Θα ξεκινήσω αρχικά με diy co2 μιας και διαβασα σχετικα με αυτό και το βρήκα ευκολο στην κατασκευή του.

Επίσης την μισή απο την μισή αναγραφόμενη δόση σε λίπασμα και βλέπουμε πως θα τα πάνε οι γαριδούλες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...