elli 26 Μαρτίου 2007 #1 Share 26 Μαρτίου 2007 Σκεφτομαι μήπως προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια τεχνητή λίμνη με ένα παλιό συντριβάνι που είναι κυκλικό απο ένα υλικό σαν σκληρό πλαστικό ή κάτι τέτοιο (δεν γνωρίζω ακριβώς πως λέγεται) και το χρησιμοποιούσαμε για πισίνα σε εξοχικό. Αν αυτό μετατραπεί σε λίμνη με ένα βράχο συντριβάνι κεντρικό τί εξοπλισμό χρειαζόμαστε (θέλει φίλτρα,αντλίες,ειδικά φάρμακα,θερμοστάτη κλπ?) πως στήνεται μια λίμνη-συντριβάνι που να μπορεί να φιλοξενήσει κοι,χρυσόψαρα και φυτά ?Πως θα την προστατέψω το χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι απο περίεργα γατάκια ή πουλάκια??υπάρχουν κάπου οδηγίες κατασκευής ή μπορείτε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές και κατευθύνσεις?Είναι εφικτό να καταφέρουμε να το μετατρέψουμε ή όχι?Περιμένω ιδέες και οδηγίες αν γνωρίζει κάποιος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 26 Μαρτίου 2007 #2 Share 26 Μαρτίου 2007 (edited) Ψάξε στην κατηγορία κρύου νερού, έχει τέτοιες πληροφορίες (ή αναζήτηση με τη λέξη "λίμνη"): http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=23 Έγινε επεξεργασία 26 Μαρτίου 2007 - filoxenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 27 Μαρτίου 2007 #3 Share 27 Μαρτίου 2007 Σκεφτομαι μήπως προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια τεχνητή λίμνη με ένα παλιό συντριβάνι που είναι κυκλικό απο ένα υλικό σαν σκληρό πλαστικό ή κάτι τέτοιο (δεν γνωρίζω ακριβώς πως λέγεται) και το χρησιμοποιούσαμε για πισίνα σε εξοχικό. Αν αυτό μετατραπεί σε λίμνη με ένα βράχο συντριβάνι κεντρικό τί εξοπλισμό χρειαζόμαστε (θέλει φίλτρα,αντλίες,ειδικά φάρμακα,θερμοστάτη κλπ?) πως στήνεται μια λίμνη-συντριβάνι που να μπορεί να φιλοξενήσει κοι,χρυσόψαρα και φυτά ?Πως θα την προστατέψω το χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι απο περίεργα γατάκια ή πουλάκια??υπάρχουν κάπου οδηγίες κατασκευής ή μπορείτε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές και κατευθύνσεις?Είναι εφικτό να καταφέρουμε να το μετατρέψουμε ή όχι?Περιμένω ιδέες και οδηγίες αν γνωρίζει κάποιος. Καλημέρα, Πολλά τα ερωτήματα σου και ξεκινώ απαντήσεις τώρα. Ναι! ένα συντριβάνι μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε λίμνη φτάνει να έχει βάθος (στο πιο βαθύ σημείο πέραν των 50εκ.) Το υλικό που λες πρέπει να είναι Fiberglass και είναι ιδανικό σε αυτό που λές. Μπορείς να τοποθετήσεις μέσα βράχο αλλά θέλει κάποια προεργασία για αυτό που θα το πούμε κατά την διάρκεια της δημιουργίας. Φυτά υπάρχουν πολλά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις φτάνει να έχεις βάθη νερού σε δίαφορα στάδια (π.χ. 20εκ., 40εκ., 60εκ. 80εκ. 1μ.) Σε κάθε βάθος υπάρχει και το κατάλληλο φυτό. Αν είναι πέραν των 4000λίτρων κάλιστα μπορείς να τοποθετήσεις ΚΟΙ και χρυσόψαρα αλλά και την μεγαλοπρέπεια των λιμνών τα νούφαρα, τρεις γλάστρες. Αν το βάθος του νερού είναι 1μέτρο και πάνω (στο πιο βαθύ σημείο) τότε δεν χρειάζεται καμιά προστασία τον χειμώνα. Απλά θα πρέπει να τοποθετηθούν ψάρια μέσα Άνοιξης για να εγκληματιστουν με τον χώρο αλλά και να δημιουργήσουν χώρους στην λάσπη κάτω στον πάτο. Μπορώ να βοηθώ σε κάθε σου βήμα αργά αργά μέχρι και το τέλος. Δεν μπο΄ρώ να σημειώσω όλα τα απαραίτητα τώρα γιατί θα γράφω μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elli 19 Απριλίου 2007 Author #4 Share 19 Απριλίου 2007 δυσκολο δεν μπορώ να πείσω τον άντρα μου να την φτιάξει γιατί πιστεύει πως δεν θα μπορούμε να την συντηρήσουμε μακριά απο την Αθήνα και θα είναι επικίνδυνα για τα ψάρια. ΄Πάντως ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον και τις συμβουλές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 20 Απριλίου 2007 #5 Share 20 Απριλίου 2007 δυσκολο δεν μπορώ να πείσω τον άντρα μου να την φτιάξει γιατί πιστεύει πως δεν θα μπορούμε να την συντηρήσουμε μακριά απο την Αθήνα και θα είναι επικίνδυνα για τα ψάρια. ΄Πάντως ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον και τις συμβουλές. Δεν θέλει σχεδόν καθόλου συντήρηση, άσε που τον χειμώνα δεν κάνεις τίποτα και οι ξένοι το ονομάζουν "Rest period". Μια αυτόματη ταΐστρα μπορεί να κάνει αλλά και να αφίσεις τα ψάρια ατάιστα για 3-4 μέρες απλά θα φάνε την άλγη που θα σχηματιστεί στα περιτοιχώματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elli 12 Μαίου 2007 Author #6 Share 12 Μαίου 2007 εχω τόση φροντίδα να δώσω στα 4 ενυδρεία που φοβάμαι μήπως φτιάξω την λίμνη για τα κοι και στο τέλος δεν μπορώ να την φροντίζω όπως πρέπει. Ο μόνος λόγος που θέλω να την φτιάξουμε είναι για να έχουν τα κοι και τα χρυσόψαρα τον χώρο που τους αρμόζει. Προς το παρόν τον έπεισα και πήραμε το 4ο ενυδρείο λίγο αργότερα για την λίμνη...Θα επανέλθω όταν είμαι έτοιμη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 12 Μαίου 2007 #7 Share 12 Μαίου 2007 εχω τόση φροντίδα να δώσω στα 4 ενυδρεία που φοβάμαι μήπως φτιάξω την λίμνη για τα κοι και στο τέλος δεν μπορώ να την φροντίζω όπως πρέπει. Ο μόνος λόγος που θέλω να την φτιάξουμε είναι για να έχουν τα κοι και τα χρυσόψαρα τον χώρο που τους αρμόζει. Προς το παρόν τον έπεισα και πήραμε το 4ο ενυδρείο λίγο αργότερα για την λίμνη...Θα επανέλθω όταν είμαι έτοιμη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris7 21 Απριλίου 2011 #8 Share 21 Απριλίου 2011 Χαιρετε,ειμαι νεος στο σαιτ..ενδιαφερομαι να φτιαξω μια λιμνη για παπιες..τι πρεπει να γνωριζω??ποσο θα μου κοστισει?ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 22 Απριλίου 2011 #9 Share 22 Απριλίου 2011 Χαιρετε,ειμαι νεος στο σαιτ..ενδιαφερομαι να φτιαξω μια λιμνη για παπιες..τι πρεπει να γνωριζω??ποσο θα μου κοστισει?ευχαριστω Καταρχην Καλως όρισες στο φορουμ. Πολυ ενδιαφερον η ερωτηση σου και σιγουρα θα χρειαστει αρκετη συζητηση. Ομως ειναι ενα εντελως διαφορετικο θεμα απο αυτο που συζητιέται εδω μεσα. Ανοιξε ενα καινουργιο θεμα με τις ερωτησεις σου και θα χαρω πολύ να το συζητησουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος