DrEng 18 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Ανοίγω το συγκεκριμένο θέμα με αφορμή το παρακάτω βίντεο που είδα στο youtube: Ο άνθρωπος αυτός έχασε όλο του το ενυδρείο λόγω 3 ημερών διακοπής ρεύματος και αφήνει ως μήνυμα: "Always have a power backup plan". Οι ερωτήσεις είναι οι εξής: 1) Πόση ώρα μπορεί να αντέξει ένα reef/ nano reef χωρίς ρεύμα, δεδομένου ότι στην περιοχή μου αρκετά συχνά η Δ.Ε.Η κάνει 7ωρες-8ωρες διακοπές. 2) Καμιά ιδέα για backup plan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios_moraitis 18 Σεπτεμβρίου 2014 #2 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Απο τη δική μου εμπειρία , όντας πολυπαθος απο τη ΔΕΗ ( νέα μακρη ) εχω αγοράσει ένα ups απο γνώστη αλυσίδα ηλεκτρικών και με καλύπτει για τις ολιγόλεπτες συχνές διακοπές που γίνονται . Τωρα για τόσο μεγάλης διαρκείας διακοπές ειναι λίγο δύσκολο να συμβούν και φαντάζομαι οτι το μονο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες περίπου 1000w ειναι μια γεννήτρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 18 Σεπτεμβρίου 2014 #3 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 το μονο back up που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις ups ...Θα σου κρατησουν για καποιες ωρες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 18 Σεπτεμβρίου 2014 #4 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Για 3 μερες διακοπη μονο με γεννητρια τα βγαζεις περα γενικα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 18 Σεπτεμβρίου 2014 #5 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτο που βίωσε το παλικαρι με το ενυδρειο του ειναι απο τα χειρότερα πραγματα που μπορει να σου τύχουν. Αν σου τύχει τόσες ημερες δεν εχεις και πολλες επιλογες. Γιατι άντε εχεις back-up με συστηχιες απο μπαταριες με αντοχή μεχρι 3-4 ημερες, το θεμα θερμοκρασια ειναι τεράστιο οπως και το θεμα φωτισμου μεγαλο και αυτο. Ενα καλο back-up πρεπει να υπαρχει σε καθε ενυδρειο κατα τη δικη μου γνωμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 18 Σεπτεμβρίου 2014 #6 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Ενας συνδιασμος Ups και μιας μικρης γεννητριας γυρω στο 1kva (κοστος καπου 100-120ε η γεννητρια) λυνει τα χερια..Με αφορμη βλαβη στο εργοστασιο της ΔΕΗ στη Σαμο πριν λιγες μερες που μου εφερε στο νου την αγωνια των Σαντορινιων περυσι ,παρηγγειλα μια ,την περιμενω απο βδομαδα οποτε και θα τη δοκιμασω και θα σας πω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 18 Σεπτεμβρίου 2014 #7 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Ενας συνδιασμος Ups και μιας μικρης γεννητριας γυρω στο 1kva (κοστος καπου 100-120ε η γεννητρια) λυνει τα χερια..Με αφορμη βλαβη στο εργοστασιο της ΔΕΗ στη Σαμο πριν λιγες μερες που μου εφερε στο νου την αγωνια των Σαντορινιων περυσι ,παρηγγειλα μια ,την περιμενω απο βδομαδα οποτε και θα τη δοκιμασω και θα σας πω.. δώσε καμια πληροφορία ντε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 18 Σεπτεμβρίου 2014 #8 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) δώσε καμια πληροφορία ντε! http://ergaleioagora.gr/gennhtries-benzinis/125-GB1000.html Μια και την ειχα δουλεψει παλιοτερα δανικη απο φιλο και την ηξερα παρηγγειλα αυτη..Καταναλωση με φορτιο 600watt χοντρικα 2 λιτρα την ωρα και θορυβο περιπου παπιου στο ρελαντι..Φτιαχνω και ενα ξυλινο κουτι για να μπει στο μπαλκονι και να μειωθει κι αλλο ο θορυβος.Μια μπαλαντεζα 10 μετρα με πολυπριζο στο ακρο της φερνει ρευμα σε οποιο ενυδρειο θελω..Πστευω οτι στη στραβη ,μια ωρα το ενα μια ωρα το αλλο θα σωθει ανετα η κατασταση..ασε που σηκωνει και μια λαμπιστα και το ραδιο..Γενικα αν εχεις 50 διακοπες ποικιλης διαρκειας μεσα στο χειμωνα οπως στα νησια,πιστευω αξιζει το εξοδο μια φορα.. Έγινε επεξεργασία 18 Σεπτεμβρίου 2014 - Synagridas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος