Jump to content

Κλαδέματα Εκτός Ενυδρείου Γίνεται;

scalare

Recommended Posts

Λόγο του ότι έχω γατόψαρα στο ενυδρείο μου κάθε λίγο και λιγάκι βρίσκω τα κλαδέματα μου στην επιφάνεια αν βάλω τα κλαδέματα μου σε άλλο διάφανο σκεύος γεμάτο με νερό από αλλαγή του ενυδρείου μου αλλά χωρίς φίλτρο και κυκλοφοριτη θα μπορεσουν να αντέξουν έως ότου βγάλουν ρίζες ή όχι;

Λόγο του ότι έχω γατόψαρα στο ενυδρείο μου κάθε λίγο και λιγάκι βρίσκω τα κλαδέματα μου στην επιφάνεια αν βάλω τα κλαδέματα μου σε άλλο διάφανο σκεύος γεμάτο με νερό από αλλαγή του ενυδρείου μου αλλά χωρίς φίλτρο και κυκλοφοριτη θα μπορεσουν να αντέξουν έως ότου βγάλουν ρίζες ή όχι;

Οχι δεν θα αντέξουν

Αν δεν ειναι φυτεμενα,αν δεν εχουν θρεπτικα,φως κτλ πως θα αναπτυχθουν γιανα βγαλουν ριζες?

Φυτεμένα θα είναι απλά μέσα στο δοχείο δεν θα έχει φίλτρο ή κάποιο κυκλοφοριτη

Τα φυτα δεν πρεπει να τα φυτευουμε και να τα ξεφυτευουμε γιατι παθαινουν σοκ και χαλανε.

Θα τα αφήσω στο ενυδρείο και ότι γίνει

Δεν έχουν όλα τα φυτά τις ίδιες απαιτήσεις, αρα κατά τη γνώμη μου κάποια μπορεί να επιβιώσουν και κάποια όχι. Γράψε για τι φυτά μιλάμε.

Eggeria densa και ντοματια

Και τα δυο φυτά ανήκουν στην κατηγορία <<εύκολο>> με την egeria να έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε φως και θρεπτικά συστατικά που πρέπει να της εξασφαλίσεις. Θεωρώ πως μέσα σε ένα δοχείο με αρκετό υψος η egeria δεν θα χαλασει από την ελλειψη κυκλοφορίας απλά δεν θα γίνει εύρωστη ώστε να την εκμεταλευτείς μελλοντικά (ισως γίνει πολύ λεπτη σαν φυτό, με οχι καταπράσινο χρώμα). Οσο για την diformis νομίζω πως δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα. Η γνώμη μου είναι να το προσπαθήσεις, ακόμα και με την εννοια του πειράματος. Μόνο έτσι μαθαίνουμε πραγματικά. :)

Και τα 2 φυτά θα σου χαλάσουν εκτός κανονικού ενυδρείου. Η Egeria δεν κάνει ποτέ αξιόλογες ρίζες και έχει μεγάλη ανάγκη σε νιτρικά. Η ντοματιά έχει και αυτή άμεση ανάγκη σε θρεπτικά και σε φως.

Τα νιτρικά πως μπορούν να αυξηθούν σε ένα ενυδρείο;

Με την παραπάνω τροφή υπάρχει περίπτωση να ανέβουν και υα νιτρώδη ή η αμμωνία;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...