Jump to content

Νεο Ξεκινημα! Reef 120 Litres

MfJones

Recommended Posts

Ξεκινησα προσφατα ενα νεο ενυδρειο ενα reefaki 120 λιτρων με στοχο κυριως sps αλλα και καποιο stock απο παλαιοτερες γυαλες.

post-57734-0-20602500-1412061061_thumb.jpg

post-57734-0-67610800-1412061061_thumb.jpg

Ολος ο χωρος πανω μενει κενος για sps μολις περπατησει λιγο το ενυδρειο..

post-57734-0-11538800-1412061062_thumb.jpg

post-57734-0-27375700-1412061209_thumb.jpg

post-57734-0-28288200-1412061175_thumb.jpg

Μερικα στοιχεια

Οι μετρησεις του ειναι καλες με ελαχιστα νιτρικα που προς ωρας δεν ειναι προβλημα, τρεχει με ανθρακα chemi pure και αντιφωσφορο + Purigen. Απο σκονες, μαγνησιο, στροδιο και ασβεστιο ολα της seachem με μια μετρηση που ειχα κανει στην αρχη ηταν χαμηλα αλλα σταδιακα θα ανεβουνε και με τις αλλαγες. Το νερο στο ξεκινημα μπηκε μισο απο παλιο ενυδρειο και μισο καινουριο. Απο τροφες, ζωοπλαγκτον, goldpods, και φυτοπλαγκτον για τα κοραλια και mix απο διαφορα για ψαρακια. Κυριως σπιρουλινα και καποιες πρωτεινικης βασης της tropic marine.

Θελει πολυ δουλεια ακομη, αυτη τη βδομαδα που θα εχω και καποιο budget στα χερια μου θα το σουλουπωσω λιγο με μια αφισουλα να μαζευτουν τα καλωδια κλπ.

Απο αλγες λιγα πραγματα, η χημεια δεν επιτρεπει πολλα, ωστοσο οτι μου πεταει το καθαριζω απο τζαμια καθε μερα. Στο βραχο προς ωρας ουτε διατομικη, υποθετω διοτι μπηκε και πολυ ετοιμο νερο μεσα και φανηκε σαν μια πολυ μεγαλη αλλαγη νερου.

Υ.Γ. Τη φωτο απο τα πλαγια τη βαζω για να φανουν οι κοραλινες στον ''παλιο'' βραχο γιατι στις κυριως φωτο φαινεται μονο η ασπριλα απο τους καινουριους που ειχα στην αποθηκη και ξενερωνω οσο να ναι.. Αλλα αν ενα πραγμα εμαθα ειναι η υπομονη. Το παλιο συστημα ετρεχε αρκετα καλα οχι τελεια.. αλλα αρκετα καλα!

Αυτα ευχαριστω για τον χρονο.

Ολα φαινονται να πηγαίνουν καλώς. Το ενυδρειο φαινετε ομορφο, ε ο βραχος οντως θελει το χρονο του να πιάσει κοραλλινη αλλα no worries. Τα ζωντανα σου φαινονται καλα, υγιεστατα αλλα δεν ξερω τα sps πως τα πανε, δεν μπορω να καταλάβω απο τις φωτογραφιες.

Τι εξοπλισμό εχεις; Βλεπω ενα σκιμμερ και το φωτισμο αλλα δεν ξερω τι ειναι :blush: .

Ωραιο φαινετε, καλη αρχη, προχωρά δυνατά! :)

Καλημερα παιδια.

Το σκιμμερ ειναι custom made. Τι εννοω. Το εξωτερικο ειναι το κλασσικο της sera το ps 130 αν θυμαμαι καλα. Ωστοσο μετα απο χρονια στα χερια φιλου του καηκε και ετσι το πηρα και αναπαλαιωσα. Εχω βαλει καινουριο μοτερακι και ροτορα, ο ροτορας ειναι απο ενα φιλτρακι fluval που μου εκατσε καλα και μια φτερωτη επισης καινουρια απο φιλτρο sera με ελαχιστη μεγαλυτερη διαμετρο. Αποτελεσμα με λιγα λογια ειναι να δουλευει αρκετα καλυτερα απο το κλασσικο με πολυ περισσοτερη φυσαλιδα και πολυ πιο αποτελεσματικα αλλα το θεμα ειναι για ποσο! Χοχοχο.. Προς ωρας παντως παει μια χαρα εκλεισε 3μηνο. Συντομα παντως θα τσιμπησω το κρεμαστο της tunze να ησυχασω.

Φωτισμος ειναι 4χτ5

Blue plus

Blue plus

Actinic

Purple plus

Μαλλον θα βγαλω την ακτινικη, για μια ακομα Blue plus αλλα αυτο θα το τσεκαρω εν καιρω. Τα φωτιστικα ειναι τα glo 2x24watt. Στη φωτο οι λαμπες που ειναι αναμμενες ειναι Οι Actinic, Blue plus και Purple plus.

Tα SPS πανε μια χαρα ουτε εγω ο ιδιος δεν το περιμενα, ειναι full ανοιχτα και μαλιστα και η acropora και η montypora παρουσιαζουν αναπτυξη. Αλλα θα περιμενω κι αλλο μεχρι να αποφασισω να βαλω κι αλλα μεσα. Αλλωστε μου αρεσει το ενυδρειο να εχει αναπτυξη και να γεμιζει απο μονο του με τον καιρο. Τα κοραλια των φωτο τα εχω κατα 90% απο φραγκακια. Αλλωστε φαινονται ακομα οτι ειναι μικρα μερικα. Τα περισσοτερα ζωανθακια π.χ. τα πηρα 2 κεφαλακια, τα μανιταρακια επισης 1-2 τη φορα.Το κοκκινο το μεγαλο π.χ. στη μεση ηταν ενα και εχει γεννησει τριγυρω του. Επισης η Monty ηταν φραγκ και η ακροπορα το ιδιο. θελω να πω οτι προτιμω να βλεπω καποια αλλαγη.

Πολυ ωραια το πας!! Καλη συνεχεια σου ευχωμαι και ενημερωνε μας που κ που :)

Υγ: το επιπλο απο ΙΚΕΑ;;

Αν το επιπλο ειναι οντως απο ικεα ρε παιδια αντεχει τοσο βαρος? Οταν εστηνα το δικο μου ενυδρειο το ειχα σκεφτει αλλα με προβλημματιζε η κατασκευη του και το προτεινομενο βαρος στα !!7 κιλα!!

Εχω το ιδιο με ενα 60ρι επανω και μπορω να πω οτι φοβαμαι να κανω τιποτα δουλειες σαν ουνος, γενικοτερα προσεχω πολυ καθε φορα μην τα παρω στο χερι ολα....

Παντως καλο θα ειναι να βιδωνες απο μεσα μικρες μεταλικες γωνιες για σιγουρια..

• Like 1

Πολύ όμορφο το reef σου!

Έχω το 8-πλο ίδιο ξαπλωμένο και έχω βάλει το ενυδρείο μου πάνω, το οποίο θα είναι γύρω στα 60+ κιλά.

Να σου πω την αλήθεια για 120 λίτρα με τόσο βράχο (ίσως είσαι πάνω από 150 κιλά) δεν θα το εμπιστευόμουν χωρίς ενίσχυση.

Βάλε καμιά γωνία βαρβάτη από κάτω να κρατάει μπόσικα και πρόσεξε στην εγκατάσταση μη χτυπήσεις με καμία βίδα το τζάμι σου!

Το επιπλο ειναι ελαχιστα ενισχυμενο αλλα απο το παρελθον που το ειχα τεσταρει δεν ειχε ποτε προβλημα. Μια χαρα στεκετε και γω πριν χρονια ειχα τους ενδοιασμους μου αλλα ειναι ασφαλες. Πριν ειχα 80αρι πανω και πιο παλια 127 λιτρα. Το μονο που εκανα ειναι απλα να παρω καινουριο. Θα βαλω και γωνιες παντως για να ειμαι 100%. Σας ευχαριστω.

• Like 1

πολυ ωραια δουλεια μπραβο σου για το επιπλο μην το φοβασαι ειχα ενυδρειο 120 λιτρα γλυκο 15 μηνες και δεν επαθε τιποτα το μονο που σου προτείνω να κανεις ειναι να το ενισχύσεις με μια πλατη 8mm εγω αυτο εκανα και ηταν μπετο!! :cigar:

• Like 1

• 3 weeks later...

Εμεις ευχαριστουμε φιλε μας που μπηκες στο κοπο να ανεβασεις τις φωτο και να μοιραστεις μαζι μας τα κοραλια σου και αυτο που βλεπεις! :thumbsu::thumbsu:

Nαι ισχυει.. ειναι τουμπανα. Περαν αυτου μου καηκε ενας κινεζος κυκλοφορητης και ψαχνομαι τωρα να παρω κατι αξιοπιστο γυρω στα 3000 λιτρα.

Δες μηπως υπαρχει κατι στις αγγελιες φιλε μου. :thumbsu:

Μηπως υπαρχει καμια Tunze η' koralia.

Κινεζο φοβηθηκες και δεν ξαναπαιρνεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...