kixlidatos 11 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 11 Σεπτεμβρίου 2014 Μετα απο 4 αποτυχιες με την ζελατινη να δεσει ολα τα υλικα της ζυμης,και το κοστος της ζελατινης να ξεπερνα των γαριδων,τα παρατησα μεν αλλα παντα το ειχα στο μυαλο μου,γιατι θελω να τρωνε γαριδες ,μυδια σκορδα τα ψαρακια μου.Τωρα που τα πεταω ολοκληρα,τρωνε μονο οι μεγαλοι μουργοι.Στα μικροτερα δεν μενει τιποτα. Χθες η μεγαιρα γυναικαμου ,εκανε γλυκο με μαρεγγα.και οπως το ανακατευε,της πιτσιλισε λιγο στην ακρη του αναμενου ματιου στον φουρνο,η μαρεγγα εγινε <παξιμαδι>. Μου λεει βρηκα την λυση,αντι να βαζεις ζελατινη,να βαζεις ασπραδι αυγου,και να το ζεστενεις σε ταψι στον φουρνο. Κατασκευαστικα το βρηκα σωστο,αλλα το ασπραδι του αυγου κανει να το τρωνε τα ψαρια? Καλαπαιδακια,μην αρχιζετε το δουλεμα,το θεμα ειναι σοβαρο,θελω να γινω ο Μαμαλακης των ψαριων Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIANNIS007 11 Σεπτεμβρίου 2014 #2 Share 11 Σεπτεμβρίου 2014 Μετα απο 4 αποτυχιες με την ζελατινη να δεσει ολα τα υλικα της ζυμης,και το κοστος της ζελατινης να ξεπερνα των γαριδων,τα παρατησα μεν αλλα παντα το ειχα στο μυαλο μου,γιατι θελω να τρωνε γαριδες ,μυδια σκορδα τα ψαρακια μου.Τωρα που τα πεταω ολοκληρα,τρωνε μονο οι μεγαλοι μουργοι.Στα μικροτερα δεν μενει τιποτα. Χθες η μεγαιρα γυναικαμου ,εκανε γλυκο με μαρεγγα.και οπως το ανακατευε,της πιτσιλισε λιγο στην ακρη του αναμενου ματιου στον φουρνο,η μαρεγγα εγινε <παξιμαδι>. Μου λεει βρηκα την λυση,αντι να βαζεις ζελατινη,να βαζεις ασπραδι αυγου,και να το ζεστενεις σε ταψι στον φουρνο. Κατασκευαστικα το βρηκα σωστο,αλλα το ασπραδι του αυγου κανει να το τρωνε τα ψαρια? Καλαπαιδακια,μην αρχιζετε το δουλεμα,το θεμα ειναι σοβαρο,θελω να γινω ο Μαμαλακης των ψαριων Θα μου δώσεις τη συνταγή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Σεπτεμβρίου 2014 Author #3 Share 11 Σεπτεμβρίου 2014 Κατσε να την καταφερω πρωτα να την στερεωσω πρωτα και θα στη αναλυσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 11 Σεπτεμβρίου 2014 #4 Share 11 Σεπτεμβρίου 2014 Στην δικη μου diy (για θαλλασινο) εβαζα αυτο. Πολλες βιταμίνες και καθαρές προτεϊνες συν οτι σφυγγει καλυτερα το ολο μείγμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Σεπτεμβρίου 2014 Author #5 Share 11 Σεπτεμβρίου 2014 Λες ε.Μακαρι γιατι με ζελατινες ακρη δεν εβγαλα. Την <εψινες> καθολου,και εαν ναι ποση ωρα και σε τι βαθμους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 11 Σεπτεμβρίου 2014 #6 Share 11 Σεπτεμβρίου 2014 Με την μαρέγκα πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί η τροφή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 11 Σεπτεμβρίου 2014 #7 Share 11 Σεπτεμβρίου 2014 Με την μαρέγκα πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί η τροφή; Επίσης για να δέσει η μαρέγκα δεν θέλει ζάχαρη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Σεπτεμβρίου 2014 Author #8 Share 11 Σεπτεμβρίου 2014 Σε βαθια καταψυξη ,και 6 μηνες.Το ξερω απο ζαχαροπλαστη φιλο,που βαζουν κατεψυγμενα αυγα σε μασουρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
βαγγελης 11 Σεπτεμβρίου 2014 #9 Share 11 Σεπτεμβρίου 2014 Υπάρχει ένα βίντεο στο YouTube και λέει πόση ζελατίνη θες στην ανάλογες ποσότητα φαγητού , το έχεις δει; σταλμένο από το υπερπέραν Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 12 Σεπτεμβρίου 2014 Author #10 Share 12 Σεπτεμβρίου 2014 Επίσης για να δέσει η μαρέγκα δεν θέλει ζάχαρη; Οχι δεν θελει ζαχαρη,απο οτι μου ειπε η γυναικα μου,θελει πολυ χαμηλη θερμοκρασια για να ξεραθει. Υπάρχει ένα βίντεο στο YouTube και λέει πόση ζελατίνη θες στην ανάλογες ποσότητα φαγητού , το έχεις δει; σταλμένο από το υπερπέραν Που ειναι βαλτο να το δουμε. Παντος ακολουθοντας ακριβως τις οδηγιες ,κατελιξα να βαζω 4 φακελακια σε 500γρ και δουλεια δεν εκανα Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 12 Σεπτεμβρίου 2014 #11 Share 12 Σεπτεμβρίου 2014 Οχι δεν θελει ζαχαρη,απο οτι μου ειπε η γυναικα μου,θελει πολυ χαμηλη θερμοκρασια για να ξεραθει. Που ειναι βαλτο να το δουμε. Παντος ακολουθοντας ακριβως τις οδηγιες ,κατελιξα να βαζω 4 φακελακια σε 500γρ και δουλεια δεν εκανα Την έφτιαχνες με τις οδηγίες που έχει για το ζεστό ή για το κρύο. Εγώ κάνα δυο φορές που το έκανα, έκανα την κουζίνα λωρίδα της Γάζας και από τότε ασχολείται μόνο η γυναίκα μου με αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 12 Σεπτεμβρίου 2014 Author #12 Share 12 Σεπτεμβρίου 2014 Την έφτιαχνες με τις οδηγίες που έχει για το ζεστό ή για το κρύο. Εγώ κάνα δυο φορές που το έκανα, έκανα την κουζίνα λωρίδα της Γάζας και από τότε ασχολείται μόνο η γυναίκα μου με αυτά. Οτι εκανε για τζελ γλυκο ,εκανε και τις γαριδες ,και με σκονη,αλλα και με φυλλα.Αυξησε τις αναλογιες σε ζελατινη,αλλα το αποτελεσμα ηταν το ιδιο.Την κυριακη εχω λιγο χρονο και θα κανω μια δοκιμη με μαρεγκα,και θα σας πω,αν με αφησει βεβαια η μεγαιρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 12 Σεπτεμβρίου 2014 #13 Share 12 Σεπτεμβρίου 2014 Περιμένουμε τα μαντάτα !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 16 Σεπτεμβρίου 2014 Author #14 Share 16 Σεπτεμβρίου 2014 Εχω και καλα αλλα και κακα νεα.Καλα νεα ειναι το απραδι δενει πολυ καλα ολο το μειγμα της τροφης.Δεν γιενετε βεβαια σαν την μαρεγκα ξερη (παξιμαδι),αλλα λογο υγρων γινετε πολυ ελαστικη.Στα 200 γρ.μειγμα εβαλα ενα ασπραδι,πιστευω οτι η αναλογια ειναι καλη.Το κακο ειναι οτι αν την κοψεις σε κομματακια δεν βουλιαζει,αλλα και εαν την τριψεις διαλυετε πολυ και σου κανει το ενυδρειο μανταρα.Πρεπει να ψαξω τον τροπο παρασκευης καλυτερα.Παντος πρεπει να απλωθει σε πολυ λεπτο παχος το μειγμα οταν το βαζουμε στον φουρνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostastsilik@hotmail.com 18 Σεπτεμβρίου 2014 #15 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπερα, ειμαι καινουργιος εδω και δεν ξερω αν αυτο ειναι το καταλληλο μερος που πρεπει να αναφερθω. Εχω ενα ενυδρειο 60 λιτρων με 2 αγγελοψαρα 2 χηρες και 1 μολλυ. Ταϊζω ενα μειγμα με την βασικη τροφη της tetra σε φυλλαρακι, με tetra energy και tetra prima για τα αγγελοψαρα. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΨΑΧΝΩ... Θελω εκτος απο το παραπανω mix να δωσω κατι επιπλεον... (κατα προτιμηση της tetra) σε gel οπως το bloodworm ή κατι απο την κατηγορια των tetra delica σε φυλλο ή αποξυραμενο. Περιμενω τις προτασεις σας !!!! Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Σεπτεμβρίου 2014 #16 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπερα, ειμαι καινουργιος εδω και δεν ξερω αν αυτο ειναι το καταλληλο μερος που πρεπει να αναφερθω. Εχω ενα ενυδρειο 60 λιτρων με 2 αγγελοψαρα 2 χηρες και 1 μολλυ. Ταϊζω ενα μειγμα με την βασικη τροφη της tetra σε φυλλαρακι, με tetra energy και tetra prima για τα αγγελοψαρα. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΨΑΧΝΩ... Θελω εκτος απο το παραπανω mix να δωσω κατι επιπλεον... (κατα προτιμηση της tetra) σε gel οπως το bloodworm ή κατι απο την κατηγορια των tetra delica σε φυλλο ή αποξυραμενο. Περιμενω τις προτασεις σας !!!! Ευχαριστω Καλως ηρθες φιλε μου. Ανοιξε ενα νεο θεμα σ αυτην εδω την κατηγορια!Εχεις πολλα λαθη στη ψαροσυνθεση σου,τα ψαρια σου ειναι ακαταλληλα για το ενυδρειο σου και δεν ταιριαζουν και μεταξυ τους. Οπως σου ειπα,ανοιξε ενα νεο θεμα να τα συζητησουμε εκει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 19 Σεπτεμβρίου 2014 #17 Share 19 Σεπτεμβρίου 2014 Οτι εκανε για τζελ γλυκο ,εκανε και τις γαριδες ,και με σκονη,αλλα και με φυλλα.Αυξησε τις αναλογιες σε ζελατινη,αλλα το αποτελεσμα ηταν το ιδιο.Την κυριακη εχω λιγο χρονο και θα κανω μια δοκιμη με μαρεγκα,και θα σας πω,αν με αφησει βεβαια η μεγαιρα Ελπίζω η γλυκιά σου γυναικούλα να μην διαβάζει αυτά που γράφεις γιατί μάλλον θα σε ψήσει μαζί με την μαρέγκα... Αν της τάξεις κάτι λες να σε αφήσει? (Να καθαρίσεις την κουζίνα για παράδειγμα?) (Πάντως περιμένω να διαβάσω αν θα τα καταφέρεις τελικά...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος