teoxan 2 Οκτωβρίου 2014 #1 Share 2 Οκτωβρίου 2014 Για σας παιδιά, ανοίγω αυτό το θέμα γιατι τελευταία παρατηρώ κατι στο ενυδρείο μου. Υπάρχουν τρια συγκεκριμένα κοράλλια που απο το καλοκαιρι εχουν μεγαλη ανάπτυξη, ενα σαρκοφυτο, μια sinularia και ενα bubble. Φαινονται να κυριαρχουν στο ενυδρείο, αν μπει καποιος στο δωμάτιο και δει το ενυδρείο φαινεται ποσο μεγάλα ειναι, ενω τα άλλα κοράλλια εχουν αργή εως στάσιμη ανάπτυξη, πχ. δυο εφυλίες που εχω παρολο που εχουν μεγαλώσει αισθητα δειχνουν νανοι μπροστά σε αυτα τα τρια κοράλλια που ανεφερα. Υπάρχει περίπτωση κάποια κοράλλια να κυριαρχούν σε ενα ενυδρείο σε βαρος των άλλων; Γιατι κατι τέτοιο υποψιάζομαι. Να διευκρινήσω οτι υπάρχει αρκετη απόσταση μεταξυ τους, αλλα ετσι οπως πανε σε λιγο θα χρειαστώ μεγαλύτερο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 3 Οκτωβρίου 2014 #2 Share 3 Οκτωβρίου 2014 Δεν ειναι κακο να πας σε μεγαλυτερο ενυδρειο teo Eυκαιρια ψαχνεις και εσυ μου φαινεται Γενικα καποια κοραλια εχουν ταχυτερη αναπτυξη απο τ'αλλα ακομα και αν ανηκουν στο ιδιο ειδος. Μετα σημαντικοτατο ρολο παιζει η ροη και το φως για καποια.Ενα κοραλι π.χ sps που ειναι σε δυνατη ροη και σε ενταση φωτος που χρειαζεται,θα μεγαλωσει ταχυτερα ακομα και απο ενα αλλο κομματι του ιδιου κοραλιου τοποθετημενο σε διαφορετικες συνθηκες. Παιζει ρολο και το μεγεθος γενικοερα. Ενα μεγαλο κοραλι εχει πολλους πολυποδες αρα και πολλα στοματα,οποτε καταναλωνει και περισσοτερη τροφη η' στοιχεια απο τη στηλη του νερου γενικοτερα. Μπορει για παραδειγμα να βγαλεις μια μεγαλη staghorn/seriatopora απο το ενυδρειο(σαν πεπονι ) και να πεσει η καταναλωση στο Kh στο -20/30%. Οντως καποια κοραλια θα μεγαλωσουν και θα επικρατησουν εις βαρος καποιον αλλων,αλλα αν ειναι κοντα και "πολεμησουν"( ) για χωρο αναπτυξης. Υπαρχουν και περιπτωσεις ομως που αν ειναι ιδιο ειδος,π,χ millepora sps,μπορει να μεγαλωνουν διπλα διπλα αρμονικα. Εξαρταται απο το κθε κοραλι ξεχωριστα και την κατηγορια στην οποια ανηκει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 3 Οκτωβρίου 2014 Author #3 Share 3 Οκτωβρίου 2014 Ευχαριστω για την απάντηση Μιχάλη! Η αλήθεια ειναι οτι το εχω ετοιμο το σχεδιο για μεγαλύτερο... ....μια λεπτομέρεια μου λείπει μονο... Αυτο για το φωτισμο παντως ισχυει γιατι αυτα τα τρια κοράλλια δεχονται το περισοτερο φως απο τη συμπληρωματική LED λάμπα που εχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 3 Οκτωβρίου 2014 #4 Share 3 Οκτωβρίου 2014 Εμενα τωρα το καλοκαιρι ολα τα σκληρα μηνανε στασιμα και τα μ****α πηραν τα πανω τους, τωρα που επεσε η θερμοκρασια στα σωστα επιπεδα αρχισαν να περνουν τα πανω τους, απο βδομαδα βεβαια που τελειωνω κατι δουλειτσες και ισιροποισω παλι θα δουμε πως θα πανε Ουφ πια, ολο κατι πειραζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 3 Οκτωβρίου 2014 Author #5 Share 3 Οκτωβρίου 2014 Αυτο με το καλοκαιρι το προσεξα κι εγω, τοτε ηταν που εγιναν θηρια αυτα τα τρια κοράλλια. Οσο για τα σκληρά, ειναι πονεμενη ιστορία. Δεν μου πανε, δεν με πάνε...τι να πω.. Μια montipora plate ενω πηγαινε καλα, ξαφνκα άσπρισε και μας αποχαιρέτησε, απο ακροπόρες τιποτα,"φυτοζωουν", μια pavona frondifera εχω που μονο αυτη μεγαλώνει... Θελω πολυ δουλειά για τα σκληρά ακομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 3 Οκτωβρίου 2014 #6 Share 3 Οκτωβρίου 2014 Στα σκκηρα παιζει ρολο τα ca/mg/kh να ειναι σταθερα και νιτρηκα/φωσφορικα μηδενικα ή οσο πιο χαμηλα γινεται... Μετα κοιτας ροες και φωτισμο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 3 Οκτωβρίου 2014 Author #7 Share 3 Οκτωβρίου 2014 Αυτα προσπαθω να σταθεροποιήσω, αλλα τελικα χρειάζεται δοσομετρική .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 3 Οκτωβρίου 2014 #8 Share 3 Οκτωβρίου 2014 Γενικα οταν εχει ζέστη και το νερο χτυπάει 28C, ο μεταβολισμός ανεβαίνει σε ολα τα ζωντανα οπως και στα κοραλια. Αν οι αλλες συνθήκες το επιτρέπουν τα κοραλια που εχουν τις ποιο ιδανικές συνθήκες θα αναπτυχθούν ταχύτερα. Λογικά τα κοραλια που σου μεγάλωσαν πολυ περισοτερο αναλογικά βρήκαν συνθήκες καλύτερες προς αυτα απο τα αλλα στο ενυδρειο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 3 Οκτωβρίου 2014 #9 Share 3 Οκτωβρίου 2014 Αυτα προσπαθω να σταθεροποιήσω, αλλα τελικα χρειάζεται δοσομετρική .. Ειναι μονόδρομος σε ενα reef η δοσομετρικη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 3 Οκτωβρίου 2014 Author #10 Share 3 Οκτωβρίου 2014 Γενικα οταν εχει ζέστη και το νερο χτυπάει 28C, ο μεταβολισμός ανεβαίνει σε ολα τα ζωντανα οπως και στα κοραλια. Αν οι αλλες συνθήκες το επιτρέπουν τα κοραλια που εχουν τις ποιο ιδανικές συνθήκες θα αναπτυχθούν ταχύτερα. Λογικά τα κοραλια που σου μεγάλωσαν πολυ περισοτερο αναλογικά βρήκαν συνθήκες καλύτερες προς αυτα απο τα αλλα στο ενυδρειο σου. Σκεφτόμουν να τους αλλάξω θέση αλλα φοβαμαι μηπως "τα πάρουν" και αρχισουν να χαλανε. Ειναι μονόδρομος σε ενα reef η δοσομετρικη! ναι, ειναι το επομενο εξοδο, γιατι δεν γινεται αλλιως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος