xristos74 23 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 23 Σεπτεμβρίου 2014 Φίλοι μου καλησπέρα...για μια ακόμα φόρα θα ήθελα τα φώτα σας...βρήκα επιτέλους το ενυδρείο που αρέσει και στη γυναίκα μου για το σαλόνι...αυτό σημαίνει ότι το θαλασσινό μου πάει στο γραφείο...χάρισα σε μια οικογένεια το diy 160 που είχα φτιάξει για τις αφρικάνες μου και έκανα το lido 120 θαλασσινό. Επειδή το lido σαν θαλασσινό τρώει πολλά και είμαι ακόμα στο στρώσιμο θα ήθελα τη γνώμη σας πάντα για γλυκό νερό πως να αξιολογήσω το κύβο 51χ51χ58 συνολικά 150 λίτρα με φίλτρο fluval 206- θερμοστάτη 200 watt - αεραντλία για 200 λίτρα- και δύο λάμπες τ5 15 watt η μια ...σκοπός μου να το κάνω φυτεμένο και προσανατολίζομαι σε αγγελόψαρα απλά γνωρίζω ότι λόγο μήκους ότι ψάρι και να βάλω θα είναι σκέτο στρεσάρισμα. Καμία ιδέα? ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 23 Σεπτεμβρίου 2014 #2 Share 23 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Καλησπέρα Αγγελόψαρα δεν είχα ποτέ, αλλά νομίζω πως θέλουν κι άλλο ύψος Σε τόσα λίτρα, ναι μεν το μήκος δεν είναι άριστο, αλλά απ την άλλη δεν σε περιορίζει και πάρα πολύ Σκέψου ότι σε ανάλογο μήκος αλλά με το 1/3 των λίτρων, κάποιοι βάζουν πχ νέον! Προσωπικά θα επέλεγα κόρυ και ένα μεγάλο κοπάδι galaxy rasbora...! Έγινε επεξεργασία 23 Σεπτεμβρίου 2014 - Chocolate_Puma Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 23 Σεπτεμβρίου 2014 #3 Share 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν μπορεις αγγελοψαρα , προφανως... Κατι σε μικροψαρο θα εβαζα εγω.. οπως: cpd, pseudomugil gertrudae, white cloud minnow, cherry barb κ.α Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 23 Σεπτεμβρίου 2014 #4 Share 23 Σεπτεμβρίου 2014 Εγώ θα σου πρότεινα aquascape στο κέντρο με ρίζες και φυτά και από ζωντανά είτε καποιο είδος pseudomugil είτε cpd με red cherry και μερικές amano Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 23 Σεπτεμβρίου 2014 #5 Share 23 Σεπτεμβρίου 2014 Και εγω ενα αρκετα μεγαλο κοπαδι θα προτεινα. Ειναι πολυ ομορφη η κινηση ενος κοπαδιου με ανεση στα λιτρα. Και σχετικο φυτεμα, αν και δεν ξερω ποσο αρκουν οι λαμπες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 23 Σεπτεμβρίου 2014 #6 Share 23 Σεπτεμβρίου 2014 Επίσης θα άρεσε να έβαζες cpd με ενα ζευγάρι dario dario (αν βρεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Σεπτεμβρίου 2014 #7 Share 23 Σεπτεμβρίου 2014 Κι εγω μικροψαρα θα προτεινω. Αλλα μικροψαρα που δεν κοπαδιαζουν και δεν εχουν τρελη κινηση σαν τους ροδοστομους ας πουμε! Εγω θα ελεγα κατι σε ζωοτοκα. Τα σκαλαρια τα ξεχνας εκτος κι αν σκοπευεις να βαλεις μονο ενα ζευγαρι για αναπαραγωγη! Κι αν το κανεις φυτεμενο, η αεραντλια δεν χρειαζεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 23 Σεπτεμβρίου 2014 #8 Share 23 Σεπτεμβρίου 2014 Εγω να ρωτησω,μηπως κανεις καποιο λαθος με τις λαμπες που λες?Γιατι σε αυτο το μηκος οι Τ5 ειναι στα 24watt.....εκτος κι αν εχεις Τ8 οι οποιες ειναι στα 15watt.... Γενικα παντως οι κυβοι ειναι περιεργα ενυδρεια οσον αφορα το στησιμο.....πρεπει να γινει με ''βαρος'' στο κεντρο για να δειξει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos74 24 Σεπτεμβρίου 2014 Author #9 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) παιδία σας ευχαριστώ όλους...θα το κάνω με στυλ κορμός στο κέντρο και φυτά...εψαξα και το προφίλ των ψαριών που μου είπατε και όλα τέλεια Οσο για τις λάμπες ναι φίλε μου είναι 15 βατ και τ8 Έγινε επεξεργασία 24 Σεπτεμβρίου 2014 - xristos74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 24 Σεπτεμβρίου 2014 #10 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Σε κύβους, ταιριάζουν τέτοιες ρίζες... http://www.aquazone.gr/forums/topic/95740-eoaio-60essona-galaxy-rasbora/?p=952324 (1η φωτό) Αν καταφέρεις να βρεις καμια ή να φτιάξεις συνδιασμό με 2-3 άλλες ρίζες, θα δείξει πολύ όμορφος Έγινε επεξεργασία 24 Σεπτεμβρίου 2014 - Chocolate_Puma Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Σεπτεμβρίου 2014 #11 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Να ξερεις οτι με τον φωτισμο που εχεις και με το υψος του ενυδρειου σου,πας για καμια ανουμπια,βαλισνερια και καμια μοςς το πολυ..Ο φωτισμος σου ειναι παρα πολυ χαμηλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 24 Σεπτεμβρίου 2014 #12 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Ο φωτισμο σου δεν ειναι επαρκης μονο μερικα ευκολα φυτα οπως σου ειπε ο Κωστας Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos74 24 Σεπτεμβρίου 2014 Author #13 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Εκτως από σκοτεινό είναι και πολύ άσχημό....θα το κάνω ΓΛΆΣΤΡΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 24 Σεπτεμβρίου 2014 #14 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Φερτο σε μενα που μου αρεσουν τα σχημα πραγματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos74 24 Σεπτεμβρίου 2014 Author #15 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δικό σου φίλε μου χαλάλι σου....αλλά μη μου το επιστρέψεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 24 Σεπτεμβρίου 2014 #16 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Χαχαχα Πάντως για nano reef οτι πρέπει Φυτεμένο θα γίνει πολύ ωραίο Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 24 Σεπτεμβρίου 2014 #17 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Μια χαρα ειναι ρε συ το ενυδρειο.. ακου εκει γλαστρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Σεπτεμβρίου 2014 #18 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Το φως το βλεπω πολυ μπλε.. Αν θες φυτεμενο,εκτος απο οτι θελεις περισσοτερο φωτιμο,θελεις και αλλες λαμπες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos74 24 Σεπτεμβρίου 2014 Author #19 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδία έτσι 'όπως το βλέπω ο Paul έχει δίκιο για reef....αν λύσω το πρόβλημα του φωτισμού...και του κάνω και ένα σαμπάκι από κάτω καμία 40 λιτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Σεπτεμβρίου 2014 #20 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Για φυτεμενο παντως,θελεις πολυ παραπανω φως λογο του υψους που εχεις. Τα 30 βατ σε 150 λιτρα και με τετοιο υψος,δεν ειναι τιποτα και θα απογοητευτεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 25 Σεπτεμβρίου 2014 #21 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 Άρκετό ύψος βλέπω χμμμμ. Και εγώ κύβο έχω κάνει φυτεμένο αλλά με τρελλά φώτα και όχο τόοοοσο ύψος... Nano reef? Δεν είναι κακά ιδέα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 25 Σεπτεμβρίου 2014 #22 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 Άρκετό ύψος βλέπω χμμμμ. Και εγώ κύβο έχω κάνει φυτεμένο αλλά με τρελλά φώτα και όχο τόοοοσο ύψος... Nano reef? Δεν είναι κακά ιδέα. Sorry! Κακή ρε παιδιά , κακή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 25 Σεπτεμβρίου 2014 #23 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 Γιατι,τα κοραλλια δεν θελουν φως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 25 Σεπτεμβρίου 2014 #24 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 Φυσικα και θελουν φως τα κοραλια. Και πολυ μαλιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 25 Σεπτεμβρίου 2014 #25 Share 25 Σεπτεμβρίου 2014 Γι'αυτο το ειπα,γιατι ειδα οτι προταθηκε η ιδεα για reef..... Η καλυτερη λυση κατα την γνωμη μου ειναι ξυλα και ευκολα φυτα που δεν θελουν πολυ φως οπως ανουμπια,μικροσορουμ και υγροφιλια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος