Costantinos 24 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτά τα φυτά μου έχει χαρίσει φίλος, εγώ νομίζω ότι είναι ανούμπιες.... κοκκινίζουν τα φύλλα ενώ έχουν καλή ανάπτυξη. είναι στα 25 λίτρα με μονομάχο. τα έχω φυτέψει επειδή έτσι τα είχε και ο φίλος μου του οποίου πάνε πολύ καλά. καμιά ιδέα? φωτισμός 10 ώρες λεντ, 5 βαττ στα 25 λίτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 24 Σεπτεμβρίου 2014 #2 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Ανουμπια ειναι. Η ανουμπια δεν θελει και πολυ φωτισμο γιαυτο εχει αλγη στα φυλλα της. Θελει ισκιο. Τωρα για το φυτεμα, δεν χρειαζεται να στα πω, τα ξερεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 24 Σεπτεμβρίου 2014 #3 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Πολυ φως νομιζω.. 10 ωρες και λεντ 5 βατ (δηλαδη 40) νομιζω ειναι πολυ για 25 λιτρα. Τις ανουμπιες αν δεν τις βγαλεις απο το χαλικι θα σαπισουν οι ριζες τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Σεπτεμβρίου 2014 #4 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Καφε αλγη ειναι,βαλτες σε σκιερο μερος και δεστες πανω σε ριζα η πετρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 25 Σεπτεμβρίου 2014 Author #5 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 ευχαριστώ για την ανταπόκριση και τη βοήθεια. είναι πράγματι άλγη, όταν την έτριψα με το χέρι φεύγει. όλο το ενυδρείο έχει τον ίδιο φωτισμό , οπότε δεν υπάρχει σκιερό μέρος, να κάνω συσκότιση σε όλο το ενυδρείο και αν ναι για πόσο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 25 Σεπτεμβρίου 2014 #6 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 Καλημερα. Οταν λεμε σκιερο μερος, εννοουμε για μονιμα. Και συσκωτιση να κανεις αν τις επαναφερεις θα πιασουν παλι. Φταξε τον διακοσμο σου ετσι ωστε να δημιουργουνται σημεια σκιερα και βαλτες εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 25 Σεπτεμβρίου 2014 #7 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 Μπορείς να φυτέψεις κάποια ψηλά φυτα (Valisneria, Egeria Densa κτλ) και να βάλεις την ανούμπια εκεί που κανουν αυτά τη σκιά τους, στη βάση τους δηλαδή ώστε να σταματούν το φως όσο γίνεται. Δε χρειάζεται συσκότιση, αν θέλεις να την καθαρίσεις τρίψε τα φύλλα με προσοχή μέχρι να φύγει η άλγη ή αν έχει πιάσει "καλά" καθάρισέ τη σε διάλυμα χλωρίνης (με αποχλωρίωση μετα κλπ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Pirpiridis 25 Σεπτεμβρίου 2014 #8 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 Η καφέ άλγη εμφανίζεται σε νεοστημενα ενυδρεία με χαμηλά φωσφορικά και χαμηλό φωτισμό, Ειναι καινούριο το ενυδρειο σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2014 #9 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 Η καφέ άλγη εμφανίζεται σε νεοστημενα ενυδρεία με χαμηλά φωσφορικά και χαμηλό φωτισμό, Ειναι καινούριο το ενυδρειο σου; Σωστα,αλλα στις ανουμπιες εμφανιζεται και σε παλια ενυδρεια αν ειναι κατω απο απευθειας φωτισμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 25 Σεπτεμβρίου 2014 Author #10 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 τοενυδρείο είναι ενάμιση χρόνο αλλά φυτά μπήκαν πρην κάνα μήνα.... θα φυτέψω κάτι ακόμα να δημιουργήσει σκιά και θα δέσω τις ανούμπιες... τι προτείνεται από φυτά για το φωτισμό που εχω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος