Jump to content

Οικονομικα Βακτηρια Για Ενυδρειο

Soulaki1

Recommended Posts

Καλησπερα και πάλι.Καταρχάς αν έχω ανοίξει σε λάθος σημείο του φόρουμ το θέμα , παρακαλώ να μεταφερθεί.

Ψάχνω όποιος ξέρει να μου πεί, κάποια μάρκα βακτηρίων ( όπως μου προτείνατε το αντιχλώριο prime , που είναι πολύ καλό και οικονομικό ), επίσης πιο οικονομικό, απο αυτό που παίρνω.....έχει 20 ευρώ , Profish Instant Life, γράφει το μπουκαλάκι......γιατί έχω την εντύπωση ότι μας βάζουν λίγο χέρι.....στην τσέπη. :cigar:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων... ^_^

Sera nitrivec

Χρησιμοποιείς βακτήρια στις αλλαγές σου ή τα θέλεις για κάποιο άλλο λόγο?

Τα χρησιμοποιώ στις αλαγές μου, για ενίσχυση της βιολογίας.Βέβαια τρεχει 6 μήνες το ενυδρείο με τον μονομάχο........θα τα χρειαστεί και ο αδερφός μου όμως, που είναι πιο νέο το δικό του..

Εφόσον το ενυδρείο σου τρέχει ήδη έξι μήνες έχει σταθεροποιηθεί αρκετά η βιολογία σου και δεν σου χρειάζονται τα βακτήρια :)

Για το ενυδρείο του αδελφού σου να το συζητήσουμε το θέμα αν θέλεις.

Δοσολογία δεν θυμάμαι αλλά ο φίλος μου ο Γούγλης λέει 10ml/25L :D

Εφόσον το ενυδρείο σου τρέχει ήδη έξι μήνες έχει σταθεροποιηθεί αρκετά η βιολογία σου και δεν σου χρειάζονται τα βακτήρια :)

Για το ενυδρείο του αδελφού σου να το συζητήσουμε το θέμα αν θέλεις.

Δοσολογία δεν θυμάμαι αλλά ο φίλος μου ο Γούγλης λέει 10ml/25L :D

Ωραία σ ευχαριστώ πολύ.Στο ενυδρείο του αδερφού μου μπήκε μπόλι, αλλά λέμε να το βοηθήσουμε επιπλέον για λίγο διάστημα, ειδικά τώρα στην αρχή.Αρα δεν ξαναβάζω στον μονομάχο μου εγώ.....οκ.

Θεωρητικά και πρακτικά ενα ενυδρείο που τρέχει γύρω στους 8 μήνες θεωρείται στρωμένο. . . (εννοείτε πάντα υπό προυποθέσεις τις οποίες εφόσον διαβάζεις το az τις πληρείς ;) )

Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύεις τα χρήματα σου για αυτόν τον σκοπό. . .

Για του αδελφού σου επειδή δεν ξέρω λεπτομέρειες μπορούμε να συζητήσουμε το "αν και γιατί" χρειάζονται βακτήρια. . .

Sera nitrivec

Χρησιμοποιείς βακτήρια στις αλλαγές σου ή τα θέλεις για κάποιο άλλο λόγο?

Sera bio nitrivec, όπως γράφεις Μπίλ, βλέπουμε 3.10 στα 50ml,και η δοσολογία είναι 1 καπάκι (10ml) / 25L <=> 1 συσκευασία (50ml) / 125L με απλή μέθοδο των τριών......

Εγώ πάλι έχω να προτείνω το Tropical Bacto Active που τα 30ml κάνουν λιγότερο από 3 ευρώ αλλά βάση δοσολογίας μας λέει σε ώριμο ενυδρείο 5ml / 45L (5ml / 75L για 3 εβδομάδες στα νέα ενυδρεία) <=> 30ml στα 270L με απλή μέθοδο των τριών πάλι......

Έτσι απλά για να μην συγκρίνουμε μόνο την "επιφανειακή" τιμή στο θέμα οικονομίας, αλλά να κάνουμε και μια "εις βάθος" ανάλυση, στο θέμα συμπύκνωσης και δοσολογίας.....

Sera bio nitrivec, όπως γράφεις Μπίλ, βλέπουμε 3.10 στα 50ml,και η δοσολογία είναι 1 καπάκι (10ml) / 25L <=> 1 συσκευασία (50ml) / 125L με απλή μέθοδο των τριών......

Εγώ πάλι έχω να προτείνω το Tropical Bacto Active που τα 30ml κάνουν λιγότερο από 3 ευρώ αλλά βάση δοσολογίας μας λέει σε ώριμο ενυδρείο 5ml / 45L (5ml / 75L για 3 εβδομάδες στα νέα ενυδρεία) <=> 30ml στα 270L με απλή μέθοδο των τριών πάλι......

Έτσι απλά για να μην συγκρίνουμε μόνο την "επιφανειακή" τιμή στο θέμα οικονομίας, αλλά να κάνουμε και μια "εις βάθος" ανάλυση, στο θέμα συμπύκνωσης και δοσολογίας.....

Σωστότατος ο Κύριος Γιώργος :D

Εγώ απλά το είπα, γιατί ένα προϊόν που μπορεί να κάνει 3 ευρώ μας καλύπτει 100 λίτρα (λέμε υποθετικά) ενώ ένα άλλο που κάνει 4 ευρώ (ένα ολόκληρο ευρό ποιό ακριβά) να μας καλύπτει 200 λίτρα......

Άρα ποιο είναι πιό οικονομικό? Το φαινομενικά φτηνότερο που καλύπτει λιγότερα λίτρα, ή το λίγο ακριβότερο που καλύπτει ντα υπερδιπλάσια λίτρα?????

• Like 1

ή να πάτε σε λίγο πιο εξειδικευμένες καταστάσεις και να χρησιμοποιήσετε προΐόντα που προορίζονται για θαλασσινό αλλά έχουν χρήση και σε γλυκό νερό. Το MicroBacter7 της BrightWell έχει δοσολογία 5 ml στα 94.6 λίτρα για ενυδρεία με υψηλά θρεπτικά ή στο στρώσιμο και 5 ml στα 189.3 λίτρα για ενυδρεία με χαμηλά θρεπτικά ή για συντήρηση. Τα 500ml κοστίζουν 27.50 ευρώ.

Καλησπερα και πάλι.Καταρχάς αν έχω ανοίξει σε λάθος σημείο του φόρουμ το θέμα , παρακαλώ να μεταφερθεί.

Ψάχνω όποιος ξέρει να μου πεί, κάποια μάρκα βακτηρίων ( όπως μου προτείνατε το αντιχλώριο prime , που είναι πολύ καλό και οικονομικό ), επίσης πιο οικονομικό, απο αυτό που παίρνω.....έχει 20 ευρώ , Profish Instant Life, γράφει το μπουκαλάκι......γιατί έχω την εντύπωση ότι μας βάζουν λίγο χέρι.....στην τσέπη. :cigar:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων... ^_^

Τα πιο οικονομικα βακτηρια (αλλα και τα πιο αποτελεσματικα), ειναι τα βακτηρια απο το το υγιες ενυδρειο συνχομπιστα.

Χρειαζονται μονο στο αρχικο σταδιο της ζωης του ενυδρειου ή σε ειδικες περιπτωσεις που εγινε κατι και χαθηκε μεγαλο μερος της βιολογιας.

• Like 3

Ε ρε, τσακαλάκια είσαστε......όλοι σας. :thumbsu: Τι να κάνεις, τώρα στην κρίση όλα τα σκεφτόμαστε. :cigar:

Τα πιο οικονομικα βακτηρια (αλλα και τα πιο αποτελεσματικα), ειναι τα βακτηρια απο το το υγιες ενυδρειο συνχομπιστα.

Σωστο αυτο που αναφερεις, αλλα θα χρειαστη και να του ριξουμε ( σαν συμπληρωμα ) για ακομα καλητερα

Χρειαζονται μονο στο αρχικο σταδιο της ζωης του ενυδρειου ή σε ειδικες περιπτωσεις που εγινε κατι και χαθηκε μεγαλο μερος της βιολογιας.

Σωστο και αυτο . Μεχρι να στρωσει. Στο δευτερο, το συνηθες ειναι μετα απο θεραπεια η απο καλο καθαρισμο του φιλτρου.

Σωστο αυτο που αναφερεις, αλλα θα χρειαστη και να του ριξουμε ( σαν συμπληρωμα ) για ακομα καλητερα

Σωστο και αυτο . Μεχρι να στρωσει. Στο δευτερο, το συνηθες ειναι μετα απο θεραπεια η απο καλο καθαρισμο του φιλτρου.

Συμπληρωμα ιμιτασιον βακτηρια στα κανονικα βακτηρια, για καλυτερα ????

Δεν μου χρειαστηκε ποτε.

Δεν εχω βαλει ποτε τιποτα, μετα απο καθαρισμο του φιλτρου.

Η βιολογια διπλασιαζεται μονη της καθε 24 ωρες. Και η μιση βιολογια (του φιλτρου) να χαθηκε, προσεχωντας το ταισμα για καναδυο μερες, ερχεται γρηγορα στα ισα του, μονο του το φιλτρο.

Και οταν κανω καθαρισμο τα μηχανικα τα ξεπλενω με νερο βρυσης (καφτο) και το 1/3 του βιολογικου αφου το ξεπλυνω κι αυτο με καφτο νερο, μετα το βραζω. Τα υπολοιπα 2/3 σε νερο ενυδρειου. Αυτο πιστευω μπορει να το πει κανείς, καλο καθαρισμο.

Θεραπεια δεν εχω κανει ποτε στο ενυδρειο για να γνωριζω επ'αυτου τι θα συνεβαινε.

• Like 1

Δεν μου χρειαστηκε ποτε.

Η βιολογια διπλασιαζεται μονη της καθε 24 ωρες. Και η μιση βιολογια (του φιλτρου) να χαθηκε, προσεχωντας το ταισμα για καναδυο μερες, ερχεται γρηγορα στα ισα του, μονο του το φιλτρο.

Και οταν κανω καθαρισμο τα μηχανικα τα ξεπλενω με νερο βρυσης (καφτο) και το 1/3 του βιολογικου αφου το ξεπλυνω κι αυτο με καφτο νερο, μετα το βραζω. Τα υπολοιπα 2/3 σε νερο ενυδρειου. Αυτο πιστευω μπορει να το πει κανείς, καλο καθαρισμο.

Θεραπεια δεν εχω κανει ποτε στο ενυδρειο για να γνωριζω επ'αυτου τι θα συνεβαινε.

Γιατι ιμιρασιον βακτηρια φιλε μου? Μια χαρα βακτηρια περιεχουν τα μπουκαλια!

Δεν μου χρειαστηκε ποτε.

Η φιλη αναφερε για οικονομικα και οχι για ιμιτασιον ( και ολοι εμεις ).

Δηλαδη αν συμπληρωσουμε βακτηρια απο σκευασμα ( μπουκαλι εμποριου ) λες δεν θα κανει δουλεια γιατι το

ενυδρειο εχει τα ειδη υπαρχοντα βακτηρια και θα μας ειναι αχρηστα?

Φαντάζομαι, δεν επηρεάζετε σε κάτι αρνητικά, η αλαγή μάρκας βακτηρίων ,το ενυδρείο ? :geek:

Φαντάζομαι, δεν επηρεάζετε σε κάτι αρνητικά, η αλαγή μάρκας βακτηρίων ,το ενυδρείο ? :geek:

οχι σουλακι δεν υπαρχει προβλημα.

Soulaki εγω χρησιμοποιω το stability της seachem. Η δοσολογια του ειναι την πρωτη φορα 5ml/40lt και οι επομενες 5ml/80lt. Τα 250ml κοστιζουν γυρω στα 8,5 ευρω. Να σου πω παντα εχω στο ντουλαπι γιατι δεν ξερω ποτε θα την κανω την πατατα... (Τωρα εχω κλειστο ενα μπουκαλακι των 50ml για εφεδρικο)

• Like 1

Η φιλη αναφερε για οικονομικα και οχι για ιμιτασιον ( και ολοι εμεις ).

Δηλαδη αν συμπληρωσουμε βακτηρια απο σκευασμα ( μπουκαλι εμποριου ) λες δεν θα κανει δουλεια γιατι το

ενυδρειο εχει τα ειδη υπαρχοντα βακτηρια και θα μας ειναι αχρηστα?

Το θεμα αν εχω καταλαβει σωστα, εχει ανοιχτει για οικονομια γενικοτερα.

Η βιολογια εχει την δυνατοτητα να διπλασιαζεται καθε 16-24 ωρες.

Γιατι να σπαταλουνται χρηματα για κατι που αναγενναται τοσο γρηγορα?

Εξαλλου αν δεν εχουμε χασει βιολογια, οσα βακτηρια εξτρα και να συμ[ληρωσουμε, δεν θα επιζησουν, αφου οι ρυποι του ενυδρειου μπορουν να διατηρησουν ζωντανο, συγκεκριμενο αριθμο βακτηριων και καθολου παραπανω.

Οποτε και παλι το "συμπληρωνω προληπτικα" ειναι ακυρο.

• Like 1

Το θεμα αν εχω καταλαβει σωστα, εχει ανοιχτει για οικονομια γενικοτερα.

Η βιολογια εχει την δυνατοτητα να διπλασιαζεται καθε 16-24 ωρες.

Γιατι να σπαταλουνται χρηματα για κατι που αναγενναται τοσο γρηγορα?

Εξαλλου αν δεν εχουμε χασει βιολογια, οσα βακτηρια εξτρα και να συμ[ληρωσουμε, δεν θα επιζησουν, αφου οι ρυποι του ενυδρειου μπορουν να διατηρησουν ζωντανο, συγκεκριμενο αριθμο βακτηριων και καθολου παραπανω.

Οποτε και παλι το "συμπληρωνω προληπτικα" ειναι ακυρο.

Οικονομικα βακτηρια!

Οικονομικα βακτηρια!

Το ιδιο λεω.

Αναφερθηκα ηδη στο #12

Αν εχουμε εμεις δευτερο ενυδρειο, ακομα καλυτερα.

Εργοστασιο δωρεαν βακτηριων, καθημερινα.

Soulaki εγω χρησιμοποιω το stability της seachem. Η δοσολογια του ειναι την πρωτη φορα 5ml/40lt και οι επομενες 5ml/80lt. Τα 250ml κοστιζουν γυρω στα 8,5 ευρω. Να σου πω παντα εχω στο ντουλαπι γιατι δεν ξερω ποτε θα την κανω την πατατα... (Τωρα εχω κλειστο ενα μπουκαλακι των 50ml για εφεδρικο)

θα το ψάξω να δω αν τα έχει το pet 4 you, που έχω εδώ κοντά....αλλιώς αλλού. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...