ΣΤΑΜΟΣ 20 Σεπτεμβρίου 2014 #26 Share 20 Σεπτεμβρίου 2014 Μάριε , όλες οι προβιοτικές μέθοδοι ξέρουμε ότι λειτουργούν με βάση τον άνθρακα. Εγώ είπα ποιά μέθοδος έχει λιγότερους κινδύνους κατά σειρά. Θεωρώ ότι η vodka έχει περισσότερους κινδύνους γιατί ο άνθρακας βρίσκεται σε ολόκληρη τη στήλη του νερού σε αντίθεση με τις άλλες δύο που διοχετεύεται κατά κύριο λόγο από τα pellets και τους ζεόλιθους. Δηλ. σε τυχόν πρόβλημα σταματάς την λειτουργία του ριάκτορα και κατά συνέπεια την χορήγηση άνθρακα. Με την vodka αν πάει κάτι στραβά ( στην δόση που ήδη ρίχνεις) θα πρέπει να αυξάνεις καθημερινά την δόση μέχρι να δεις πτώση των νιτρικών , αυτό όμως είναι ότι χειρότερο για τα κοράλλια , πολλοί λοιπόν προσπαθούν να φέρουν το ενυδρείο στην αρχική ισορροπία με αλλαγές νερού και ξεκινάνε τη χορήγηση βότκας από την αρχή. Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ΄΄ το αραιωμενο σε δοσομετρηκη σε στυλ balling ΄΄πως σκέφτεσαι να το κάνεις;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 20 Σεπτεμβρίου 2014 #27 Share 20 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Δηλ. σε τυχόν πρόβλημα σταματάς την λειτουργία του ριάκτορα και κατά συνέπεια την χορήγηση άνθρακα. Με την vodka αν πάει κάτι στραβά ( στην δόση που ήδη ρίχνεις) θα πρέπει να αυξάνεις καθημερινά την δόση μέχρι να δεις πτώση των νιτρικών , αυτό όμως είναι ότι χειρότερο για τα κοράλλια , πολλοί λοιπόν προσπαθούν να φέρουν το ενυδρείο στην αρχική ισορροπία με αλλαγές νερού και ξεκινάνε τη χορήγηση βότκας από την αρχή. Το ιδιο ισχυει και για τους δυο τρόπους. Δεν βλεπω το γιατι τα ξεχωρίζεις. Εχεις κοινό πρόβλημα; Κόβεις το ενα, κόβεις και το αλλο. Δηλαδή αν κατι παει στραβά με τα pellet δεν θα θελεις αλλαγή οπως με το Zeovit η τη βότκα; Απο οτι κατάλαβα το πρόβλημα σου ειναι οτι η βότκα δεν εχει reactor. Ουτε το NoPox θελει reactor αλλα ουτε και τα προϊόντα της prodibio που και αυτα ειναι προβιοτικά. Λες να υπαρχει πρόβλημα; Οχι, γνωριζεις ομως το γιατι; Φυσικα το γνωριζεις, απλα δεν το εχεις συνδυάσει. Ολο το ενυδρειο εχει βακτήρια οχι μονο η στήλη του νερου. Βραχος, άμμος, τζάμια τα παντα!! Το ενυδρειο μας ειναι ενας τεράστιος reactor!!! Σου παραθέτω μια παραγράφo απο το site www.zeovit.com "Zeostart This is the carbon source; it smells like an Easter egg coloring kit (vinegar). I am sure it is some mixture of vinegar, sugar and/or something else but not sure exactly what. Initially, this was the carbon source I used in conjunction with Prodibio BioDigest and it worked very well. ZeoStart helps in the reproduction of nitrifying bacteria which basically ‘eats’ phosphate and nitrate. Zeostart works in conjunction with zeobak (the food for the bacteria) and zeobak works in conjunction with the zeolites." Οπως κατάλαβες, ο μόνος λογος που τα pellet και το Zeovit θέλουν reactor, ειναι γιατι το υλικο δεν μπορει να μπει χύμα στο ενυδρειο. Θελει καλη ροη και πρεπει να αλλάζετε ευκολα οταν χρειαζετε. Τωρα η απορια σου στο τελος σχετικα με το στυλ balling. Για την βότκα η το ξύδι θα πρεπει να πρόσθετεις λίγα ml καθε μερα. Δεν μπορεις να δόσεις λίγα ml η έστω ενα με περιστατικη. Οποτε αραιωνεις τη δοσολογία σε ενα δοχείο, ετσι ώστε π.χ. τα 30ml νερου να εχουν το 1 ml βότκα που θες και τα 29 νερο α/ο. Σταθερή δοσολογια χωρις άγχος και πανω απο ολα μπορεις να πας διακοπες χωρις να σκέφτεστε ποιος θα ρίξει τόσες σταγόνες σημερα στο ενυδρειο αν πας σε βαρύ στυλ Zeovit. Έγινε επεξεργασία 20 Σεπτεμβρίου 2014 - Discos Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 20 Σεπτεμβρίου 2014 #28 Share 20 Σεπτεμβρίου 2014 Σας παρακολουθω με ενδιαφερον. Μαριε για ψαξτο λιγο το θεμα με την διαλυση γτ δεν πιστευω οτι θα δουλέψει οπως το θες. Αν το διαλυσεις με νερο σταμστας το αφιλοξενο περιβαλλον της βοτκας και επιτρεπεις τη δημιουργία βακτηρίων που θα καταναλωσουν την πηγη ανθρακα. Μονο με το ξυδι/βοτκα μεσα σε διαλυμμα με kalkwasser ειναι εφικτο αφου δημιουργειται και εκει αφιλοξενο περιβαλλον λογω ph. Η διαλυση που θα κανεις θα πρεπει να ειναι πολυ μικρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 20 Σεπτεμβρίου 2014 #29 Share 20 Σεπτεμβρίου 2014 Σας παρακολουθω με ενδιαφερον. Μαριε για ψαξτο λιγο το θεμα με την διαλυση γτ δεν πιστευω οτι θα δουλέψει οπως το θες. Αν το διαλυσεις με νερο σταμστας το αφιλοξενο περιβαλλον της βοτκας και επιτρεπεις τη δημιουργία βακτηρίων που θα καταναλωσουν την πηγη ανθρακα. Μονο με το ξυδι/βοτκα μεσα σε διαλυμμα με kalkwasser ειναι εφικτο αφου δημιουργειται και εκει αφιλοξενο περιβαλλον λογω ph. Η διαλυση που θα κανεις θα πρεπει να ειναι πολυ μικρη. Ναι ετσι θα το κανω. Σωστο σχόλιο. Δεν το ανέφερα πριν γιατι ποσά να βάλω σε ενα ποστ. Αν και υπαρχουν αναφορές που το δουλεύουν και ετσι, απλα ειναι σε καλα κλεισμένα κουτιά που αναπνέουν ελάχιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 22 Σεπτεμβρίου 2014 #30 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 http://www.vinegartop.com/el/products/top-white http://www.eureka.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=5550〈=l1 Κατι σαν αυτα νομίζω οτι κανει για αυτο που λεμε. Τωρα σαν δοσολογια στο περιπου θα παει και βλέποντας και κάνοντας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 22 Σεπτεμβρίου 2014 #31 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Δεν νομιζω οτι κανει αυτο χωρις να γνωριζω. Ψαχνουμε κατι τετοιο http://www.heinzvinegar.com/products-distilled-white-vinegar.aspx που συμφωνα με το αρχικο αρθρο να ειναι παραγωγο απο αιθανικο οξυ. Αυτο ειναι εντελως καθαρο στην οψη σαν το νερο. Δεν ξερω αν το δικο μας απο κρασι θα προκαλεσει προβληματα. Το χρησιμοποιουν για παρασκευη πικλας κλπ και homemade καθαριστικα αλλα δεν το βρηκα σαν προϊόν με απλο googling . Θεωρητικα μπορουμε με προσοχη να το φτιαξουμε με αραιωση του οξεως στο 5% (ναι σιγουρα ) Απο την wikipedia Distilled[edit]The term "distilled vinegar" is something of a misnomer, because it is not produced by distillation but by fermentation of distilled alcohol. The fermentate is then diluted to produce a colorless solution of 5% to 8% acetic acid in water, with a pH of about 2.4. This is variously known as distilled spirit, "virgin" vinegar,[7] or white vinegar, and is used in cooking, baking, meat preservation, and pickling, as well as medicinal, laboratory, and cleaning purposes.[8] The most common starting material in some regions, because of its low cost, is malt; in the United States, corn (maize), such as the Heinz brand.[9] It is sometimes derived from petroleum.[10] Ας ελπισουμε να μην βγει κυανο και να μην χρειαστει το ξυδι. Αν και υπαρχουν ερευνες πως το κυανο μπορει να αξιοποιησει την αιθανολη (βοτκα) και σιγουρα τα PHA των pellets. Ειμαι σε δίλημμα αν θα παω με βοτκα ή πελλετς. Για τα πελλετς δεν ξερω αν ο TLF 150 reactor που εχω με μια eheim 1000 και το απλο mod θα με βολεψει ή θα χρειαστει διαφορα "πειραγματα". Μαλλον θα ξεκινησω με βοτκα που ειναι πιο ελεγχομενη για αρχη με αργαα βηματα. Έγινε επεξεργασία 22 Σεπτεμβρίου 2014 - fmnstr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 22 Σεπτεμβρίου 2014 Author #32 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν θα ήταν ασφαλέστερη η χρήση του NoPox σε σχέση με τη βότκα? Ή μήπως η βότκα είναι πιο δραστική στη μείωση των νιτρικών? Πάντος η redsea αναφέρει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δοσομετρική με ένα απλό modding στο καπάκι του NoPox. Θα ήταν προτιμότερο μόλις μου τελειώσει το NoPox να συνεχίσω με βότκα τηρώντας αυστηρά τις δοσολογίες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 22 Σεπτεμβρίου 2014 #33 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν ξερεις ακριβως τι εχει μεσα ωστε να υπολογίσεις ποσο ανθρακα προσθετεις. Μετα τη χρηση του δεν θα ξερεις ακριβως ποση βοτκα να βαλεις και θα πας λιγο ψαχνωντας παλι μεχρι να το σταθεροποιησεις. Αν σου δουλευει και εισαι ευχαριστημενος ( εφοσον δεν σου αδειαζει και την τσεπη) μην αλλαζεις πετυχημενη συνταγη..μονο για πειραματισμο αν θες. Παντως και η βοτκα θα την κανει την δουλεια της. ενα αλλο προιον σαν το nopox ειναι το nyos zero. Μια απο τα ιδια δεν ξερουμε τι πηγη ανθρακα εχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patreze 12 Οκτωβρίου 2014 #34 Share 12 Οκτωβρίου 2014 Γεια σας φιλοι συναδερφοι, εγω χρησιμοποιω την βοτκα εδω και 3 μηνες στο ενυδρειο μου fish only και εχω δει πολλυ καλα αποτελεσματα. Δηλαδη: ειδα τα PO4 να ειναι στα επιθημιτα αποτελεσματα που ειναι , αυτη την στιγμη ειναι στο 0,1 με 0,03 τα Ν03 ειναι στο φουλ γτ ταιζω εκει , αυτο που ειδα ειναι να μην εχει καθολου κοκκινη αλγη / κυανοβακτηριο καθολου απλα μονο εχει μια μπες αλγη , βαζω καθημερινα 1,5ml. Τωρα στο nano reef 20litra εκει εχω στα φιλτρα μου υλικο αντιφωσφορου , εκει βαζω καθημερινα 4 σταγονες βοτκα , τα αποπτελεσματα απο τις μετρισεις μου ειναι κοντα στο μηδεν και τα 2 PO4/N03 βαιβεα ειναι νωρις ακομα για το reef μου διοτι 1,5 μηνα χρησιμοποιω βοτκα Ηθελα να πω κι εγω δυο λογια απο εμενα μπας και σας βοηθησω ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 6 Νοεμβρίου 2014 #35 Share 6 Νοεμβρίου 2014 Ολες οι γνώμες ειναι καλοδεχούμενες. Βρίσκοντας το χρονο, έψαξα για το λευκο ξύδι οπως ηθελα και βρηκα οτι αυτο που ουσιαστικα χρειαζόμαστε απο το λευκο ξύδι ειναι το acetic acid. Στα ελληνικά η μετάφραση του ειναι οξικό οξύ, και το οξικό οξύ ειναι το μέσο όξυνσης και το περιεχόμενο στα λευκά ξύδια. Ισως να ειναι σε ολα τα ξύδια γενικα, αλλα εμεις θελουμε το λευκο για λιγότερες ουσίες και χρωματα. Γιατι απο οτι κατάλαβα εως τωρα, εκει θελουμε το λευκο διοτι ειναι ποιο καθαρο απο το κλασικο ξύδι. Γιατι αυτο που θελουμε ειναι το acetic acid/οξικό οξύ και μονο. Τωρα το αποσταγμένο τι πλεονέκτημα μας δίνει; Λιγότερα στερεά; Γιατι η βασική ουσια ειναι εκει. http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_aceticacid.htm http://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%BF%CE%BE%CF%8D http://www.iatronet.gr/diatrofi/trofima-rofimata/article/747/xydi.html Απο,αυτο το υπεροχο αρθρο και προπομπό μετέπειτα των υπολοίπων πληροφοριών. http://reefkeeping.com/joomla/index.php/current-issue/article/116-vinegar-dosing-methodology-for-the-marine-aquarium "What type of vinegar? Use pure distilled white vinegar (5%) with no added ingredients that you buy from the grocery store. If this is not available where you live, use 98% food grade glacial acetate and dilute it down to 5%. Follow all labeled precautions when using glacial acetate since it can be hazardous." Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 6 Νοεμβρίου 2014 #36 Share 6 Νοεμβρίου 2014 Η βότκα είναι μια παλαιά συνταγή που δίνει κάποια αποτελέσματα (αρκετά καλά θα έλεγα) χωρίς όμως να καταπολεμάει τις αιτίες. Αυτό που θέλει πολύ προσοχή είναι αν θέλουμε να διακόψουμε. Αν αυτό γίνει απότομα κατά κανόνα επιστρέφουμε σε μία κατάσταση ίδια αν όχι και χειρότερη από την προηγούμενη. Η διακοπή πρέπει να γίνει σταδιακά και με πολύ αργούς ρυθμούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris76 8 Δεκεμβρίου 2014 #37 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Καπου πηρε το αυτο μου οτι η χρηση του Nopox πρεπει να ειναι καθημερινη και πως η διακοπη του θα πρεπει να γινει με πολυυυυ αργους ρυθμους, (Κατι δηλ. σαν και αυτο που ειπε ο κ, Δημητρης με την χρηση της βοτκας). Ισχυει κατι τετοιο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 8 Δεκεμβρίου 2014 #38 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Ισχυει για ολες τις πηγες ανθρακα που ριχνουμαι... Έγινε επεξεργασία 8 Δεκεμβρίου 2014 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 8 Δεκεμβρίου 2014 Author #39 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 Καπου πηρε το αυτο μου οτι η χρηση του Nopox πρεπει να ειναι καθημερινη και πως η διακοπη του θα πρεπει να γινει με πολυυυυ αργους ρυθμους, (Κατι δηλ. σαν και αυτο που ειπε ο κ, Δημητρης με την χρηση της βοτκας). Ισχυει κατι τετοιο??? Δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Σιγά-σιγά θέλω να σταματήσω τη χρήση του NoPoX μια και το σύστημα φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί σε καλά επίπεδα. Τώρα ρίχνω την ελάχιστη δοσολογία καθημερινά. Με τι ρυθμό λέτε να το διακόψω οριστικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris76 10 Δεκεμβρίου 2014 #40 Share 10 Δεκεμβρίου 2014 Δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Σιγά-σιγά θέλω να σταματήσω τη χρήση του NoPoX μια και το σύστημα φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί σε καλά επίπεδα. Τώρα ρίχνω την ελάχιστη δοσολογία καθημερινά. Με τι ρυθμό λέτε να το διακόψω οριστικά? Εχει κανεις καποια γνωμη στο ερωτημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 10 Δεκεμβρίου 2014 #41 Share 10 Δεκεμβρίου 2014 Δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Σιγά-σιγά θέλω να σταματήσω τη χρήση του NoPoX μια και το σύστημα φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί σε καλά επίπεδα. Τώρα ρίχνω την ελάχιστη δοσολογία καθημερινά. Με τι ρυθμό λέτε να το διακόψω οριστικά? Διαιρεις καθε βδομαδα την ποσοτητα δια 2 και σιγα σιγα την κοβεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 11 Δεκεμβρίου 2014 Author #42 Share 11 Δεκεμβρίου 2014 Διαιρεις καθε βδομαδα την ποσοτητα δια 2 και σιγα σιγα την κοβεις. Ευχαριστώ Νίκο. Θα ξεκινήσω σιγά- σιγά να το κόβω μπας και ισιώσει λίγο και το ph μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 15 Δεκεμβρίου 2014 #43 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Γιατι θεωρεις οτι μπορει να φταιει το NoPox για το χαμηλό ph; Δωσε μου τι ΚΗ και τι ph εχεις να σου δωσω μια εικονα ποσο co2 extra εχεις στο νερο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 16 Δεκεμβρίου 2014 Author #44 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 Γιατι θεωρεις οτι μπορει να φταιει το NoPox για το χαμηλό ph; Δωσε μου τι ΚΗ και τι ph εχεις να σου δωσω μια εικονα ποσο co2 extra εχεις στο νερο σου. Μάριε αυθαίρετα το έβγαλα το συμπέρασμα μιας και δεν μπορώ να εξηγήσω με άλλο τρόπο το χαμηλό ph. Λοιπόν με το δικό μου τεστ (salifert) μονίμος μετράω 7,4 περίπου. Οποιαδήποτε ώρα και αν μετρήσω. Με το salifert του Νίκου που μου έφερε το Σάββατο μετράω όλες τις ώρες λίγο καλύτερα 7,7 Και τα δύο τεστ μετράνε το νερό που φτιάχνω για αλλαγή στο 8. (Αλάτι red sea απλό και αφού έχει σπάσει πολύ καλά για τουλάχιστον 24 ώρες) KH έχω 8,5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 16 Δεκεμβρίου 2014 #45 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 Μάριε αυθαίρετα το έβγαλα το συμπέρασμα μιας και δεν μπορώ να εξηγήσω με άλλο τρόπο το χαμηλό ph. Λοιπόν με το δικό μου τεστ (salifert) μονίμος μετράω 7,4 περίπου. Οποιαδήποτε ώρα και αν μετρήσω. Με το salifert του Νίκου που μου έφερε το Σάββατο μετράω όλες τις ώρες λίγο καλύτερα 7,7 Και τα δύο τεστ μετράνε το νερό που φτιάχνω για αλλαγή στο 8. (Αλάτι red sea απλό και αφού έχει σπάσει πολύ καλά για τουλάχιστον 24 ώρες) KH έχω 8,5 Φιλε Λουκα 7,4 δεν υπηρχε περίπτωση νσ ειχες στο ενυδρειο και να ηταν βιώσιμο αλλα και το 7,7 που μέτρησες αν ηταν βραδινή ωρα οκ. Κατα την διάρκεια του 24ωρου το ph παίζει με κορύφωση τις πρώτες μεσημβρινές ωρες και σταδιακή πτώση το βράδυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 16 Δεκεμβρίου 2014 #46 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 Για ενα φεγγαρι που μέτραγα ΡΗ στο δικό μου ενυδρείο ηταν καρφωμένο στο 7,7 αντε στην καλύτερη των περιπτώσεων 7,9. Είχα λυσάξει να το έχω ανάμεσα στο 8 με 8,2 αλλά κάπου βαρέθηκα και δεν ασχολήθηκα, και αυτό επειδή τα ψάρια και τα κοράλια δεν είχαν κανενα πρόβλημα στο 7,7. Βλέπωντας το θέμα ίσως ψαχτώ λίγο γιατί εχω να μετρήσω ΡΗ..........1,5 χρόνο περίπου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 16 Δεκεμβρίου 2014 Author #47 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 Φιλε Λουκα 7,4 δεν υπηρχε περίπτωση νσ ειχες στο ενυδρειο και να ηταν βιώσιμο αλλα και το 7,7 που μέτρησες αν ηταν βραδινή ωρα οκ. Κατα την διάρκεια του 24ωρου το ph παίζει με κορύφωση τις πρώτες μεσημβρινές ωρες και σταδιακή πτώση το βράδυ. Συμφωνώ απόλυτα. Και αυτό είναι που με τρελαίνει περισσότερο. Η λογική λέει ότι το ph πρέπει να είναι εντάξη. Όμως και τα δύο τεστ δείχνουν μη φυσιολογικές τιμές. Οι μετρήσεις έχουν γίνει καθ'όλο το 24ωρο και πάντα δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα. Και αυτό παράλογο. Το ένα λήγει το 2016 και το άλλο το 2017 οπότε ούτε τέτοιο ζήτημα υπάρχει. Το ξέρω ότι η salifert είναι αξιόπιστη εταιρία αλλά δύο τεστ με λάθος μετρήσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 16 Δεκεμβρίου 2014 #48 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 απο 50+ μετα τους τριγκερ μου με semi pure nopox τα εριξα σε 20 μερες στο 0,2 με 4..φισικα ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ πολυ τα ταισματα σου λιγι πεινα δεν βλαπτει!! φυσικα τα no3 δεν ειναι μαγεια να πεφτουν αμεσα θελουν χρονο... επισεις ριξε λιγα βακτηριδια να το βοηθησεις special blend Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 16 Δεκεμβρίου 2014 #49 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 Λουκα οπως σου ειπα και κατιδιαν μετρησε με αλλη μαρκα εχεις παραπανω σιγουρα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 17 Δεκεμβρίου 2014 Author #50 Share 17 Δεκεμβρίου 2014 Λουκα οπως σου ειπα και κατιδιαν μετρησε με αλλη μαρκα εχεις παραπανω σιγουρα. Νίκο αυτό που σκέφτομαι είναι ότι αφού μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά στο ενυδρείο να ψαχτώ αργότερα με ένα ηλεκτρονικό πεχάμετρο και να μην πετάξω άλλα λεφτά σε υγρά τεστ ph και να έχω πάλι αμφιβολία. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος