scalare 21 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Είχα ανοίξει και παλιότερα ένα θέμα στο οποίο ρωτούσα αν μπορώ να προσθέσω άμμο ίδια με αυτήν που Ίδη έχω μέσα για να αυξηθεί το βάθος του βυθού μου η αλήθεια είναι ότι δεν έκανα κάτι ακόμη λόγω του ότι σκέφτηκα μια εναλλακτική λύση την οποία θέλω να σας πω και να μου πείτε αν κατά την γνώμη σας είναι καλύτερη. Σκέφτομαι να πάρω ένα λούκι πλαστικό 5×8 εκ. να αφαιρεσω την μία φαρδιά πλευρά του με αποτέλεσμα να μου μείνει ένα Π διαστάσεων 5×8×5 ανοιχτό από την πάνω μεριά. Στην συνέχεια θα τραβήξω την άμμο που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του ενυδρείου μπροστά ώστε να αυξηθεί το βάθους του βυθού στο μπροστινό μέρος και πίσω να βάλω το πλαστικό Π το οποίο θα γεμισω με χαλίκι στο οποίο θα μπορώ να προσθέσω και κάποια δυσκολότερα φυτά από αυτά που μπορω στην άμμο. Περιμένω τις γνώμες σας και τις προτάσεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 21 Σεπτεμβρίου 2014 #2 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Τα δυσκολοτερα φυτα που σκεφτεσαι,οποια και αν ειναι αυτα,θα σου πανε καλυτερα στην αμμο παρα στο χαλικι λογο κοκκομετριας.Επισης για να μπορεις να φυτεψεις και για να μην εχεις θεματα χρειαζεται ενα παχος βυθου απο 5cm+ Αυτο που σκεφτεσαι μπορεις να το κανεις και με ενα απλο χωρισμα χωρισμα χωρις να φτιαξεις Π. Να ξερεις ομως οτι με τον καιρο το χαλικι με την αμμο θα ανακατευτουν και το αισθητικο αποτελσμα δεν ξερω κατα ποσο θα σε ικανοποιει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 21 Σεπτεμβρίου 2014 #3 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Τα δυσκολοτερα φυτα που σκεφτεσαι,οποια και αν ειναι αυτα,θα σου πανε καλυτερα στην αμμο παρα στο χαλικι λογο κοκκομετριας.Επισης για να μπορεις να φυτεψεις και για να μην εχεις θεματα χρειαζεται ενα παχος βυθου απο 5cm+ Αυτο που σκεφτεσαι μπορεις να το κανεις και με ενα απλο χωρισμα χωρισμα χωρις να φτιαξεις Π. Να ξερεις ομως οτι με τον καιρο το χαλικι με την αμμο θα ανακατευτουν και το αισθητικο αποτελσμα δεν ξερω κατα ποσο θα σε ικανοποιει. Καλημερα! Ακριβως αυτο μπορει να κανει, με πλαστικα κοματια ( στο υψος που θελει ) σαν διαχωριστικα κι ετσι δεν θα ανακατευθουν ( οσο γινεται ) μεταξυ τους. Έγινε επεξεργασία 21 Σεπτεμβρίου 2014 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare 21 Σεπτεμβρίου 2014 Author #4 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Για να αποφύγω όσο το δυνατόν περισσότερο την ανάμιξη των δύο υλικών σκέφτομαι το Π πιστεύοντας ότι θα εγκλωβιστει το χαλίκι μέσα του και δεν θα αναμιχθεί με την άμμο. Τώρα όσων αφορά την καλύτερη ανάπτυξη των φυτών στην άμμο δεν το ήξερα. Ο βυθός μου αυτή τη στιγμή είναι περίπου 2 εκατοστά .Αν προσθέσω άμμο θα είναι καλύτερα; βασικό ρόλο στο ότι φοβάμαι είναι η ύπαρξη γατοψαρων στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 21 Σεπτεμβρίου 2014 #5 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Μονο εαν βαλεις διαχωριστικα δεν θα υπαρξει αναμιξη μεταξυ τους. Η αμμος σκετη θα μπει μεσα στο χαλικι. Με τα γατοψαρα οντως θα υπαρχει θεμα, να στο ανακατεψουν, ακομα και με τα διαχωριστικα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 21 Σεπτεμβρίου 2014 #6 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Σίγουρα το καλύτερο είναι να προσθέσεις άμμο γιατί τα βυθόψαρα οτι και να κάνεις θα στο οργώσουν όλο. Για να κάνεις όμως αυτή την δουλειά και να φτάσεις στους 5+ πόντους καλό θα είναι να μεταφέρεις τα ψάρια. Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 21 Σεπτεμβρίου 2014 #7 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Και περα απο ολα τα αλλα το π που λετε απο υδρορροη 6*10 (αν καταλαβα καλα) ειναι απο pvc.Δεν ξερω αν αυτο το θες μεσα στο ενυδρειο σου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 21 Σεπτεμβρίου 2014 #8 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Αργυρη δεν θα εχει καποιο θεμα με το pvc. Ισα ισα που ενδυκνειται για χρηση στο ενυδρειο σε σχεση με το πλαστικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 21 Σεπτεμβρίου 2014 #9 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Μιχαλης ρε συ,μην σε μπερδευει το νικ ειναι απο το επωνυμο. Οκ,δεν ξερω τι πλαστικα κανει να χρησιμοποουμε σε ενυδρειο απλα εχω διαβασει οτι τα αποφευγουμε.Λογο δουλειας ξερω σιγουρα οτι ειναι pvc οποτε το ανεφερα,αν κανει η οχι αυτο το ξερετε εσεις οι παλιοι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 21 Σεπτεμβρίου 2014 #10 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Sorry ρε αγορι αλλα δεν ειμαι δυνατος με τα ονοματα Το pvc ειναι πιο ανθεκτικο υλικο και πιο καθαρο απο το πλαστικο οπως σιγουρα θα ξερεις . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare 21 Σεπτεμβρίου 2014 Author #11 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Το ενυδρείο τρέχει 40 μέρες τα γατόψαρα να τα βγάλω για οση ωρα διαρκέσουν οι εργασίες έτσι; τα φυτά που θα μετακινήσω να κλαδεψω ξανά τις ρίζες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 21 Σεπτεμβρίου 2014 #12 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Το ενυδρείο τρέχει 40 μέρες τα γατόψαρα να τα βγάλω για οση ωρα διαρκέσουν οι εργασίες έτσι; τα φυτά που θα μετακινήσω να κλαδεψω ξανά τις ρίζες; Θα τα βγαλεις τελειως εαν θες να κρατησεις το βυθο σου ετσι οπως λες να τον κανεις. Για τις ριζες μην τις κλαδεψεις. Έγινε επεξεργασία 21 Σεπτεμβρίου 2014 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare 21 Σεπτεμβρίου 2014 Author #13 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Τι εννοείς να τα βγάλω τελείως; να μην τα ξαναβάλω να τα δώσω; ακομη και αν απλα προσθέσω άμμο; και δεν καταφύγω τελικά στην λύση των δύο υλικών και του χωρισματος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 21 Σεπτεμβρίου 2014 #14 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Να τα βγαλεις για να προσθεσεις αμμο και αφου κατσει η πολυ θολουρα να τα ξαναριξεις μεσα. Για τα δυο υλικα και το χωρισμα ειναι δικο σου θεμα αν θες να το πραξεις η οχι . Εμεις απλα σου αναφεραμε καποια ¨προβληματα¨ που θα συναντησεις μελλοντικα . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare 21 Σεπτεμβρίου 2014 Author #15 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Την όλη πατέντα την σκέφτηκα για μικρότερη αναστάτωση αλλά αν και οι δύο τρόποι μου προκαλέσουν την ίδια αναστάτωση τότε θα καταφύγω στην προσθεση άμμου μου αρέσει πιι πολύ είναι η αλήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 21 Σεπτεμβρίου 2014 #16 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Να τα βγαλεις για να προσθεσεις αμμο και αφου κατσει η πολυ θολουρα να τα ξαναριξεις μεσα. Για τα δυο υλικα και το χωρισμα ειναι δικο σου θεμα αν θες να το πραξεις η οχι . Εμεις απλα σου αναφεραμε καποια ¨προβληματα¨ που θα συναντησεις μελλοντικα . . . Αν παει σε ολοκληρωτικη αλλαγη τις αμμου ναι, αν παει σε διαχωρισμο οπως λεει οχι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 21 Σεπτεμβρίου 2014 #17 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Την όλη πατέντα την σκέφτηκα για μικρότερη αναστάτωση αλλά αν και οι δύο τρόποι μου προκαλέσουν την ίδια αναστάτωση τότε θα καταφύγω στην προσθεση άμμου μου αρέσει πιι πολύ είναι η αλήθεια. Αν εχεις ειδη χαλικι η αμμος θα κατσει μεσα στο χαλικι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare 21 Σεπτεμβρίου 2014 Author #18 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Άμμο εχω τωρα απλά είναι πολύ λίγη Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 21 Σεπτεμβρίου 2014 #19 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα έξω λοιπόν προσθήκη της καινούριας και ευλαβικό ανακάτεμα. . . Αν έχεις και λίγο άνθρακα ίσως δεν κάνει κακό να τον χρησιμοποιήσεις για 2-3 μέρες . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 21 Σεπτεμβρίου 2014 #20 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Να τα βγαλεις για να προσθεσεις αμμο και αφου κατσει η πολυ θολουρα να τα ξαναριξεις μεσα. Για τα δυο υλικα και το χωρισμα ειναι δικο σου θεμα αν θες να το πραξεις η οχι . Εμεις απλα σου αναφεραμε καποια ¨προβληματα¨ που θα συναντησεις μελλοντικα . . . Τοτε κανε αυτο που σου λεει ο Βασιλης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare 21 Σεπτεμβρίου 2014 Author #21 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Ο.Κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare 22 Σεπτεμβρίου 2014 Author #22 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 Για να αυξηθεί το ύψος 2.5-3 εκ ποσα κιλά περίπου θα χρειαστώ; διαστάσεις 60×35 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 22 Σεπτεμβρίου 2014 #23 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 Εγω για βαθος 5 εκατοστα σε 70*35 χρειαστικα 15 κιλα.Λογικα εσυ θα χρειαστεις 7 κιλα περιπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare 22 Σεπτεμβρίου 2014 Author #24 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 Ευχαριστώ φίλε αν βολέψει σήμερα θα κάνω την αλλαγή αλλιώς το πολύ μέχρι αύριο. Θα ενημερώσω σχετικά με την πορεία του όλου εγχειρήματος Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Σεπτεμβρίου 2014 #25 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 Για να κανεις εργασιες μεσα στο ενυδρειο,θα πρεπει να βγαλεις ολα τα ψαρια απο μεσα και πριν τα βαλεις θα κανεις και αλλαγη νερου. Αυτο για την αμμο και τα φυτα δεν το καταλαβα..Αν βαλεις χαλικι με υποστρωμα τα φυτα θα πανε μια χαρα,οχι ομως τα δυσκολα που δεν χρειαζονται μονο αυτο..Για δυσκολα θελεις πολυ φως,υποστρωμα και co2,αν δεν τα εχεις τοτε μη προχωρισεις στην τοποθετηση δυσκολων φυτων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος