giorgos_x 30 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Καλημέρα & καλώς σας βρήκα, Μετά από πίεση από τον μικρούλη μου (6 ετών που ζητούσε χρυσόψαρο σε γυάλα) θεώρησα προτιμότερο να αγοράσουμε ένα "μίνι" ενυδρείο, όπερ και εγένετο αφού έριξα μια ματιά σαν "επισκέπτης" στο φόρουμ και μάζεψα κάποιες πληροφορίες...... Στις 19/9 αγοράσαμε λοιπόν ένα ενυδρείο 30 λίτρων (27 λίτρα νερό πήρε) που σίγουρα δεν είναι κάτι σοβαρό για κάποιον ειδήμονα (ίσως και μικρό για ξεκίνημα) αλλά πιστεύω πολύ καλύτερο από μια γυάλα με χρυσόψαρο. Αφου προμηθευτήκαμε το ενυδρείο και 2 κιλά πετραδάκια απο ένα κοντικό pet shop καθώς και ένα διακοσμητικό βυθού ακολουθήσαμε τις "οδηγίες" δλδ -καλό πλύσιμο όλων όσων μπήκαν μέσα (ενυδρείο, φίλτρο, άμμο, διακοσμητικό) χωρίς χρήση απορρυπαντικού -γέμισμα με νερό και προσθήκη αντι-χλωρίου και βακτηρίων -λειτουργία φίλτρου συνεχώς και προσθήκη της μισής δόσης για τον όγκο νερού με βακτήρια καθημερινά έως τώρα - την 4η μέρα (22/9) αγοράσαμε 2 φυτά ένα "πλατύφυλλο" & ένα "λογχοειδές" (επιφυλάσσομαι για φωτογραφίες & επιστημονικές ονομασίες) τα οποία δείχνουν να πηγαίνουν καλά μέχρι σήμερα Σήμερα είναι η μέρα (11η) που δυνητικά θα μπορούν να εγκατασταθούν τα ψάρια καθώς επίσης και να αγοραστούν κάποια πράγματα που θεωρώ ότι χρειάζονται (θερμόμετρο, θερμαντήρας κιτ μέτρησης παραμέτρων νερού και τροφή για τα ψάρια) θα ήθελα να μου προτείνετε τι ψαράκια θα βόλευαν. Να πω εκ των προτέρων ότι δεν θα ήθελα να έχω "κοινωνικό" ενυδρείο (που από όσο κατάλαβα αφορά την ύπαρξη ατόμων διαφορετικού φύλλου του ιδίου είδους) για να αποφύγω το δύσκολο κομμάτι της διαχείρισης των "επιγόνων" που θα προκύψουν... δλδ αν αγοράσω 2-3 αρσενικά του ιδίου είδους θα υπάρξει πρόβλημα?? Ξέρω ότι κάπως αργά το θυμήθηκα να ρωτήσω αλλά δυστυχώς ο χρόνος μου ήταν ιδιαίτερα περιορισμένος για να το κάνω νωρίτερα Έγινε επεξεργασία 30 Σεπτεμβρίου 2014 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 30 Σεπτεμβρίου 2014 #2 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπερα...Βλεπω εκατσες και διαβασες....Αλλα εχεις καποια λαθη....Το χαλικι πρεπει να ειναι σε φυσικο χρωμα γιατι στρεσαρονται τα ψαρια....Επισης Που ειναι τα φυτα?? Για ψαρι θα σου προτεινα ενα μονομαχο που εχει ευκολη συντηρηση και ειναι και ομορφο.... http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-c-dhnthoc-aadhaoeth-iaa-oi-aaioaenaassi/ Το διαβασες αυτο?? Αν οχι δωσε μεγαλη σημασια στον κυκλο του Αζωτου.... Αυτα.... Τωρα αν θες κατι πιο δυσκολο παμε σε reef!!!!!! ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Σεπτεμβρίου 2014 #3 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Καλως ηρθες! Καλο ειναι να αλλαξεις το χαλικι με ψιλοκκοκο και με φυσικο χρωμα.Το ψιλοκοκκο χαλικι θα βοηθησει να αναπτυχθουν και τα φυτα σου. Απο ψαρια,δεν εχεις πολλες επιλογες σ αυτα τα λιτρα,ενας μονομαχος θα ηταν αρχοντας εκει μεσα αφου φυσικα ολοκληροθει ο κυκλος του αζωτου (στρωσιμο) Αργοτερα θα μπορουσες να προσθεσεις και καμια γαριδα αμανο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos_x 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #4 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Για τον κύκλο του αζώτου έχω διαβάσει αρκετά & ελέω επαγγελματος (Χημικός) λέω ότι "το έχω"..... όσο για το μη φυσικό του χαλικιού ευθύνεται ο νεαρός της φωτό που του αρέσουν τα έντονα χρώματα...Τα φυτά που έχω μέσα είναι Bacopa Caroliniana & Blyxa Japonica (με μια μικρή επιφύλαξη το δεύτερο) σόρρυ δεν έχω φωτό με τα φυτά παρά μόνο τη πρώτη με το "στήσιμο".Όσον αφορά τη "σύνθεση" θα προτιμούσα να αποφύγω το 1 ψάρι όσο εντυπωσιακό & να είναι και θα προτιμουσα 2-3 αρσενικά γκαπυ (απουσία θυληκών) για να "αμβλύνουμε" τις αντιδράσεις του μικρού αν αποδημήσει το 1 και πάμε στο 0..... ενώ από τα 3 στα 2 θεωρώ ότι θα τη "παλέψει" καλύτερα. Τώρα σε ότι αφορά τις μετρήσεις θα προμηθευτώ απόψε το κιτ επιστρέφοντας από τη δουλειά (σκέφτομαι αυτό σε λωρίδες) και αν όλα είναι καλά τότε να πάω με τον "ενδιαφερόμενο" για να πάρουμε ψάρι/α Ευχαριστώ για τη βοήθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 30 Σεπτεμβρίου 2014 #5 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπερα...Βλεπω εκατσες και διαβασες....Αλλα εχεις καποια λαθη....Το χαλικι πρεπει να ειναι σε φυσικο χρωμα γιατι στρεσαρονται τα ψαρια....Επισης Που ειναι τα φυτα?? Για ψαρι θα σου προτεινα ενα μονομαχο που εχει ευκολη συντηρηση και ειναι και ομορφο.... http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-c-dhnthoc-aadhaoeth-iaa-oi-aaioaenaassi/ Το διαβασες αυτο?? Αν οχι δωσε μεγαλη σημασια στον κυκλο του Αζωτου.... Αυτα.... Τωρα αν θες κατι πιο δυσκολο παμε σε reef!!!!!! ???? ο μονομαχος ειναι το μοναδικο ψαρι που μπορει να βαλει σε αυτο το ενυδρειο ομως δεν ειναι ευκολος στην συντηρηση του οπως νομιζουμε γενικα.θα πρεπει να ειναι διατεθημενος να επεξεργαζεται το νερο κ να του παρεχει σταθερες συνθηκες γιατι αλλιως επειρεαζεται κ αρρωσταινει.λιγοτερο απαιτητικος απο αλλα ψαρια οχι ομως κ οτι δεν θελει την φροντιδα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Σεπτεμβρίου 2014 #6 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Θα εχεις θεμα επιθετικοτητας με τα αρσενικα μονο,θελουν και θηλυκα μαζι αλλα εσυ σ αυτα τα λιτρα δεν μπορεις να βαλεις και θηλυκα. Δυστυχος,ο μονομαχος ειναι μονοδρομος.. Τεστ παρε υγρα,αμμωνιας,νο2 και νο3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 30 Σεπτεμβρίου 2014 #7 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 ο μονομαχος ειναι το μοναδικο ψαρι που μπορει να βαλει σε αυτο το ενυδρειο ομως δεν ειναι ευκολος στην συντηρηση του οπως νομιζουμε γενικα.θα πρεπει να ειναι διατεθημενος να επεξεργαζεται το νερο κ να του παρεχει σταθερες συνθηκες γιατι αλλιως επειρεαζεται κ αρρωσταινει.λιγοτερο απαιτητικος απο αλλα ψαρια οχι ομως κ οτι δεν θελει την φροντιδα του.Δεν ειπα οτι δεν χρειαζεται καθολου συντηρηση...Χρειαζεται...Αλλα οπως ειπες λιγοτερη απο τα αλλα ζωντανα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos_x 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #8 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι ένα ψάρι το ρίχνεις μέσα και το ξεχνάς.... γι'αυτό και έχω τους ενδοιασμούς μου για τον "μοναδικό ένοικο"..... στην αρχή λογικό είναι να έχω "απώλειες" Θα εχεις θεμα επιθετικοτητας με τα αρσενικα μονο,θελουν και θηλυκα μαζι αλλα εσυ σ αυτα τα λιτρα δεν μπορεις να βαλεις και θηλυκα. Δυστυχος,ο μονομαχος ειναι μονοδρομος.. Τεστ παρε υγρα,αμμωνιας,νο2 και νο3. δλδ απο 1 από 2-3 είδη αρσενικά γενικότερα δεν?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Σεπτεμβρίου 2014 #9 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Τα γκαπυ θελουν 60 λιτρα για ενα χαρεμι.Αν βαλεις μονο αρσενικα σε 30 λιτρα ενυδρειο,θα εχεις προβλημα επιθετικοτητας μεταξυ των αρσενικων.Αυτο το προβλημα το λυνεις βαζονας μερικες θηλυκες,πραγμα που εσυ δεν μπορεις να κανεις σε 30 λιτρα ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Σεπτεμβρίου 2014 #10 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Το θεμα μεταφερθικε στη σωστη κατηγορια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos_x 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #11 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Επομένως πάμε για 1 μονομάχο & ο Θεός βοηθός.... Το θεμα μεταφερθικε στη σωστη κατηγορια. Ευχαριστω & συγγνωμη για την αναστάτωση απλά δεν ήξερα που να το ξεκινήσω Έγινε επεξεργασία 30 Σεπτεμβρίου 2014 - giorgos_x Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Σεπτεμβρίου 2014 #12 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Για ποιο λογο ο θεος βοηθος? Αν ξεκινησεις σωστα και στρωσεις το ενυδρειο σου,δεν θα εχεις καμια απωλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 30 Σεπτεμβρίου 2014 #13 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Καλώς ήρθες και από εμένα!! Όταν αλλάξεις το χαλικάκι με ένα σε φυσικές αποχρώσεις θα δει και το παιδί πόσο πιο ωραίο θα είναι. Θα φαίνονται καλύτερα τα έντονα χρώματα του μονομάχου και θα ξετρελαθεί μαζί του ο μικρός. Να σε ρωτήσω κάτι. Έχεις βάλει βιολογικό υλικό στο φίλτρο? Συνήθως τα εσωτερικά φιλτράκια που περιλαμβάνονται στα ενυδρεία περιέχουν μόνο σφουγγάρι και άνθρακα .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 30 Σεπτεμβρίου 2014 #14 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα και καλώς ήρθες Τελείως φιλικά το παρακάτω κι ας ειναι "μη ενυδρειακό" σχόλιο. Άλλαξε τη φωτό και βάλε μια, μόνο με το ενυδρείο. (να τον χαίρεστε τον μικρό) Λόγω της δουλειάς μου έχουν δει πολλά τα μάτια μου και ισχύει : Φύλαγε τα ρουχα σου, να χεις τα μισα Τα ενυδρεικά θα πάρουν τον δρόμο τους... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos_x 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #15 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 @Mary74 δεν το πείραξα καν το φίλτρο (ούτε το άνοιξα) πιστεύω ότι έχεις δίκιο & δεν έχει τα κεραμικά που αναπτύσσοντα απάνω τους τα νιτροφάγα βακτήρια. Σε αυτό το κομμάτι και ελέω έλλειψης χρόνου (ειλικρινά) εμπιστεύτηκα τη πωλήτρια του pet shop.... @ Puma ναι σκοπεύω να τραβήξω φωτό το ενυδρείο μόνο του και με τα φυτά & καλώς εχόντων των πραγματων με "ένοικο"(ξέρω πολύ καλά τι εννοείς) και μάλλον θα παρακελέσω κάποιον απο τη διαχείριση να σβήσει την φωτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Σεπτεμβρίου 2014 #16 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Η φωτο αφαιρεθικε! Εχει δικιο ο puma! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 30 Σεπτεμβρίου 2014 #17 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Μπορεις να την σβησεις και εσυ μεσα απο την διαχειριση του λογαριασμου σου.... Πετα τον ανθρακα, βγαλε το κουτακι και γεμισε το κενο με σιποραξ μινι. Θα πρεπει να ξεκινησεις τη διαδικασια του στρωσιματος απο την αρχη. Ευκαιρια να αλλαξεις και το χαλικακι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos_x 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #18 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 @rastafarian Ευχαριστώ πολύ!! Μπορεις να την σβησεις και εσυ μεσα απο την διαχειριση του λογαριασμου σου....Πετα τον ανθρακα, βγαλε το κουτακι και γεμισε το κενο με σιποραξ μινι. Θα πρεπει να ξεκινησεις τη διαδικασια του στρωσιματος απο την αρχη. Ευκαιρια να αλλαξεις και το χαλικακι... Κοίταξε επειδή η κατάσταση είναι "ευαίσθητη" (μη τάξεις σε άγιο κερί & σε παιδί ενυδρείο) και θα απογοηρευτεί πηγαίνοντας τον 11 μέρες πίσω... λέω να το κάνω διαφορετικά: επειδή έχω σκοπό να αγοράσω και 2ο φίλτρο (δεν του έχω εμπιστοσύνη του υπάρχοντος και δεν έχω όρεξη για τρεχάματα, λέω να στήσω το 2ο σωστά και μόλις στρώσει να αντικαταστήσω το παλιό..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 30 Σεπτεμβρίου 2014 #19 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Καλώς ήρθες και από μένα! Στην αρχή είπες ότι πήρες πετραδάκια και μετά αναφέρθηκες σε άμμο. Τελικά τι έχεις; Για τα φυτά το ιδανικό είναι η άμμος ή το ψιλόκοκκο χαλίκι. Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις μαύρο χαλίκι γιατί αναδεικνύει τέλεια τα χρώματα των ψαριών και των φυτών. Ίσως να σου φαίνεται άσχημο στη σκέψη, αλλά αν δεις φωτογραφίες πιστεύω θα σου αρέσει. Ό,τι και αν αποφασίσεις να βάλεις τελικά, δεν θα πρέπει να έχει έντονα χρώματα, όσο πιο σκούρο, τόσο το καλύτερο, γιατί αλλιώς ο μονομάχος θα είναι μόνιμα σε κατάσταση στρες. Αν δε σου αρέσει το μαύρο, θα σου πρότεινα ένα σκούρο καφέ ή γενικά τις αποχρώσεις του καφέ. Το ενυδρείο θα είναι έτοιμο για να μπει μέσα το ψάρι όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου και θα μετράς αμμωνία 0, νιτρώδη 0 και νιτρικά πάνω από 0. Αν το βάλεις νωρίτερα το ψάρι, στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να πάθει fin rot και στη χειρότερη να δηλητηριαστεί από την αμμωνία ή τα νιτρώδη. Μην βιαστείτε να το πάρετε το ψάρι προτού να είναι έτοιμο το ενυδρείο, γιατί μετά ο μικρός θα στεναχωρηθεί περισσότερο αν πάθει κάτι. Μία λύση για αυτό είναι να βάλετε μπόλι, δηλαδή κάποιος από εμάς να σας δώσει λίγο από το βιολογικό του υλικό από έτοιμο στρωμένο ενυδρείο. Έτσι το ενυδρείο θα "πάρει μπρος" άμεσα και την επόμενη μέρα βάζετε το ψάρι. Καλή αρχή σας εύχομαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 30 Σεπτεμβρίου 2014 #20 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Καλησπέρα και πάλι και πάμε στα ενυδρειακα Για το χαλικι στα είπαν ήδη Φιλτρο μην βιαστεις να αγοράσεις Πρώτα γράψε μας τι φίλτρο έχεις τώρα. Δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε νεα έξοδα. Γενικα πριν απο κάθε αγορα είναι καλο να ρωτάς για το καθετί Προσωπικά σε τόσα λίγα λίτρα θα έβαζα 1. Γαρίδες - αφου πρώτα στρώσει ο βάθος. Μιλάμε για 2 μήνες μετα 2. Μονομάχο 3. Ένα μικρο κοπάδι με αρσενικά εντλερς. Όσο κι αν έψαξα, δεν βρήκα αψιμαχίες μεταξύ των αρσενικων. Ωστοσο αν λειτουργούν οπως τα "ξαδέρφια τους" γκαπις, τότε το παραπάνω δεν ισχύει Θα επελέγα το 2 Ο μικρος εφόσον ήθελε χρυσοψαρο, θα αγαπήσει το ιδιο εύκολα έναν μονομάχο. Μόνο με το άκουσμα της λέξης..."Μονομάχος"!!!! Στα λέει ενας πατέρας 6.5χρονου (ΥΓ : και μιας μπεμπας) Καλη συνέχεια κι εδω είμαστε...(αν θελήσεις μπολι, στείλε πμ) Έγινε επεξεργασία 30 Σεπτεμβρίου 2014 - Chocolate_Puma Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos_x 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #21 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Στην αρχή είπες ότι πήρες πετραδάκια και μετά αναφέρθηκες σε άμμο. Τελικά τι έχεις; Λιγη ανοχή δείξε kalliroi τωρα μαθαίνω!!! είναι ψιλό χαλικάκι (δεν είναι άμμος ούτε βότσαλο) και από όσο μου είπαν μπορούν να φυτευτούν φυτά μέσα. Μάλιστα πήρα και λίπασμα σε σβώλους και βάζεις λέει 1 το 6μηνο και μετά από 1 βδομάδα τα 2 φυτά δείχνουν ΟΚ μη σου πω καλύτερα από όταν τα πήρα. Τώρα για το ανοικτόχρωμο υπόστρωμα πως το αλλάζω? Φτου & απο την αρχή? Αν ήταν δικό μου εγχείρημα οκ δεν θα είχα πρόβλημα.... αλλά ο μικρός μετράει μέρες..... μήπως να προσθέσω πάνω από το υπάρχον σκούρο χαλίκι ψιλό?? Όσο για το ψάρι σε έτοιμο ενυδρείο ενοείται, γι΄αυτό και πρώτα θα μετρήσω & μετά το ψάρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 30 Σεπτεμβρίου 2014 #22 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι ναι ¨φτου και απο την αρχη¨ !! Οτιδηποτε προσθεσεις πανω απο αυτο εφοσον θα ειναι πιο λεπτοκοκκο καταλαβαινεις οτι θα αναμιχθει και θα ερθουν τα πανω κατω. Επισης για να μπορεσεις να βαλεις ανετα φυτακια,να μην φευγουν και να καταφερουν να ριζωςουν θα πρεπει το παχος του βυθου σου να ειναι τουλαχιστον 4-5cm . Καλη αρχη και καλη υπομονη και απο εμενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 30 Σεπτεμβρίου 2014 #23 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Πάντως αν του εξηγήσεις ότι χρειάζεται το ψάρι άλλο χαλίκι για να είναι χαρούμενο και τον πάρεις μαζί σου για να διαλέξει ένα πιο "σωστό" (δώσε του δύο επιλογές) τότε θα είναι πολύ ευχαριστημένος που παίρνει μαζί σου αποφάσεις... (Μαμά 6,5 χρονου και 11χρονης....) Ευκαιρία να του δείξεις και τους μονομάχους και να του πεις ότι ένας ήρωας πρέπει να κάνει υπομονή για να σώσει ένα ψαράκι από το "ποτηράκι". Πάντως αν μπορέσεις να βάλεις μπόλι θα κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη. Σχετικά με το φίλτρο στα έγραψε ο Chocolate_Puma. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 30 Σεπτεμβρίου 2014 #24 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 ? Φτου & απο την αρχή? Αν ήταν δικό μου εγχείρημα οκ δεν θα είχα πρόβλημα.... αλλά ο μικρός μετράει μέρες..... μήπως να προσθέσω πάνω από το υπάρχον σκούρο χαλίκι ψιλό??Όσο για το ψάρι σε έτοιμο ενυδρείο ενοείται, γι΄αυτό και πρώτα θα μετρήσω & μετά το ψάρι Εφόσον δεν έχεις βάλει τπτ στο ενυδρειο, μπορείς με λίγη υπομονή, να κάνεις ένα πιο σωστό ξεκίνημα Αν σε βολευει, κάνε μια βολτά εδώ http://xomatexniki.gr/%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%87%CF%89%CE%BC%CE%B1.php και διάλεξε κάτι σε σκουρόχρωμο Άδειασε το νερό, κράτησε το 50% σε ένα δοχείο, βγάλε τα πολύχρωμα, ξέπλυνε πολλές φορές αυτό που θα έχεις αγοράσει, βάλτο στο ενυδρειο ώστε το ύψος να φτάσει στα 4-5 εκατοστά μαζί με 50% από το νερό και μετά φύτεψε τα φυτά Αν δεν υπάρχει ήδη, βάλε στο φίλτρο σου ενυδρειακό υαλοβάμβακα (filterwool) ώστε να τραβήξει ενδεχόμενη θολούρα και σε 1-2 μέρες άλλαξε τον - μέχρι να καθαρίζει το νερό Οσο για το "βιαστικό" μικρό σου, καλύτερα να στεναχωρηθεί λίγο τώρα, παρά μετά πολύ περισσότερο (από αρρώστιες των ψαριών κλπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos_x 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #25 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Λοιπον απο μετρησεις παμε καλα... Αμμωνια 0 Νιτρικα >0 & < 10 pH 7 Cl 0 Kh μεταξυ 6 & 10 Gh μεταξυ 7 & 14 Νιτρωδη 0 Έγινε επεξεργασία 30 Σεπτεμβρίου 2014 - giorgos_x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος