Jump to content

Αρχάρια Με Χρυσόψαρο!

Goldfish.

Recommended Posts

Τα βακτήρια, θα τα αγοράσεις από ένα πέτ σόπ.Είναι σε υγρή μορφή, και μπαίνουν ανάλογα με τα λίτρα που έχεις.Τα ρίχνεις με σύριγγα κοντά στο φίλτρο, για να φτάξεις αποικία.Τα κρατάς, μέσα στο ψυγείο ( στην συντήρηση, όχι κατάψυξη ).Βάλε πρώτα σιποράξ, για να φτιάξουν το σπιτάκι τους....( μέσα στο φίλτρο )

Συνήθως μετά απο 24 ώρες μπορείς να ρίξεις το ψάρι μέσα.Ταίζεις ελάχιστα, θυμίσου.

Και κάνεις μετρήσεις με υγρά τέστ.

Αντε καλή αρχή και από εμένα.... :welcome:

Εγώ να δείς χαζές ερωτήσεις που έκανα :lolu: :lolu: :lolu: .Με χρυσόψαρα άρχισα....άστα τελείως άσχετη όμως.

Σου παραθέτω το λίνκ Η πρώτη επαφή με το ενυδρείο

Όπως και να 'χει βρες λίγο χρόνο για να διαβάσεις τα βασικά τουλάχιστον για τον κύκλο του αζώτου και το στρώσιμο του ενυδρείου.

Από την στιγμή που έχεις ήδη το ψαράκι, εγώ θα σου πρότεινα πρώτα να βάλεις το βιολογικό υλικό στο φίλτρο, μετά να αγοράσεις τα βακτήρια και να τα χρησιμοποιήσεις όπως λένε οι οδηγίες του μπουκαλιού που θα αγοράσεις. Θα βάλεις το ψαράκι μέσα (σύμφωνα με τις οδηγίες πάντα) και θα το ταίζεις λίγο (μία φορά την μέρα) και κάθε 2 - 3 μέρες. Παράλληλα θα μπορείς να ψάξεις και για μπόλι.

Τα υγρά τεστ είναι λίγο ακριβά και γι' αυτό εγώ προτείνω αυτά http://www.aquavivere.gr/shop-products/psaria-metriseis-nerou-aquili/aquili-aquarium-test-set που σε ένα πακέτο έχει τα πιο βασικά σε πολύ καλή τιμή. Μόνο το τεστ αμμωνίας θα χρειαστείς επιπλέον. Προς το παρόν ρώτησε το πετσοπ που ψωνίζεις αν μπορούν να σου μετρήσουν στο νερό τα επίπεδα αμμωνίας και νιτρωδών για να δεις που βρίσκεσαι..

Όσο για τις ερωτήσεις, όλοι έτσι ξεκινήσαμε. Με καλό διάβασμα και υπομονή και επιμονή όλα θα πάνε καλά...

Έγινε επεξεργασία - mary74
  • Like 1

Όχι το ψαράκι θα μπει αύριο το απόγευμα (μετά από 48 ώρες από τη στιγμή που έβαλα το φίλτρο).Το φίλτρο έχει μέσα κάτι σαν σφουγγάρι.

Βαλε μια φωτο του φιλτρου και του υλικου αν μπορεις! Το να βαλεις ενα ψαρι σε γυαλα ειναι επικινδυνο. Το ιδιο επικινδυνο ειναι να το βαλεις σε αστρωτο ενυδρειο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...