Jump to content

Πολύ Σκληρό Για Να Πεθάνει..

No Man

Recommended Posts

Παιδιά έχω ένα πρόβλημα με τα σκληρά κοράλλια μου.

Πριν από 2 εβδομάδες χάλασε το balast των τ5.

Έφτιαξα καινούριο αλλά το ενυδρείο δούλευε χωρίς φώτα για 5 6 μέρες.

Τα μαλακά ούτε που κατάλαβαν την διαφορά, κάτι θεματακια που είχα με κυανο εξαμφανιστικαν, καθάρισε η άμμος κτλ.

2 σκληρά όμως που έχω άρχισαν να χάνουν το χρώμα τους και μέρα με την μέρα νομίζω πως επιδεινωνεται η κατάσταση τους. Ιδικά το ένα έχει χάσει το "δέρμα" του στις άκρες από τα κλαδιά του.

Δεν ξέρω πολλά όμως ξέρω ότι αυτό είναι πολύ κακό σημάδι...

Γενικά πήγαιναν πολύ καλά, τα ειχα πάρει απο τον Βαλεντίνο δυο κομματάκια κλαιν μαιν και σε 8 μήνες έγιναν σε μέγεθος γροθιάς.

Έκανα χθες μια καλή αλλαγή νερού, Μέτρησα παραμέτρους, είμαι σε όλα οκ εκτός απο το κΗ που είναι στο κατώτερο όριο αλλά εντός ορίων.

Ξέρει κανείς κάποιο ζουμάκι που θα μπορούσα να ρίξω για να ξαναπάρουν τα πάνω τους;

Υπάρχει σωτηρία ή θα τα βλέπω να αργοπεθαινουν μέχρι τελικά να τα βγάλω;

Υγ: Ξέρω οτι τα σκληρά ειναι δύσκολα και ειδικά σε μικρά ενυδρεία. Θα εκτιμούσα να αποφύγουμε κλασικές κουβέντες και να ακουστούν λύσεις εφαρμόσιμες..

Ευχαριστώ

Παραθέτω και φώτο με τον ασθενή. Κανονικά θα έπρεπε να έχει αυτό το τιρκουαζ χρώμα και μια παχιά στρώση "δέρματος" σε όλο το σώμα όμως..

post-52258-0-86692400-1410943608_thumb.jpg

Παιδιά έχω ένα πρόβλημα με τα σκληρά κοράλλια μου.

Πριν από 2 εβδομάδες χάλασε το balast των τ5.

Έφτιαξα καινούριο αλλά το ενυδρείο δούλευε χωρίς φώτα για 5 6 μέρες.

Τα μαλακά ούτε που κατάλαβαν την διαφορά, κάτι θεματακια που είχα με κυανο εξαμφανιστικαν, καθάρισε η άμμος κτλ.

2 σκληρά όμως που έχω άρχισαν να χάνουν το χρώμα τους και μέρα με την μέρα νομίζω πως επιδεινωνεται η κατάσταση τους. Ιδικά το ένα έχει χάσει το "δέρμα" του στις άκρες από τα κλαδιά του.

Δεν ξέρω πολλά όμως ξέρω ότι αυτό είναι πολύ κακό σημάδι...

Γενικά πήγαιναν πολύ καλά, τα ειχα πάρει απο τον Βαλεντίνο δυο κομματάκια κλαιν μαιν και σε 8 μήνες έγιναν σε μέγεθος γροθιάς.

Έκανα χθες μια καλή αλλαγή νερού, Μέτρησα παραμέτρους, είμαι σε όλα οκ εκτός απο το κΗ που είναι στο κατώτερο όριο αλλά εντός ορίων.

Ξέρει κανείς κάποιο ζουμάκι που θα μπορούσα να ρίξω για να ξαναπάρουν τα πάνω τους;

Υπάρχει σωτηρία ή θα τα βλέπω να αργοπεθαινουν μέχρι τελικά να τα βγάλω;

Υγ: Ξέρω οτι τα σκληρά ειναι δύσκολα και ειδικά σε μικρά ενυδρεία. Θα εκτιμούσα να αποφύγουμε κλασικές κουβέντες και να ακουστούν λύσεις εφαρμόσιμες..

Ευχαριστώ

Παραθέτω και φώτο με τον ασθενή. Κανονικά θα έπρεπε να έχει αυτό το τιρκουαζ χρώμα και μια παχιά στρώση "δέρματος" σε όλο το σώμα όμως..

Εντελος φυσιολογικη συμπεριφορά μετα απο 5 μερες χωρις φως τα περισοτερα σκληρα κοραλλια σε μια προσπαθεια να προσαρμοστούν και να φρεναρουν τον επικείμενο θανατο τους ως τελική κίνηση τους αποβαλουν μεγαλο μερος τις συμβιωτικής αλγης τους(ζοωξανθιλης).

Απο εσένα εφόσον έκανες τα προβλεπόμενα δηλ αλλαγή νερού και μετρήσεις θα χρειαστεί υπομονή και χρονο να επανέλθουν τα sps.

Στα κομμάτια που βλέπεις ξεφλούδισμα καλό ειναι να τα φραγκάρεις οχι μονο σε αυτο το σημείο αλλα και λίγο περισσότερο για να σταματήσεις το ξεφλούδισμα.

Ευχαριστώ ΤΑΝ.

Ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να ακούσω!

Εκτός από συμπληρώματα ασβεστίου και μαγνησίου δεν έχω ρίξει ποτέ τπτ άλλο.

Θα βοηθούσε να ρίξω κανένα σκεύασμα για ανάπτυξη κοραλλιών ή η υπομονή αρκεί;

Ευχαριστώ ΤΑΝ.

Ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να ακούσω!

Εκτός από συμπληρώματα ασβεστίου και μαγνησίου δεν έχω ρίξει ποτέ τπτ άλλο.

Θα βοηθούσε να ρίξω κανένα σκεύασμα για ανάπτυξη κοραλλιών ή η υπομονή αρκεί;

Υπομονή κανένα σκεύασμα δεν θα βοηθήσει σε αυτήν την φαση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...