giorgos21 20 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 20 Σεπτεμβρίου 2014 Φίλοι μου καλησπέρα ...σε λίγες μέρες παραλαμβάνω στα χέρια μου ενα νέο ενυδρείο 450lt διαστάσεων 150x50x60 με φίλτρο eheim 2217 και θα ''γεiρω'' προς τα αφρικάνικα στα οποία εχω... μαύρα μεσάνυχτα !! Ετσι λοιπόν θα ήθελα την γνώμη σας για όόόλα ...υπόστρομα..διάκοσμο..φωτεισμό..φίλτρανση..ψαρια.. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Σεπτεμβρίου 2014 #2 Share 20 Σεπτεμβρίου 2014 Καλώς ήρθες στα νερά μας. Έχεις πολυ δυνατές διαστάσεις για Αφρική. Έχεις σκεφτεί τη λίμνη τα ψάρια της οποίας θα φιλοξενήσεις στο ενυδρειο σου; Έχεις δει τίποτα που να σου έκανε εντύπωση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos21 20 Σεπτεμβρίου 2014 Author #3 Share 20 Σεπτεμβρίου 2014 Εχω δει αρκετααα..εχω αρκετες φοτογραφιες απο διαφορα ενυδρεια για να παιρνω ιδεες...τι διαφορα εχει η λιμνη tanganyika απο την λιμνη tanganyika???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos21 20 Σεπτεμβρίου 2014 Author #4 Share 20 Σεπτεμβρίου 2014 Απο την λιμνη malawi** σορρυ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 20 Σεπτεμβρίου 2014 #5 Share 20 Σεπτεμβρίου 2014 Γιωργο με το καλο..Το 2217 δυσκολα θα σε καλυψει..Εχει και το εσωτερικο φιλτρο?Αν πας σε Malawi εχεις πολλες επιλογες,δες τι σ αρεσει και το συζηταμε.Αν πας σε mbuna,οπως τα ειπαμε,αμμο θαλασσης 5-6 ποντους τουλαχιστον και πολλες πετρες σε διαφορα μεγεθη να χεις να διαλεγεις οταν στεινεις.Αν παλι πας σε haps λιγοτερες πετρες και ανοιχτες περιοχες για κολυμπι.Κανενα φυτακι σκληρο,αν αντεξει, να σπαει το τοπιο και εισαι οκ.Απο φωτισμο τα ψαρια δεν εχουν ιδιαιτερες απαιτησεις,θα βαλεις λαμπες που θα αναδυκνειουν τα χρωματα των ψαριων για σενα περισσοτερο..Η αφρικανικες κιχλιδες εχουν απλες απαιτησεις αλλα ,κατα τη γνωμη μου λιγο απολυτες...καθαρο νερο,καλη φιλτρανση,συχνες αλλαγες,σωστη συνθεση,σωστο στησιμο,σωστη διατροφη.Και μετα καααααθεσαι και απολαμβανεις χρωματα και συμπεριφορες που δυσκολα προσφερουν αλλα ειδη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos21 20 Σεπτεμβρίου 2014 Author #6 Share 20 Σεπτεμβρίου 2014 Οχι μονο το 2217 υπαρχει..υλικα φιλτραρισματος??????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 20 Σεπτεμβρίου 2014 #7 Share 20 Σεπτεμβρίου 2014 Υλικα τα γνωστα,φουλ σιποραξ ή ελαφροπετρα 1-2 cm..Στα 450 λιτρα ειναι δυσκολο να ειναι κανεις οσο πρεπει συγκρατημενος οποτε θα χρειαστεις συμπληρωματικη φιλτρανση..Εστω και ενα εσωτερικο απο Ριο 400 που ειναι πολυ προσιτο.Ειναι κριμα τοσα λιτρα και να πειοριστεις απο το φιλτρο.Πιθανοτατα θα εχεις και θεμα με την κυκλοφορια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 21 Σεπτεμβρίου 2014 #8 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Καλώς ήρθες φίλε μου στη μαύρη ήπειρο..! Ρίξε διάβασμα εδώ, θα σου λυθούν πολλές απορίες και άλλες τόσες θα σου δημιουργηθούν..! Ότι θέλεις το συζητάμε εδώ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 21 Σεπτεμβρίου 2014 #9 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Συμφωνω απολυτα με τιον φιλο,για το φιλτροσου,Αν δεν το εχεις παρει,κοιτα να παρεις ενα πολυ πιο μεγαλυτερο.Αλλιως πρεπει να παρεις και ενα δευτερο.Μινιμουμ κυκλοφορι που θελεις ειναι 2500 λιτρα την ωρα.Σε ενα ενυδρειο ειναι το Α και το Ω.Οποτε ξεκινα να λυσεις το θεμα ξεκινιντας με την καλη φιλτρανση. Για ψαρια εχεις παρα πολλες επιλογες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos21 21 Σεπτεμβρίου 2014 Author #10 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Kixlidate για το υπόστρομα τι έχεις να προτείνης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 21 Σεπτεμβρίου 2014 #11 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Αμμο θαλασσης ειναι τζαμπα,το καλυτερο αλλα και πολυ ακριβος ειναι ο αραγωνιτης , Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos21 21 Σεπτεμβρίου 2014 Author #12 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Ισχύει!!!!!Εφ οσων γίνετε η ίδια δουλειά δεν υπάρχει λόγος να πάω σε αραγωνιτη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 21 Σεπτεμβρίου 2014 #13 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Με φίλτρο σκέφτεται να κανεις κάτι γιατί αυτό που εχεις δε σε καλύπτει; Αν δε βρεις άμμο θαλάσσης ή δεν εχεις χρήματα για αραγωνίτη, πάρε χαλαζιακή άμμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos21 21 Σεπτεμβρίου 2014 Author #14 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Μαλλον θα κανω!!....θα μπει και 2ο με βαση τους εμπειροτερους...οσο για την αμμο...θα βρω δεν τιθεται θεμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 21 Σεπτεμβρίου 2014 #15 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Αν πάρεις άμμο απο παραλία, να επιλέξεις μια σχετικά ήσυχη που να μη μαζεύει πολυ κόσμο. Να την καθαρίσεις καλά (στη θέση σου θα την έβραζα) και μετα να τη βάλεις ενυδρειο. Η χαλαζιακή πάντως ειναι πολυ πιο φθηνη σε σχέση με τον αραγωνίτη και τη βρίσκεις εύκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 21 Σεπτεμβρίου 2014 #16 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) θα πρότεινα να μπεί ένα δεύτερο φίλτρο ΕΗΕΙΜ 2217 ή Fluval 405/406 φούλ βιολογικό υλικό!! και αν θές ακόμα παραπάνω ροή ρίξε και έναν κυκλοφοριτή 1300 λ/ω και έχεις τούμπανο ροή αφρικής και πίστεψε με αυτά τα ψάρια θα εκτιμήσουν τα δυνατά ρεύματα!!!! όσον αφορά το υπόστρωμα και με άμμο θαλάσσης είσαι κομπλέ. Έγινε επεξεργασία 21 Σεπτεμβρίου 2014 - malaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 21 Σεπτεμβρίου 2014 #17 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Τελικά Γιώργο είδες που σου είπα να ανοίξεις το θέμα. Όλα τα παιδιά εδώ έχουν και την πείρα και την θέληση να σε βοηθήσουν. Μόνο το 2217 δεν πιστεύω να σε καλύψει. Θα σου πρότεινα ένα sun sun 304 που τα θεωρώ κορυφαία για τα χρήματα που κοστίζουν . Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos21 21 Σεπτεμβρίου 2014 Author #18 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Μαλιστα....εχω καταληξει σε υποστρομα και απο για φιλτρανση ξερω πως θα κινηθω πλεον αλλα και με διακοσμο...ευχαριστω πολυ παιδες για την βοηθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος