Jump to content

Βοηθεια Σε Αρχαριο Για Νεο Γαριδαδικο !

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά είμαι νέος στο χόμπι από μικρός το ήθελα αλλά δεν το κατάφερα τελικά ! Τέλος πάντων μην σας τα πολυλογώ ο θείος μου μου χάρισε ένα ενυδρείο 50*50 *50 το μισό επάνω μέρος καλυμμένο και το άλλο μισό ξεσκέπαστο δεν έχει τίποτα πάνω (εγώ έχω ένα εσωτερικό φίλτρο 150 λίτρων ) ! Θέλω να φτιάξω ένα φυτεμένο γαριδάδικο αλλά δεν ξέρω τίποτα :P θέλω λοιπόν να με καθοδηγήσετε από την αρχή Όποιος έχει να μου προτείνει κάτι για το στήσιμο , τα εξαρτήματα , το υπόστρωμα , τον φωτισμό , τις γαρίδες (ή σαλιγκάρια και γενικά ασπόνδυλα που μπορώ να βάλω μαζί με τις γαρίδες ) , τα φυτά και οτιδήποτε άλλο είναι ευπρόσδεκτο !

Έγινε επεξεργασία - Andreas Papas

Καλως ηρθες!

Προσωπικα δεν καταλαβα πως ειναι το ενυδρειο σου,βαλε μια φωτο να το δουμε.

Ξεκινα διαβασμα εδω,που ειναι τα βασικα ενος ενυδρειου και ειδικα για τον κυκλο του αζωτου.

Για γαριδες,αφου θα στρωσεις το ενυδρειο σου πρωτα,μετα θα πρεπει να περιμενεις τουλαχιστον 2 μηνες για να στρωσει και ο βυθος και μετα να μπουν οι γαριδες.

Δεν μπορώ να ανεβάσω αυτήν την στιγμή αλλά θα το κάνω ! Πάντως το ενυδρείο είναι ένας κύβος 50cm*50cm*50cm ! Ευχαριστώ ξεκινάω το διάβασμα ...... ! :)

Εννοεις οτι το μισο ενυδρειο εχει καπακι και το μισο οχι?

Γενικα τι εξοπλησμο εχει το ενυδρειο?

Ναι περίπου ..... το μισό ενυδρείο έχει μόνιμο κολλημένο καπάκι και το άλλο μισό είναι ξεσκέπαστο ! Όσο για εξοπλισμό δεν έχει τίποτα άλλο εκτός από ένα εσωτερικό φίλτρο Dolphin KF-150

http://image5.sahibinden.com/photos/73/35/56/176733556ngj.jpg

http://aqua.fauna.dp.ua/product.php?id=841

(Οι εικόνες είναι από το google αλλά και το δικό μου είναι ακριβώς το ίδιο ! )

Το φιλτρο αυτο δεν κανει για το ενυδρειο σου,ειναι πολυ μικρο.

Σ αυτα τα λιτρα θα πας σε εξωτερικο φιλτρο.

Θα χρειαστεις θερμοσταση,φωτισμο,θερμομετρο απο εξοπλησμο.

Τεστ,ξυλα,πετρες,χαλικι,φυτα απο διακοσμιση.

Έχω υπολογίσει ότι είναι 125 λίτρα και το φίλτρο λέει 170 λίτρα την ώρα και γι'αυτό νόμιζα ότι έκανε ! Μήπως θα μπορούσατε να με διαφωτίσετε σε σχέση με τον θερμοστάτη και τον φωτισμό ας πούμε φωτισμός LED κάνει ? και θερμοστάτη πόσα watt και σε τι θερμοκρασία θα πρέπει να δουλεύει για να είναι κατάλληλα για γαρίδες κτλ ? Επίσης ποία ασπόνδυλα μπορώ να βάλω σε αυτό το ενυδρείο και τι θα χρειαστούν ?

Αλλο λιτρα ανα ωρα,που ειναι η ροη του φιλτρου και αλλο για ποσα λιτρα κανει,το δικο σου κανει για 35 λιτρα ενυδρειο.

Θερμοστατη θες εναν 150 βατ και απο λαμπες τα λεντ δεν κανουν,θες φθοριου λαμπες,τοσες ωστε να δινουν συνολο 60βατ το λιγοτερο για να βαλεις ευκολα φυτα γιατι εχεις μεγαλο υψος.Διαβασε εδω για τον φωτισμο του φυτεμενου.

Θερμοκρασια θα εχεις 25-26 αλλα βαση του θερμομετρου.

Γαριδες θα βαλεις red cherry που εινα ευκολες για αρχαριους και Αμανο.Οι πρωτες αναπαραγωνται ευκολα,οι δευτερες δεν αναπαραγωνται σε γλυκο νερο.

Μπορεις να βαλεις και κανενα σαλιγκαρι μαζι τους.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Δηλαδή από φίλτρο τι έχετε να μου προτείνετε ?Ευχαριστώ πολύ ότι άλλη απορία έχω θα σας πω !

φιλε μου τα λινκ που εβαλες δεν ανοιγουν!παντως το φιλτρο(800),θα σε καλυψει απολυτα πιστευω χωραει και αρκετο βιολογικο υλικο και μεχρι στιγμης επειδη το παρακολουθω αρκετο καιρο(το εχει φιλος) εχει δωσει καλα δειγματα!για αρχη με ενα κοπαδακι απο 10-15 γαριδουλες θα εισαι οκ,αφου γινει αυτο που σου ειπε ο Κώστας πιο πανω για το στρωσιμο του βυθου.οσον αφορα τον θερμοστατη αν δεν εχεις πολυ κρυες συνθηκες δωματιου το χειμωνα θα σε καλυψει!

και γω στην αρχη είμαι του γαριδαδικου ευχομαι καλα αποτελέσματα!!!

και γω στην αρχη είμαι του γαριδαδικου ευχομαι καλα αποτελέσματα!!!

Ευχαριστώ πολύ !

φιλε μου τα λινκ που εβαλες δεν ανοιγουν!παντως το φιλτρο(800),θα σε καλυψει απολυτα πιστευω χωραει και αρκετο βιολογικο υλικο και μεχρι στιγμης επειδη το παρακολουθω αρκετο καιρο(το εχει φιλος) εχει δωσει καλα δειγματα!για αρχη με ενα κοπαδακι απο 10-15 γαριδουλες θα εισαι οκ,αφου γινει αυτο που σου ειπε ο Κώστας πιο πανω για το στρωσιμο του βυθου.οσον αφορα τον θερμοστατη αν δεν εχεις πολυ κρυες συνθηκες δωματιου το χειμωνα θα σε καλυψει!

Ευχαριστώ πολύ !Να θέσω και κάνα δυο ζητήματα : Τι έχεις να μου προτείνεις σε σχέση με το υπόστρωμα του βυθού για να κάνει αντίθεση με τις red cherry και τα apple snails (δεδομένου ότι το θέλω φυτεμένο ) ! και πόσο καιρό θα κάνει να στρώσει για να είναι έτοιμο για τις γαρίδες και τα σαλιγκαράκια ?!

Τις γαρίδες πρέπει να τις βάλεις κάνα δίμηνο από όταν έχει αρχίσει να τρέχει το ενυδρείο, έτσι ώστε να έχει προλάβει να στρώσει ο βυθός. Μπορείς να βάλεις τα σαλιγκάρια πρώτα για να βοηθήσουν να στρώσει ο βυθός.

Βαλε σκουροχρωμο βυθο,ιδανικα μαυρο ψιλο χαλικι με κοκκομετρια 1-2mm.

Επειδη θα βαλεις ευκολα φυτα,δεν χρειαζεσαι υποστρωμα απο κατω.

Θα πρεπει να κανεις και κατι με τον φωτισμο.

Ασε το ενυδρειο να τρεξει για κανα 2μηνο και μετα βαλε 10-15 γαριδες οι οποιες θα αναπαραχθουν γρηγορα.

Τις γαρίδες πρέπει να τις βάλεις κάνα δίμηνο από όταν έχει αρχίσει να τρέχει το ενυδρείο, έτσι ώστε να έχει προλάβει να στρώσει ο βυθός. Μπορείς να βάλεις τα σαλιγκάρια πρώτα για να βοηθήσουν να στρώσει ο βυθός.

Ευχαριστώ για την πληροφορία ! Δηλαδή πότε μπορώ να βάλω τα σαλιγκάρια ???

Βαλε σκουροχρωμο βυθο,ιδανικα μαυρο ψιλο χαλικι με κοκκομετρια 1-2mm.

Επειδη θα βαλεις ευκολα φυτα,δεν χρειαζεσαι υποστρωμα απο κατω.

Θα πρεπει να κανεις και κατι με τον φωτισμο.

Ασε το ενυδρειο να τρεξει για κανα 2μηνο και μετα βαλε 10-15 γαριδες οι οποιες θα αναπαραχθουν γρηγορα.

Σκεφτόμουν να βάλω τα εξής φυτά ! Δεν θελουν υποστρωμα αυτα ?

post-59683-0-61096700-1410357241_thumb.jpg

post-59683-0-78006300-1410357246_thumb.jpg

post-59683-0-22647200-1410357251_thumb.jpg

post-59683-0-23137700-1410357257_thumb.jpg

post-59683-0-52856800-1410357268_thumb.jpg

post-59683-0-74959800-1410357272_thumb.jpg

Τα 2 πρωτα θελουν και πολυ φως και co2 και λιπασματα και υποστρωμα.

Τα 2 επομενα δενονται και δεν φυτευονται.

Καλο ειναι να βαλεις ευκολα φυτα που να μη χρειαζονται λιπασματα και co2.

Τα δυο τελευταία κάνουν ? Η ιδέα του μαύρου χαλικιού με ξετρέλανε αλλά δυστυχώς δεν βρήκα με ένα ψάξιμο που έκανα και το πιο κοντινό που μου άρεσε κιόλας ήταν ένα μπλε το συγκεκριμένο :

http://www.pet4u.gr/images/detailed/8/5694.jpg

Πόσα κιλά θα χρειαστώ περίπου δεδομένου ότι ο πάτος είναι 50*50 ? Η τιμή του είναι 1,50 € / kg !

Προσωπικά αυτό το μπλε δεν μου αρέσει. Μήπως είναι και λίγο φωσφοριζέ. Αν δε βρίσκεις μαύρο μήπως να κοιτάξεις για κάτι σε σκούρο καφέ; Εγώ πάντως θα επέμενα να βρω μαύρο, θα έψαχνα κι άλλο και θα ρωτούσα, αν το βρεις θα είναι πανέμορφο. :)

Μη βαλεις αυτο το μπλε...προσπαθησε να βρεις μαυριο αλλιως βαλε καφε σκουρο οπως λεει και η kalliroi απο πανω.

Προσπαθησε να φτιαξεις κατι φυσικο,το μπλε χαλικι δεν κολλαει σ αυτο.

• Like 1

Προσωπικά αυτό το μπλε δεν μου αρέσει. Μήπως είναι και λίγο φωσφοριζέ. Αν δε βρίσκεις μαύρο μήπως να κοιτάξεις για κάτι σε σκούρο καφέ; Εγώ πάντως θα επέμενα να βρω μαύρο, θα έψαχνα κι άλλο και θα ρωτούσα, αν το βρεις θα είναι πανέμορφο. :)

Ευχαριστώ για την γνώμη σας έχετε δίκιο τώρα που το ξαναβλέπω δεν μου πολυαρέσει .... θα το ψάξω γιατί τρελαίνομαι για το μαύρο !

Μη βαλεις αυτο το μπλε...προσπαθησε να βρεις μαυριο αλλιως βαλε καφε σκουρο οπως λεει και η kalliroi απο πανω.

Προσπαθησε να φτιαξεις κατι φυσικο,το μπλε χαλικι δεν κολλαει σ αυτο.

Ευχαριστώ ! Εάν πάρει το μάτι σας οτιδήποτε πάνω σε αυτό παρακαλώ πείτε μου !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...