Jump to content

Σκεψη Για Αλλαγη Set Up

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Recommended Posts

Καλημερα στην παρεα. Σκεπτομαι αυτον τον καιρο να αλλαξω set up στο μικρο (75lt.) φυτεμενο και να το κανω στυλ iwagumi με πετρες και γκαζον... θελω ομως επειδη ειναι κυβος να το κανω στυλ πλαγιας, με το πισω μερος ψηλοτερο... θα χρησιμοποιησω το ηδη υπαρχον μαυρο χαλικι που ειναι πλεον και Α' ποιοτητας υποστρωμα....μονο που θα χρειαστω περισσοτερο για να κανω την ανηφορα. Να προσθεσω λετε καποιο χαλικι/υποστρωμα η δεν χρειαζετε και να προσθεσω απλο ιδιο χαλικι;

• Like 1

για να εξηκονομήσεις χαλίκι και υπόστρωμα φτιάξε την ανηφόρα με σχιστόλιθους και από πάνω μετά βάλε ότι θέλεις.

Μπορεις να κανεις αυτο που σου λεει ο Χρηστος η αλλιως να βαλεις καποιο υποστρωμα του τυπου flourite που ειναι και χαλικι μαζι.

Εχεις βρει τι πετρες θα χρησιμοποιησεις?

Τι εξοπλησμο εχεις?

Τι γρασιδι θα βαλεις?

Αυτα για τωρα. :P

Δεν εχω βρει πετρες ακομη, σκεπτομαι να δω απο κοντα τις φεγγαροπετρες που εχει η xomatexniki.gr...γρασιδι το περισσοτερο cuba που ειναι ετοιμο και θα δω τι αλλο... ισως eleoxaris για πισω στην κορυφη του λοφου...

Εξοπλισμο....τα ξερεις ρε Κωστα.... fluval c2κρεμαστο, φιαλη διοξειδιο, 2προβολακια λεντ κοντα στα 6000K και 2 pl aquael (λευκη 6400K και ροζ 8000k).

Λιγο βαρεθηκα με το φουλ φυτα και σκεπτομαι να το αλλαξω.

Εχω ετοιμα ωραια κοκκινα (δδν θυμαμαι ονομα τωρα) και micrantheum micranthemoides που ισως χρειαστουν.

για να εξηκονομήσεις χαλίκι και υπόστρωμα φτιάξε την ανηφόρα με σχιστόλιθους και από πάνω μετά βάλε ότι θέλεις.

επειδη δεν εχω εικονα σχιστολιθου στο μυαλλο μου λιγο το χανω αυτο που προτεινεις.....

Πετρες κατω και να τις σκεπασω με το χαλικι για να κανει λοφο;

Σχιστολιθοι είναι οι γκριζοπρασινες πέτρες που επενδυουμε συνήθως τις αυλές οι τους τοίχους εξωτερικα των σπιτιών αντις κόψεις και τις τοποθετήσεις λοξά κερδίζεις αρκετό όγκο .και τωρα μια ερώτηση λογικά ο σχιστολιθος ανεβάζει την σκληρότητα του νερού έτσι δεν είναι;

Σχιστολιθοι είναι οι γκριζοπρασινες πέτρες που επενδυουμε συνήθως τις αυλές οι τους τοίχους εξωτερικα των σπιτιών αντις κόψεις και τις τοποθετήσεις λοξά κερδίζεις αρκετό όγκο .και τωρα μια ερώτηση λογικά ο σχιστολιθος ανεβάζει την σκληρότητα του νερού έτσι δεν είναι;

Τον ακουμπαμε λοξα στηριζοντας την μια ακρη στο τζαμι του ενυδρειου και απο πανω καλυπτουμε με χαλικι; Καλα το καταλαβα; Και απο κατω; Κενο; Δεν ειναι επικινδυνο για το τζαμι;

Μαλλον εννοει παιρνεις τους σχιστολιθους και "χτιζεις" την πλαγια σου βαζοντας τον εναν πανω στον αλλο ξεκινοντας με μια μεγαλη πλακα και συνεχιζεις με μικροτερες καθε φορα απο τη προηγουμενη. Στο τελος σκεπαζεις με χαλικι και εισαι κομπλε. Βεβαια εγω στη θεση σου θα το εκανα με το χαλικι και ας εβαζα παραπανω. Μου αρεσει παντως πολυ ο μινιμαλισμος του iwagumi καλη σου τυχη.

Μαλλον εννοει παιρνεις τους σχιστολιθους και "χτιζεις" την πλαγια σου βαζοντας τον εναν πανω στον αλλο ξεκινοντας με μια μεγαλη πλακα και συνεχιζεις με μικροτερες καθε φορα απο τη προηγουμενη. Στο τελος σκεπαζεις με χαλικι και εισαι κομπλε. Βεβαια εγω στη θεση σου θα το εκανα με το χαλικι και ας εβαζα παραπανω. Μου αρεσει παντως πολυ ο μινιμαλισμος του iwagumi καλη σου τυχη.

Και εγώ το ίδιο θα κάνω μάλλον.

:thumbsu:

αυτό εννοούσα και εγώ και μόνο καθαρά για λόγους οικονομίας δεν έχει κάποιο άλλο προτέρημα.

και τέλος ο σχιστόλιθος δεν επηρεάζει καθόλου την χει μία του νερού και για να μην παρεξηγηθώ μιλώ για τον κλασικό τον γκρίζο όπως αυτόν στην φωτογραφία.

karistos_black.jpg

Σωστά εγω το περιέγραψα λάθος για τις ίδιες πέτρες μιλάμε απλα από περιοχή σε περιοχή αλλάζει λίγο το χρώμα

Προσωπικα Παρασκευα,εγω την πλαγια την εχω κανει με flourite μονο γιατι τι δικο hardscape το εχω κανει ολο ανισοπεδο,οπωτε δεν με βολευαν οι σχιστολυθοι.

Απο εξοπλησμο,μια χαρα εισαι,απλα στο iwagumi ειναι δυσκολο να βρεις τις καταλληλες πετρες και γενικα πρεπει να παιξεις πολυ με το στησιμο για να πετυχεις κατι ωραιο.Διαβασε και εδω μερικα πραγματακια αν δεν τα εχεις διαβασει ηδη.http://fish-etc.com/aquascaping-main/create-an-iwugami-aquascape

Και εγω μαλλον με flurite θα το κανω το υψωμα.

Ωραιο το αρθρο Κωστα. Αν καταλαβα καλα χρησιμοποιουμε συγκεκριμενο αριθμο πετρων;

Το ξαναδιαβασα. Σημασιε εχει η ισορροπια της συνθεσης.

Και εγω μαλλον με flurite θα το κανω το υψωμα.

Ωραιο το αρθρο Κωστα. Αν καταλαβα καλα χρησιμοποιουμε συγκεκριμενο αριθμο πετρων;

Για το iwagumi θελεις πολλές πετρες , για να δοκιμαζεις ποια θα σου κατσει καλά.

Μην παρεις μόνο φλουριτη...

Παρε πχ ενα τσουβαλι φλουριτη και αναμειξε το με 2-3 σακουλια απλο μαυρο χαλαζιακο που ειναι και φθηνο.

Αυτο που θελεις να κάνεις ειναι απλα να βοηθησεις τα φυτα στην αρχη.

Αν χρησιμοποιησεις estimate index και με απλο χαλικακι θα είναι μια χαρά τα φυτα, θα αργισει λιγο στην αρχη αλλα μετα θα παρει τα πανω του.

Συμφωνω αλλα σκεψου οτι το υπαρχων χαλικι ειναι στρωμενος φυθος φυτεμενου 2,5 ετων.... Σπεσιαλ υποστρωμα. Το συζητω μονο γιατι θα χρειαστει να προσθεσω κατι. Και λεω flourite για να εχει και το και καινουριο καποια συστατικα.

Οπως σου ειπε και ο Νικος.παρε πολλες πετρες σε διαφορα σχηματα για να παιξεις με το hardscape,ομως να ειναι ολες ιδιες οι πετρες,μην παρεις διαφορετικες.

Ναι θα προμηθευτω πολλες για τις απαραιτητες δοκιμες....εκτος απο τη xomatexniki ξερουμε καποιο αλλο καταστημα;

Λοιπόν οι πέτρες αγοράστηκαν, όπως και ο φλουρίτης. Σήμερα κουρεύτηκαν τα περισσότερα φυτά. Διάλειμμα τώρα. Γέμισα μισό κουβά κλαδέματα και πέταξα άλλη τόση ποσότητα.

Α,εσυ τα φτιαχνεις ολα μαζι!!! :D

Δεν ερχεσαι να φτιαξεις και τα δικα μου???χαχαχαχα!!!!!

Αντε να δουμε τι θα φτιαξεις!

Ειναι περιοδος δημιουργιας Γιωργο. Ολα μαζι και μετα κααααθεσαι και απολαμβανεις:)

Θα ερθω και για το δικο σου αλλα δεν ξερω απο αλατια καρδια μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...