Jump to content

Από Το Γλυκό Στο Αλμυρό(Θαλασσινό).

mixalhs+stella

Recommended Posts

Ευχαριστώ παιδιά....εσάς ο άγιος τι θα σας φέρει....?

Ένα... "ελαφάκι" για το Λουκάκι!! :P :P :P

Εγώ σας εύχομαι αγάπη καιυγεία και προσωπική ευτυχία σε όλους....

Και σε σας παιδιά υγεία ευτυχία και φυσικά... Καλά ενυδρεία!! :xmas_laugh:

• Like 1

Παιδιά δεν το βρίσκω στα εδώ μαγαζιά...Μόνο με παραγγελία...για το φλουβολ το σκιμερ τι γνώμη έχετε?

Να προσθέσω κατι που εχει πέσει στην αντίληψη μου σχετικα με τα σκιμμερ της Tunze. Το μοντελο ειναι εδω και το δινει για 250λιτρα.

http://www.tunze.com/149.html?&L=1&C=KR&user_tunzeprod_pi1%5Bpredid%5D=-infoxunter003

Διαβάζοντας ομως ισως το μονο χωρο στο κοσμο που η εταιρία απαντάει η ιδια για τα προϊόντα της. Ανέφερε οτι στα σκιμμερ της (tunze) τα λιτρα που λεει ειναι αυστηρά για fish-only με βραχο.

Στην περιπτωση ενυδρειου με κοραλια sps και βαρύ φορτιο αναφέρει την μείωση των λίτρων κατα 70% για να εχουμε τη σωστη αντιστοιχία.

http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1906188

Άρα το συγκεκριμενο σκιμμερ αφου προτείνετε για 250 λιτρα για ενυδρειο με ψαρια , για βαρύ sps ενυδρειο ειναι για 75λιτρα. Σαφως για mix reef τα λιτρα ανεβαίνουν.

Πιστευω αυτες οι πληροφοριες να σε βοηθήσουν :)

Έγινε επεξεργασία - Discos
  • Like 1

Διωρθωση..: 140 λιτρα ειναι το 9001 και αν αφαιρέσουμε το 70% κανει για 42 λιτρα με φουλ sps φορτιο. Σαφως κανουν και για αλλα λιτρα, αλλα πια εχουμε μια ιδανική κλίμακα που μακαρι ολες οι εταιρίες να ειχαν κατι αντίστοιχο. Οι περισοτερες εταιρίες σκιμμερ απλα πετάνε καποια λιτρα και αυτο ηταν. Καποιες μαλιστα δεν εχουν ουτε σωστο site να μάθεις πληροφοριες.. :)

Για 100 λιτρα μιξ θα σε καληψει το 9001, το 9004 ειναι και πιο μεγαλο σε ογκο και θα σου πιασει οφελιμο χωρο...

Απο το να μην εχεις σκιμμερ, καλυτερα ειναι να εχεις και μικρότερο για τα λιτρα σου. Τωρα αν παμε στο ιδανικο, το Tunze 9004 ειναι ιδανικο για εσενα, αλλα ιδανικο θα ηταν και ενα σκιμμερ της Deltec απο την σειρα MC. Hang-on δηλαδη κρεμαστά φίλτρα με εξαιρετικη αποδοση. Σκέψου και αυτη τη λυση.

Υποψην το 9004 ειναι για εαν θα πας φουλ sps, αλλιως μπορεις να πας και για καποιο μικρότερο, αλλα δεν ξερω αν πια βγαινει το 9002.

Έχω skimmer...αλλά δεν κάνει δουλειά....Καλή..δεν βιάζομαι θέλω να πάρω το ιδανικό...γιαυτό και ψαχνωμαι....

Επειδή έχουν μικρή διάφορα στην τιμη το 9001 με το 9004 θα σου πρότεινα και εγω το δεύτερο ως καλύτερη επιλογή μιας και ειναι πιο δυνατό και για περισσότερα λίτρα...

Αν παράγοντας επιλογής του skimmer ειναι το οικονομικό, ναι να πας στο 9004 που ειναι ποιο φτηνό....

Αν θες να εκεκμεταλλευτείτε έπακρο τον χώρο σου, που ειναι περιορισμενος, θα συμφωνήσω με τον disco παρακατω

αλλα ιδανικο θα ηταν και ενα σκιμμερ της Deltec απο την σειρα MC. Hang-on δηλαδη κρεμαστά φίλτρα με εξαιρετικη αποδοση. Σκέψου και αυτη τη λυση.

και θα σου πρότεινα κι εγώ το MCE 300 που ειναι κρεμαστο (hang on) εξωτερικά, δεν σου κόβει καθόλου χώρο εσωτερικά, εχει και λιγο μεγαλύτερη αποδοση για μελλοντικό υπερστοκαρισμα ή για μελλοντικό λιγο μεγαλύτερο ενυδρειο, και όλα αυτά με περίπου 50 ευρω παραπάνω....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...