PanaGreco 11 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 11 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Βλέπω σε διάφορα posts ότι αρκετά παιδιά έχουν έτοιμα δοχεία με νερό από όσμοση ή όχι ,είτε γιατί μπορεί να χρειαστεί για ώρα ανάγκης είτε για αλλαγή νερού. Η ερώτηση είναι πόσο μπορεί να διαρκέσει μια τέτοια συντήρηση και σε τι περιβαντολογικές συνθήκες? Χρειάζεται να υπάρχει μέσα ένας μικρός έστω κυκλοφορητής για να μην μένει στάσιμο το νερό? Έγινε επεξεργασία 11 Σεπτεμβρίου 2014 - PanaGreco Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 11 Σεπτεμβρίου 2014 #2 Share 11 Σεπτεμβρίου 2014 Παναγιώτη, Να σου πω την αλήθεια επειδή επεξεργαζόμαστε το νερό με τύρφη, το τελευταίο δίμηνο έχουμε το δοχείο προετοιμασίας γεμάτο με νερό και με το φίλτρο που έχει την τύρφη να δουλεύει συνέχεια (να κυκλοφορεί και το νερό για να μην είναι στάσιμο). Μου έτυχε μία φορά και άνοιξα την ταίστρα κατά λάθος και έριξα πολύυυυ φαί μέσα. Ευτυχώς που είχα νερό έτοιμο και μπόρεσα να κάνω αλλαγή ρουφώντας την περισσότερη με την σκούπα. Στα gobies που δεν χρειάζεται επεξεργασία το νερό το ετοιμάζω συνήθως το πρωί και κάνω την αλλαγή το βράδυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 11 Σεπτεμβρίου 2014 #3 Share 11 Σεπτεμβρίου 2014 Χρειαζεται, ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 11 Σεπτεμβρίου 2014 #4 Share 11 Σεπτεμβρίου 2014 Παναγιώτη, Να σου πω την αλήθεια επειδή επεξεργαζόμαστε το νερό με τύρφη, το τελευταίο δίμηνο έχουμε το δοχείο προετοιμασίας γεμάτο με νερό και με το φίλτρο που έχει την τύρφη να δουλεύει συνέχεια (να κυκλοφορεί και το νερό για να μην είναι στάσιμο). Μου έτυχε μία φορά και άνοιξα την ταίστρα κατά λάθος και έριξα πολύυυυ φαί μέσα. Ευτυχώς που είχα νερό έτοιμο και μπόρεσα να κάνω αλλαγή ρουφώντας την περισσότερη με την σκούπα. Στα gobies που δεν χρειάζεται επεξεργασία το νερό το ετοιμάζω συνήθως το πρωί και κάνω την αλλαγή το βράδυ. Δεν είχα δει ότι αναφερόσουν στα αλάτια.... Λογικά αφού το θαλασσινό νερό θέλει και αυτό την προετοιμασία του πιστεύω ότι για τον ίδιο λόγο καλό θα ήταν να υπάρχει έτοιμο νερό.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 11 Σεπτεμβρίου 2014 Author #5 Share 11 Σεπτεμβρίου 2014 Φίλοι μου διαβάστε ξανά την απορία μου. Το ερώτημα είναι πόσο διάστημα μπορείς να το κρατήσεις το νερό και όχι αν χρήζει προαιτημασίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 11 Σεπτεμβρίου 2014 #6 Share 11 Σεπτεμβρίου 2014 Παναγιώτη, αυτό που χρησιμοποιώ για αναπλήρωση δεν του έχω τίποτα, αλλά πιστεύω πως κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει κάποια σχετική κυκλοφορία για να μην μένει στάσιμο. Από την άλλη δεν έχω δει καμία μεταβολή στο νερό σαν γλίτσα η τίποτα άλλο, ούτε καμία μυρωδιά. Ίσως επειδή είναι από ώσμωση και είναι στείρο από οργανισμούς (έως ενός σημείου), η κυκλοφορία του, άρα και η οξυγόνωση του, να δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα. Βέβαια στο δοχείο που το έχω, έχει άμεση επαφή με τον αέρα, που αυτομάτως σημαίνει και την ρύπανση του. Άνοιξες ωραίο θέμα και θα ήθελα και ΄γω να δω την γνώμη των ποιο έμπειρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 11 Σεπτεμβρίου 2014 #7 Share 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν εχει χρονικο οριο οσο θες το κρατας αν ειναι σκετη όσμωση δεν θελει τιποτα απλα να εχεις κλειστό το καπακι αν εχεις αλάτι αυτων των καιρο θελει κυκλοφορητη το χειμωνα θα θελει και θερμοστατη Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 11 Σεπτεμβρίου 2014 #8 Share 11 Σεπτεμβρίου 2014 Φίλοι μου διαβάστε ξανά την απορία μου. Το ερώτημα είναι πόσο διάστημα μπορείς να το κρατήσεις το νερό και όχι αν χρήζει προαιτημασίας. Για παντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος