Chocolate_Puma 30 Σεπτεμβρίου 2014 #26 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Σχόλια (εκτός από τον βυθό) 1. Ένα μαύρο χαρτόνι στην πλατη, θα το κανει ακόμη καλύτερο 2. Το φίλτρο βάλτο στην μικρή πλευρά του ενυδρείου, ώστε το σπραυ μπαρ να χτυπαει τη μεγάλη πλευρα (εφόσον δεν είναι δυνατό, μην το στρέφεις προς το τζάμι) 3. Θερμαντήρας και φίλτρο καλύτερα σε αντίθετες πλευρες, στο πίσω μέρος του ενυδρείου 4. Φυτά που θα βάλεις κι εφόσον παίρνουν ύψος, καλύτερα να μπουν μπροστά από φίλτρο και θερμαντήρα 5. Το ξύλο ειναι φυσικό? Αν όχι, καλύτερα να το βγάλεις Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos_x 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #27 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Σχόλια (εκτός από τον βυθό) 1. Ένα μαύρο χαρτόνι στην πλατη, θα το κανει ακόμη καλύτερο 2. Το φίλτρο βάλτο στην μικρή πλευρά του ενυδρείου, ώστε το σπραυ μπαρ να χτυπαει τη μεγάλη πλευρα (εφόσον δεν είναι δυνατό, μην το στρέφεις προς το τζάμι) 3. Θερμαντήρας και φίλτρο καλύτερα σε αντίθετες πλευρες, στο πίσω μέρος του ενυδρείου 4. Φυτά που θα βάλεις κι εφόσον παίρνουν ύψος, καλύτερα να μπουν μπροστά από φίλτρο και θερμαντήρα 5. Το ξύλο ειναι φυσικό? Αν όχι, καλύτερα να το βγάλεις Καλή συνέχεια 1. Δεν θα βαλω χαρτονι γιατι θα μπει σε σημειο που θα φαινονται και οι 4 πλευρες2. Ετσι το εχω 3,4 Οκ ετσι και αλλιως θα τρεχω αυριο για μαυρα χαλικια οποτε θα ξαναφυτεψουμε και τ φυτα 5. Οχι αγοραστο ειναι ψευτικο.... να παρω καμια πετρα εχει στη χωματεχνικη.... Ολα αυτα γιατι μονομαχο δεν εχει το καταστημα πριν τις 9/10 μας εκατσε καλα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 30 Σεπτεμβρίου 2014 #28 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 1. Δεν θα βαλω χαρτονι γιατι θα μπει σε σημειο που θα φαινονται και οι 4 πλευρες 2. Ετσι το εχω 3,4 Οκ ετσι και αλλιως θα τρεχω αυριο για μαυρα χαλικια οποτε θα ξαναφυτεψουμε και τ φυτα 5. Οχι αγοραστο ειναι ψευτικο.... να παρω καμια πετρα εχει στη χωματεχνικη.... Ολα αυτα γιατι μονομαχο δεν εχει το καταστημα πριν τις 9/10 μας εκατσε καλα.... 2. Απ όσο είδα το έχεις να χτυπάει στο τζαμι και όχι κατα μήκος του ενυδρειου. Εννοω να το βάλεις ώστε η ροή να είναι προς τη μεγάλη πλευρα. Η ροή, όχι το σώμα του φιλτρου Δεν ξέρω σε ποια περιοχή είσαι, αλλα στα πετ σιτι πλέον βρίσκεις μονομάχους ιδιαίτερα ωραίους Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos_x 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #29 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Απ το πετ σιτυ μεσογειων τα εχω παρει ολα..... αυτοι μου ειπαν για 8/10 παραλαβη.... λες να ριξω τηλεφωνο στα λοιπα της αλυσσιδας μπας και ειναι μονο στο συγκεκριμενο σε ελλειψη??(ν. Ψυχικο μενω) Για το σπρευ μπαρ εννοεις να ειναι παραλληλο με το τζαμι της στενης πλευρας και να σπρωχνει κατα μηκος της μεγαλης διαστασης? Επιπλεον εχω ακουσει για τον μονομαχο οτι τον εκνευριζει το spray bar και καλο ειναι να βαραει το τζαμι του ενυδρειου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 30 Σεπτεμβρίου 2014 #30 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Για το σπρευ μπαρ εννοεις να ειναι παραλληλο με το τζαμι της στενης πλευρας και να σπρωχνει κατα μηκος της μεγαλης διαστασης? Ακριβώς!!! Επιπλεον εχω ακουσει για τον μονομαχο οτι τον εκνευριζει το spray bar και καλο ειναι να βαραει το τζαμι του ενυδρειου....Τον ενοχλεί η δυνατή ροή. Το spay bar το στρεφουμε προς το τζαμι, προκειμενου να μειώσουμε τη ροή, εάν βέβαια έχουμε δυνατό φίλτρο. Αν όμως το φίλτο ειναι οριακό για τα λιτρα μας, τότε προτιμούμε να μην χτυπαει προς το τζαμι Τελικά ποιο φίλτρο έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 30 Σεπτεμβρίου 2014 #31 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Λιγη ανοχή δείξε kalliroi τωρα μαθαίνω!!! είναι ψιλό χαλικάκι (δεν είναι άμμος ούτε βότσαλο) και από όσο μου είπαν μπορούν να φυτευτούν φυτά μέσα. Μάλιστα πήρα και λίπασμα σε σβώλους και βάζεις λέει 1 το 6μηνο και μετά από 1 βδομάδα τα 2 φυτά δείχνουν ΟΚ μη σου πω καλύτερα από όταν τα πήρα. Τώρα για το ανοικτόχρωμο υπόστρωμα πως το αλλάζω? Φτου & απο την αρχή? Αν ήταν δικό μου εγχείρημα οκ δεν θα είχα πρόβλημα.... αλλά ο μικρός μετράει μέρες..... μήπως να προσθέσω πάνω από το υπάρχον σκούρο χαλίκι ψιλό?? Όσο για το ψάρι σε έτοιμο ενυδρείο ενοείται, γι΄αυτό και πρώτα θα μετρήσω & μετά το ψάρι Δεν σε μάλωσα, απλά δεν κατάλαβα ποιο από τα δύο έχεις βάλει. Εφόσον πάρετε μπόλι δεν χρειάζεται να μετράτε μέρες. Το φτιάχνετε όπως θέλετε, βάζετε το μπόλι και την επόμενη μέρα το ψαράκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 30 Σεπτεμβρίου 2014 #32 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 1. Δεν θα βαλω χαρτονι γιατι θα μπει σε σημειο που θα φαινονται και οι 4 πλευρες 2. Ετσι το εχω 3,4 Οκ ετσι και αλλιως θα τρεχω αυριο για μαυρα χαλικια οποτε θα ξαναφυτεψουμε και τ φυτα 5. Οχι αγοραστο ειναι ψευτικο.... να παρω καμια πετρα εχει στη χωματεχνικη.... Ολα αυτα γιατι μονομαχο δεν εχει το καταστημα πριν τις 9/10 μας εκατσε καλα.... Καλύτερα θα είναι αντί για πέτρα να προτιμήσεις κάποιο ενυδρειακό ξύλο. Οι πέτρες συνήθως είναι ασβεστολιθικές και ανεβάζουν τη σκληρότητα του νερού, πράγμα που δεν το θέλουμε για μονομάχο. Το ξύλο, αντίθετα, στην αρχή θα βγάλει τανίνες και χουμικά οξέα, τα οποία μαλακώνουν το νερό, κάνουν καλό στο μονομάχο και θα χρωματίσουν το νερό, κάνοντας το λεγόμενο blackwater, όπως στο φυσικό του περιβάλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos_x 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #33 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Τελικά ποιο φίλτρο έχεις?Ηailea HL BT 200 εχει σφουγγαρακι και μια κασσετα πιο μεσα μαλλον ειναι ανθρακαςΞυλα που βρισκουμε? Υ.γ. το θερμαντικο στοιχειο δουλευει οκ Έγινε επεξεργασία 30 Σεπτεμβρίου 2014 - giorgos_x Link to comment Share on other sites More sharing options...
pptom 30 Σεπτεμβρίου 2014 #34 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Ο άνθρακας χρειάζεται μόνο για λίγες μέρες μετά το πρώτο στήσιμο του ενυδρείου για να τραβήξει τυχόν υπολείματα χημικών ουσιών ή μετά από φάρμακα. Μετά τον πετάς και γεμίζεις την κασέτα με siporax mini (το φίλτρο σου είναι μικρό), απαραίτητο για να αναπτυχθούν τα βακτήρια όπως σου είπαν και πιο πάνω. Ξύλα σίγουρα βρίσκεις στα περισσότερα pet shop ώστε να είναι κατάλληλο για ενυδρεία. Καλή αρχή και από εμένα, υπομονή και διάβασμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael 1 Οκτωβρίου 2014 #35 Share 1 Οκτωβρίου 2014 Πάντως αν του εξηγήσεις ότι χρειάζεται το ψάρι άλλο χαλίκι για να είναι χαρούμενο και τον πάρεις μαζί σου για να διαλέξει ένα πιο "σωστό" (δώσε του δύο επιλογές) τότε θα είναι πολύ ευχαριστημένος που παίρνει μαζί σου αποφάσεις... (Μαμά 6,5 χρονου και 11χρονης....) Ευκαιρία να του δείξεις και τους μονομάχους και να του πεις ότι ένας ήρωας πρέπει να κάνει υπομονή για να σώσει ένα ψαράκι από το "ποτηράκι". Πάντως αν μπορέσεις να βάλεις μπόλι θα κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη. Σχετικά με το φίλτρο στα έγραψε ο Chocolate_Puma. Φιλη mary,συγνωμη αλλα διαφωνω καθετα σ'αυτο.Κατα τη γνωμη μου το παιδι πρεπει να μαθει οτι οι μονομαχοι στα ποτηρακια ειναι απλα μια απαραδεκτη κατασταση και οτι οσο τους αγοραζουμε, δεν γινομαστε ηρωες αλλα βοηθαμε στην διαιωνηση του προβληματος.Καλο θα ηταν να βρουν ενα μονομαχο απο ενυδρειο Φιλε giorgo x μενω ν.Κηφησια ,αν θελεις γινονται ολα σε μια μερα.Αγοραζεις σκουρη αμμο ,ενα μικρο ξυλο μοπανι και μια ανουμπια.Συναντιομαστε καπου,σου δινω μπολι απο τα ενυδρεια μου,πας σπιτι,αδειαζεις το ενυδρειο,αλλαζεις το βυθο,δενεις την ανουμπια στο ξυλο με πετονια,βαζεις το βιολογικο υλικο στο φιλτρο και το ενυδρειο σου ειναι ετοιμο.Αρπαζεις τον πιτσιρικα σου και βουρ για τον μονομαχο :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 1 Οκτωβρίου 2014 #36 Share 1 Οκτωβρίου 2014 Φιλη mary,συγνωμη αλλα διαφωνω καθετα σ'αυτο.Κατα τη γνωμη μου το παιδι πρεπει να μαθει οτι οι μονομαχοι στα ποτηρακια ειναι απλα μια απαραδεκτη κατασταση και οτι οσο τους αγοραζουμε, δεν γινομαστε ηρωες αλλα βοηθαμε στην διαιωνηση του προβληματος.Καλο θα ηταν να βρουν ενα μονομαχο απο ενυδρειο Φιλε giorgo x μενω ν.Κηφησια ,αν θελεις γινονται ολα σε μια μερα.Αγοραζεις σκουρη αμμο ,ενα μικρο ξυλο μοπανι και μια ανουμπια.Συναντιομαστε καπου,σου δινω μπολι απο τα ενυδρεια μου,πας σπιτι,αδειαζεις το ενυδρειο,αλλαζεις το βυθο,δενεις την ανουμπια στο ξυλο με πετονια,βαζεις το βιολογικο υλικο στο φιλτρο και το ενυδρειο σου ειναι ετοιμο.Αρπαζεις τον πιτσιρικα σου και βουρ για τον μονομαχο :) Αν το αποφασίσεις και έρθεις προς τις περιοχές μας δεν χρειάζεται να αγοράσεις ουτε το ξύλο, ούτε την ανούμπια γιατί υπάρχουν και είναι δώρο για τον πιτσιρικά σου. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos_x 1 Οκτωβρίου 2014 Author #37 Share 1 Οκτωβρίου 2014 Κατ'αρχήν να Ευχαριστήσω rafael & Sotiris για τη προσφορά (η αλήθεια είναι ότι είμαστε κοντοχωριανοί γιατί κατάγομαι & το γραφείο μου είναι Ασπρόπυργο) Νομίζω ότι με αυτή τη ποιότητα νερού είμαι ΟΚ Λοιπον απο μετρησεις παμε καλα...Αμμωνια 0Νιτρικα >0 & < 10pH 7Cl 0Kh μεταξυ 6 & 10Gh μεταξυ 7 & 14Νιτρωδη 0 Από κει και πέρα θέλω να μου πείτε τι κοκκομετρία σκούρο χαλίκι να πάρω, ούτως ώστε να αντλήσω το μισό νερό από το ενυδρείο να αφαιρέσω το υπόστρωμα να βάλω το καινούριο & να συμπληρώσω με το υπόλοιπο νερό που θα έχω αφαιρέσει... Ή μήπως να κάνω αλλαγή το μισό νερό?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos_x 1 Οκτωβρίου 2014 Author #38 Share 1 Οκτωβρίου 2014 αυτο που έχω παρατηρήσει είναι ότι μετά από 12 μέρες τα τζαμια έχουν μαζέψει λίγδα (άλγες??) και το ίδιο και το ένα από τα 2 φυτά κοντά στη βάση..... το φως το άφηνα αναμένο 12 ώρες περίπου.... να καθαρίσω απλώς τα τζάμια πριν κάνω την αλλαγή βυθού και ότι βγάλει να πάει μαζί με το παλιό χαλίκι?? Επίσης το σφουγγαράκι είναι μέσα στη πρασινίλα.... να το "πλυνω" με νερό από το ενυδρείο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael 1 Οκτωβρίου 2014 #39 Share 1 Οκτωβρίου 2014 Οι αλγες ειναι απολυτα φυσιολογικες σε νεοσυστατο ενυδρειο.ΜΗΝ ξεπλυνεις το σφουγγαρακι προς το παρον[σε κανενα διμηνο...ισως].Γενικα οτι σου φαινεται τωρα σαν μπιχλα ειναι μια φυσικη διαδικασια ζωτικης σημασιας για την επιβιωση του ψαριου.Βιολογικο υλικο εχει το φιλτρο εκτος απο το σφουγγαρι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos_x 1 Οκτωβρίου 2014 Author #40 Share 1 Οκτωβρίου 2014 ΟΚ δεν σκουπίζω τα τζαμια το φίλτρο έχει μόνο σφουγγαρι & άνθρακα αυτό εδώ είναι... http://www.redwoodaquatics.co.nz/product_pcid_162.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael 1 Οκτωβρίου 2014 #41 Share 1 Οκτωβρίου 2014 Μου κανει εντυπωση οτι παιρνεις τετοιες τιμες στο νερο σου χωρις βιολογικο υλικο στο φιλτρο.Πρεπει να βγαλεις τον ανθρακα και να βαλεις βιολογικο υλικο.Εκει θα αποικισουν τα βακτηρια της απονιτροποιησης.Μπορεις να μειωσεις και τις ωρες φωτισμου,9-10 ωρες ειναι καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos_x 1 Οκτωβρίου 2014 Author #42 Share 1 Οκτωβρίου 2014 Πιστευω ότι η καλλιέργεια των βακτηρίων έγινε σωστά & το σφουγγαράκι έχει ικανή αποικία μετά από 11 μέρες βάζω βακτήρια (δόση για 15Λ νερό καθημερινά) +τα φυτά από τη 4η μέρα. Επίσης καποια φυλλαρακια - κοτσανάκια - ριζίτσες που αποκόπηκαν τα άφησα μέσα για να υπάρχει οργανικό φορτίο (& άζωτο μαζί) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael 1 Οκτωβρίου 2014 #43 Share 1 Οκτωβρίου 2014 Οπως και να ''χει βιολογικο χρειαζεσαι οπωσδηποτε γιατι η αποικια του σφουγγαριου ισως να αποδειχθει ανεπαρκης μετα την προσθηκη του ψαριου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos_x 1 Οκτωβρίου 2014 Author #44 Share 1 Οκτωβρίου 2014 Για το λόγο αυτό θα πάρω 2ο ίδιο φιλτράκι για να το δουλέψω με τα κεραμικά αντί του άνθρακα και να κρατήσω το άλλο για όταν αλλάζω νερό (και στη στραβή δλδ αν τα τινάξει ο κινέζος θα έχω & ένα φίλτρο ρεζέρβα)...... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael 1 Οκτωβρίου 2014 #45 Share 1 Οκτωβρίου 2014 Συγνωμη αλλα δεν το πιασα.Τι θα κανεις με το δευτερο φιλτρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 1 Οκτωβρίου 2014 #46 Share 1 Οκτωβρίου 2014 Μου φαίνεται περίεργο που τόσο γρήγορα φαίνεται να απέκτησες βιολογία. 11 μέρες το τρέχεις; Οι μετρήσεις νιτρωδών και νιτρικών έγιναν με στικ ή με υγρά; Τις έκανες μόνο μία φορά ή τις επανέλαβες; Εκτός από το φίλτρο ρεζέρβα, σου προτείνω να πάρεις και έναν δεύτερο θερμοστάτη. Δεν θα τον έχεις μόνο ως ρεζέρβα, αλλά θα το χρησιμοποιείς για να φέρνεις στη σωστή θερμοκρασία το νερό της αλλαγής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Pirpiridis 1 Οκτωβρίου 2014 #47 Share 1 Οκτωβρίου 2014 Για το λόγο αυτό θα πάρω 2ο ίδιο φιλτράκι για να το δουλέψω με τα κεραμικά αντί του άνθρακα και να κρατήσω το άλλο για όταν αλλάζω νερό (και στη στραβή δλδ αν τα τινάξει ο κινέζος θα έχω & ένα φίλτρο ρεζέρβα)......Φιλε μου το ενυδρειο σου θα γίνει πλυντήριο με δυο φίλτρα μέσα (εκτός κι αν εννοείς να κρατήσεις το ενα φιλτρο έξω σε βαρέλι αλλαγής σαν κυκλοφορητή για να γίνεται η αποχλωρίωση κλπ ,αλλα έτσι θα χαθεί η βιολογία του,και δεν χρειάζεσαι φιλτρο αλλα κυκλοφορητή)Εγω απλα θα έπαιρνα το βυθό που σου πρότειναν τα παιδιά,μίνι σιποραξ η ελαφροπετρα απο Leroy Merlin,ενα θερμομετρο και μπόλι απο κάποιον φίλο που βλέπω ήδη σου πρότειναν,θα ζηταγα μερικά εύκολα κλαδεματα (έχω κι εγω αν θες) και εισαι έτοιμος. Μην ξοδευεσαι τζάμπα. Ψάξε λίγο και τα είδη μονομάχων που υπάρχουν να δεις ποιος σ αρέσει έχει plakat ,half moon,crowntail κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael 1 Οκτωβρίου 2014 #48 Share 1 Οκτωβρίου 2014 Με καλυψε ο φιλος johnbettapk.To δευτερο φιλτρο μονο ως ρεζερβα.Οι μονομαχοι θελουν πολυ μικρη ροη.Στο φυσικο τους περιβαλλον ζουν σε σχεδον στασιμα νερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael 1 Οκτωβρίου 2014 #49 Share 1 Οκτωβρίου 2014 Τα πραγματα ειναι πιο απλα.Παιρνεις το υπαρχων φιλτρο,πετας τον ανθρακα γιατι δεν σου χρειαζεται,κοβεις το σφουγγαρι για να μειωσεις το παχος του και βαζεις στο φιλτρο σου...σφουγγαρι,βιολογικο υλικο οσο παρει,σφουγγαρι παλι και αν θελεις λιγο ενυδρειακο βαμβακι στο τελος.Εισαι ετοιμος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zac 1 Οκτωβρίου 2014 #50 Share 1 Οκτωβρίου 2014 αν αγορασες στικ για μετρησεις οπως ειναι πεταψε τα....γιατι για να εχει ph 7 απο και κλειεται!ομορφο ενυδρειακι αλλα αλλαξε χαλικι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος