sailor247 15 Αυγούστου 2015 #526 Share 15 Αυγούστου 2015 Γύρισα από τις διακοπές εχθές αργά την νύχτα....είχε πέσει η ασφάλεια και όλα νεκρά μέσα στο ενυδρείο εκτός από ένα νεμο....έχει παγώσει ή καρδιά μου.Όχι ρε φίλε!!!Κρίμα!!!Βρήκες από τι έπεσε η ασφάλεια?Προφανώς κάποιο βραχυκύκλωμα.Στάλθηκε από το W910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 15 Αυγούστου 2015 #527 Share 15 Αυγούστου 2015 Οχι ρε πο@στη μου,κριμα ρε φιλε. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 15 Αυγούστου 2015 #528 Share 15 Αυγούστου 2015 Κρίμα. Ατυχία. Πάρε βαθιά ανάσα για ενα νέο ξεκίνημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 15 Αυγούστου 2015 #529 Share 15 Αυγούστου 2015 Πολύ κρίμα φίλε μου αλλά δυστηχός άσχημα πράγματα συμβαίνουν συνεχός. Κουράγιο και υπομονή τώρα για ένα νέο καλύτερο ξεκίνημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 15 Αυγούστου 2015 Author #530 Share 15 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ παιδιά....όχι δεν ξέρω από τι έπεσε η ασφάλεια όλα είναι εντάξει στο σπίτι....Λοιπόν σκέφτομαι...θα κάνω δύο τρεις Καλές αλλαγές νερού θα αλλάξει και άνθρακα και αντιφωσφορο γιατί έχει γεμίσει αλγες και όταν φτιάξουν οι μετρήσεις θα πάρω πάλι ζωντανά...εκτός από βακτήρια και αυτά που σας λέω να κάνω κάτι άλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 15 Αυγούστου 2015 #531 Share 15 Αυγούστου 2015 ....Θα πρότεινα να τα εβγαζες ολα εξω. Καλό πλύσιμο σε όλα με θαλασσινό νερό ή αλατότητας 1025 (έτσι δεν θα χάσεις πολλές βακτηριακές αποικίες). Το ξαναγεμίζεις με νεράκι ίδιας αλατότητας και βάζεις τα ζωντανά (ότι έχει μείνει) σε φρέσκο νεράκι. Ευκαιρία να ανανεώσεις και το look του aquascape 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasso 15 Αυγούστου 2015 #532 Share 15 Αυγούστου 2015 Πολυ κρίμα σου εύχομαι καλό κουρΑγιο και άλλη αναποδιά να μην σε βρη... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 16 Αυγούστου 2015 #533 Share 16 Αυγούστου 2015 Καλό κουράγιο φίλε, τα ιδια επαθα κι εγω πριν τρεις βδομάδες. Βαθιά ανάσα, υπομονή και παλι απο την αρχή να γινει καλύτερο. Οτι σου λεει ο Ευγένιος να κανεις ( submarine1981). Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 17 Αυγούστου 2015 #534 Share 17 Αυγούστου 2015 Αμαρτία ! Κρίμα τα ζωντανά ! Και ο κόπος σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 17 Αυγούστου 2015 #535 Share 17 Αυγούστου 2015 Κριμα... Αλλα συμβαινουν αυτα, ειδηκα το καλοκαιρι οταν παμε διακοπες... Οπως τα ειπε ο Ευγενιος και καλο restart.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALKIBIADHS2014 17 Αυγούστου 2015 #536 Share 17 Αυγούστου 2015 Δεν ειναι λογικο να συμβαινουν τα ιδια καθε καλοκαιρι.Γι αυτο χρειαζεται ενα δυνατο και μεγαλο battery backup.Αγορασε ενα καλο battery backup να εχεις για πολλες ωρες ρευμα στους βασικους κυκλοφοριτες.Μην σε ξαναβρει τετοιο κακο ειναι αμαρτια και για τους κοπους σου και για τα ζωντανα που πεθαινουν τοσο μαρτυρικα.Ειναι ακριβη επενδυση αλλα σε σωζει.Μια φορα που θα σε σωσει αρκει για να βγαλει ολα τα λεφτα της.To ιδιο εκανα κι εγω και ησυχασα,δυστυχως κι εγω οπως ολοι ξεροκεφαλοι,εκτιμησα με τον οδυνηροτερο τροπο την αξια του.Ευχομαι αυτο να ειναι το τελευταιο κακο που σε βρισκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 17 Αυγούστου 2015 Author #537 Share 17 Αυγούστου 2015 Φίλε Alkibiadh δεν ειμασταν σπιτι πολλές μέρες οπότε καμιά μπαταρία δεν θα αντεχε πιστεύω και δεν έχω και τα ευρώ για κάτι τόσο μεγάλο...όχι ότι έχεις άδικο όμως. Teoxan λυπαμαι που έπαθες και εσύ κάτι ανάλογο σου εύχομαι υπομονή και να το δεις όπως θέλεις...σας ευχαριστώ όλους για την στήριξη και τις συμβουλές σας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gallos 17 Αυγούστου 2015 #538 Share 17 Αυγούστου 2015 Πολύ κρίμα...Με ένα καλό restart+υπομονή θα ξαναγίνουν όλα όπως πριν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 17 Αυγούστου 2015 #539 Share 17 Αυγούστου 2015 Παιδιά μην τρελαθούμε τώρα ! Αν λείπεις διακοπές το κακό μπορεί να γίνει την πρώτη μέρα ! Δεν υπαρχει ups h battery backup που να μπορεί να συντηρήσει ρεεφ για μέρες! Έχω ένα DIY UPS που κρατάει αντλία και κυκλοφορητες για 5 ώρες ! Αν λυπώ δεν θα σωθώ μόνο με αυτά διότι μετά έρχεται και η ψύξη θέρμανση ! Για εμένα η λύση είναι συνδυάστηκη και όχι πολύ ακριβή ! Εκτός από το ups πρέπει να υπαρχει ένα seneye για προηδοποιηση και μια κάμερα ! Και φυσικά ένας άνθρωπος που εμπιστευόμαστε να σπεύσει όταν παραστεί ανάγκη ! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 18 Αυγούστου 2015 #540 Share 18 Αυγούστου 2015 Παιδιά μην τρελαθούμε τώρα ! Αν λείπεις διακοπές το κακό μπορεί να γίνει την πρώτη μέρα ! Δεν υπαρχει ups h battery backup που να μπορεί να συντηρήσει ρεεφ για μέρες! Έχω ένα DIY UPS που κρατάει αντλία και κυκλοφορητες για 5 ώρες ! Αν λυπώ δεν θα σωθώ μόνο με αυτά διότι μετά έρχεται και η ψύξη θέρμανση ! Για εμένα η λύση είναι συνδυάστηκη και όχι πολύ ακριβή ! Εκτός από το ups πρέπει να υπαρχει ένα seneye για προηδοποιηση και μια κάμερα ! Και φυσικά ένας άνθρωπος που εμπιστευόμαστε να σπεύσει όταν παραστεί ανάγκη ! Η προταση του Διονυση θεωρω πως ειναι η ιδανικοτερη. Κανενα battery back-up και ups δεν μπορει να κρατησει ενα ενυδρειο. Μονο στην ακραια περιπτωση που βαλεις γεννητρια. Καμερουλα και online παρακολουθηση απο το κινητο (μια φορα τη μερα) και ενα ζευγαρι κλειδια του σπιτιου ωστε αν γινει κατι να μπορει να παει καποιος και να επαναφερει το συστημα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OCEANUS 18 Αυγούστου 2015 #541 Share 18 Αυγούστου 2015 (edited) Λοιπον να πω κι εγω την γνωμη μου.Παρατηρησα οτι βρηκε εναν ζωντανο κλοουν(κι οχι κανενα wrasse που αντεχουν την υποξια),δηλαδη αν γυριζε μια μερα νωριτερα θα το ειχε προλαβει!Οποτε αν ειχε ενα μεγαλο battery backup πανω σ'ενα αξιοπιστο wavemaker θα του ειχε δωσει μερες περιθωριο.Κι αυτη την κρισιμη μια μερα που ειχε απομεινει θα την ειχε καθυστερησει.Αν λειπεις σε διακοπες για ενα τριημερο το battery backup σε κραταει.Aν λειπεις διακοπες για 15μερες,τοτε χρειαζεσαι τον Χριστο και την Παναγια στο πλευρο σου.Επειδη εγω λογο δουλειας ελλειπα για μερες απο το σπιτι και ειχα battery backup,Τωρα πινω νερο στο ονομα τους.Εγω ειχα δυο battery backup συστηματα.Στο ενα ειχα 4 αντλιες(σκιμμερ,βιοπελλετς,επιστροφη απο το σαμπ και περισταλτικικη που εριχνε νερο απο τον ριακτορα απευθειας απανω απο το ενυδρειο για σταθερο KH)Στο αλλο ειχα μονο του εναν αξιοπιστο wavemaker.Και η αντλια που ηταν μονη της κρατουσε 5 μερες,τοσο απλα.Κανενα ups δεν κραταει τοσο.Τα μεγαλα ups κρατανε ωρες και τα μεγαλα battery backup κρατανε μερες.Θεωρω ως δεδομενα την καμερα παρακολουθησης,το κινητο που σε ειδοποιει με μηνυμα οτι συνεβει διακοπη,καθως και τα κλειδια στο χερι φιλου συνφορουμιτη που ξερει η συγγενη η εστω καλου γειτονα.Οταν συμβει το κακο,τιθεται θεμα επιβιωσης.Ολα θα στερσσαριστουν το θεμα ειναι να την σκαπουλαρουν.Η υποξια ειναι το μεγαλυτερο μας προβλημα,μετα ερχεται το kh γι αυτους που ειναι φορτομενοι με κοραλλια.Σε οτι αφορα τον φωτισμο,φυσικα και τα κοραλλια στρεσσαρονται αλλα αντεχουν και επιβιωνουν 5 μερες στο σκοταδι.Αν γνωριζεται η περιοχη στο Great Barrier Reef δεν εχει ολους τους μηνες τεραστια ηλιοφανεια.Επιπλεον φιλος που προσφατα εκανε καταδυση μου ειπε οτι υπαρχουν εβδομαδες με φοβερες καταιγιδες και πανω απο τον υφαλο επικρατει σκοταδι για μερες.Που θελω να καταληξω το φως δεν μας απασχολει.Οποτε εχουμε μια λιγοτερη πηγη θερμοτητας.Επιπλεον οι DC αντλιες που μπαινουν πανω στο backup δεν εκπεμουν τοσο πολυ θερμοτητα οσο οι συμβατικες.Αρα δεν θερμαινεται το ενυδρειο ετσι απλα με αυτες.Ενω η πτωση θερμοκρασιας τον χειμωνα βολευει γιατι αυξανονται τα επιπεδα του οξυγωνου.Που θελω να καταληξω οτι μπορεις να προασρμοσεις σ'ενα battery backup εναν αξιοπιστο wavemaker και μια δοσομετρικη για σταθερο ΚΗ(αμεσος κινδυνος σε ωριμα ενυδρεια) και να εχεις αυτονομια σε αυτα για μερες.Ο κυκλοφοριτης αναδευει καλα το νερο στελνωντας λιγο και προς την επιφανεια την ροη του,οι περισσοτεροι ρυθμιζουμε ετσι τους wavemakers μας.Οποτε πηγαινει οξυγονο σε βραχο και ψαρια και η δοσομετρικη ριχνει τα πολυτιμα υγρα της πανω ακριβως απο το ενυδρειο(αυτης η καταναλωση ειναι ανυπαρκτη).Ολα γινονται απλα χρειαζεται σωστη μελετη.Το battery bakup ειναι το ultimate οπλο που εχουμε για τις δυσκολες καταστασεις και κανενα ups δεν φτανει τοσες μερες(οχι ωρες) αυτονομιας. Έγινε επεξεργασία 18 Αυγούστου 2015 - DIMITROS2013 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 19 Αυγούστου 2015 Author #542 Share 19 Αυγούστου 2015 Ψήνομαι να μην βάλω αραγωνιτη μέσα καθόλου...να βάλω μόνο φενιζολ....τι λέτε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gallos 19 Αυγούστου 2015 #543 Share 19 Αυγούστου 2015 Ψήνομαι να μην βάλω αραγωνιτη μέσα καθόλου...να βάλω μόνο φενιζολ....τι λέτε? Καλύτερα άστο σκέτο...Το φελιζόλ θα βρομίσει με τον καιρό και δεν ξέρω πως θα καθαρίζεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 19 Αυγούστου 2015 #544 Share 19 Αυγούστου 2015 Πολύ καλά το σκέφτεσαι. Και δική μου γνώμη είναι χωρίς φενιζόλ. Η ευκολία στο να κρατάς καθαρό το bb είναι μοναδική. Και βέβαια αν αργότερα για αποιοδήποτε λόγο δεις ότι σε χαλάει, απλά προσθέτεις αραγωνίτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 20 Αυγούστου 2015 #545 Share 20 Αυγούστου 2015 Αν και δεν είμαι fan του γυμνού ( στην περίπτωση αραγωνίτη ) φενιζόλ δεν θα έβαζα ούτε εγώ. Θα κρατάει βρωμιά και θα σε εκνευρίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 20 Αυγούστου 2015 Author #546 Share 20 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ πολύ παιδιά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 20 Αυγούστου 2015 #547 Share 20 Αυγούστου 2015 (edited) Κανε bare bottom αν θες να παιξεις κυριως σε σκληρα. Θα σε βοηθησει να εχεις χαμηλα εως καθολου νητρικα και γενικα ενα ευκολο καθαρισμα. Μετα απο ενα χρονο δεν θα βλεπεις τζαμι στο πατο αλλα κοραλινη! Αν παιξεις ομως με lps και μαλακά, η αμμος αισθητικα θα τα αναδειξει. Το battery back-up για βασικα μερη του ενυδρειου βαλτε το σε προταιρεοτητα. Τουλαχιστον για ενα κυκλοφορητη. Έγινε επεξεργασία 20 Αυγούστου 2015 - Digital Reason 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 22 Αυγούστου 2015 Author #548 Share 22 Αυγούστου 2015 Όπως φαίνεται τέλος για μένα το reef...σκέφτομαι τα οικονομικά αλλά ποιο πολύ έχει παγώσει ή καρδιά μου...μια βδομάδα τώρα και δεν μπορώ να βάλω ούτε τους βράχους μέσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 22 Αυγούστου 2015 Author #549 Share 22 Αυγούστου 2015 Αποφάσισα τέλος για μένα το reef.έχω βάλει αγγελία τα πράγματα σε σούπερ τιμές.τώρα οποίος θέλει ένα νεμο και δύο σαλιγκάρια του τα χαρίζω.Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για την βοήθεια για την χαρά και την λύπη που μυραστικατε μαζί μου...είστε καταπληκτική παρέα...ΣΑΣ ευχαριστώ και πάλι για όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 22 Αυγούστου 2015 #550 Share 22 Αυγούστου 2015 Εμείς σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες αυτό το έστω και σύντομο ταξίδι μαζί μας ! ΕΣΥ ξέρεις και τα οικονομικά σου αλλά και την διάθεση σου ! Ειμαι σίγουρος ότι μετά από κάποιο καιρό θα επανέλθεις ! Καλή συνέχεια σε ότι και αν κανεις ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος