Jump to content

Χρώμα Σε Pseudotropheus Saulosi (Red Coral)

Recommended Posts

Θέλω να ρωτήσω γιατί το αρσενικό μου εχθές είχε ένα ωραίο μπλε χρώμα και σήμερα είναι πολύ απαλό γαλάζιο τι μπορεί να Φταίει????

PH=8

GH=11

KH=9

NO2=0

NO3=0

NH3+NH4=0

Θερμοκρασία=25,5

Εχω ένα αρσενικό αυτό αναφέρω στο πρόβλημα,και τέσσερα θηλυκα.

Η λάμπα ανάβει 5:30 με 12:00

Εχθές το έβαλα για πρώτη φορά στο ενυδρείο

Έγινε επεξεργασία - giorgosKOKKINIS

Πιο πιθανο να στρεσαριστηκε επειδη ειναι.Αρχη ειναι ακομα.Μηπως τρωει ξυλο απο κανενα θηλυκο?

Όχι δεν το ενοχλούν σχεδόν καθόλου........τώρα που είναι κλειστό το φως όσο μπορώ να διακρίνω είναι στα κανονικά του(νομίζω)......αυτό με τον καιρό θα λυθεί? Τι άλλο μπορεί να φταίει?

Άσε το ψάρι να προσαρμοστεί. Σε φάση αλλαγής περιβάλλοντος και στρες είναι λογικό να χάνουν τα χρώματα τους.

Να ξέρεις πάντως ότι τα "saulosi red coral" είναι υβρίδια από Ps.saulosi Χ Ps. red zebra......

Δεν νομιζω να φταιει κατι.Οσο θα μεγαλωνει κ θα νιωθει τι εχει μεσ το εσωρουχο του τοσο πιο μπλε θα γινετε...

Δεν νομιζω να φταιει κατι.Οσο θα μεγαλωνει κ θα νιωθει τι εχει μεσ το εσωρουχο του τοσο πιο μπλε θα γινετε...

χαχααχαχαχ κομπλέ!!!!!!όταν λες να μεγαλώσει τι εννοείς? σε μέγεθος ή ηλικία ?επειδή ειναι ήδη μεγαλούτσικο!

Ποσο μηκος εχει?

Αφου ειναι ο κυριαρχος του ενυδρειου κ ειναι στο μεγεθος που αναφερεις ο μονος λογος που δεν εχει τα φυσιολογικα χρωματα ειναι το στρες.Δωστου λιγο χρονο...

Εχεις αλλα ψαρια παρομοια;πχ demasoni?

Όχι μόνο σαουλοσι εχω.......το θέμα είναι ότι όταν είναι κλειστώ το φως είναι καλά......μόνο όταν ανάβει γίνεται έτσι.!

Αν κανεις καμια αλλαγη στο στησιμο ,πχ βαλεις κι αλλες πετρες μπορει να ηρεμησει!ισως εχεις πολυ κινηση στο δωματιο!αν εχεις βαλε φωτο!

Έγινε επεξεργασία - saxlina
  • Like 1

Για παραπάνω πέτρες δεν νομίζω......έχει την δικιά του(φωλιά) και δεν αφήνει κανένα άλλο ψάρι να μπεί.....!μάλλον θα φταίει η κίνηση......αλλά και πάλι είναι μακριά από την πόρτα του δωματίου και από εκεί δεν περνάμε για να παμε κάπου είναι στην γωνία....!!!

Τοτε υπομονη φιλε θα στρωσει!

Θα στρωσει (λογικα)...

• 2 weeks later...

πως παει???ηρεμησαν τα πραγματα???

Όχι και πολύ......και τώρα τελευταία όταν ανοίγει το φως δεν κολυμπάνε,είναι κρυμμένα!!!!!! Δεν ξέρω τι να κάνω!!!!

Τετοιο προβλημα ειχε και ο κουμπαρος μου,ελειπε πολλες ωρες την μερα,το βραδυ που γυρνουσε και αναβαν τα φωτα ολα κρυβοντουσαν,ηταν πολυ σπαστικο μου ελεγε σκεφτοταν να τα δωσει ολα!ειχε πολλες κρυψωνες!σε καποια φαση εβαλε αλλα τρια ψαρια και σαν να τους χαλασε την ηρεμια ολο εξω ηταν και κινουνταν!πιστευω τα ψαρια ειχαν μαθει στην ησυχια του σπιτιου και η παραμικρη κινηση τα στρεσαριζε!τι να πω!

Κάτι τέτοιο παίζει να συμβαίνει και με τα δικά μου!!!!!Για να βάλω και άλλα ψαράκια μέσα δεν νομίζω γιατί είμαι ήδη στα όρια και ποιο κάτω(λίτρα).....καμία άλλη ηδέα????

Υπομονή...

Σε δικό μου παλιότερο ενυδρείο χρειάστηκε να γίνει γέννα για να τραβήξουν τα μικρά, το χαρέμι έξω και να ξεθαρέψει.

Έχεις χρονοδιακόπτη στα φώτα?

Ελατωσε κρυψωνες προσορινα κ οταν "ξεψαρωσουν" (χαχα,λες ετσι να προεκυψε η φραση?) τις ξαναπροσθετεις.Ο αρσενικος πηρε χρωματα?

Έχω χρονοδιακόπτη.....!!!!!!δεν έχω και πολλές κρυψώνες.....!!!! Ας πούμε τώρα που το φως από το ενυδρείο είναι κλειστό αλλά έχει φως γενικά στο δωμάτιο και μπορώ να δω μέσα ο αρσενικός μου είναι καλά!!!!!! όταν ανάβει το φως χάνετε και δεν κολυμπάνε και πολύ ενώ τώρα είναι σχετικά ζωηρά!!!!!!!!

Κάτι τέτοιο παίζει να συμβαίνει και με τα δικά μου!!!!!Για να βάλω και άλλα ψαράκια μέσα δεν νομίζω γιατί είμαι ήδη στα όρια και ποιο κάτω(λίτρα).....καμία άλλη ηδέα????

οχι ρε συ δεν το ειπα για να βαλεις ουτε ειναι συνταγη επτυχιας απλα σαν παραδειγμα που μοιαζει λιγο με το δικο σου...

80αρι ειναι?μια χαρα το εστησες...αν και λιγο μικρο πανεμορφο!

Έγινε επεξεργασία - saxlina

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...