pan_Oz 13 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 13 Σεπτεμβρίου 2014 Διάβαζα πρόσφατα ενα άρθρο για ενα τύπο στην Αμερική που κρατεί το ενυδρειο του 40 χρονια !! Μου φάνηκε απίστευτο! Ήξερα οτι τα ενυδρεία κάνουν ενα κύκλο και σε κάποια χρονια έρχεται αυτο που λένε old tank syndrome To link ειναι αυτο http://www.reef2reef.com/forums/reef-aquarium-discussion/55423-tank-birthday-40-years.html Αλήθεια πια ενυδρεία της παρέας μας ειναι τα πιο παλια? Ποια μπορεί να ειναι τα "μυστικά μακροζωίας" των υφάλων μας?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasXatz 13 Σεπτεμβρίου 2014 #2 Share 13 Σεπτεμβρίου 2014 καπου διάβασα ότι καποια κυρία,κράτησε εναν chilliari 17 χρόνια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 13 Σεπτεμβρίου 2014 #3 Share 13 Σεπτεμβρίου 2014 Διάβαζα πρόσφατα ενα άρθρο για ενα τύπο στην Αμερική που κρατεί το ενυδρειο του 40 χρονια !! Μου φάνηκε απίστευτο! Ήξερα οτι τα ενυδρεία κάνουν ενα κύκλο και σε κάποια χρονια έρχεται αυτο που λένε old tank syndrome To link ειναι αυτο http://www.reef2reef.com/forums/reef-aquarium-discussion/55423-tank-birthday-40-years.html Αλήθεια πια ενυδρεία της παρέας μας ειναι τα πιο παλια? Ποια μπορεί να ειναι τα "μυστικά μακροζωίας" των υφάλων μας?? Δυστυχως αν ο καθένας μας που κρατάει Θαλασσινό Reef ενυδρείο δεν προβεί σε διορθωτικές κοινησεις στην πορεια του ενυδρειου τοτε συγουρα ο καθενας μας μπορει να βιωσει old tank syndrome στο ενυδρειο του...Περιπου καθε 5 χρονια αλλαζω ενυδρειο και αναφερομαι στην γυαλα μονο και παραλληλα φρεσκαρο και τον Βραχο του ενυδρειου με νεο μπόλι και αυτο σε εμένα προσωπικά εχει δουλέψει αρκετά χρονια αποφεύγοντας σαν τον διάολο το λιβάνι το old tank syndrome.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 14 Σεπτεμβρίου 2014 #4 Share 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δυστυχως αν ο καθένας μας που κρατάει Θαλασσινό Reef ενυδρείο δεν προβεί σε διορθωτικές κοινησεις στην πορεια του ενυδρειου τοτε συγουρα ο καθενας μας μπορει να βιωσει old tank syndrome στο ενυδρειο του...Περιπου καθε 5 χρονια αλλαζω ενυδρειο και αναφερομαι στην γυαλα μονο και παραλληλα φρεσκαρο και τον Βραχο του ενυδρειου με νεο μπόλι και αυτο σε εμένα προσωπικά εχει δουλέψει αρκετά χρονια αποφεύγοντας σαν τον διάολο το λιβάνι το old tank syndrome.. Ερώτηση άσχετου κι ελπίζω να μην χαλάω το θέμα : όταν λέμε νέο μπόλι σε θαλασσινό, εννοούμε στην ουσία νέο ζωντανό βράχο από άλλο ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 14 Σεπτεμβρίου 2014 #5 Share 14 Σεπτεμβρίου 2014 Αν κρατάς το ενυδρειο σου σωστα δεν αφήνεις να συσωρευονται ουσίες και προσεχείς τα ζωντανα σου κάνοντας τις τακτικές αλλαγές σου και μετρησεις, γνωμη μου ειναι οτι δεν εχεις τιποτα να φοβηθείς. Ε, που και που μια ανανέωση με μορφη μπόλιασματος μονο κακο δεν κανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 14 Σεπτεμβρίου 2014 #6 Share 14 Σεπτεμβρίου 2014 Και σε λίγους μήνες θα κλείσει τα 44 χρόνια Ειναι φοβερό!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 14 Σεπτεμβρίου 2014 #7 Share 14 Σεπτεμβρίου 2014 Θανάση για πιο λόγο αλλάζεις γυάλα κάθε 5 χρόνια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 14 Σεπτεμβρίου 2014 #8 Share 14 Σεπτεμβρίου 2014 Θέλει πολυ τόλμη και κουράγιο για να αλλάξεις την γυάλα (απο άποψη βαρεμάρας εννοω ). Εγω ήθελα να αλλάξω aquascape εδω και 1 χρονο και δεν το έκανα γιατι σκεφτόμουν την βαβούρα, τα κοραλάκια που θα σπάγανε κλπ. Βασικα τι συμβαίνει σε αυτο το "σύνδρομο old tank" ? χαλάνε κοράλια, και έχουμε ασθένειες στα ζωντανά μας? ( Δεν ειμαι σιγουρος αν εχω βιωσει τέτοιο φαινόμενο) Λόγικα θα συμβαίνει και σε γλυκού νερού ενυδρεία σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 14 Σεπτεμβρίου 2014 #9 Share 14 Σεπτεμβρίου 2014 Ερώτηση άσχετου κι ελπίζω να μην χαλάω το θέμα : όταν λέμε νέο μπόλι σε θαλασσινό, εννοούμε στην ουσία νέο ζωντανό βράχο από άλλο ενυδρείο? Ακριβώς αυτο που παράλληλα με την αλλαγή aquascape δίνει νεα πνοή στο ενυδρείο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 14 Σεπτεμβρίου 2014 #10 Share 14 Σεπτεμβρίου 2014 Θανάση για πιο λόγο αλλάζεις γυάλα κάθε 5 χρόνια? Ο λόγος δε ειναι οτι το ενυδρείο ειχε η θα εχει κάποιο θεμα απλα συνήθως ανέβαινα σε λιτρα οπως και για μικρο αλλαγές σε υδραυλικά και sump... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 14 Σεπτεμβρίου 2014 #11 Share 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν ειχα το κουραγιο εχθες να διαβασω ολο το θεμα, παντως φενεται πολυ εντυπωσιακο, ολη αυτη η πορεια, μυθοι και τεχνικες που αλλαξαν, ενα γεματο ενυδρειακο ταξιδι!! Μακαρι να μπορεσουμε ολοι να μηνουμε σε αυτο το χομπυ τοσα χρονια....! Ερωτησεις.... Ο αραγωνιτης πρεπει να αλλαζετε καθε καποια χρονια;; Εχω ακουσει οτι ο θαλασσινος βραχος με τα χρονια(αρκετα χρονια) λιωνει, ισχυει;; Η σιλικονη αντεχει τοσα χρονια και τι μπορει να κανει καποιος για την "συντηρησει" της;; Σορυ εαν βγηκα οφ τοπικ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasXatz 14 Σεπτεμβρίου 2014 #12 Share 14 Σεπτεμβρίου 2014 μπορώ να πω για την σιλικόνη που το έχω βιώσει. .η σιλικόνη ανάλογα με την ποιότητά της αντέχει 7-10 χρόνια. .μετα ξερενεται και σπάει και αρχιζουν οι διαρροές. ..μετα πρέπει να αδειασουμε εντελώς το ενυδρείο να το πλυνουμε καλά να στεγνώσει και να περάσουμε απο παντού ξανά τη σιλικόνη και έτοιμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 14 Σεπτεμβρίου 2014 #13 Share 14 Σεπτεμβρίου 2014 Αρα καλητερα αλλαγη γυαλας και τα παλια τζαμια σαμπακι, με τις καταληλες μετατροπες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 14 Σεπτεμβρίου 2014 #14 Share 14 Σεπτεμβρίου 2014 Σε αυτό φίλε KostasXatz δεν θα συμφωνήσω..... Το παλιό μου ενυδρείο (εστιάζοντας στην γυάλα, και όχι στο τι είδος νερού είχε μέσα) έζησε 18 χρόνια..... σήμερα εξακολουθεί να ζεί σε άλλο σπίτι χωρίς ένα σημάδι διαρροής ή δακρύσματος...... (Θα συνέχιζα να το έχω εγώ αν δεν είχε έρθει ένα διαολάκι να μου φέρει το δικό του σαν αναβάθμιση). Αυτό πυ είχα κάνει εγώ ήταν ότι στα 18 αυτά χρόνια, το ενυδρείο είχε κάθε μέρα νερό (εκτός την τελευταία που το άδεισα για να το δώσω και να το ξαναγεμήσουν επιτόπου). Οπότε δεν άφησα την σιλικόνη απλά να στεγνώσει, να συσταλθεί, και να κάνει διαρροή από την ένωση...... Αυτό πιστευω εγώ Όσο για το ενυδρείο που έχω τώρα, έτρεχε ασταμάτητα τουλάχιστον 7 χρόνια, και "στέγνωσε" μόνο στις 18 ώρες ταξιδιού που έκαναν να μου το φέρουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 14 Σεπτεμβρίου 2014 #15 Share 14 Σεπτεμβρίου 2014 Σε αυτό φίλε KostasXatz δεν θα συμφωνήσω..... Το παλιό μου ενυδρείο (εστιάζοντας στην γυάλα, και όχι στο τι είδος νερού είχε μέσα) έζησε 18 χρόνια..... σήμερα εξακολουθεί να ζεί σε άλλο σπίτι χωρίς ένα σημάδι διαρροής ή δακρύσματος...... (Θα συνέχιζα να το έχω εγώ αν δεν είχε έρθει ένα διαολάκι να μου φέρει το δικό του σαν αναβάθμιση). Αυτό πυ είχα κάνει εγώ ήταν ότι στα 18 αυτά χρόνια, το ενυδρείο είχε κάθε μέρα νερό (εκτός την τελευταία που το άδεισα για να το δώσω και να το ξαναγεμήσουν επιτόπου). Οπότε δεν άφησα την σιλικόνη απλά να στεγνώσει, να συσταλθεί, και να κάνει διαρροή από την ένωση...... Αυτό πιστευω εγώ Όσο για το ενυδρείο που έχω τώρα, έτρεχε ασταμάτητα τουλάχιστον 7 χρόνια, και "στέγνωσε" μόνο στις 18 ώρες ταξιδιού που έκαναν να μου το φέρουν Αυτος ο λόγος της συνεχόμενης λειτουργίας σε βοήθησε αν και παρολαυτα ήσουν και τυχερός που πέρασες κατα πολυ τον χρόνο ζωής του ενυδρείου.Μετα την δεκαετία συνήθως έρχονται τα δάκρυα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 14 Σεπτεμβρίου 2014 #16 Share 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν ειχα το κουραγιο εχθες να διαβασω ολο το θεμα, παντως φενεται πολυ εντυπωσιακο, ολη αυτη η πορεια, μυθοι και τεχνικες που αλλαξαν, ενα γεματο ενυδρειακο ταξιδι!! Μακαρι να μπορεσουμε ολοι να μηνουμε σε αυτο το χομπυ τοσα χρονια....! Ερωτησεις.... Ο αραγωνιτης πρεπει να αλλαζετε καθε καποια χρονια;; Εχω ακουσει οτι ο θαλασσινος βραχος με τα χρονια(αρκετα χρονια) λιωνει, ισχυει;; Η σιλικονη αντεχει τοσα χρονια και τι μπορει να κανει καποιος για την "συντηρησει" της;; Σορυ εαν βγηκα οφ τοπικ.... Το ευχομαι απο ψυχης παιδια σε ολους μας να χερομαστε πολλα πολλα χρονια αδιακοπα αυτο το υπεροχο χομπι.... Ενα συμμαντικο μυστικο και 1 απο τα αρκετα πραγματακια που συνομοτουν στο να βιωσουμε μετα απο αρκετα χρονια old tank syndrome ειναι αυτο που πολυ σωστά ρωτας.Στην περίπτωση μου καθε περιπου 2 χρονια κανω σταδιακη αλλαγη του αραγωνιτη με νεο... Οχι δεν ισχυει τουλαχιστον στον κλασσικό βραχο ινδονησιας αλλα μπορει να συμβεί σε βραχια κατασκευασμένα απο κεραμικό υλικο... Η συλικωνη για να εισαι safe θα σου κρατήσει απροβλημάτιστα μια 10ετια στην Θάλασσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 14 Σεπτεμβρίου 2014 #17 Share 14 Σεπτεμβρίου 2014 Για να ξαναμπώ στο θεμα το φενομενο του old tank syndrome μετα απο αρκετα χρονια ειναι επιβεβαιωμένο απο άπειρους χομπιστες ανα τον κοσμο ολοι τους με παρωμιες ιστοριες. Για να συμβεί συνηγορούν αρκετά πράγματα που το καθένα απο μονο του δεν μπορει να το προκαλέσει αλλα συνδυαστικά έρχεται αυτο.... Τα σημαντικότερα 7 κομμάτια για εμένα είναι τα εξής 1)Αραγωνιτης 2)Ροη σε σχέση με την πυκνότητα απο κοράλλια στο ενυδρείο μας 3)Συσσώρευση Φωσφορικών με τα χρονια στο ενυδρείο(βράχο,αραγωνιτη κ.λ.π) 4)Λανθασμένη Αλλαγή νερού επί τις % 5)Σταδιακή συσσώρευση μεταλλικων στοιχείων 6)Αλληλοπαθητικές ενώσεις κοραλλιων(Χημικος πόλεμος κοραλλιών) 7)Γενική πτώση της απόδοσης του εξοπλισμού μας σε βάθος χρόνου Αν θέλετε σας τα αναλύω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 15 Σεπτεμβρίου 2014 #18 Share 15 Σεπτεμβρίου 2014 Για να ξαναμπώ στο θεμα το φενομενο του old tank syndrome μετα απο αρκετα χρονια ειναι επιβεβαιωμένο απο άπειρους χομπιστες ανα τον κοσμο ολοι τους με παρωμιες ιστοριες. Για να συμβεί συνηγορούν αρκετά πράγματα που το καθένα απο μονο του δεν μπορει να το προκαλέσει αλλα συνδυαστικά έρχεται αυτο.... Τα σημαντικότερα 7 κομμάτια για εμένα είναι τα εξής 1)Αραγωνιτης 2)Ροη σε σχέση με την πυκνότητα απο κοράλλια στο ενυδρείο μας 3)Συσσώρευση Φωσφορικών με τα χρονια στο ενυδρείο(βράχο,αραγωνιτη κ.λ.π) 4)Λανθασμένη Αλλαγή νερού επί τις % 5)Σταδιακή συσσώρευση μεταλλικων στοιχείων 6)Αλληλοπαθητικές ενώσεις κοραλλιων(Χημικος πόλεμος κοραλλιών) 7)Γενική πτώση της απόδοσης του εξοπλισμού μας σε βάθος χρόνου Αν θέλετε σας τα αναλύω... δωσε ανάλυση μην σταματας να μας δίνεις τα φωτα σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 15 Σεπτεμβρίου 2014 #19 Share 15 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Πολυ ωραιο τοπικ! Με ενδιαφερει πολυ η αναλυση σου Θαναση !!!! Έγινε επεξεργασία 15 Σεπτεμβρίου 2014 - magman Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasilisM3 15 Σεπτεμβρίου 2014 #20 Share 15 Σεπτεμβρίου 2014 Πολύ ωραίο θέμα ειδικά για εμάς τους "καινούργιους" Μπορούμε να μάθουμε πολλά οπότε τα φώτα σας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 15 Σεπτεμβρίου 2014 #21 Share 15 Σεπτεμβρίου 2014 Για να ξαναμπώ στο θεμα το φενομενο του old tank syndrome μετα απο αρκετα χρονια ειναι επιβεβαιωμένο απο άπειρους χομπιστες ανα τον κοσμο ολοι τους με παρωμιες ιστοριες. Για να συμβεί συνηγορούν αρκετά πράγματα που το καθένα απο μονο του δεν μπορει να το προκαλέσει αλλα συνδυαστικά έρχεται αυτο.... Τα σημαντικότερα 7 κομμάτια για εμένα είναι τα εξής 1)Αραγωνιτης 2)Ροη σε σχέση με την πυκνότητα απο κοράλλια στο ενυδρείο μας 3)Συσσώρευση Φωσφορικών με τα χρονια στο ενυδρείο(βράχο,αραγωνιτη κ.λ.π) 4)Λανθασμένη Αλλαγή νερού επί τις % 5)Σταδιακή συσσώρευση μεταλλικων στοιχείων 6)Αλληλοπαθητικές ενώσεις κοραλλιων(Χημικος πόλεμος κοραλλιών) 7)Γενική πτώση της απόδοσης του εξοπλισμού μας σε βάθος χρόνου Αν θέλετε σας τα αναλύω... Και το ρωτας βρε θαναση? Συμφωνω και επαυξανω σε ολες τις παραμετρους που ανεφερες Ολες παιζουν ρολο στο Old tank syndrome το οποιο ειναι απολυτα εφικτο να συμβει σε ενα ενυδρειο. Οι περισσοτερες αναφορες εχουν γινει απο ενυδρεια με dsb και πολλα πολλα κιλα βραχου(αναλογικα με τα λιτρα του ενυδρειου). Αν λαβουμε τα μετρα μας για τα παραπανω που ειπε ο θανασης ειναι σιγουρο οτι θα το καθυστερησουμε για πολυ καιρο η' ακομα και δεν θα το βιωσουμε ποτε. Προσωπικα θεωρω πως και ενα σχετικα ελαφρυ στοκαρισμα σε ζωντανα,επισης λειτουργει αποτρεπτικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος