MK1977 29 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα. Έχω ένα μικρό ενυδρείο ( fluval edge 23l) έχει ενσωματωμένο φωτισμό led 3w.(δεν ειναι εύκολη η αλλαγή τού φωτισμού) Υπάρχουν κάποια φυτά που θα μπορούσα να βάλω μέσα? Θα προτιμούσα να μην έχουν γρήγορη ανάπτυξη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 29 Σεπτεμβρίου 2014 #2 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα, τί ψαράκια θα βάλεις μέσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 29 Σεπτεμβρίου 2014 Author #3 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 Έχω 3 αρλεκινους Στάλθηκε από το LG-E610v μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαγδαληνή 29 Σεπτεμβρίου 2014 #4 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 καλησπέρα, μπορεις να βαλεις, ανούμπιες και κρυπτοκορίνες, τις εχω και γω στο ενυδρειο του μονομάχου, στο οποίο ο φωτισμός δεν ειναι και τοσο καλός, ωστόσο αυτες χαίρουν άκρα υγείας Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 29 Σεπτεμβρίου 2014 Author #5 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 ανουμπιες έχω βάλει. Γρασίδι ούτε γι`αστείο? ?? Στάλθηκε από το LG-E610v μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαγδαληνή 29 Σεπτεμβρίου 2014 #6 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 ΓΡΑΣΙΔΙ?? με χαμηλό φωτισμό???δεν νομιζω..η cuba είναι δύσκολο φυτό, η ριιψια μέτριας δυσκολίας, στο εύκολο δεν εχω κατι υπόψιν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 29 Σεπτεμβρίου 2014 #7 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 καλησπέρα, μπορεις να βαλεις, ανούμπιες και κρυπτοκορίνες, τις εχω και γω στο ενυδρειο του μονομάχου, στο οποίο ο φωτισμός δεν ειναι και τοσο καλός, ωστόσο αυτες χαίρουν άκρα υγείας +1 και απο εμενα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαγδαληνή 29 Σεπτεμβρίου 2014 #8 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 σορρυ riccia Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 29 Σεπτεμβρίου 2014 #9 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 Τα γρασιδια παιδια ειναι απαιτητικα φυτα. Απαιτουν φωτα , διοξειδιο, λιπασμα.....Ειναι μπελαλιδικα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαγδαληνή 29 Σεπτεμβρίου 2014 #10 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 ειναι ομως ωραία...αλλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 29 Σεπτεμβρίου 2014 Author #11 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 Ψάχνω τρόπο να ανεβάσω τα w σε 7- 10w led τότε. Θα μπορούσα να βάλω κάτι ακόμα? ?(γρασίδι το διαγράφω από. Το μυαλό μού !!!) Στάλθηκε από το LG-E610v μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 29 Σεπτεμβρίου 2014 #12 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 Ψάχνω τρόπο να ανεβάσω τα w σε 7- 10w led τότε. Θα μπορούσα να βάλω κάτι ακόμα? ?(γρασίδι το διαγράφω από. Το μυαλό μού !!!) Στάλθηκε από το LG-E610v μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Μπορεις να φτιαξεις εκπληκτικα ενυδρεια χωρις την χρηση απαιτητικων γρασιδιων! Υπαρχουν πολλες ιδεες, ψαξε στο ιντερνετ και θα βρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Pirpiridis 29 Σεπτεμβρίου 2014 #13 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 http://tropica.com/en/plants/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 29 Σεπτεμβρίου 2014 #14 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 Η δική μου πρόταση είναι να δώσεις τους αρλεκινους που ούτως ή άλλως δεν κάνουν γι αυτό το ενυδρείο, να βάλεις moss, και μερικές γαρίδες. Εναλλακτικά ανούμπιες, κρυπτοκορινες και άλλα παρόμοια με έναν κακομοιρο πιεσμενο μονομάχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 29 Σεπτεμβρίου 2014 #15 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 Η δική μου πρόταση είναι να δώσεις τους αρλεκινους που ούτως ή άλλως δεν κάνουν γι αυτό το ενυδρείο, να βάλεις moss, και μερικές γαρίδες. Εναλλακτικά ανούμπιες, κρυπτοκορινες και άλλα παρόμοια με έναν κακομοιρο πιεσμενο μονομάχο +111 φυτα ευκολα οπως σπυ προανεφεραν cryptocoryne , anubias , καμια moss αλλα καλο ειναι να δεις μηπως μπορεις να προσθεσεις μια λαμπα για γρασιδι αστο θελει αρκετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 29 Σεπτεμβρίου 2014 Author #16 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 Σας ευχαριστώ όλους. Απλά χωρίς να θέλω να μειώσω την άποψη και την γνώση κανενός (γι'αυτό και γράφτηκα εδώ! !) Αλλά έχω δει στο internet πάρα πολλά σαν το δικό μου και τρέχουν καιρό με αρλεκινους ή neon άν τα θυμάμαι καλά! Να μην το παλέψω? Το δικό μου τρέχει 3 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα έως τώρα Στάλθηκε από το LG-E610v μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Pirpiridis 29 Σεπτεμβρίου 2014 #17 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 Σας ευχαριστώ όλους. Απλά χωρίς να θέλω να μειώσω την άποψη και την γνώση κανενός (γι'αυτό και γράφτηκα εδώ! !) Αλλά έχω δει στο internet πάρα πολλά σαν το δικό μου και τρέχουν καιρό με αρλεκινους ή neon άν τα θυμάμαι καλά! Να μην το παλέψω? Το δικό μου τρέχει 3 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα έως τώρα Στάλθηκε από το LG-E610v μου χρησιμοποιώντας Tapatalk http://www.seriouslyfish.com/species/trigonostigma-heteromorpha/Αυτό δίνει για μίνιμουμ ,τα ψαρια θα ζήσουν και στα λιτρα σου αλλα κακοπερνάνε. Aquarium base dimensions of 60 ∗ 30 cm or equivalent should be the smallest considered since this species should be maintained in numbers. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Σεπτεμβρίου 2014 #18 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) http://tropica.com/en/plants/ Καλο ειναι να χρησιμοποιουμε τα δικα μας προφιλ! http://www.aquazone.gr/forums/topic/89921-dhnioesse-oeoothi-aeoeaacoeeu/ Έγινε επεξεργασία 29 Σεπτεμβρίου 2014 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Pirpiridis 29 Σεπτεμβρίου 2014 #19 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 Καλο ειναι να χρησιμοποιουμε τα δικα μας προφιλ! http://www.aquazone.gr/forums/topic/89921-dhnioesse-oeoothi-aeoeaacoeeu/Ουπς! Δεν τα χα δει,ακόμα το ψάχνω το φόρουμ 2-3 μερες είμαι μονο Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 29 Σεπτεμβρίου 2014 #20 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 Ουπς! Δεν τα χα δει,ακόμα το ψάχνω το φόρουμ 2-3 μερες είμαι μονο Θα το παθεις συντομα εχει πολλα και χρησιμα θεματα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #21 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Σκεφτόμουν (δεν το κάνω συχνά ) να έβαζα της fluval CO2 mini kit θα έκανε Κάτι? Στάλθηκε από το LG-E610v μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 30 Σεπτεμβρίου 2014 #22 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Αν και αρχάρια στο θέμα του φυτέματος αυτό που έχω διαβάσει σε πολλά θέματα (και έχω καταλάβει) είναι ότι ο φωτισμός, το διοξείδιο και τα λιπάσματα είναι αλληλένδετα, κυρίως η σχέση φωτισμού και διοξειδίου. Για να προσθέσεις διοξείδιο θα πρέπει να αυξήσεις ανάλογα και τον φωτισμό σου έτσι ώστε τα φυτά να μπορέσουν να το εκμεταλλευτούν. Από την στιγμή που τα φυτά σου θα αρχίσουν να μεγαλώνουν γρήγορα θα χρειαστούν και επιπλέον στοιχεία (λίπανση) για να μεγαλώσουν σωστά. (Αν κάπου κάνω λάθος διορθώστε με....) Στη θέση σου θα δοκίμαζα με απλά φυτά που δεν έχουν απαιτήσεις σε φως και θα έκανα υπομονή (σου τα είπαν τα παιδιά πιο πάνω). Μπορείς να βάζεις συμπληρωματικά αν θες το excel της seachem που είναι υγρό διοξείδιο και είναι ότι πρέπει για λίγα σχετικά λίτρα με εύκολα φυτά. Εγώ θα έλεγα αν μπορείς να αναβαθμίσεις τον φωτισμό σου και να μην βιαστείς να προσθέσεις κιτ διοξειδίου. Να δεις πρώτα πως αναπτύσσονται τα φυτά και μετά να πράξεις ανάλογα με τις ανάγκες τους έτσι ώστε να αποφύγεις τις άλγες. Κάθε φορά που μας ξεφεύγει μία παράμετρος κάποια άλγη θα κάνει την εμφάνισή της. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Σεπτεμβρίου 2014 #23 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Σκεφτόμουν (δεν το κάνω συχνά ) να έβαζα της fluval CO2 mini kit θα έκανε Κάτι? Στάλθηκε από το LG-E610v μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Δεν συμφερει αυτο το κιτ και γενικα τα μικρα αυτα κιτ.Εκτος οτι μακροπροθεσμα βγαινουν ακριβοτερα απο το ολοκληρομενο συστημα με μπουκαλα,θα πρεπει να εισαι απο πανω καθε μερα για να το ανοιγοκλεινεις εσυ.Ασε που δεν εχει και σταθερη ροη,αφου οσο αδειαζει βγαζει και λιγοτερο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #24 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Ίδωμεν το φώς το αληθινό! ΣΑΣ ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά! !!!!!!! Στάλθηκε από το LG-E610v μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 10 Οκτωβρίου 2014 Author #25 Share 10 Οκτωβρίου 2014 Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει προδιαγραφές στα πόσα w(σε led!!!!) πρέπει να φτάσω τον φωτισμό για να είναι λίγο ποιο αξιοπρεπές (για απλά φυτά) ? Τώρα είναι 3w Στάλθηκε από το LG-E610v μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος