στελαρας 8 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 8 Σεπτεμβρίου 2014 Εχω ενα 30λιτρο ενυδρειο με εναν μονομαχο κσι ευκολα φυτα .Σκεφτομαι να βαλω co2 ποσες φυσαλιδες το λεπτο χρειαζονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 8 Σεπτεμβρίου 2014 #2 Share 8 Σεπτεμβρίου 2014 Αναλόγως των αναγκών των φυτών Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Σεπτεμβρίου 2014 #3 Share 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν υπαρχει κανονας.. Τι co2 θα βαλεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 8 Σεπτεμβρίου 2014 #4 Share 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν υπαρχει κατι που να μας λεει ποσο χρειαζεται αλλα το να βλεπεις ποσες φυσαλιδες θα ριχνεις ανα λεπτο δεν ειναι τοσο ευκολο αν φτοιαξεις DIY η ροη του δεν ειναι σταθερη Link to comment Share on other sites More sharing options...
zougla 27 Μαίου 2015 #5 Share 27 Μαίου 2015 Εχω αγορασει εδω και πολυ καιρο μια φιαλη CO2 .θα σας πω ποσο περιπου ειναι γιατι δεν ξερω πως μετριεται .Ειναι υψος 50cm X 15cm φαρδος Εχει μονο μια βανα(στοφιγγα) που ανοιγοκλεινει. Φυσικα σωλινακι που ενδιαμεσα εχω βαλει βαλβιδα αντιστοφης και ενα γυαλινο που γεμιζει μεχρι την μεση με νερο και τοποθετηται στο εξω τζαμι του ενυδρειου ...μετα συνεχιζει το σωλινακι που καταλυγει σε ενα ημησφαιρικο απο οπου βγαινουν οι φυσαλιδες του co2 (στον πυθμενα αναμεσα σατα φυτα) Το θεμα μου ειναι πως αυτο σε συντομο χρονικο διαστημα μπούκωνε και εφραζε την ροη του co2 . Ειδα καποια video στο you tube απο master του ενυδρειου που θελω να κανω με moss και χρεισημοποιουν εσωτερικα ενα εξαρτημα που κολαει στο τζαμι και μοιαζει με ποτηρακι και απο εκει βγαινει το co2 . Ποιο ειναι το καλυτερο συστημα και πως θα καθορισω την ενταση της στροφιγγας ??Διοτι στο παρελθον μια εβγαζε πολυ!!!! και μια λιγο!!! Υπαρχει καποιο αλλο εξαρτημα που μπορω να βαλω ωστε να εχω πιο σωστες μετρισεις και να ειναι πιο ελεγχομενα τα πραγματα?? Αν μπορειτε βαλτε φωτογραφιες να δω ...ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Μαίου 2015 #6 Share 27 Μαίου 2015 Εχω αγορασει εδω και πολυ καιρο μια φιαλη CO2 .θα σας πω ποσο περιπου ειναι γιατι δεν ξερω πως μετριεται .Ειναι υψος 50cm X 15cm φαρδος Εχει μονο μια βανα(στοφιγγα) που ανοιγοκλεινει. Φυσικα σωλινακι που ενδιαμεσα εχω βαλει βαλβιδα αντιστοφης και ενα γυαλινο που γεμιζει μεχρι την μεση με νερο και τοποθετηται στο εξω τζαμι του ενυδρειου ...μετα συνεχιζει το σωλινακι που καταλυγει σε ενα ημησφαιρικο απο οπου βγαινουν οι φυσαλιδες του co2 (στον πυθμενα αναμεσα σατα φυτα) Το θεμα μου ειναι πως αυτο σε συντομο χρονικο διαστημα μπούκωνε και εφραζε την ροη του co2 . Ειδα καποια video στο you tube απο master του ενυδρειου που θελω να κανω με moss και χρεισημοποιουν εσωτερικα ενα εξαρτημα που κολαει στο τζαμι και μοιαζει με ποτηρακι και απο εκει βγαινει το co2 . Ποιο ειναι το καλυτερο συστημα και πως θα καθορισω την ενταση της στροφιγγας ??Διοτι στο παρελθον μια εβγαζε πολυ!!!! και μια λιγο!!! Υπαρχει καποιο αλλο εξαρτημα που μπορω να βαλω ωστε να εχω πιο σωστες μετρισεις και να ειναι πιο ελεγχομενα τα πραγματα?? Αν μπορειτε βαλτε φωτογραφιες να δω ...ευχαριστω! Οι μπουκαλες γραφουν πανω ποσα κιλα ειναι. Εχει πανω μανομετρα,ρυθμιστη πιεσης και μικρομετρητη?Χωρις αυτα δυσκολο να κανεις δουλεια. Διαβασε εδω για το co2 και τι εξαρτηματα πρεπει να εχεις. Βαλε μας και καμια φωτο να δουμε αυτο που εχεις εσυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zougla 27 Μαίου 2015 #7 Share 27 Μαίου 2015 (edited) Οι μπουκαλες γραφουν πανω ποσα κιλα ειναι. Εχει πανω μανομετρα,ρυθμιστη πιεσης και μικρομετρητη?Χωρις αυτα δυσκολο να κανεις δουλεια. Διαβασε εδω για το co2 και τι εξαρτηματα πρεπει να εχεις. Βαλε μας και καμια φωτο να δουμε αυτο που εχεις εσυ. Δεν εχει τιποτα μονο μια στροφιγγα . Πολυ ενδιαφερον αυτο που εδωσες θα το μελετησω ευχαριστω! Έγινε επεξεργασία 27 Μαίου 2015 - zougla Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Μαίου 2015 #8 Share 27 Μαίου 2015 Αν δεν υπαρχει μανομετρο πανω δεν μπορεις να την δουλεψεις. Διαβασε αυτο που εγραψα,λεει ακριβως οτι χρειαζεται να εχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zougla 28 Μαίου 2015 #9 Share 28 Μαίου 2015 Αν δεν υπαρχει μανομετρο πανω δεν μπορεις να την δουλεψεις. Διαβασε αυτο που εγραψα,λεει ακριβως οτι χρειαζεται να εχεις. Ναι.....πρεπει να αγορασω....και αυτο που εγραψες θελει μελετη αν θελω να κανω σωστη δουλεια .....Εχω δωσει μια περιουσια σε φυτα ολα αυτα τα χρονια...και τωρα τα μονα που εχουν απομεινει ειναι μονο καμια 20αρια ριζες κριπτοκοριν... Αλλα δεν λεει να χασω και αλλα χρηματα...για αυτο θελει μελετη το κειμενο. Να εισαι καλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος