Jump to content

Recommended Posts

Η ποιότητα των φωτογραφιών δεν είναι πολύ καλή αλλά εμένα μου φαίνεται σα τραυματισμός. Συμπλήρωσε τη φόρμα ασθενειών.

Δεν ειναι τραυματισμος, το ψαρι βγηκε απο ενυδρειο οπου 11 acei εμφανισαν ολα μαζι ασπρα σημαδια χτες. Αυτο ειναι ich?

Εμένα δε μου φαίνεται σαν ick από όσο βλέπω στις φωτογραφίες αλλά κι αυτές δεν είναι καλές. Μπορείς να βγάλεις πιο καθαρές;

http://www.aquazone.gr/forums/topic/25739-oeunia-aeeuaiuoco-aoeyiaaeao/

Ετσι οπως το βλεπω, κι εγω για τραυμα το βλεπω! Ισως και μυκητα!

Πιστευω πως αν ηταν ικ θα ηταν διασκορπισμενες πολυ μικρες κουκιδες σε ολο το ψαρι κ οχι συγκεντρομενο σαν αυτο το σημαδι στη φωτο

Δεν θέλω να σε τρομάξω και εγώ με τη σειρά μου. Στην τελευταία φωτογραφία , το ψάρι έχει αρχίσει να παίρνει μορφή κουκουναριού ;

Αυτό που με ενδιαφέρει ποιο πολύ είναι αν αυτο που εχει το ψάρι ειναι μεταδοτικό , το εχω σε καραντινα σε ενα...ταπερ προς το παρων ,και έβγαλε την νυχτα.Αυτό που με τρόμαξε ειναι πως χτες το εβαλα σε ενα ενυδρείο με μικρα lampido και το πλησίαζαν και τσιμπούσαν αυτο το ασπρο που βλέπετε χωρις να αντιδράει το acei. Τρώει κανονικά , οριστε μερικές ακομα φωτο για να βοηθήσω.

post-49841-0-61311500-1410854409_thumb.jpgpost-49841-0-34242300-1410854415_thumb.jpg

οχι δεν μοιάζει με μορφή κουκουναριού ,δεν εχει εξογκώματα, μοιάζει σαν να ειναι ξεθωριασμένο το σημειο.

Ξαναθυμίζω πως το φαινόμενο δεν ειναι μεμονωμένο, εμφανίστηκε ταυτόχρονα σε 11 acei , τα ασπρα σημάδια ειναι σε διάφορα σημεία σε κάθε ψαρι και οχι στο ίδιο

Ετσι οπως το βλεπω, κι εγω για τραυμα το βλεπω! Ισως και μυκητα!

Προς αυτό κλίνω και εγώ .

Αν ειναι μύκητας τι κάνω? θα ηταν σοφό να το κρατήσω στο ταπερ καραντίνα ,η να το βαλω σε ενυδρειο με αλλα ψαρια και σωστη θερμοκρασια-βιολογια?

Στον μύκητα δεν κάνουμε θεραπεία με θερμοκρασία. Υπάρχουν σκευάσματα στο εμπόριο για την αντιμετώπιση. Αν έχουν προσβληθεί και τα υπόλοιπα ψάρια όπως λες , καλύτερα να κάνεις θεραπεία σε ολόκληρο το ενυδρείο.

Τα σημάδια είναι σαν χνούδι ;

Αν εχεις ολο το ενυδρειο, κανε σε ολο το ενυδρειο. Ξεκινα με μελαφιξ και βλεπουμε!

• Like 1

update...το ψαρι βρισκόταν σε καραντίνα 5 μερες τώρα και γινόταν θεραπεία με melafix.Σημερα έσκασα και το εβαλα σε ενα απ τα ενυδρεία για να το βγάλω καλύτερες φώτο για να δω σε τι κατάσταση βρισκεται...το ψαρι μου αργοπεθαίνει :(

post-49841-0-28140100-1411201606_thumb.jpgpost-49841-0-63507100-1411201615_thumb.jpgpost-49841-0-30738000-1411201623_thumb.jpgpost-49841-0-57717300-1411201629_thumb.jpgpost-49841-0-78717300-1411201634_thumb.jpgpost-49841-0-97522500-1411201641_thumb.jpg

Εχει και φαγωμένα τα πλαινά πτερύγια απο οτι βλέπω. Τα λέπια του φαίνονται κι αυτα λίγο σηκωμένα σαν αυτό που σου είπε ο φίλος για την "όψη κουκουναριού". Τα υπόλοιπα ψάρια πως ειναι; Είχες πει οτι είχαν όλα ίδια συμπτώματα.

μόλις γύρισα σπίτι, το ψάρι κατέληξε. Όσο για τα άλλα πήρα τηλ τον φίλο που τα έχει και μου ειπε του πεθάναν τα 4 απο τα 10.

Σε ποσο καιρο απο την στιγμη που εμφανιστηκαν τα σημαδια πεθαναν τα ψαρακια? Ισως χρειαστει θεραπεια στο ενυδρειο

Αν δεν κανω λαθος, τα ιδια συμπτωματα ειχε ο και ο Safarpan σε acei! Και πεθαναν κι αυτα!

Αν δεν κανω λαθος, τα ιδια συμπτωματα ειχε ο και ο Safarpan σε acei! Και πεθαναν κι αυτα!

Οχι τα ίδια αλλα ναι, είχα μαζικό θάνατο μονο των Acei μέσα σε 3 μέρες. ....Τι μνήμη έχεις καλο μου παιδι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...