Niki! 28 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 Εχω ενα ενυδρειο 80lt με 3 χρυσοψαρα(2 κοινα, 1 οραντα)και 1 ζεμπρακι. Μεσα εχω 1 ανουμπια, 2 ψευτικα φυτα και ενα καραβι (τα οποια θα βγουν). Θα βαλω δυο ριζες. Τις εχω ξαναχρησιμοποιησει αλλα τις ειχα βγαλει. Τωρα πρεπει να τις ξαναβρασω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 28 Σεπτεμβρίου 2014 #2 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Ρίξτους ένα καυτό νερό και μπλουμ . . . Να υποθέσω οτι μιλάμε για ενυδρειακά ξύλα ή ξύλα που κάνουν για το ενυδρείο μας. . . Έγινε επεξεργασία 28 Σεπτεμβρίου 2014 - rastafari Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki! 28 Σεπτεμβρίου 2014 Author #3 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι ενυδρειακα ειναι ριζες μου ειπαν οτι λεγονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki! 28 Σεπτεμβρίου 2014 Author #4 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι ενυδρειακα ειναι ριζες μου ειπαν οτι λεγονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki! 28 Σεπτεμβρίου 2014 Author #5 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι ενυδρειακα ειναι ριζες μου ειπαν οτι λεγονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki! 28 Σεπτεμβρίου 2014 Author #6 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 Ευχαριστω για την απαντηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 28 Σεπτεμβρίου 2014 #7 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Τι μηκος εχει το ενυδρειο? Θα πρεπει να αποχωριστεις δυστυχως το ζεβρακι (zebra danio??) και τα κοινα χρυσοψαρα.. Τα κοινα μονοουρα χρυσοψαρα χρειαζονται μηκος ενυδρειου τουλαχιστον 1 μετρο..αλλιως θα εχουν προβληματα αναπτυξης, με οτι συνεπαγεται αυτο για την υγεια τους. Έγινε επεξεργασία 28 Σεπτεμβρίου 2014 - tsala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki! 28 Σεπτεμβρίου 2014 Author #8 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 Διαστασεις: μηκος: 60εκ πλατος: 30εκ υψος: 45εκ Το ζεβρακι ειναι zebra danio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 28 Σεπτεμβρίου 2014 #9 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 μπορεις να κρατησεις 2 fancy σε αυτο το ενυδρειο (για μενα οχι μονιμα..αν ειναι μικρα 1-2 χρονια) , common,comet και shumbunkin δεν ταιριαζουν σε τοσο μικρο μηκος.. τα ψαρια αυτα σε φυσιολογικη αναπτυξη μπορουν να ξεπερασουν τους 25 - 30 ποντους. Για το zebra , θελει κοπαδι (κι αλλα ψαρια ιδιου ειδους) ωστε να νιωθει ασφαλεια... μπορει καπως να ταιριαζει σε θερμοκρασιες με τα χρυσοψαρα, αλλα περαν αυτο χρειαζεται και πιο μαλακο νερακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki! 28 Σεπτεμβρίου 2014 Author #10 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 Το zebra το εχω 4 χρονια, ειχα κι καποια ακομη αλλα εκειναν πεθαναν εδω και καιρο. Για τα χρυσοψαρα θα δω τι θα κανω. Ευχαριστω για τις πληροφοριες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki! 28 Σεπτεμβρίου 2014 Author #11 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 Σε προηγουμενο θεμα μου ειχαν πει να αλλαξω το χαλικι (γιατι ηταν πολυχρωμο). Οταν το αλλαξω, να αλλαξω και το νερο η να κρατησω σε μια λεκανη ενα μερος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 28 Σεπτεμβρίου 2014 #12 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα Δεν ξέρω αν κατάλαβα σωστά το ερώτημα : αλλά γενικά - εκτός σπανίων περιπτώσεων - ποτέ δεν αλλάζουμε το 100% του νερού! Κράτησε περίπου το 50% του παλιού νερού και το νέο που θα προσθέσεις να έχει αντιχλώριο και να ειναι σε ίδια θερμοκρασία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki! 28 Σεπτεμβρίου 2014 Author #13 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 Οκ,θα το κρατησω. Ευχαριστω πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
el_mac 28 Σεπτεμβρίου 2014 #14 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 Οπως τα ειπε ο φιλος χαλικι ή αμμο θα βαλεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki! 28 Σεπτεμβρίου 2014 Author #15 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 Χαλικι. Ποιο να χρωμα να βαλω; Σκετο κιτρινο η κοκκινο για να μην ειναι πολυ εντονο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 28 Σεπτεμβρίου 2014 #16 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 Κανένα!! Είναι και τα δυο πολύ έντονα. Καλό θα είναι να διαλέξεις κάποιο πιο φυσικό χρώμα. . . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 28 Σεπτεμβρίου 2014 #17 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 παρε φυσικο χαλικι ή αμμο.. οπως χαλαζιακη. διωξε και τα πλαστικα φυτα και βαλε αληθινα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 28 Σεπτεμβρίου 2014 #18 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 Εγώ στα δικά μου ενυδρεία έχω βάλει χαλίκι σε αποχρώσεις του καφέ, που δείχνουν αρκετά φυσικές. Αλλά σε άλλα ενυδρεία που είδα μαύρο χαλίκι, ξετρελάθηκα, είναι υπέροχο και αναδεικνύει τέλεια τα χρώματα των φυτών και των ψαριών. Εκτός αν έχεις black moor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki! 29 Σεπτεμβρίου 2014 Author #19 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 Χαλικι δεν εχω αλλαξει ακομη, αλλα εχω βγαλει τα πλαστικα φυτα και μεχρι στιγμης εχω βαλει μια ριζα. Θα βαλω αλλη μια αυριο μεθαυριο. Την ανουμπια την εχω καλα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
el_mac 29 Σεπτεμβρίου 2014 #20 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 Μπορεις με μια αναζητηση να βρεις πολυ ψθηνο χαλικι η αμμο. Επισης μη ξεχνας οτι την αμμο την εκτιμανε αρκετα τα χρυσοψαρα. Την βαζουν στο στοματακι τους και μετα τη φτηνουν. Εχουν πλακα. Για την ανουμπια βγαλτην απο εκεινο το "μαλλι" που ειναι μπλεγμενη και δεσε την με μια πετονια πανω στη ριζα σου. Με την λαμπα που εχεις τι γινεται ? Ποσα βατ ειναι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki! 29 Σεπτεμβρίου 2014 Author #21 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 Η λαμπα αυτα εχει πανω: το ενυδρειο: (την ξαναβαζω μπας και μπει κανονικα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki! 29 Σεπτεμβρίου 2014 Author #22 Share 29 Σεπτεμβρίου 2014 Για το χαλικι θα δω τι θα κανω, κατι θα βρω... Βlack moor δεν εχω, μεχρι χθες ειχα ενα telescope μαυρο αλλα πεθανε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 30 Σεπτεμβρίου 2014 #23 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα Καλύτερα συμπλήρωσε τη φόρμα με τις ασθένειες...γιατί αν αρχίσουν θάνατοι, καμιά φορά δεν σταματανε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki! 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #24 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Χθες πεθανε και το οραντα. Τωρα εχω 2 κοινα χρυσοψαρα και ενα zebra danio. Την φορμα πως μπορω να τη βρω; Το φυτο καλα το εβαλα τωρα; Εβγαλα εκεινο το ''βαμβακι'' που ειχε και χωριστηκε σε ενα μεγαλο και ενα πιο μικρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 30 Σεπτεμβρίου 2014 #25 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Η φόρμα ασθένειας είναι εδώ: Την κάνεις αντιγραφή, επικόλληση και συμπληρώνεις με τις πληροφορίες. Πάρε μετρήσεις για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά. Δεν θυμάμαι, έχεις βιολογικό υλικό στο φίλτρο σου; Είναι στρωμένο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος