Jump to content

Βοήθεια Με Κλαδέματα

jpavly

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Τα κλαδέματα τα πήρα από μέλος του φόρουμ και τα έβαλα όπως βλέπετε στο ενυδρείο μου.

Θα ήθελα να δω ποια είναι για να ξέρω και τι χρειάζονται.

Επίσης δύο ερωτήσεις:

1) Αφήνω τη λάμπα 8 ώρες την ημέρα να ανάβει, είναι αρκετά;

2) Θα χρειαστώ κάποιο co2 για αυτά, γιατί προς το παρόν δεν θέλω να μπω σε τέτοιες διαδικασίες..

3) Χρειάζομαι κάτι άλλο;

Είναι τα παρακάτω:

aq2.jpg

Και στο βίντεο εκτός του μπροστινού προς το τέλος έχω κι από το πλάι λήψη:

http://www.aquazone.gr/forums/topic/90152-hygrophila-corymbosa/ (πισω αριστερα)

http://www.aquazone.gr/forums/topic/93392-ludwigia-sp/ (κεντρικο)

http://www.aquazone.gr/forums/topic/86141-vallisneria-sp-anatansc/ (πισω δεξια)

http://www.aquazone.gr/forums/topic/84575-bacopa-caroliniana/ ή http://www.aquazone.gr/forums/topic/84745-bacopa-monnieri/ (μπροστα δεξια)

Το φυτο μπροστα αριστερα δεν θυμαμαι πως λεγεται

1)μια χαρα ειναι οι 8 ωρες

2)θα ηταν καλο εστω και DIY , καλο κανεις παρα κακο

3)ριχνεις καποιο λιπασμα?

• Like 1

Τα φυτά ειναι απ τα πλεον ευκολα

Τα περισσότερα τα έχω σε ενυδρειο σε εξωτερικό χώρο - παρέα με χρυσόψαρα (ελάχιστα εώς καθόλου...γίνονται σαλάτα!)

Το CO2 έστω και DIY, σιγουρα θα τους κάνει καλο

Τη βαλισνέρια (πισω δεξια) βάλτην μπροστά στον θερμαντήρα. Μόλις πάρει τα πάνω της...1ον θα βγαλει δρομείς και 2ον θα τον κρύψει

Άμα κάνεις λίγη υπομονή, σε κανέναν μήνα ξεστήνω ενυδρείο...και θα βγουν αρκετά φυτά

Ορισμέα φυσικά θα πουληθούν κι άλλα θα χαριστούν

CO2 θα φτιάξω κάααααααποια στιγμή, αλλά ακόμα προέχουν άλλα, όπως τα υπόλοιπα τεστ που θέλω να πάρω, να βάλω ανεμιστήρια κλπ.

Το πάω σιγά σιγά το πράγμα, οπότε αυτό που θέλω να μάθω είναι αν δεν έχω το CO2 αν θα χάσω τα φυτά.. Επίσης, αν βάλω, θα μου δημιουργηθεί κάποιο άλλο πρόβλημα που δεν φαντάζομαι τώρα;

http://www.aquazone.gr/forums/topic/90152-hygrophila-corymbosa/ (πισω αριστερα)

http://www.aquazone.gr/forums/topic/93392-ludwigia-sp/ (κεντρικο)

http://www.aquazone.gr/forums/topic/86141-vallisneria-sp-anatansc/ (πισω δεξια)

http://www.aquazone.gr/forums/topic/84575-bacopa-caroliniana/ ή http://www.aquazone.gr/forums/topic/84745-bacopa-monnieri/ (μπροστα δεξια)

Το φυτο μπροστα αριστερα δεν θυμαμαι πως λεγεται

1)μια χαρα ειναι οι 8 ωρες

2)θα ηταν καλο εστω και DIY , καλο κανεις παρα κακο

3)ριχνεις καποιο λιπασμα?

Το μπροστά δεξιά δεν ξέρω αν το πέτυχες, δεν καταλαβαίνω αν είναι ίδιο με τις φωτογραφίες. Αν βοηθάει, οι κορυφές ήταν ροζ όταν το πρωτοπήρα, τώρα έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του πάλι.

Λίπασμα όχι δεν έχω ρίξει και γενικά δεν έχω κάνει τίποτα άλλο από να τα φυτέψω στο χαλίκι, είμαι πολύ νέος κι ακόμα δεν τα ξέρω καλά..

Τα φυτά ειναι απ τα πλεον ευκολα

Τα περισσότερα τα έχω σε ενυδρειο σε εξωτερικό χώρο - παρέα με χρυσόψαρα (ελάχιστα εώς καθόλου...γίνονται σαλάτα!)

Το CO2 έστω και DIY, σιγουρα θα τους κάνει καλο

Τη βαλισνέρια (πισω δεξια) βάλτην μπροστά στον θερμαντήρα. Μόλις πάρει τα πάνω της...1ον θα βγαλει δρομείς και 2ον θα τον κρύψει

Άμα κάνεις λίγη υπομονή, σε κανέναν μήνα ξεστήνω ενυδρείο...και θα βγουν αρκετά φυτά

Ορισμέα φυσικά θα πουληθούν κι άλλα θα χαριστούν

Η βαλισνέρια αριστερά δεν δείχνει καλά σημάδια, τα φύλλα της έχουν σκουρίνει και είναι σαν να έχουν "ποτίσει" και λίγο λίγο πέφτει προς τα κάτω. Η δεξιά έχει πετάξει μία κορφή και έχω ελπίδες ότι θα πιάσει καλά. Αλλά σκέφτομαι μήπως το αλλάξω με κερατόφυλλο ή κάτι ανάλογο για να κρύβονται περισσότερο και τα CPD!

Hygrophila lacustris

Ευχαριστώ, αυτό το φυτάκι είναι το αγαπημένο μου μέχρι στιγμής!

Μπροστα δεξια ειναι αυτο.

Χωρις co2,τα φυτα θα πηγαινουν αργα και δεν θα εχουν την σωστη αναπτυξη.Αν βαλεις diy co2,εκτος οτι πρεπει να βρεις τον τροπο για την διαχυση,θα εχεις σκαμπανευασματα τα οποια φερνουν αλγες.Το ολοκληρομενο συστημα με μπουκαλα ειναι μονοδρομος.

Ομως,δεν μας εχεις πει τι φως εχεις. (βατ-κελβιν)

Την βαλσινερια και γενικα τα φυτα που εβαλες τωρα,αστα στην ησυχια τους για να προσαρμοστουν,ειναι λογικο να βλεπεις φυλλα να χαλανε και να κιτρινιζουν.

Το ενυδρείο έχει μία λάμπα Sun Glo 15w 45cm T8, η θερμοκρασία είναι κάπου στο 4500 όπως το βλέπω (ούτε ψυχρό, ούτε θερμό), δεν έχω δει αν γράφει επάνω κάτι.

Δεν ξέρω τι εννοείς λέγονται ολοκληρομένο σύστημα και για μονόδρομους, γενικά οι μονόδρομοι δεν μου αρέσουν, προσπαθώ να δω τις επιλογές μου :)

Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο τώρα ξεκίνησα και προέχουν άλλα πράγματα, επίσης δεν μπορώ να ακολουθήσω υψηλού κόστους λύσεις.

Έγινε επεξεργασία - jpavly

Δες αν γραφει πανω,δεν μπορεις να καταλαβεις με το ματι τα κελβιν.

Να ξερεις οτι ο φωτισμος σου ειναι χαμηλος και δεν θα την παλεψουν ολα τα φυτα σου,πρεπει να βαλεις αλλη μια λαμπα για να πας στο 0.5w/lt.

Τι υψος εχει το ενυδρειο?

Ο μονοδρομος δυστυχος ειναι μονοδρομος ειτε μας αρεσει ειτε οχι..ολες οι αλλες λυσεις ειναι για λιγο καιρο και εχουν και τα αρνητικα τους..

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Το ενυδρείο έχει 30 εκατοστά ύψος και δεν έχω σκοπό να επενδύσω σε παραπάνω watt προς το παρόν, ήδη έχω πρόβλημα θερμοκρασιών με την 15άρα, ούτε καν θέλω να πλησιάσω τα 25w.

Θέλω στο μέλλον να αλλάξω το φωτισμό με LED όμως που δεν θα παράγει τόση ζέστη, ούτε θα καίει τόσο πολύ.

Με τα λεντ δεν θα κανεις τιποτα,τα φυτα θελουν λαμπες φθοριου και οπως σου ειπα με αυτη που εχεις τα φυτα δεν θα την παλεψουν για πολυ.

Το τι θα κανεις ειναι δικο σου θεμα,εγω σου λεω πως εχει το θεμα..

Η sun glo ειναι στα 4200Κ...μπορεις τουλαχιστον αν θες να την αλλαξεις με μια life glo που ειναι στα 6700Κ....

Γιατί δεν λειτουργούν τα LED? Ασχέτως ποσότητας και τοποθέτησης αυτό;

Τι άλλη εναλλακτική υπάρχει, π.χ. με Τ5 θα μπορούσε να γίνει κάτι; Βέβαια πάλι δεν θα βρίσκω λάμπα, γιατί στα 45εκ δεν βγαίνει Τ5..

Η λάμπα είναι αυτή:

http://fishkeeper.co.uk/product/fluval-sun-glo-t8-fluorescent-aquarium-bulb-15w-46-cm#product-details

Τα κέλβιν είναι 4200Κ.

Η sun glo ειναι στα 4200Κ...μπορεις τουλαχιστον αν θες να την αλλαξεις με μια life glo που ειναι στα 6700Κ....

Τι κέρδος θα έχω με τα παραπάνω κέλβιν πέραν του χρώματος;

Τα 6500Κ +- 500 ειναι το βασικο φασμα για τα φυτα.....δηλαδη αν ειναι να εχεις μία μονο λαμπα για φυτα καλο ειναι να ειναι σε αυτα τα κελβιν...

Γιατι τα λεντ φερνουν αλγες και γιατι αν σου κανει καποιο δεν ειναι ευκολο να αλλαχθει.

Θα πρεπει να εχεις συνολο 30 βατ φωτισμο για τα φυτα σου αλλιως θα αρχισουν να χαλανε και θες συνδιασμο λαμπων με 1χ6500Κ και 1χ4500.

Και την λαμπα που εχεις να αλλαξεις με 6500Κ δεν θα κανεις πολλα πραγματα,τα βατ παλι ιδια θα ειναι..

30w είναι για 60 λίτρα σύμφωνα με αυτό που μου είπες, εγώ είμαι στα 50 λίτρα.

Όπως το βλέπω έχω δύο επιλογές:

1) Να βάλω μία Τ5 24w στα 6700 που βγαίνουν στα 45-50 εκ. και να βγάλω αυτή που έχω.

2) Να βάλω μία πρόσθετη Τ5 8w στα 6700 σαν δεύτερη αν δεν είναι πολύ μανούρα στο καπάκι.

30w είναι για 60 λίτρα σύμφωνα με αυτό που μου είπες, εγώ είμαι στα 50 λίτρα.

Όπως το βλέπω έχω δύο επιλογές:

1) Να βάλω μία Τ5 24w στα 6700 που βγαίνουν στα 45-50 εκ. και να βγάλω αυτή που έχω.

2) Να βάλω μία πρόσθετη Τ5 8w στα 6700 σαν δεύτερη αν δεν είναι πολύ μανούρα στο καπάκι.

1) Για να κανεις αυτο που λες θα πρεπει να ξηλωσεις τα παντα απο το καπακι,να αλλαξεις μπαλαστ και να βαλεις για τ5,οπως και ακροφυσια.

2)Αν κανεις αυτο που λες,ειναι λαθος.Θα πρεπει να αλλαξεις τη λαμπα που εχεις με μια 6500Κ και την καινουρια να την βαλεις 4500Κ.

Σ αυτη τη περιπτωση πρεπει να βαλεις ενα ακομα μπαλαστ και αλλα 2 ακροφυσια.

Τα ακροφυσια και στις 2 περιπτωσεις εννοειτε οτι πρεπει να ειναι στεγανα και οχι τα κλασικα που εχουν οι φθοριου.

Σήμερα έλειπα όλη μέρα και επιστρέφοντας είδα τα καφέ σημάδια που φαίνονται στις φωτογραφίες.

Οι παρακάτω μετρήσεις έγιναν πριν 10 λεπτά:

PH 7.8

GH 9

KH 8

NO2 0.05

NO3 10

NH3 0

Υπενθυμίζω ότι έχω μία λάμπα 15w Τ8 στα 4200 με πρόγραμμα 3 ώρες το πρωί και 5 το απόγευμα.

Επίσης υπήρχε στον βυθό ένα στρογγυλό καφέ μαλακό πραγματάκι με διάμετρο 3-4mm το οποίο αφαίρεσα.

Τέλος, έχω παρατηρήσει 2-3 ψιλά πραγματάκια στα φύλλα σαν σαλιγγαράκια με διάμετρο 1-2mm.

Ευχαριστώ!

post-59299-0-68715300-1411846245_thumb.jpg

post-59299-0-69316100-1411846258_thumb.jpg

post-59299-0-54745600-1411846272_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - jpavly

Για τις μετρήσεις έγραψα ηδη στο αλλο σου ποστ

Αυτα που βλέπω στη ριζα, με τι μοιαζουν? Αυγά ή κοκκοι αμμου ή τπτ απ τα δυο?

Αυτό που αφαίρεσες ήταν ζωντανό?

Τα φυτά δεν εχουν παρει τα πάνω τους. Ενδεχομένως να φταίει ο φωτισμός.

Αρχικά ξεκίνα με συνεχόμενη φωτοπερίοδο. Δεν εχεις λογο να σπας τη φωτοπερίοδο στα 2.

Κάποιο λίπασμα ρίχνεις?

Αυγά είναι τα έντονα κίτρινα αριστερά, ήταν πάνω απο όταν μου την έδωσες :-)

Τα άλλα μοιάζουν με κόκκο άμμου, μόνο που δεν έχω άμμο.

Αυτό που έβγαλα δεν ήταν ζωντανό.

Λίπασμα δεν ρίχνω κάτι

Θέλω να πιστεύω ότι λειτουργεί κανονικά, η έξοδος του νερού που μπορώ να ελέγξω είναι κανονική.

Το ξυλο ισως ειχε αυγα απο nerite

Εφοσον σου χαλαει την εικονα, το πετας ή το χαρίζεις

Τα λοιπα τα ειπαμε σε pm

Καλη συνεχεια

Το χομπι είναι ευχαριστο αν το βλεπουμε σαν χομπι

Μάλλον με παρεξήγησες!

Αρχικά δεν με ενοχλούν τα σαλιγγαράκια, ίσα ίσα με εντυπωσιάζει το γεγονός που βρίσκουν τον τρόπο να επιβιώσουν και φυσικά μου άρεσε το ξύλο όπως ήταν. Απλά αναφέρω ότι βλέπω μήπως υπάρχει κάποιο θέμα με όσα βλέπω.

Δεύτερον, ανεβάζω δεύτερη εικόνα, με κίτρινο έχω τα αυγά που υπήρχαν επάνω και δεν με χάλαγαν καθόλου. Με κόκκινο είναι η καφέ σκόνη που αναφέρω. Επίσης βρήκα και μία πιο παλιά φωτό για να καταλάβετε πως ήταν το ξύλο μέχρι πριν λίγες μέρες.

post-59299-0-09474000-1411884583_thumb.jpg post-59299-0-47874500-1411884585_thumb.jpg

Έστω ότι είναι σκόνη-βρωμιά λοιπόν, πως μπορώ να το αντιμετωπίσω;

Τέλος και κυριότερον, μάλλον πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι δεν θεωρώ κανέναν υπεύθυνο για το οτιδήποτε βάζω μέσα στο ενυδρείο μου και ότι απόψεις λαμβάνω. Ίσα ίσα ευχαριστώ πάντα όσους με βοήθησαν και δέχομαι απόψεις και όποια βοήθεια με χαρά. Ο γραπτός λόγος πολλές φορές δεν μπορεί να μεταδώσει το ύφος μας, απλά να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω τέτοια θέματα με κανένα.

Σαφώς και ένα χόμπι όταν σε αγχώνει παύει να είναι χόμπι.

Για τα σαλιγγαρια βαλε μεσα λιγα helena snails και δεν θα ξανα ασχοληθεις ποτε.Τα υπολοιπα νομιζω οτι ειναι λογο νεου βιοτοπου,θα περασεις απο μερικα σταδια εμφανησης αλγης,δωσε λιγο χρονο στη φυση να κανει την δουλεια της και αν σε ενα μηνα δεν εχει φυγει τοτε βλεπουμε.Αν σε ενοχλει κατι αφαιρεσε το μηχανικα.

Εγω κατα το στρωσιμο γεμισα καφε διατομικη και βιοφιλμ.Μαζευα το φιλμ 3 φορες την ημερα με χαρτοπετσετα και την καφε κουνουσα την αποχη κοντα στο ξυλο να φυγει και την μαζευα.Σε 15 μερες εξαφανιστηκαν ολα.Τωρα ειναι ακομα λιγο σκουρο το νερο απο το ξυλο αλλα φευγει και αυτο σιγα σιγα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...