Fotis Lamprinos 25 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 Καλήμερα στην παρέα!Αποφάσισα να κάνω την μετατροπή από το γλυκό νερό και εγώ. Ξεκινάω και εγώ ανοίγοντας θέμα εδώ για να ακούσω τις συμβουλές σας και τις παρατηρήσεις σας!Το ενυδρείο μου είναι 200lt (198:P) έχω κρατήσει το φίλτρο μου της eheim 2215 και για σκιμερακι της fluval sp1. Για ψύξη έχω τον ψυκτη της hailea hc-100a. Για κυκλοφορητες εχω τον wp-10 και έναν της sun sun που θα τον αλλάξω άμεσα και θα το έχω μόνο για να φτιάχνω το νερό μου για τις αλλαγές. Για φωτισμό έχω το φωτιστικό της fluval 4x39 με διάταξη: 1)blue plus2)coral plus3)aquablue special4)blue plusΟ αραγωνιτης είναι της Natures ocean και έχω βάλει 20 κιλά βράχο εδώ και μιάμιση βδομάδα με τις μετρήσεις μου να είναι φυσιολογικές (μόλις γυρίσω από την δουλειά θα ποσταρω αναλυτικά μόλις κάνω τα τεστ μου)Μου έχει πει το παλικάρι από το pet shop και προσθέτω κάθε μέρα power up. Δεν έχω προσθέσει κανένα ζωντανό παρά μόνο κωπηποδα και αμφιποδα.Αυτά τα λίγα δεν μου έρχεται κάτι άλλο αν έχω ξεχάσει μου λέτε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fotis Lamprinos 25 Σεπτεμβρίου 2014 Author #2 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 25 Σεπτεμβρίου 2014 #3 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 Ωραιο στησιμο...Αλλα το δεξι κομματι ειναι κοτρωνα...Σπαστο και κανε αλλα κομματια...Αν μπορεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsipouras 25 Σεπτεμβρίου 2014 #4 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπερα και καλη αρχη Φωτη!στο φιλτρακι μεσα τι εβαλες??σκιμμερακι εχεις??και μενα μ αρεσει το στησιμο σου αλλα αφου δεν εχεις ζωντανα μπορεις να κανεις ακομα πειραματα!προσεχε μονο το θερμομετρο με τη βεντουζα γιατι οι βεντουζες ψηλοχαλανε και μπορει να σπασει απο την κυκλοφορια,κατι παρομοιο ισχιει και για τον θερμοστατη!για σαμπ το σκεφτεσαι?και τελος απο αλατοτητα ποσο μετρας και με τι??περιμενουμε και τα νουμερα απο τα τεστακια σου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fotis Lamprinos 25 Σεπτεμβρίου 2014 Author #5 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα και ευχαριστώ φίλε για τα σχόλια σου. Στο φίλτρο έχω βάλει το μπλε σφουγγάρι του, άνθρακα, αντιφωσφορο και υαλοβάμβακα. Σκιμερακι έχω εσωτερικό φαίνεται στα αριστερά της φωτογραφίας λίγο. Την αλατοτητα την μετράω με ρεφρακτομετρο και είμαι στο 1025 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsipouras 25 Σεπτεμβρίου 2014 #6 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 Μια χαρα σε βρισκω για την αλλατοτητα.αν θες τη γνωμη μου το μπλε σφουγγαρι βγαλτο και ασε τον υαλοβαμβακα με την προυποθεση να τον αλλαζεις καθε βδομαδα - 10 μερες!ναι κατι φαινεται αλλα πιο ειναι το σκιμμερ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fotis Lamprinos 25 Σεπτεμβρίου 2014 Author #7 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 αυτο εδω ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 25 Σεπτεμβρίου 2014 #8 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 καλησπερα τα βραχια ειναι κολημενα? προσεχε μην παθεις καμια ζημια αμα πεσουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fotis Lamprinos 25 Σεπτεμβρίου 2014 Author #9 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα φίλε, δεν είναι κολλημένα αλλά έχω φροντίσει να "κουμπωσουν" κατά κάποιο τρόπο και ακόμα με το χέρι δύσκολα μετακινουνται. Έχω πήξει σήμερα παιδιά και δεν έχω κάτσει να κάνω τα τεστ μου ακόμα. Τα τεστ που χρειάζομαι για τα κοράλλια πρέπει να τα πάρω σιγά σιγά και να κάμω μετρήσεις πριν αρχίσω να προσθέτω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 26 Σεπτεμβρίου 2014 #10 Share 26 Σεπτεμβρίου 2014 Καλη αρχη Φώτη και καλος ήλθες! Το στησιμο σου φαινετε τίμιο και αξιοπρεπή για αρχη. Το σκιμμερ σου δεν το ξερω, θα μας πεις εντυπώσεις εν καιρο. Οντως ο βραχος δεξιά κατω ειναι λιγο large και καλο θα ηταν να "δέσεις" με καποιο τροπο τα βράχια γιατι σίγουρα θα το μετανιώσεις εν καιρο και δεν θα μπορεις να κανεις πολλα. Καποια tireup θα κάνανε αξιοπρεπή δουλεια και το κυριότερο, γρηγορα. Οι μετρησεις καλο ειναι να γινονται για αρκετό διάστημα πριν μπουν κοραλια, για να εισαι σωστός. Σου ευχομαι καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 26 Σεπτεμβρίου 2014 #11 Share 26 Σεπτεμβρίου 2014 Καλή αρχή και από μένα Φώτη ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 26 Σεπτεμβρίου 2014 #12 Share 26 Σεπτεμβρίου 2014 Ωραιος φωτισμος και το σκιμμερ ειναι τουμπανο. Θα σε βγαλει ασπροπροσωπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fotis Lamprinos 27 Σεπτεμβρίου 2014 Author #13 Share 27 Σεπτεμβρίου 2014 Σας ευχαριστώ ολους για τα σχόλια σας και τις συμβουλές σας. Εκανα τα τεστ της profi Ph =8,4 No2= 0 No3 = 2 Po4= 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 27 Σεπτεμβρίου 2014 #14 Share 27 Σεπτεμβρίου 2014 Μια χαρα ειναι Nh4 δεν μετρας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fotis Lamprinos 27 Σεπτεμβρίου 2014 Author #15 Share 27 Σεπτεμβρίου 2014 Ζήτησα οταν το ξεκίνησα να μου δώσουν ολα τα απαραίτητα τεστ και μου εδωσε αυτα το παιδι εκει.μου είπε τα αλλα οταν θα προσθέτω κοραλλακια. Να πάω Δευτέρα να παρω οτι χρειάζομαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 27 Σεπτεμβρίου 2014 #16 Share 27 Σεπτεμβρίου 2014 Η αμμωνία είναι ίσως το πιο βασικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 27 Σεπτεμβρίου 2014 #17 Share 27 Σεπτεμβρίου 2014 Καλο ειναι να μετρησεις και αμμωνία γιατι μιάμιση βδομαδα ειναι λιγο να ειμαστε σίγουροι οτι δεν θα εχουμε αμμωνία. Δικη μου γνωμη άστο λιγο ακομα να σου στρώσει και μετα προχωράς. Αν μπορεις φυσικα να κανεις λιγο υπομονη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fotis Lamprinos 27 Σεπτεμβρίου 2014 Author #18 Share 27 Σεπτεμβρίου 2014 Κρατιέμαι φιλε μου με το ζόρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 27 Σεπτεμβρίου 2014 #19 Share 27 Σεπτεμβρίου 2014 Όμως πρέπει να κάνεις γιατί το πιο βασικό ειναι να έχεις υπομονή για να μην κανείς βιαστικές κινήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fotis Lamprinos 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #20 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Καλημέρα παιδιά. Εκανα ολες μου τις μετρήσεις ολα καλά και αμμωνία μηδενική Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 30 Σεπτεμβρίου 2014 #21 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Αφου τις εκανες πες μας ποιες ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fotis Lamprinos 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #22 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Ph =8,4 No2= 0 No3 = 2 Po4= 0 Nh4=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 30 Σεπτεμβρίου 2014 #23 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Μια χαρά από μετρήσεις...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 30 Σεπτεμβρίου 2014 #24 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Πολυ καλες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 30 Σεπτεμβρίου 2014 #25 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Πολυ καλες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος