georgerocks 9 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 9 Σεπτεμβρίου 2014 Γεια σας θαλασσινοι! Ειχα μια κουβεντα μπας και εφτιαχνα ενα ενυδρειακι θαλασσινο αλλα να μην βαλω κοραλια και ''μπλεξω'' με ΚΗ,μαγνησια,και ολα τα άλλα,αλλά να βαλω μονο βραχακια και ψαρακια...... Ξερω τι θα μου πειτε οτι ''....στα κοραλια ειναι η ομορφια....'' και αλλα..... Το ερωτημα μου ειναι ομως το εξης....χωρις κοραλλια θελουμε τα ιδια κελβιν σε φωτισμο οπως στο reef? Μπορουμε να εχουμε απλα μια λαμπα στα 6500 κελβιν? Κοραλλινη θα πιασουν τα βραχια? Ή δεν παιζει ρολο ο φωτισμος για την κοραλλινη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 9 Σεπτεμβρίου 2014 #2 Share 9 Σεπτεμβρίου 2014 πολλα παιζουν ρολο τι ενυδρειο σκέφτεσαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 9 Σεπτεμβρίου 2014 #3 Share 9 Σεπτεμβρίου 2014 Γεια σας θαλασσινοι! Ειχα μια κουβεντα μπας και εφτιαχνα ενα ενυδρειακι θαλασσινο αλλα να μην βαλω κοραλια και ''μπλεξω'' με ΚΗ,μαγνησια,και ολα τα άλλα,αλλά να βαλω μονο βραχακια και ψαρακια...... Ξερω τι θα μου πειτε οτι ''....στα κοραλια ειναι η ομορφια....'' και αλλα..... Το ερωτημα μου ειναι ομως το εξης....χωρις κοραλλια θελουμε τα ιδια κελβιν σε φωτισμο οπως στο reef? Μπορουμε να εχουμε απλα μια λαμπα στα 6500 κελβιν? Κοραλλινη θα πιασουν τα βραχια? Ή δεν παιζει ρολο ο φωτισμος για την κοραλλινη? Θα γεμίσεις αλγες με αυτα τα kelvin που λες Γιώργο... Να κοιτάξεις στα 10000Κ για να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 10 Σεπτεμβρίου 2014 #4 Share 10 Σεπτεμβρίου 2014 Ποσα ειναι τα λιτρα σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 10 Σεπτεμβρίου 2014 #5 Share 10 Σεπτεμβρίου 2014 Χαα!!! Ενα ακομα φρουριο επεσε!!!! Βαλε 10.000-12.000κ να εισαι συγουρος... Η κοραλλινη καταναλωνει στοιχεια οπως Kh, ασβεστιο και ενω ισως ξεκινησεις να βγαζεις απλα να χαθει... Βαλε κοραλλια που ειναι ομορφα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 10 Σεπτεμβρίου 2014 #6 Share 10 Σεπτεμβρίου 2014 Να τα τα μαντάτα. Τελικίκα οι ειδικοί περί των αλάτων θα δώσουν τα φώτα τους. Άρα την 6500Κ μάλλον την ξεχνάμε Γιώργο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 10 Σεπτεμβρίου 2014 Author #7 Share 10 Σεπτεμβρίου 2014 Καλημερα! Καλα...συγγνωμη...δεν κοιμαστε εσεις ολη νυχτα???χαχαχαχα!!! Λοιπον...τα λιτρα του ενυδρειου που εχω ειναι δυστυχως πολυ λιγα...μολις 40...σκεφτομουνα με πολυ λιγα χρηματα να βαλω τρια βραχακια και δυο νεμο και τελος... Επισης,δεν βρισκω ευκολα φωτισμο για τοσο μικρο ενυδρειο το οποιο εχει ενα φωτιστικο για λαμπα εμποριου μεχρι 15watt.Σε τετοιου ειδους λαμπα εψαξα αλλα δεν βρηκα πανω απο 6500κελβιν... Βεβαια...χθες αργα στο ιντερνετ κατι βρηκα...βρηκα λαμπες στο ιδιο βιδωμα με το δικο μου στα 12000κελβιν απο ενυδρειακη εταιρια αλλα δεν ξερω ποσο κοστιζουν και αν αξιζει τελικα τον κοπο......βρηκα και μικρο φωτιστικο led που λογικα κανει για reefακι γιατι ειναι τις ιδιας εταιριας... Γενικα ειμαι μπερδεμενος...αν εκανε δουλεια η 6500κελβιν δεν θα την αλλαζα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 10 Σεπτεμβρίου 2014 #8 Share 10 Σεπτεμβρίου 2014 15 βατ;; Τ8 ή pl ειναι;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 10 Σεπτεμβρίου 2014 Author #9 Share 10 Σεπτεμβρίου 2014 15 βατ;; Τ8 ή pl ειναι;; pl ειναι Αγγελε σαν αυτες τις συνηθισμενες του εμποριου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος