Jump to content

Από Το Γλυκό Στο Αλμυρό(Θαλασσινό).

mixalhs+stella

Recommended Posts

Για την καφέ τριχοειδή άλγη μπορεί να φταίει και ο αντιφωσφορος? Είναι (χύμα) δεν είναι κάποια μάρκα...να αλλάξω αντιφωσφορο και αν ναι ποιον προτείνετε...

Πολυ πιθανον Μιχαλη.Καλο θα ηταν για ενα διαστημα να δουλεψεις αντιφωσφορο αλουμινιου να σου τραβηξει αμεσα τα φωσφορικα τον οποιο θα αλλαζεις καθε 4 μερες και μολις καθαρισεις εναν καλο σιδηρου.Βεβαια αν δεις οτι και μετα δεν φευγει υπαρχει και η εσχατη λυση του algaefix

Και εγώ χύμα χρησιμοποιώ (από waterwaves) με πολύ καλά αποτελέσματα. Απλά στην αρχή χρησιμοποίησα 3-4 φορές έναν καλό αλουμινίου (seachem)  τον οποίο άλλαζα κάθε 5 μέρες για να τραβήξει τα πολλά, και από τότε το χύμα σιδήρου που το αλλάζω κάθε μήνα. Σε περίπου 250 λίτρα καθαρά βάζω 143 γραμμάρια (με ζυγαριά ακριβείας) ή περίπου 200ml σε ογκομετρικό δοχείο. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και είμαι ευχαριστημένος.

Καλημέρα και καλό μήνα παιδιά...Ευχαριστώ πολύ..τον αλλάζω κάθε μήνα όχι όλο τον μισό και εγώ βάζω 120 γραμμάρια για 180l...το algaefix τι είναι? Θα βάλω αντιφωσφορο αλουμινίου και βλέποντας και κάνοντας...ψάχνω να βρω τρόπο να βάλω χαετο μίας και δεν έχω σαμπ...

Καλημέρα και καλό μήνα παιδιά...Ευχαριστώ πολύ..τον αλλάζω κάθε μήνα όχι όλο τον μισό και εγώ βάζω 120 γραμμάρια για 180l...το algaefix τι είναι? Θα βάλω αντιφωσφορο αλουμινίου και βλέποντας και κάνοντας...ψάχνω να βρω τρόπο να βάλω χαετο μίας και δεν έχω σαμπ...

Καλημερα και καλο μηνα!Γιατι αλλαζεις μονο τον μισο?Το algaefix ειναι αυτο http://www.apifishcare.com/product.php?id=609#.VRub7Y6CyyA.Δες αν θες στο θεμα μου το σαμπακι πλατης που εχω εγω μηπως μπορεσεις να φτιαξεις κατι αντιστοιχο για την χαετο σου, http://www.aquazone.gr/forums/topic/95625-iaaoaonidhc-aaioaenaaeio-96-eo-oaa-eaeaooeii/page-18

• Like 1

Αν δεν μπορεις να κανεις την πατεντα του Γιώργου με το sump, μπορεις να βαλεις τη χαετο και σε μια γεννηστρα και να τη βάλεις μεσα στο ενυδρείο.

Το αντιφως αλουμινίου θα το αλλάζεις καθε 3-4 μερες. Μολις δεις μειωση των φωσφορικών επιστρέφεις στον κανονικό αντιφώσφορο.

• Like 1

Έτσι έχω διαβάσει ότι δεν κάνει να αλλάξει όλος...λάθος? Πάντως ευχαριστώ πάρα πολύ..Και για τις ιδέες..

Όλο να τον αλλάζεις. Βάζε λιγότερη ποσότητα ας πουμε περίπου 100 γρ. και άλλαζέ το όλο κάθε μήνα ( του σιδήρου εννόω όχι του αλουμινίου)

• Like 1

Για τη χαέτο κοίτα και το θέμα μου μήπως σε βοηθήσει.  http://www.aquazone.gr/forums/topic/96898-ieenu-diy-refugium-oaa-rio300/

• Like 1

Σε βραχάκι την έχω πιασμένη με λαστιχάκι. Βασικά για να πάρεις μια ιδέα. Η μπαλίτσα χαέτο που μου δώσανε πρέπει να είχε μέσα και caulerpa η οποία υπερίσχυσε της χαέτο και την εξαφάνισε. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο caulerpa η οποία και βοηθούμενη από το φως του ενυδρείου έχει γίνει πραγματικό δάσος. έχει βγεί έξω από το νερό και κρέμεται απο τα πλαϊνα το κουτιού. Τα κοπίποδα μέσα εκεί κάνουν πάρτυ. Είναι αμέτρητα και τροφαντά σαν χοιρινές μπριζόλες (όπως είχε πει και ο Κώστας :bleh: ). Μεχρι στιγμής έχει πολύ επιτυχία πράγμα που να σου πω την αλήθεια δεν το περίμενα τόσο πολύ.

Όλο να τον αλλάζεις. Βάζε λιγότερη ποσότητα ας πουμε περίπου 100 γρ. και άλλαζέ το όλο κάθε μήνα ( του σιδήρου εννόω όχι του αλουμινίου)

Θα διαφωνησω με το φιλο Λουκα,εφοσων υπαρχει θεμα φωσφωρικων,βαλε μεγαλυτερη ποσοτητα αλλαγη καθε 20 μερες σε συνδυασμο με ελαφρυ χερι θα δεις αποτελεσματα,κακο η παραπανησια ποσοτητα δεν κανει.

Θα διαφωνησω με το φιλο Λουκα,εφοσων υπαρχει θεμα φωσφωρικων,βαλε μεγαλυτερη ποσοτητα αλλαγη καθε 20 μερες σε συνδυασμο με ελαφρυ χερι θα δεις αποτελεσματα,κακο η παραπανησια ποσοτητα δεν κανει.

Νικόλα έχεις απόλυτο δίκιο και δε θα διαφωνήσω σε τίποτα από αυτά που λες. Αυτό που εννοούσα είναι να τελειώσει πρώτα με το θέμα των υψηλών φωσφορικών με ένα αντιφώσφορο αλουμινίου και μετά να ακολουθεί μια σταθερή ρουτίνα αλλαγής όλης της ποσότητας αντιφωσφόρου σιδήρου. Αν βάλει και μεγαλύτερη ποσότητα σίγουρα δεν κάνει κακό φτάνει να το αλλάζει όλο με σταθερή ρουτίνα.

Στα ελληνικα λιγο δυσκολο να βρεις πληροφοριες.Μπορεις να ανοιξεις με google chrome κμαποια σελιδα να σου βγαλει μεταφραση.http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=597+600+753&pcatid=753τι ακριβως θελεις να μαθεις?Το κολλας καπου που να παιρνει αρκετο φως,να εχει μετρια ροη και τρεφεται κυριως απο το φως και απο πλαγκτον και τροφες για κοραλλια που τρεφονται φιλτραροντας το νερο.

Μην εισαι συγουρος :P εχουμε και εμεις προφιλ οργανισμος, ο καταλογος μας ειναι βεβαια καπως μικρος αλλα καποιοι κουραστηκαν για να γινουν αυτα τα προφιλ....

το προφιλ που ζητησες Μιχαλη :)

http://www.aquazone.gr/forums/topic/69598-sarcophyton-sp/

• Like 1

Μην εισαι συγουρος :P εχουμε και εμεις προφιλ οργανισμος, ο καταλογος μας ειναι βεβαια καπως μικρος αλλα καποιοι κουραστηκαν για να γινουν αυτα τα προφιλ....

το προφιλ που ζητησες Μιχαλη :)

http://www.aquazone.gr/forums/topic/69598-sarcophyton-sp/

Ουπς!Δεν το είχα δει αυτό!

• 2 weeks later...

Χρόνια πολλά και σε σας με υγεία!

• Like 1

• 2 weeks later...

χαχα

Μιχαλη μου δυστυχως δεν εχω chaeto!

Σιγουρα καποιο παιδι θα εχει κοντα στις περιοχες που λες και μολις το δει,θα σε βοηθησει.

Γιατι θες να τη χρησιμοποιησεις?

Παιδιά βρήκα χαετο....ευχαριστω πάρα πολύ τον lefteri67 που μου την πρόσφερε....mad23 δεν κατάλαβα την ερώτηση σου φίλε μου...Ίσως φταίει η κούραση ...σε ευχαριστώ πολύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...