Jump to content

My First Reef!

Fotis Lamprinos

Recommended Posts

Καλήμερα στην παρέα!
Αποφάσισα να κάνω την μετατροπή από το γλυκό νερό και εγώ. Ξεκινάω και εγώ ανοίγοντας θέμα εδώ για να ακούσω τις συμβουλές σας και τις παρατηρήσεις σας!
Το ενυδρείο μου είναι 200lt (198:P) έχω κρατήσει το φίλτρο μου της eheim 2215 και για σκιμερακι της fluval sp1. Για ψύξη έχω τον ψυκτη της hailea hc-100a. Για κυκλοφορητες εχω τον wp-10 και έναν της sun sun που θα τον αλλάξω άμεσα και θα το έχω μόνο για να φτιάχνω το νερό μου για τις αλλαγές.
Για φωτισμό έχω το φωτιστικό της fluval 4x39 με διάταξη:
1)blue plus
2)coral plus
3)aquablue special
4)blue plus

Ο αραγωνιτης είναι της Natures ocean και έχω βάλει 20 κιλά βράχο εδώ και μιάμιση βδομάδα με τις μετρήσεις μου να είναι φυσιολογικές (μόλις γυρίσω από την δουλειά θα ποσταρω αναλυτικά μόλις κάνω τα τεστ μου)Μου έχει πει το παλικάρι από το pet shop και προσθέτω κάθε μέρα power up. Δεν έχω προσθέσει κανένα ζωντανό παρά μόνο κωπηποδα και αμφιποδα.
Αυτά τα λίγα δεν μου έρχεται κάτι άλλο αν έχω ξεχάσει μου λέτε!

Ωραιο στησιμο...Αλλα το δεξι κομματι ειναι κοτρωνα...Σπαστο και κανε αλλα κομματια...Αν μπορεις..

Καλησπερα και καλη αρχη Φωτη!στο φιλτρακι μεσα τι εβαλες??σκιμμερακι εχεις??και μενα μ αρεσει το στησιμο σου αλλα αφου δεν εχεις ζωντανα μπορεις να κανεις ακομα πειραματα!προσεχε μονο το θερμομετρο με τη βεντουζα γιατι οι βεντουζες ψηλοχαλανε και μπορει να σπασει απο την κυκλοφορια,κατι παρομοιο ισχιει και για τον θερμοστατη!για σαμπ το σκεφτεσαι?και τελος απο αλατοτητα ποσο μετρας και με τι??περιμενουμε και τα νουμερα απο τα τεστακια σου!!

Καλησπέρα και ευχαριστώ φίλε για τα σχόλια σου. Στο φίλτρο έχω βάλει το μπλε σφουγγάρι του, άνθρακα, αντιφωσφορο και υαλοβάμβακα. Σκιμερακι έχω εσωτερικό φαίνεται στα αριστερά της φωτογραφίας λίγο. Την αλατοτητα την μετράω με ρεφρακτομετρο και είμαι στο 1025

Μια χαρα σε βρισκω για την αλλατοτητα.αν θες τη γνωμη μου το μπλε σφουγγαρι βγαλτο και ασε τον υαλοβαμβακα με την προυποθεση να τον αλλαζεις καθε βδομαδα - 10 μερες!ναι κατι φαινεται αλλα πιο ειναι το σκιμμερ??

Καλησπέρα φίλε, δεν είναι κολλημένα αλλά έχω φροντίσει να "κουμπωσουν" κατά κάποιο τρόπο και ακόμα με το χέρι δύσκολα μετακινουνται. Έχω πήξει σήμερα παιδιά και δεν έχω κάτσει να κάνω τα τεστ μου ακόμα. Τα τεστ που χρειάζομαι για τα κοράλλια πρέπει να τα πάρω σιγά σιγά και να κάμω μετρήσεις πριν αρχίσω να προσθέτω?

Καλη αρχη Φώτη και καλος ήλθες!

Το στησιμο σου φαινετε τίμιο και αξιοπρεπή για αρχη. Το σκιμμερ σου δεν το ξερω, θα μας πεις εντυπώσεις εν καιρο. Οντως ο βραχος δεξιά κατω ειναι λιγο large και καλο θα ηταν να "δέσεις" με καποιο τροπο τα βράχια γιατι σίγουρα θα το μετανιώσεις εν καιρο και δεν θα μπορεις να κανεις πολλα. Καποια tireup θα κάνανε αξιοπρεπή δουλεια και το κυριότερο, γρηγορα.

Οι μετρησεις καλο ειναι να γινονται για αρκετό διάστημα πριν μπουν κοραλια, για να εισαι σωστός. Σου ευχομαι καλη συνεχεια :)

Καλή αρχή και από μένα Φώτη !

• Like 1

Ζήτησα οταν το ξεκίνησα να μου δώσουν ολα τα απαραίτητα τεστ και μου εδωσε αυτα το παιδι εκει.μου είπε τα αλλα οταν θα προσθέτω κοραλλακια. Να πάω Δευτέρα να παρω οτι χρειάζομαι

Καλο ειναι να μετρησεις και αμμωνία γιατι μιάμιση βδομαδα ειναι λιγο να ειμαστε σίγουροι οτι δεν θα εχουμε αμμωνία. Δικη μου γνωμη άστο λιγο ακομα να σου στρώσει και μετα προχωράς. Αν μπορεις φυσικα να κανεις λιγο υπομονη :)

Όμως πρέπει να κάνεις

γιατί το πιο βασικό ειναι να έχεις

υπομονή

για να μην κανείς βιαστικές

κινήσεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...