Jump to content

Το Πρώτο Μας Ενυδρείο (30 Λίτρων)

Recommended Posts

Τα ξυλα μεσα στο ενυδρειο οταν απελευθερωνουν τις ταινιες τους δεν ριχνουν και το ph ελαφρως?

• Απαντήσεις 90
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα ξυλα μεσα στο ενυδρειο οταν απελευθερωνουν τις ταινιες τους δεν ριχνουν και το ph ελαφρως?

Εγω ς αυτό το ενυδρειο 70 λιτρα με 4 Ξυλά μέσα (εκεί που φαίνεται η moss ξύλα ειναι) πριν αρχίσω τύρφη ,με τα υγρά δεν μετραγα καμία διαφορά βρύση ενυδρειο.

Η φωτό ειναι απο νοκια 1 pixel camera :)

Tο ενυδρειο έχει ξεστηθει ενα μήνα τώρα και ειναι στο μπαλκόνι είχε μονομαχο 4 χρονια.

Τα γράφω για να μην μου την πέσετε για θερμοκρασίες κλπ ;)

ΥΓ

Αλλαγές έκανα κάθε 20 μερες για ψυχολογικούς λόγους No3 δεν μέτρησα ποτε.

Είχε βέβαια κι αλλα φυτά που τα έδωσα.

post-59794-0-97327000-1412339074_thumb.jpg

Ναι αυτό εννοώ, πήρα siporax mini professional.

Το φίλτρο έχει τις θυρίδες εισαγωγής στο πλάι και είναι ίσες σε ύψος με το σφουγγαράκι ενώ ο πάτος δεν έχει εισαγωγή νερού... Από τις θυρίδες σχεδόν μέχρι την εξαγωγη (σωληνακι) είχε την κασσέτα με τον άνθρακα..... σαν όγκος είναι περίπου ίσος με το σφουγγαράκι

HL-BT200-S.jpg

οπότε θεωρώ ότι μόνο στη μορφη "σαντουιτς" μπορεί να μπει στο σφουγγάρι αλλιώς δεν θα έχω μηχανική φίλτρανση (αφού υπάρχει η "λογική των ρευστών" να ακολουθούν τον ευκολότερο δρόμο)

Βγαζεις τον ανθρακα τελειως,κοβεις το σφουγγαρι στη μεση και το υπολοιπο το γεμιζεις με το βιολογικο υλικο σου.Δεν θα εχεις κανενα προβλημα,εχω το ιδιο φιλτρο σε γαριδαδικο και το εχω κανει οπως στο λεω.

Καλημέρα, πόση ποσότητα siporax χρειάζομαι για τα 30 Λίτρα?? είδα ότι η συσκευασία είναι 35g φτάνει??

Χθες έκανα την αλλαγή βυθού, το λογχοειδές φυτό μας "χαιρέτησε" (είχαν σαπίσει οι βλαστοί του) ενώ το άλλο ήταν πολύ εύρωστο και το χώρισα στα 2. Εγκατέστησα & τα ξύλα.... σήμερα θα βάλω και το siporax mini. Νερό δεν άλλαξα. Επίσης προμηθεύτηκα και ψηφιακό χρονοδιακόπτη για τον φωτισμό.

Ερώτηση για τις εξατμίσεις (περίπου 1 λίτρο τις υπολογίζω) να συμπληρώσω με απιονισμένο???

Όσο για το θέμα του μπολιάσματος είμαι αρνητικός για τον ίδιο λόγο που όταν αγοράζουμε ένα "ζωντανό" προσθέτουμε μόνο αυτό & όχι και το νερό της μεταφοράς (με άλλα λόγια δεν ξέρεις τι "άλλο" κουβαλάει)

κατα την αλλαγη του χαλικιου δεν επισημαναμε οτι επρεπε να κοιταξει για μη ασβεστολιθικο γιατι θα ανεβαζει το πεχα κ θα εχει προβλημα ο φιλος μας.αν θελεις κανε το τεστ με το ακουαφορτε για να εισαι σιγουρος.βγαλε ενα πετραδακι αστο να στεγνωσει κ ριξε ακουαφορταν αφρισει ειναι ασβεστολιθικο.εννοειται μετα το πετας

κατα την αλλαγη του χαλικιου δεν επισημαναμε οτι επρεπε να κοιταξει για μη ασβεστολιθικο γιατι θα ανεβαζει το πεχα κ θα εχει προβλημα ο φιλος μας.αν θελεις κανε το τεστ με το ακουαφορτε για να εισαι σιγουρος.βγαλε ενα πετραδακι αστο να στεγνωσει κ ριξε ακουαφορταν αφρισει ειναι ασβεστολιθικο.εννοειται μετα το πετας

Οταν ξεπλυνα το χαλικι απο το νερο (εκπλυμα) κοιταξα αν αλλαζει ο ρΗ σε σχεση με τη βρυση.... δεν αλλαζει αρα δεν εχει ασβεστολιθικα ειναι μονο αργιλοπυριτικο το πετρωμα...

Οταν ξεπλυνα το χαλικι απο το νερο (εκπλυμα) κοιταξα αν αλλαζει ο ρΗ σε σχεση με τη βρυση.... δεν αλλαζει αρα δεν εχει ασβεστολιθικα ειναι μονο αργιλοπυριτικο το πετρωμα...

Δεν ειναι σωστος τροπος αυτος.

Οι τροποι ειναι 2.

1)Βαζεις σε ενα ποτηρι νερο και λιγο χαλικι,μετα απο μερικες μερες μετρας για να δεις αν αλλαξε κατι.

2)Σε σταγνο χαλικι ριχνεις λιγο ακουαφορτε,αν αφρισει ειναι ασβεστολυθικο,αν οχι δεν ειναι.

• 2 weeks later...

Καλημέρα & πάλι..... εδώ και μια εβδομάδα εγκαταστάθηκε ο μονομάχος στο ενυδρείο & σήμερα αξιώθηκα να βγάλω τις πρώτες φωτό.... Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια :bow:

post-59819-0-59540400-1413613554_thumb.jpg

post-59819-0-27943900-1413613562_thumb.jpg

Μπράβο φίλε μου!!

Αν θέλεις βάλε μας και μια γενική του ενυδρείου σου . . .

Τα ασπρα που φαίνονται στην φώτο είναι φυσαλλίδες από αεραντλία??

Ναι φυσσαλίδες είναι απο το spray bar το έχω 3-5 χιλιοστά από την επιφάνεια

Γενική κάποιο απόγευμα που δεν θα πέφτει φως από το παράθυρο....

Με το καλό! Το στήσιμο φαίνεται καλύτερο από τα ψεύτικά :)

Μπορείς να συμπληρώσει νερό να μην φαίνεται αυτή η γραμμή, να πάει εκεί που είναι το καπάκι σου, θα σου κάνει και γραμμή εκεί και θα χτυπάει στο μάτι.

Το φιλτρο σου μου φαινεται πολυ δυνατο και θα ενοχλει τον μονομαχο σου.

Τι φιλτρο εχεις?

Το φιλτρο ειναι 200 λ/ω οι φυσσαλιδες ειναι πολυ λεπτες και ο "πτερυγιας" (ετσιτον λεμε) παιζει με τις φυσσαλιδες καποιες στιγμες. Γενικα η μπαρα σχεδον εφαπτεται στην επιφανεια και πιστευω οτι ετσι οξυγονωνει το νερο καλυτερα.... θορυβο δεν κανειπαντως μονο την αναταραξη του νερου και τις πολυ λεπτες φυσσαλιδες.

Επισης εν αλλο θεμα ειναι με τις αλγες που πιανει στα τζαμια που τις σκουπιζω πριν κανω αλλαγη νερου και μετα μολις κατακαθισουν τις ρουφαω με τη σκουπα. Το θεμα ειναι οτι εχω και πανω στα φυλλα του φυτου αλγες. Τι προτεινετε?

Ο μονομάχος θέλει χαμηλή ροη γιατί μπορεί να πάθει fin rot, μήπως να γυρναγες το spray bar προς το τζαμι; Από άλγες ποιά έχεις; Αν εχεις καφέ ειναι συνηθισμένο στα καινούργια ενυδρεία κάνει τον κύκλο της και φεύγει.

• Like 1

Οπως σωστα γραφτικε ο μονομαχος θελει πολυ χαμηλη ροη γιατι παθαινει φιν ροτ αλλα και δεν μπορει να κολυμπησει λογο των μεγαλων πτερυγιων του.

Η οξυγονωση του νερου μη σε απασχολει καθολου,γιατι αυτο το ψαρι εχει λαβυρινθο και αναπνεει απο την επιφανεια οξυγονο.

Γυρνα το spray bar του φιλτρο να χτυπα το τζαμι.

• Like 1

Το spray bar γυρισε προς το τζάμι.... αν ρωτήσω όμως επειδή έχω & ένα ακροφύσιο με ψιλό σωληνάκι για να κάνει βεντούρι θα βόλευε καλύτερα ή να μη το ψάχνω??

Και μια πανοραμική φωτό

post-59819-0-36062400-1414052232_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...