paul.asty 30 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Λοιπον για να αρχισουμε την κατασκευη του sub δεν νομιζω να το κανω εγω μαλλον το βλεπω να μου το κανει καποιο μαγαζι Ας αρχισουμε οι διαστασεις της βασης ειναι 50x40x45 (μxυxπ) αλλα επιδη θελω να αφησω λιγο χωρο να μπει τιποτα εξτρα (αναπληρωση,μπουκαλια για την δοσομετρικη κτλ) λεω για 40x30x40 Τι λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 30 Σεπτεμβρίου 2014 #2 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Λοιπον, αυτο ειναι ενα sub Εσυ θελεις για ενα sump 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #3 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 χαχαχα σορρυ αν γινεται να αλλαξει στον τιτλο το sub σε sump Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 30 Σεπτεμβρίου 2014 #4 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 χαχαχαχ 50 λιτρα φαινονται ενταξει...Γιατι δεν πας σε DIY??Επισης θα μπορουσες να φτιαξεις ολες τις διαστασεις που χωραει το επιπλο σου και να φτιαξει δοχεια και για αυτα...αν θελεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 30 Σεπτεμβρίου 2014 #5 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Τι διαστασης εχει το επιπλο;; Βαλε μια καλη φωτο να το δουμε, δεν εχω δει ποτε απο rsm επιπλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #6 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Εγινε Σε καμία ωρίτσα που θα τελειώσω θα ανεβάσω φώτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 30 Σεπτεμβρίου 2014 #7 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Τι διαστασης εχει το επιπλο;; Βαλε μια καλη φωτο να το δουμε, δεν εχω δει ποτε απο rsm επιπλο τι σημαινει rsm?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 30 Σεπτεμβρίου 2014 #8 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Red sea max, ειναι η μαρκα του ενυδρειου που εχει ο Παυλος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #9 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Και οι φωτογραφιες που σας υποσχεθηκα οσο καλλητερες γινοταν http://s1289.photobucket.com/user/paulasty/media/IMG_20140930_102452_zpsb5670907.jpg.html http://s1289.photobucket.com/user/paulasty/media/IMG_20140930_102708_zpsd205ff2f.jpg.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 1 Οκτωβρίου 2014 #10 Share 1 Οκτωβρίου 2014 Αυτη η γυαλα που εχεις τι ειναι;; Πολυ ψηλα ειναι για σαμπ, παντως με λιγη δουλειτσα και αλλαγη στην οργανωση εβαζες σαμπαρα απο κατω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 1 Οκτωβρίου 2014 Author #11 Share 1 Οκτωβρίου 2014 Δεν ειναι sump ειναι μια γυαλα που εχω μεσα το νερο για την αναπληρωση εχει 35 εκατοστα υψος αλλα αν θελω μπορω να σηκωσω το ραφι και αλλο τωρα σκεφτομαι αν ειναι να το κανω 50x30x30 για προτεινετε τι μπορω να κανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 1 Οκτωβρίου 2014 #12 Share 1 Οκτωβρίου 2014 Ποσο ειναι ολο το ντουλαπι στο μηκος;; Μου φενεται παραπανω απο 50 ποντους στην φωτο... Ακου να δεις τι θα εκανα εγω, θα ξηλωνα ολα τα ηλεκτρικα, θα εβαζα αλλου ολα τα ενυδρειακα και θα αφηνα το ντουλαπι μονο για το σαμπ, εννοειτε οτι το ραφι θα επερνε ποδι!! Και θα το εκανα οσο πιο μεγαλο γινεται, αυτο γιατι πλεον με το lido μου καταλαβα πτι δεν γινεται να τα εχεις ολα, ενας χωρος που φιλοξενη σαμπ πρεπει να εχει χωρο να μπορεις ανετα να δουλεψεις γυρω γυρω, επισης πρεπει να καληψεις οσο περισσοτερο χωρο μπορεις, τα πολυ μπριζα και οι τροφες μπορουν να μπουν αλλου... Φτιαξτο ετσι ωστε να ειναι οσο πιο μεγαλο γινεται και να εχεις χωρο να δουλεψεις απο κατω οποτε χρειαζεται, πχ να εχεις χωρο απο πανω να βγαλεις ή να βαλεις ενα κομματι εξοπλισμου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 2 Οκτωβρίου 2014 #13 Share 2 Οκτωβρίου 2014 Ποσο ειναι ολο το ντουλαπι στο μηκος;; Μου φενεται παραπανω απο 50 ποντους στην φωτο... Ακου να δεις τι θα εκανα εγω, θα ξηλωνα ολα τα ηλεκτρικα, θα εβαζα αλλου ολα τα ενυδρειακα και θα αφηνα το ντουλαπι μονο για το σαμπ, εννοειτε οτι το ραφι θα επερνε ποδι!! Και θα το εκανα οσο πιο μεγαλο γινεται, αυτο γιατι πλεον με το lido μου καταλαβα πτι δεν γινεται να τα εχεις ολα, ενας χωρος που φιλοξενη σαμπ πρεπει να εχει χωρο να μπορεις ανετα να δουλεψεις γυρω γυρω, επισης πρεπει να καληψεις οσο περισσοτερο χωρο μπορεις, τα πολυ μπριζα και οι τροφες μπορουν να μπουν αλλου... Φτιαξτο ετσι ωστε να ειναι οσο πιο μεγαλο γινεται και να εχεις χωρο να δουλεψεις απο κατω οποτε χρειαζεται, πχ να εχεις χωρο απο πανω να βγαλεις ή να βαλεις ενα κομματι εξοπλισμου.... Στην περιπτωση που μπορεις να εφαρμόσεις οτι γράφτηκε θα ειναι οτι καλυτερο. Απο εμενα +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 2 Οκτωβρίου 2014 Author #14 Share 2 Οκτωβρίου 2014 Το μηκος ειναι ακριβως 53 εκατοστα πλατος αυστηρα μεχρι 38 (γιατι εχει τους μεντεσεδες) και υψος παει χωρις το ραφι μεχρι 60 εκατοστα οποτε το κοβω για 53x30x35-40 (μxπxυ) καπου εκει Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 2 Οκτωβρίου 2014 Author #15 Share 2 Οκτωβρίου 2014 Το μηκος ειναι ακριβως 53 εκατοστα πλατος αυστηρα μεχρι 38 (γιατι εχει τους μεντεσεδες) και υψος παει χωρις το ραφι μεχρι 60 εκατοστα οποτε το κοβω για 53x30x35-40 (μxπxυ) καπου εκει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 2 Οκτωβρίου 2014 #16 Share 2 Οκτωβρίου 2014 (edited) Οσο πιο πολυ σε περνει και μετακομιζεις πλαντα υπολοιπα Το υψος 35 καλα ειναι... Φροντισε να βαλεις και ενα χωρισμα που να χωριζει την αντλια επιστροφης απο τον υπολοιπο χωρο ωστε οτι βρομα/κομματια χαετο(εαν βαλεις) να μην περνανε παλι πισω Έγινε επεξεργασία 2 Οκτωβρίου 2014 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 3 Οκτωβρίου 2014 Author #17 Share 3 Οκτωβρίου 2014 Ωραια τοτε το αφηνω 35 το υψος εχω σκεφτει πως θα το κανω περιπου θα βαλω συντομα σχεδιο αλλα ισως χρειαστω την βοηθεια σου για DIY ATS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 3 Οκτωβρίου 2014 #18 Share 3 Οκτωβρίου 2014 Οτι χρειαστης πες μου, εχω και το παλιο μου ακομα και καθετε, μια αντλια θελει, μικρουλα, αλλα για μενα βαλε χαετο, το δοκημασα, καλο αλλα οπως λενε στην πληροφορικη "εχει πολλα bugs".... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 5 Οκτωβρίου 2014 Author #19 Share 5 Οκτωβρίου 2014 Για cheato ελεγα αλλα σκεφτομουν να το δοκιμασω αρα παω σε cheato κατευθειαν για αντλια αυτη μια χαρα δεν μου κανει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 5 Οκτωβρίου 2014 #20 Share 5 Οκτωβρίου 2014 Μια χαρα ειναι η αντλια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 15 Οκτωβρίου 2014 Author #21 Share 15 Οκτωβρίου 2014 Λοιπον εκανα ενα σχεδιο ωστε να με βολευει και να εχω αρκετο χωρο για δειτε στα πρασινα σημεια το τζαμι θα κοπει πιο χαμηλα για να δημιουργηθουν "καταρρακτες" με τα βελακια δειχνω πως θα πηγαινει η ροη του νερου καθε παρατηρηση δεχτει http://s1289.photobucket.com/user/paulasty/media/IMG_20141015_084637Alphanutauiotagammarhoalphaphi3AE0_zps419da670.jpg.html ΥΓ φωτογραφιες μου βγαζει παλι Σφάλμα Αυτή η μεταφόρτωση απέτυχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 16 Οκτωβρίου 2014 #22 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Το νερό από την υπερχείλιση που θα πέφτει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 16 Οκτωβρίου 2014 Author #23 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Στο διαμέρισμα οπου θα υπάρχει το skimmer Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 16 Οκτωβρίου 2014 Author #24 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Λοιπόν Το νερό από την υπερχείλιση θα πέφτει στον χώρο του skimmer από εκεί θα πηγαίνει στο χώρο που θα βρίσκεται η chaeto (αφού θα πέφτει από το σημείο με πράσινο, περίπου 2 εκατοστά ύψος) Στην συνέχεια αφού πέσει πάλι από το δεύτερο πράσινο σημείο) Θα πηγαίνει στον άδειο χώρο (όπου θα μπει λίγος βράχος και 2-3 ανεμώνες) Αφού περνάει από το egg crate (όπου θα βρίσκεται άνθρακας , αντιφώσφορος) Θα μπαίνει στο χώρο της αντλίας *Στα πράσινα σημεία το τζαμί θα κοπεί λίγο περισσότερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 16 Οκτωβρίου 2014 Author #25 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Τώρα η υπερχείλιση τελικά θα είναι DIY Δεν ξέρω αν είναι σωστό από που σκέφτομαι (στην περίπτωση που κοπεί το ρεύμα) η υπερχείλιση θα μπει οριακά στην επιφάνεια του νερού έτσι ώστε να μην κατεβάσει , αν τύχει , πολύ νερό Και φυσικά θα υπάρχει στο sub αρκετό ύψος κενό ως ασφάλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος