fmnstr 17 Σεπτεμβρίου 2014 #26 Share 17 Σεπτεμβρίου 2014 Για τη συζητηση και μονο δεν ειναι εξ ολοκλήρου αληθες αυτο. Ειναι αληθεια οτι οι κινεζοι εχουν προοδευσει παρα πολυ και τα αποτελεσματα απο επωνυμες εταιρειες τους μπορουν να σταθουν στην παγκοσμια αγορα. Ομως δεν νομιζω οτι μπορεις ευκολα να τα συγκρινεις με τα ιαπωνικα ή γερμανικα προιοντα. Και αυτο ειναι καθαρα λογω προδιαγραφων και αποδεκτου οριου στον ποιοτικο ελεγχο. Θα αγοραζες κινεζικο αμαξι; Οσον αφορα τα bridgelux κοιτα αυτο www.wattsaver.com.au/products/dice.pdf καθαρα προπαγανδα αλλα τους ισχυρισμούς θα τους διαβασεις σε πολλα φορουμ του εξωτερικού. επισης μεγαλο θεμα στα led ειναι το bin κατασκευης τους που πραγματικα κανει τη διαφορα http://www.advancedaquarist.com/2014/4/lighting κατα τα αλλα μια χαρα ειναι τα κινεζικα led και το φωτιστικο σου φαινεται καλο. Αν το ανοιξεις για αλλαγη ανεμιστηρα θα δεις και ποσο ποιοτικο ειναι μεσα.. κυκλοφορουν διαφορα ειδη. Αν το ανοιξεις βγαλε και καμια φωτο να υπαρχει σαν μπουσουλας για τους ενδιαφερομενους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BabisG13 17 Σεπτεμβρίου 2014 Author #27 Share 17 Σεπτεμβρίου 2014 Το μόνο που θέλω να προσθέσω,γιατι θα μπορούσε να γίνει μια καταπληκτική κουβέντα με χιλιάδες απόψεις σε κάποιο άλλο θέμα γιατι εδω ξεφεύγουμε, ειναι οτι εκατοντάδες εξαρτήματα πάνω σε οποιοδήποτε ιαπωνικό ή γερμανικό όχημα που ανέφερες που κρίνονται αξιόπιστα απο το ευρύ κοινό,ειναι made in China/turkey/Pakistan/Italy κτλ. Δεν ειναι λοιπόν λίγο υποκριτικό να λέμε οτι ενα ολοκληρωμένο (made in China) που μπαίνει στον εγκέφαλο του νέου Mercedes τάδε,ειναι αξιόπιστο,ενώ ενα ίδιο ολοκληρωμένο απο την ίδια εταιρεία,φτιαγμένο στο ίδιο εργαστήριο απο τον ίδιο άνθρωπο,που μπαίνει σε μια κινέζικη τηλεόραση ειναι σκουπίδι;;; Δεν υποστηρίζω οτι το συγκεκριμένο φωτιστικό μαμάει και δέρνει.Ξερω τι πλήρωσα και ξέρω τι να περιμένω. Food for thought m8! Εννοείται οτι θα βγουν πολλές φωτό και οτι πληροφορίες μαζέψω θα τις μοιραστούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 17 Σεπτεμβρίου 2014 #28 Share 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν διαφωνω προσωπικα καθολου. Αν ειδες εγραψα για αποδεκτο οριο ποιοτικου ελεγχου. Εκει πιστευω οτι τουλαχιστον στα ιαπωνικα ειναι πολυ ψηλα. τα εξαρτηματα μπορει να ειναι κινεζικα λογω κοστους παραγωγης αλλα το αποτελεσμα βγαινει με τα ανιστοιχα στανταρτς της καθε εταιρειας. Η διαφορα ειναι οτι τα τελευταια χρονια υπαρχουν επωνυμες κινεζικες εταιρειες που θελουν να αποτρεψουν την κινεζικη ρετσινια και να κανουν διεθνες ονομα με ποιοτικα προιοντα. Αλλωστε διαθετουν πια την τεχνογνωσια. Αντιστοιχα ομως ανεβαινει και το κοστος. για να επαναφερω την συζητηση στα leds αμα διαβασεις το αρθρο των ρωσων που εβαλα. Τελικα τα leds τους κατασκευαζονται στην κινα αλλα με τις δικες τους προδιαγραφες και επιβλεψη παραγωγης. προφανως και καποιος μπορει να τους αντιγραψει και να βγαλει τα ιδια γλυτωνοντας το r&d αλλα ποιος εγγυαται την ποιοτητα? Σιγα σιγα αν τα βαλεις ολα κατω για μια επιχειριση το κοστος μεγαλωνει εκθετικα. Στην τελικη συμφωνω μαζι σου. Να το θεσω κι αλλιως ποιος μου λεει οτι μια επωνυμη εταιρεια δεν χρησιμοποιησε χαλια bin για τα led της. Σε μια τοσο ρευστη αγορα οπως ειναι τα ενυδρειακα πολλα γινονται στον βωμο του χρηματος. Και τα led ακομα δυστυχως τα αλλαζουν σαν τα πουκαμισα οι εταιριες και στην τελικη τους συμφερει. Αρα τα μακροπροθεσμα προβληματα θα ειναι λιγο old news εφοσον παρουσιαστουν και οποτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BabisG13 18 Σεπτεμβρίου 2014 Author #29 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Είσαι ολόσωστος και πραγματικά σέβομαι την άποψη σου,γιατί βασίζεται σίγουρα σε έρευνα που έχεις κάνει και θέτεις επιχειρήματα.Διαφωνώ απόλυτα με πολλούς που έχουν την καραμέλα οτι ένα γερμανικό ή ιαπωνικό προιόν είναι ανώτερο,μόνο και μόνο επειδη το έλεγε ο μπαμπάς και ο παππούς που έχουν ζήσει άλλες οικονομίες και καταστάσεις,χωρίς ούτε καν να έχουν μελετήσει λίγο τον ανταγωνισμό.Οι καιροί έχουν αλλάξει και πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι,για να σταματήσουν να μας αρμέγουν και να πληρώνουμε την για σαλάμι,δήθεν μεγάλες βιομηχανίες αυτοκινήτων/Led/ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών κτλ που στην τελική πουλάνε όνομα που έχτισαν τη δεκαετία του 70-80.IMHO πάντα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 18 Σεπτεμβρίου 2014 #30 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Αν θεωρείς οτι ο Ιάπωνας η ο Γερμανός ακομα και σημερα δεν εχουν την καλυτερη ποιότητα κατασκευής παω πασο. Το οτι πολλοί εχουν εργοστάσια στην Κίνα αλλα με αλλες προδιαγραφές και ελέγχους (Apple?) ειναι τέλειος διαφορετικο απο τη μεση κινέζικη ποιότητα.. Και δεν μου το ειπε ουτε ο παππούς μου αλλα ισως κατι να ειπε ο πατέρας μου, διοτι μετα το 80 οι Ιάπωνες έκαναν το μπαμ ενω μεχρι το 89 ηταν Wast Germany.. Μην ισοπεδώνουμε τα παντα και επειδη πηρα κατι απο Κίνα φθηνά, αυτο δεν συμαινει οτι ειναι αντίστοιχο με τα ακριβά και καλα αλλα ειτε Γερμανικά ειτε Γιαπωνέζικα.. Πολυ φθηνή λογική και ισοπέδωση ειναι η δικη μου γνωμη, γιατι ακομα δεν βλεπω καποιον να αγοράζει 100% κινέζικο αυτοκίνητο και υποθέτω ουτε εσυ θα εχεις.. Το Σαλαμι η αλλα παρεμφερή σχόλια θα ηθελα να μην γραφτούν ξανα, ας μείνουμε στα ενυδρειακα μας, αφου ενυδρειακο φόρουμ ειμαστε, ευχαριστω. Έγινε επεξεργασία 18 Σεπτεμβρίου 2014 - Discos Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 18 Σεπτεμβρίου 2014 #31 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Παρακαλώ οι συζήτηση να μείνει σε ενυδρειακο επίπεδο οτι ειναι με χαρακτηρισμους θα διαγράφεται! Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
BabisG13 18 Σεπτεμβρίου 2014 Author #32 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Κουβέντα κάνουμε!!!Σχήμα λόγου ήταν το σαλάμι που είναι μέρος του λόγου!Αν ενόχλησε τόσο πολύ,εννοείται οτι θα σας παρακαλέσω να σβήσετε ότι σχόλιο έγινε περί εθνών και ικανοτήτων τουςαπό αυτό το θέμα γιατί πάτωσε,ή να τα μεταφέρετε όπου εσείς κρίνετε σωστό.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 18 Σεπτεμβρίου 2014 #33 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν ενόχλησε φιλε μου απλα δεν θελω να ξεφύγουμε και το ποστ δεν πήγαινε μονο σε εσενα αλλα σε ολους στο θεμα δεν συμμετεχεις μόνο ο εσυ. Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
BabisG13 21 Σεπτεμβρίου 2014 Author #34 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Λοιπόν μετα το διάλειμμα για διαφημισεις,ξεκινήσαμε επιτέλους το στρώσιμο. 10 kg αραγωνίτης νεκρός της ATI και αλατάκι της Red Sea τουλαχιστον για το στρώσιμο. 45 λεπτα πλύσιμο ο αραγωνίτης και παρόλα αυτά το ενυδρείο θολωσε.Φανταζομαι πως καποια στιγμη θα καθαρίσει...ετσι; Πρεπει να προσεξω κατι κατα τη διάρκεια του στρωσιματος πέραν των μετρήσεων; Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasilisM3 21 Σεπτεμβρίου 2014 #35 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Θα σε βοηθησει πολύ ένα απλό εσωτερικό φιλτράκι με υαλοβάμβακα. Το βάζεις μέσα για 1-2 μέρες και είναι γυαλί!Αν δεν το βιάζεσαι θα καθαρίσει μόνο του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 21 Σεπτεμβρίου 2014 #36 Share 21 Σεπτεμβρίου 2014 Λοιπόν μετα το διάλειμμα για διαφημισεις,ξεκινήσαμε επιτέλους το στρώσιμο. 10 kg αραγωνίτης νεκρός της ATI και αλατάκι της Red Sea τουλαχιστον για το στρώσιμο. 45 λεπτα πλύσιμο ο αραγωνίτης και παρόλα αυτά το ενυδρείο θολωσε.Φανταζομαι πως καποια στιγμη θα καθαρίσει...ετσι; Πρεπει να προσεξω κατι κατα τη διάρκεια του στρωσιματος πέραν των μετρήσεων; Ο αραγαγωνιτης της Ati εχει πολυ ομορφη απόχρωση στο ενυδρειο με κοκομετρια που εμενα προσωπικά ειναι του γουστου μου αλλα και εμενα μου εβγαλε την πίστη στο πλύσιμο με απιρα μα απιρα χερια ξεπλισιματος μεχρι να καθαρίσει.Δεν εχω αντιμετωπίσει ποτε κατι αντίστοιχο μιας και ενα τυπικο σακουλάκι αραγωνιτη μετα απο 4-5 χέρια ειναι οκ... Μπάμπη θα καθαρίσει αλλα φρόντισε να βάλεις υαλοβάμβακα και άνθρακα στο φίλτρο σου.... Οχι θα κοιτάς της βασικές μετρήσεις (αμμωνια,Νο2,No3,ph,αλατοτητα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BabisG13 22 Σεπτεμβρίου 2014 Author #37 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Ο αραγαγωνιτης της Ati εχει πολυ ομορφη απόχρωση στο ενυδρειο με κοκομετρια που εμενα προσωπικά ειναι του γουστου μου αλλα και εμενα μου εβγαλε την πίστη στο πλύσιμο με απιρα μα απιρα χερια ξεπλισιματος μεχρι να καθαρίσει.Δεν εχω αντιμετωπίσει ποτε κατι αντίστοιχο μιας και ενα τυπικο σακουλάκι αραγωνιτη μετα απο 4-5 χέρια ειναι οκ... Μπάμπη θα καθαρίσει αλλα φρόντισε να βάλεις υαλοβάμβακα και άνθρακα στο φίλτρο σου.... Φίλε μου,τα πρώτα 4-5 χέρια εβγαινε σαν συμπυκνωμένο γάλα το νερό από τον αραγωνίτη. Μετά το 20ό χέρι μπορώ να πω οτι έβλεπα σχετικά καθαρό νερό.Αλλά και μετά από τόσο πλύσιμο πάλι σκ@τά έγινε μέσα το ενυδρείο.Δηλαδή αν της ATI θέλει τόσο πλύσιμο,ο αραγωνίτης της Red Sea που υποτίθεται είναι ο πιο δύσκολος στο καθάρισμα,τι θέλει?60 βαθμούς και 4άωρο πρόγραμμα στο πλυντήριο ρούχων? Λοιπόν,ένας καλός φίλος,με προμήθευσε με πραγματάκια ζωτικής σημασίας πιστεύω. Μπήκαν στο sump 2-3 κιλά,ας το πούμε,"ημιζώντανος" βράχος, περίπου 1 λίτρο siporax μισό full βιολογία και μισό καινούριο, άνθρακας μέσα στο skimmer και έσταξα λίγο special blend,για να βοηθήσουμε την κατάσταση. Τέρμα το τρέξιμο,τώρα έχει χαλάρωση και αναμονή. Μία ερώτηση μόνο.Για να βάλω ζωντανό βράχο μέσα,θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου,ή μπορεί να μπει και πιο νωρίς χωρίς κάποιο πρόβλημα? Έγινε επεξεργασία 22 Σεπτεμβρίου 2014 - BabisG13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasilisM3 22 Σεπτεμβρίου 2014 #38 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 Νομίζω ότι πρέπει να βγάλεις το σιποραξ...μακροπρόθεσμα θα σου δημιουργησει μεγάλο πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 22 Σεπτεμβρίου 2014 #39 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 Φίλε μου,τα πρώτα 4-5 χέρια εβγαινε σαν συμπυκνωμένο γάλα το νερό από τον αραγωνίτη. Μετά το 20ό χέρι μπορώ να πω οτι έβλεπα σχετικά καθαρό νερό.Αλλά και μετά από τόσο πλύσιμο πάλι σκ@τά έγινε μέσα το ενυδρείο.Δηλαδή αν της ATI θέλει τόσο πλύσιμο,ο αραγωνίτης της Red Sea που υποτίθεται είναι ο πιο δύσκολος στο καθάρισμα,τι θέλει?60 βαθμούς και 4άωρο πρόγραμμα στο πλυντήριο ρούχων? Λοιπόν,ένας καλός φίλος,με προμήθευσε με πραγματάκια ζωτικής σημασίας πιστεύω. Μπήκαν στο sump 2-3 κιλά,ας το πούμε,"ημιζώντανος" βράχος, περίπου 1 λίτρο siporax μισό full βιολογία και μισό καινούριο, άνθρακας μέσα στο skimmer και έσταξα λίγο special blend,για να βοηθήσουμε την κατάσταση. Τέρμα το τρέξιμο,τώρα έχει χαλάρωση και αναμονή. Μία ερώτηση μόνο.Για να βάλω ζωντανό βράχο μέσα,θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου,ή μπορεί να μπει και πιο νωρίς χωρίς κάποιο πρόβλημα? Ισα ισα που ο ζωντανος βραχος θα βοηθησει περισσοτερο την κατασταση φιλτραροντας το νερο και επιταχυνοντας τον κυκλο του αζωτου. Αρκει να ειναι καθαρος απο pests. Αν βαλεις ζωντανο βραχο καλυτερα να βγαλεις το siporax για να παει ολη η βιολογια στον βραχο , οπου αυτος ειναι ο απωτερος στοχος σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BabisG13 22 Σεπτεμβρίου 2014 Author #40 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 Το μισό siporax ήταν σε στρωμένο ενυδρείο και θεώρησα οτι εφόσον δεν έχω λεφτά αυτή τη στιγμή για ζωντανό βράχο,ας βοηθήσω προς το παρόν λίγο τη βιολογία με "ζωντανό" siporax για λίγο πιο γρήγορα αποτελέσματα.Όταν θα βάλω τον ζωντανό βράχο,εννοείται οτι θα αφαιρεθεί το κεραμικό.(Ελπίζω να γίνει σε δύο εβδομάδες αυτό).Θα έχω κάποιο προβλημα αν το κάνω έτσι,ή να το αφαιρέσω τώρα και να αφήσω την όλη διαδικασία να προχωρήσει αργά αργά και να αναπτυχθεί η βιολογία μόνο στον λίγο βράχο που έχω τώρα και στον αραγωνίτη?Ξέρω οτι χρειάζεται πολύ υπομονη το συγκεκριμένο άθλημα,αλλά πιστεύω πως όλοι έχετε περάσει από αυτή την φάση και όλοι θα λεγατε να ξεμπερδεύω γρηγορότερα με το στρώσιμο.Και άλλες τρεις ερωτήσεις,παρόλο που σας έχω ζαλίσει.1) Ξέρω οτι το skimmer πρέπει να δουλεύει κανονικά κατα τη διάρκεια του στρωσίματος.(Ή τουλάχιστον έτσι έχω διαβάσει)Η ένστασή μου όμως είναι οτι εφόσον πρέπει να ρίχνω λίγη τροφή μέσα στο ενυδρείο,ωστε να σαπίσει δημιουργώντας οργανικά κατάλοιπα,τα οποία με τη σειρά τους θα ξεκινήσουν να τρέφουν τα διάφορα βακτηρίδια που είναι υπεύθυνα για τη μετατροπή των οργανικών κατάλοιπων σε αμμωνία, ξεκινώντας έτσι τον κύκλο του αζώτου,δεν θα έπρεπε να έχω το skimmer κλειστό???Μόλις ρίχνω τροφή μέσα,μετά από μισή ώρα εχει μαζευτεί όλη μέσα στο κύπελλο του skimmer.Άρα δώρων άδωρο κατά την ταπεινή μου γνώμη,γιατί δεν μένει καθόλου η τροφή μέσα στο ενυδρείο για να ξεκινήσει η διαδικασία...Ή αρκεί και μόνο που περνάει από μέσα τροφή για να πυροδοτήση την αύξηση της αμμωνίας?????2) Τι θερμοκρασία πρέπει να έχω για να γίνει η καλύτερη ανάπτυξη των βακτηρίων?Έχω την εντύπωση οτι τα βακτήρια αναπτύσονται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς,όταν η θερμοκρασία βρίσκεται 28-29.Αυτή τη στιγμή έχω 29 στο ενυδρείο.Είναι καλά ή να κατεβάσω?3) Το ATS το δουλεύω κατά τη διάρκεια του στρωσίματος,ή περιμένω να στρώσει το ενυδρείο και μετά το βάζω μπρος?Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά?Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 22 Σεπτεμβρίου 2014 #41 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 Το σκιμμερ αφαιρει οργανικα πριν γινουν νιτρηκα, μαζι με καποια αλλα πραγματα, εαν θελεις κλειστο για την ωρα και το ανοιγη σε κανα δυο βδομαδες.... Για την θερμοκρασια σωστα τα λες γιατι σε υψηλοτερη θερμοκρασια ο μεταβολισμος των βακτρυριων μεγαλωνει και ετσι αναπαραγωγονται πιο γρηγορα, αλλα θα πρεπει να την ριξεις σταδιακα μετα.... Το ΑΤΣ βαλτο να δουλεψει μετα απο κανα μηνα απ την πρωτη εισαγωγη ψαριου, θελει πολλους ρυπους και αλλα για να δουλεψει, που σε ενα φρεσκο ενυδρειο απλα δεν υπαρχουν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BabisG13 23 Σεπτεμβρίου 2014 Author #42 Share 23 Σεπτεμβρίου 2014 Το skimmer προς το παρών,έκλεισε.Για την θερμοκρασία δεν ανησυχώ γιατί έτσι και αλλιώς είναι και η εποχή που θα πέσει από μόνη της (ή έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον) καιτο ATS μπήκε σε αναμονή.Μία τσιμπιά τροφή την ημέρα,είναι καλά για να ξεκινήσει το πανηγύρι ή παραπάνω/λιγότερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 23 Σεπτεμβρίου 2014 #43 Share 23 Σεπτεμβρίου 2014 Μια χαρα ειναι, να μην μαζευεται και κατω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 23 Σεπτεμβρίου 2014 #44 Share 23 Σεπτεμβρίου 2014 Μια χαρα θα εισαι , ενταξει ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
BabisG13 24 Σεπτεμβρίου 2014 Author #45 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Ένα μικρό update με λίγες αλλαγές στο ύψος του φωτιστικού και στο προσωρινό στήσιμο του sumpχωρίς skimmer και ATS.Μπήκε προσωρινά ένα δυνατό ανεμιστηράκι για να κατέβει από τους 30 η θερμοκρασία και τώρα είναι στους 28-28.5.Ο άνθρακας βρίσκεται στη μαύρη θήκη από το skimmer στο πρώτο διαμέρισμα μαζί με το βιολογικό.Και ο βράχος στο δεύτερο διαμέρισμα.Η κυκλοφορία που έχω μέσα στο sump,είναι απίστευτα καλή.Δεν ακούγεται η παραμικρή μπουρμπουλήθρα και η σωστή ρύθμιση των durso που κατεβάζουν νερό είναι εντελώς bubble freeΤσάμπα μου φαίνεται έβαλα τα bubble trap πριν το τρίτο διαμέρισμα της αντλίας επιστροφής.Είμαι τυχερός,γιατί ο βράχος που μου έδωσε ο φίλος μου είναι full στα κοπίποδα.Ανάμεσα στο τζάμι και την πλαστική σχάρα φαίνεται ένα που έχασε το δρόμο του.Τώρα υπομονή και μετρήσεις.Αν βλέπετε κάτι λάθος,πείτε το τώρα που ακόμα είναι νωρίς,να προλάβω να το διορθώσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 24 Σεπτεμβρίου 2014 #46 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Το εχεις κανει σουπερ το ενυδρειο σου!!! Άμα πιάνουν τα χέρια σου τελικά, κάνεις παπάδες στα περισσότερα χομπυ. Προχώρα!! Το όλο θεμα ξαναλέω είναι σουπερ! (Στην φωτο δεν ειναι κωπήποδο. Ειναι αμφίποδο και συγκεκριμενα Gammarus) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BabisG13 24 Σεπτεμβρίου 2014 Author #47 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Τέταρτη μέρα στρωσίματος και η πρώτη αμμωνία κάνει την εμφάνισή της.Λίγο τη γνώμη σας για το αποτέλεσμα του test.Εμένα μου κάνει για 0.25-0.50 ppm Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 24 Σεπτεμβρίου 2014 #48 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 0,25 αδερφε ξεκαθαρα στη φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BabisG13 24 Σεπτεμβρίου 2014 Author #49 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 (Στην φωτο δεν ειναι κωπήποδο. Ειναι αμφίποδο και συγκεκριμενα Gammarus) Δεν έχω ιδέα τι είναι φίλε μου. Εμένα έτσι μου είπε αυτός που μου έδωσε το βράχο,αυτό έλεγα μέχρι τώρα. Πάλι καλά που είσαστε και εσείς εδώ να μας ανοίγετε τα στραβά. Έχει βέβαια και άλλους οργανισμούς που κατα καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους και ίσως κάποια από αυτά να είναι και τα λεγόμενα κωπήποδα.Ειλικρινά τώρα δεν με καίει αυτό.Όταν θα έρθει η ώρα τους,θα μάθω τα πάντα για όλα αυτά τα μαμουνοειδή. Προς το παρόν,εγώ τα λέω ζωντανή τροφή όλα αυτά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 24 Σεπτεμβρίου 2014 #50 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Πολυ καλο!!! Θα γινει διαμαντι!!!! Τι βιολογικο υλικο εχεις;; Σιποραξ;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος