Jump to content

Tanganyika Volcano Cave !!!

saxlina

Recommended Posts

Φιλε μου μην σε ανυσηχει τπτ και εμενα στις αρχες ετσι κανανε.πρεπει να προσθεσεις καποιες πετρες οπως σου ειπα και σε π΄μ και ολα καλά. Εγω πηρα περιποιυ 70 ψαρακια με φυσιολογικες γεννες μεσα στο ενυδρειο. η διαΦΟΡΑ ειναι οτι ητανε μονα τους σε 550 λιτρα προσωπικα δεν ειχα πολλα προβληματα με τσακωμους γιατι ο κυριαρχος επιασε το μοσο ενυδρειο και ολα τα αλλα ζουσανε νορμαλ στην αλλη μερια.

ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΟΡΕΞΗ Ο ΜΕΓΑΛΟς ξεμοναχιαζε μια θυληκια εκανε την δουλεια του και τελος.μου ειχε μπουκωσει 3 θυληκιες σε μια εβδομαδα.

Κούκλα φίλε μου το ενυδρείο σου και τα ψαράκια σου.

Να τα χαίρεσαι.

:bow:

Ευχαριστω φιλε!

Φιλε μου μην σε ανυσηχει τπτ και εμενα στις αρχες ετσι κανανε.πρεπει να προσθεσεις καποιες πετρες οπως σου ειπα και σε π΄μ και ολα καλά. Εγω πηρα περιποιυ 70 ψαρακια με φυσιολογικες γεννες μεσα στο ενυδρειο. η διαΦΟΡΑ ειναι οτι ητανε μονα τους σε 550 λιτρα προσωπικα δεν ειχα πολλα προβληματα με τσακωμους γιατι ο κυριαρχος επιασε το μοσο ενυδρειο και ολα τα αλλα ζουσανε νορμαλ στην αλλη μερια.

ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΟΡΕΞΗ Ο ΜΕΓΑΛΟς ξεμοναχιαζε μια θυληκια εκανε την δουλεια του και τελος.μου ειχε μπουκωσει 3 θυληκιες σε μια εβδομαδα.

Για το χρωμα ανησυχω λιγο και για τις κοιλιες!τα νομιζα πιο μαυρα,και παροτι ταιζω δυο φορες την μερα τρωνε λιγο, μονο στην επιφανεια!οτι πεφτει δεν το κυνηγανε μονο ο κυριαρχος ψαχνει και τρωει!απο πετρες ξεμεινα!

Τον δευτερο μαλλον θα τον βγαλω αν δεν την παλεψει!

Λοιπον παρελαβα τα υγρα τεστ απο Αγγλια της api,

τελικα μου κατσε καλα γιατι τα πηρα 20 +10 ευρω μεταφορικα και λιγουν 05/2018

εκανα αρχικες μετρησεις στο νερο βρυσης και στο νερο του ενυδρειου...σχεδον ολα ιδια εκτος απο τα NO3,

αναλυτικα εχουμε:

Βρυσης Ενυδρειου

Χαμηλο PH 7,6 7,6

Υψηλο PH 7.8 7.8

NH3/NH4 0 0

NO2 0 0

NO3 0 40 ή 80 ppm

GH

KH

δεν πηρα ακομηοποτε συμβιβαζομαι με το στικ οτι εχω 14-21 και πανω απο 15 αντιστοιχα....

αυριο θα κανω προγραμματισμενη αλλαγη νερου και την Κυριακη θα ξαναμετρησω NO3

επιτηδες μετρησα σημερα για να ξερω αν δειχνουν σωστα και να εχω μετρο συγκρισης...

Καλημερα .το ph ειναι αρκετα χαμηλο εγψ τα ειχα 9.2 ph .οσο για το ποιο μαυρες ισως να ειδες καπου tropheus kiriza και να σε μπερδεψε ειναι ιδιες ακριβως αλλα τα χρωματα ειναι πολυ πιο εντονα. Απο οτι καταλαβαινω παντως εχει δημηουργηθει μια κατασταση στρες για τα ψαρια.τι διαστασεις και ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου;

Σταυρο εχει πολυ υψηλο ΝΟ3.Θα πρεπε να ναι εως 20 mg/lt.

Καλημερα .το ph ειναι αρκετα χαμηλο εγψ τα ειχα 9.2 ph .οσο για το ποιο μαυρες ισως να ειδες καπου tropheus kiriza και να σε μπερδεψε ειναι ιδιες ακριβως αλλα τα χρωματα ειναι πολυ πιο εντονα. Απο οτι καταλαβαινω παντως εχει δημηουργηθει μια κατασταση στρες για τα ψαρια.τι διαστασεις και ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου;

120 μηκος 320λιτρα φιλε! Με το ph τι να κανω!μπορει να μπερδευτηκα με τα kiriza αν και σαυτα το κιτρινο στη μεση ανεβαινει μεχρι το πανω πτερυγιο!

Σταυρο εχει πολυ υψηλο ΝΟ3.Θα πρεπε να ναι εως 20 mg/lt.

Εκανα αλλαγη σημερα!αυριο θα μετρησω ξανα!εβαλα και καποιες κρυπτοκορινες σημερα δεν ταιριαζουν αλλα θα βοηθησουν στα νιτρικα πιστευω!

Εχω και αρκετη αλγη καφε στις πετρες!

Αλγη

DSC_0025_zps54d0b3ec.jpg

κρυπτοκορινες που θα βγουν μετα γιατι δεν μαρεσαν, καλυτερα να βω καφε

DSC_0023_zpse62c23bc.jpg

κι αυτο στην επιφανεια δεν ξερω γιατι αλλα ειναι η υπολειματα τροφης απο την NLS ή τι αλλο?

DSC_0024_zpsfc36c361.jpg

Η καφε αλγη ειναι φυσιολογικη σε νεα ενυδρεια θα κανει τον κυκλο της και θα φυγει με τον καιρο,το ph ανεβαινει με τις πετρες τις ασβεστολιθηκες (αν θυμαμαι καλα)με την αναταραξη του νερου αυτα με φυσικους τροπους.

Μετα εχει και με καποια φαρμακα που ανεβαινει τεχνιτα τα οποια και δεν εχω χρησημοποιησει ποτε..οπως και πολλα αλλα περιεργα που πουλανε τα πετ σοπ...

Όπως είπε ο φίλος η καφέ άλγη θα φύγει..

Έχεις καλή ανατάραξη στην επιφάνεια? Πιστεύω οτι έναν κυκλοφοριτή θα τον εκτιμήσουν τα ψάρια και ίσως να βαράει λίγο προς τα πάνω.

Επίσης πιστεύω οτι με 2 valisneria στις πίσω άκρες θα δείξει καλύτερα.

• Like 1

Όπως είπε ο φίλος η καφέ άλγη θα φύγει..

Έχεις καλή ανατάραξη στην επιφάνεια? Πιστεύω οτι έναν κυκλοφοριτή θα τον εκτιμήσουν τα ψάρια και ίσως να βαράει λίγο προς τα πάνω.

Επίσης πιστεύω οτι με 2 valisneria στις πίσω άκρες θα δείξει καλύτερα.

Κοιτα το σπρευ μπαρ που ειχε το φιλτρο δεν μπορω να το χρησιμοποιησω ουτε να βαλω πισω βαλτσινεριες λογω της πλατης,σημερα καθαρισε η επιφανεια,τα αφησα αταιστα,εκανα μετρηση NO3 και βγηκε το ιδιο περιπου 40!

Τα φυτα θα τα αφησω λιγο να τραβηξουν νιτρικα!

Τι αλλο τα ριχνει;να κανω κι αλλη αλλαγη αυριο;

Αφού δεν μπορείς να βάλεις το σπρέι μπαρ τότε ο κυκλοφορητής θα κάνει καλή δουλειά.

Αφού δεν κατεβαίνουν τα νιτρικά τότε ή ταΐζεις πολύ ή η φιλτρανση σου δεν είναι αρκετή ή πρέπει να κάνεις πιο συχνές και μικρές αλλαγές. Γενικά πρέπει να βρεις την χρυσή τομή που ταιριάζει στο ενυδρείο σου.

Ποιες είναι οι ρουτίνες σου;

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Κοιτα 9 Σεπ το στησα,με μπολι και ταισματα μεχρι10 Οκτ που ηρθαν τα ψαρια και μετρησα ΝΟ3=10, εκανα στις 17 μια αλλαγη και στις 24 η δευτερη!τωρα πηρα τα API και βρηκα το 40αρι!

Οι αλλαγες γινονται με σκουπα βυθου και το ενα τριτο περιπου!

Το φαγητο ειναι NLS cichlid formula καθε μερα και σαν δευτερο vegi flakes που εδινε και ο Κυριακος!

Το περιεργο ειναι οτι οσο φαγητο βυθιζεται το τρωει μονο ο κυριαρχος και το μικρο!τα αλλα καθονται μονιμως πανω,δεν ψαχνουν γι αυτο καποια εχουν και μεσα κοιλιες ακομη!

Και τα περιτωματα τους ειναι πολλα!αφου να φανταστεις χθες δεν ταισα και ο βυθος ειναι φουλ!

Το ΝΟ3=10 εγινε με στικακι?

Το ΝΟ3=10 εγινε με στικακι?

Ναι φιλος!

Αλλα δεν νομιζω να ειχε μεγαλη διαφορα!μαζι τι μετρησαμε αμμωνια;χτωρα εχει και η αλγη εξαρση!

Μαζι ειχαμε μετρισει αμμωνια 0.Νιτρικα δεν θυμαμε,δεν ειχαμε μετρισει?

Τεσπα!τωρα θα το παλεψω!κανα φυτακι αλλαγες,απλα ρε γ@,.+το με το φαι δεν ξερω εχουν ηδη μεσα κοιλιες 4ψαρια!η μια που ειναι θηλυκια ισως ειναι μετα απο γεννα!να δουμε!

Τι εννοείς έχουν μέσα κοιλιές; Δεν μου ακούγεται καλό!

Απο οταν μου τα εστειλε ο Κυριακος!τα 4!παιζει να εχουν καποιο προβλημα εκτος της ασυτιας;

Χθες εκανα αλλαγη νερου,περιπου 40%,Σημερα μετρησα παλι ΝΟ3=40, και με φυτα μεσα!αυριο θα ξαναμετρησω μηπως τωρα εχω και ΝΟ2,ΝΗ4 κλπ,και να φανταστεις δεν ταιζω πολυ!μια φορα σημερα μονο φιλαρακι!μου φαινεται απο αυριο θα τα πλακωσω στο φαι,να στρωσουν οι κοιλιες και ξανα αλλαγη την Τριτη!

3 φορες την ημερα θελουνε ταισμα.εγω οταν σου τα εστειλα τα αφησα νυστικα την προηγουμενη μερα για να μην τα κανουνε κατα την μεταφορα....κσι τα δηλητηριασουμε..προληπτικα το εκανα γιατι ειναι τελικο μεγεθος

Αλλαγες καθε ποτε και πόσο εκανες;

μια φορα την εβδοδα 30-40 λιτρα και μια φορα τον μηνα 200λιτρα

Στα 500 λιτρα;

καλα τα 200,,

αλλα 30-40 λίγο μου φαινεται ρε φιλε!

Μια χαρά είναι Δεν είναι λίγα έχω πάρα πολύ Καλή φιλτρανση και για 10 ψάρια στα 550 λίτρα είναι πολύ καλά.

ε ναι αφου τα κρατησες τοσο καιρο υγιειη εννοειται....σημεα εγινε το ντου απο τον κυριαρχο στον τριτο αρσενικο...τον φοβαμαι ομως αυτον γιατι ανεβαινει στην επιανεια...εριξα epsom salt...αν τον δω να χειροτερευει θα πρεπει να τον βγαλω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...