Mr Ψαρις 6 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 6 Σεπτεμβρίου 2014 Γεια σας ειμαι νεος στην σελιδα και ειναι πολυ ενδιαφερουσα!Θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις στους πιο εμπειρους για εμας τους αρχαριους...Εβαλα σημερα ενα χρυσοψαρο μαζι με μονομαχο τι μπορει να γινει?Θα εχουν 100% προβλημα στο μελλον μεταξυ τους? Επισης εχω και εναν "γλυφτη" η αλλιως "pleco" αν δεν κανω λαθος, ακουσα οτι μπορεις 1 φορα την εβδομαδα να του δινεις μαρουλι η κατι τετοιο τι παιζει με αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter baran 6 Σεπτεμβρίου 2014 #2 Share 6 Σεπτεμβρίου 2014 Συνηθως σ ένα μεγάλο ενυδρειο δεν ασχολούνται ο ενας με τον αλλον!!!Το πλακοστομο θα σου μεγαλωσει!!! εγω προσωπικα γλυφτη θεωρω άλλο ειδος που καθαριζει στα τζαμια!!Οι συνθηκες στη φύση είναι διαφορετικες !!!Τωρα στην << αιχμαλωσια>> είναι σκληρα ειδη προσαρμόζονται!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 6 Σεπτεμβρίου 2014 #3 Share 6 Σεπτεμβρίου 2014 Συνηθως σ ένα μεγάλο ενυδρειο δεν ασχολούνται ο ενας με τον αλλον!!!Το πλακοστομο θα σου μεγαλωσει!!! εγω προσωπικα γλυφτη θεωρω άλλο ειδος που καθαριζει στα τζαμια!!Οι συνθηκες στη φύση είναι διαφορετικες !!!Τωρα στην << αιχμαλωσια>> είναι σκληρα ειδη προσαρμόζονται!! Ποιοι δεν ασχολουνται ο ενας με τον αλλο; Ποιο ειδος εννοεις που καθαριζει τα τζαμια; Ποια ειναι σκληρα ειδη; Φιλε Ψαρη, ο μονομαχος ειναι τροπικο ειδδος που σημαινει θελει ζεστο νερο και το χρυσοψαρο θελει κρυο νερο. Οποτε εξ αρχης καταλαβαινεις πως δεν ταιριαζουν. Οταν λεμε ζεστο και κρυο δεν εννοεω καυτο και παγωμενο. Τα πλεκοστομα πρεπει να ταιζονται ακριβως οπως και ολα τα υπολοιπα ψαρια απλα με ειδικη τροφη για αυτα. Μην νομιζεις οτι θα τρεφεται και θα ζει με την αλγη στα τζαμια γιατι συντομα θα το κλαψεις. Τι λιτρα ειναι το ενυδρειο σου; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 6 Σεπτεμβρίου 2014 #4 Share 6 Σεπτεμβρίου 2014 Ποιοι δεν ασχολουνται ο ενας με τον αλλο; Ποιο ειδος εννοεις που καθαριζει τα τζαμια; Ποια ειναι σκληρα ειδη; Φιλε Ψαρη, ο μονομαχος ειναι τροπικο ειδδος που σημαινει θελει ζεστο νερο και το χρυσοψαρο θελει κρυο νερο. Οποτε εξ αρχης καταλαβαινεις πως δεν ταιριαζουν. Οταν λεμε ζεστο και κρυο δεν εννοεω καυτο και παγωμενο. Τα πλεκοστομα πρεπει να ταιζονται ακριβως οπως και ολα τα υπολοιπα ψαρια απλα με ειδικη τροφη για αυτα. Μην νομιζεις οτι θα τρεφεται και θα ζει με την αλγη στα τζαμια γιατι συντομα θα το κλαψεις. Τι λιτρα ειναι το ενυδρειο σου; Συμφωνώ και επαυξάνω !! Ρίξε μια ματιά στα προφίλ για ενημερωθείς καλύτερα. Betta splendens Carassius auratus auratus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 7 Σεπτεμβρίου 2014 #5 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 Γεια σας ειμαι νεος στην σελιδα και ειναι πολυ ενδιαφερουσα!Θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις στους πιο εμπειρους για εμας τους αρχαριους... Εβαλα σημερα ενα χρυσοψαρο μαζι με μονομαχο τι μπορει να γινει? Θα εχουν 100% προβλημα στο μελλον μεταξυ τους? Επισης εχω και εναν "γλυφτη" η αλλιως "pleco" αν δεν κανω λαθος, ακουσα οτι μπορεις 1 φορα την εβδομαδα να του δινεις μαρουλι η κατι τετοιο τι παιζει με αυτο? Ο μονομαχος δεν συμβιωνει με χρυσοψαρα ή αλλα ειδη κρυου νερου, γιατι ειναι τροπικο ψαρι. Δλδ ζει σε ζεστο νερο. Οι γλυφτες με την ευρεια εννοια, συνηθως ειναι ειδη ψαριων που γινονται μεγαλα (30-40 εκ) και δεν κανουν για ενυδρειο που συνηθως στηνεται για μονομαχο (μικρο δλδ) Αν εχεις τον μονομαχο σε καποιο ενυδρειο πανω 60 λιτρα, μπορει να μπει μια ομαδουλα απο 5 otocinclus κι αν ειναι πανω απο 80 λιτρα, μπορει να μπει ενας ancistrus. Μιλαμε παντα για τροπικο ενυδρειο, με θερμανση, σωστες παραμετρους νερου κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 7 Σεπτεμβρίου 2014 #6 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 Γεια σας ειμαι νεος στην σελιδα και ειναι πολυ ενδιαφερουσα!Θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις στους πιο εμπειρους για εμας τους αρχαριους... Εβαλα σημερα ενα χρυσοψαρο μαζι με μονομαχο τι μπορει να γινει? Θα εχουν 100% προβλημα στο μελλον μεταξυ τους? Επισης εχω και εναν "γλυφτη" η αλλιως "pleco" αν δεν κανω λαθος, ακουσα οτι μπορεις 1 φορα την εβδομαδα να του δινεις μαρουλι η κατι τετοιο τι παιζει με αυτο? Καλημέρα και καλώς ήρθες Οπως ήδη ειπώθηκε, πρόκειται για 2 τελείως διαφορετικά είδη τα οποία για κανένα λόγο και σε κανένα ενυδρείο, δεν μπορούν να συνυπάρξουν! Οταν θα μπορέσεις, κάνε μια παρουσίαση του ενυδρείου σου, για να διορθωθούν ενδεχόμενα λάθη, πλην της λάθος συγκατοίκησης Συνηθως σ ένα μεγάλο ενυδρειο δεν ασχολούνται ο ενας με τον αλλον!!!Το πλακοστομο θα σου μεγαλωσει!!! εγω προσωπικα γλυφτη θεωρω άλλο ειδος που καθαριζει στα τζαμια!!Οι συνθηκες στη φύση είναι διαφορετικες !!!Τωρα στην << αιχμαλωσια>> είναι σκληρα ειδη προσαρμόζονται!! Καλημέρα. Ολα τα παραπάνω δεν ισχύουν... Στο ιδιο ενυδρειο, το χρυσοψαρο - εαν κι εφόσον τα δύο είδη καταφέρουν και επιβιώσουν - ίσως κάνει μεζέ τον μονομάχο, ο οποίος θα ειναι συνεχώς στρεσαρισμένος. Απαιτούν τελείως διαφορετικές συνθήκες νερού, θερμοκρασίας, διατροφής ΚΛΠ Τζαμάδες ψάρι δεν υπάρχουν, ούτε υπηρξαν ποτέ Τα περισσότερα είδη ζουν τόσα λιγα χρόνια, που δεν τίθεται θέμα προσαρμογής. Ενδεχομένως οι νέες γεννεές να έχουν ελάχιστα διαφοροποιημένες απαιτήσεις από τους γονείς ή "παππούδες" τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Ψαρις 7 Σεπτεμβρίου 2014 Author #7 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 Οκ ευχαριστω πολυ, ειδα πως ο μονομαχος τσιμπαει το χρυσοψαρο, θα το δωσω στον θειο μ π εχει μεγαλυτερο ενυδρειο και εχει μεσα χρυσοψαρα. Παντως θα ηθελα να τονισω πως ο μονομαχος γινεται πανεμορφορ οταν θυμωνει και ανοιγει τις ουρες του πω πω επαθα πλακα!Το ενυδρειο μ ειναι 25-30 λιτρα εχει 2 εβδομαδες π το εχω και ολα δειχνουν να πηγαινουν καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 7 Σεπτεμβρίου 2014 #8 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 Το ενυδρειο μ ειναι 25-30 λιτρα εχει 2 εβδομαδες π το εχω και ολα δειχνουν να πηγαινουν καλα Τα λίτρα του ενυδρείου ειναι ανεκτά για έναν μονομάχο. Αρκεί το ενυδρείο να είναι στρωμένο και κατάλληλα διαμορφωμένο Αν θες κάνε μια παρουσίαση http://www.aquazone.gr/forums/topic/50683-oeunia-dhanioossaoco/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Ψαρις 7 Σεπτεμβρίου 2014 Author #9 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 Ε λιγο δυσκολο γιατι βλεπω πολλα περιεργα π δεν τα ξερω ειμαι 16 χρονων και δεν ξερω πολλα για τα ενυδρεια.Τελικα η ουρα απο το χρυσοψαρο εγινε καπως αλλα το καλο ειναι οτι ο μονομαχος δεν ασχολειται πια μαζι του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 7 Σεπτεμβρίου 2014 #10 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 Αφου εισαι 16 χρονων και νεος στο χομπυ, ριξε μια ματια εδω και θα τα καταλαβεις ολα! Θα χαρουμε να δουμε το ενυδρειο σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 7 Σεπτεμβρίου 2014 #11 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 Ε λιγο δυσκολο γιατι βλεπω πολλα περιεργα π δεν τα ξερω ειμαι 16 χρονων και δεν ξερω πολλα για τα ενυδρεια.Τελικα η ουρα απο το χρυσοψαρο εγινε καπως αλλα το καλο ειναι οτι ο μονομαχος δεν ασχολειται πια μαζι του... Μην τρελαινεσαι Συμπληρωσε αυτα που ξέρεις και για τα υπολοιπα θα σε βοηθησουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Ψαρις 7 Σεπτεμβρίου 2014 Author #12 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):Μ40cm Π24cm Υ25cm Συνολικά Λίτρα:25-30ΟργανισμοίΦυτά:ΠλαστικαΨάρια:Pleco,Χρυσοψαρο,ΜονομαχοςΔιακοσμητικά υλικάΦόντο:ΟχιΠέτρες:ναιΞύλα:οχι Υπόστρωμα:Χαλικι αλλα οχι με εντονο χρωμα Βυθός: ?ΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):Μπλε χρωμα οχι πολυ εντονοΔιάρκεια φωτισμού: ολη νυχταΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:ΝαιΘέρμανση/ Ψύξη:Οχι αλλα προτρεχειΛίπανση:οχιΔιατροφή:Για τον μονομαχο ειναι της Sera και λεει bloodworms και για το χρυσοψαρο φυλαρακιαΠαράμετροιpH:?Γενική σκληρότητα (GH):?Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):?Αμμωνία (ΝΗ3):?Νιτρώδη (ΝΟ2):?Νιτρικά (ΝΟ3):?Φωσφορικά (PΟ4):?Μέση Θερμοκρασία (°C):?Δεν εχω παρει τεστΣυντήρησηΑλλαγές νερού:1 φορα τον μηναΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα:Βακτηρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 7 Σεπτεμβρίου 2014 #13 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):Μ40cm Π24cm Υ25cm Λίτρα 24 μικτά - Υπολόγιζε περίπου 18-20 τα καθαρά Συνολικά Λίτρα:25-30 Οργανισμοί Φυτά:Πλαστικα Εάν κι εφόσον μπορέσεις να βρεις αληθινά, τότε αντικατέστησε τα πλαστικά Ψάρια:Pleco,Χρυσοψαρο,Μονομαχος Στα συγκεκριμένα λίτρα καλύτερα να κρατήσεις μονο τον μονομάχο. Ο πλέκο επίσης δεν μπορεί να παραμείνει στο ενυδρείο Διακοσμητικά υλικά Φόντο:Οχι Πέτρες:ναι Αν τις έχεις μαζέψει από θάλασσα, πρέπει να απομακρυνθούν Ξύλα:οχι Υπόστρωμα:Χαλικι αλλα οχι με εντονο χρωμα Βυθός: ? Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):Μπλε χρωμα οχι πολυ εντονο Το μπλε χρωμα δεν συνίσταται σε ενυδρεία γλυκού νερού. Ψάξε για ένα κρεμαστο φωτιστικο γραφείου και μια λάμπα περίπου 8 watt Διάρκεια φωτισμού: ολη νυχτα H φωτοπερίοδος πρέπει είναι συνηθως 6-10 ώρες, με μέσο όρο τις 8. Αν έχεις ολη τη νυχτα ανοιχτά τα φωτα, τότε τα ψάρια δεν έχουν ποτέ απόλυτο σκοτάδι. Προσπάθησε να προσαρμόσεις την φωτοπερίοδο σε 8ωρο και να υπάρχει ένα 8ωρο με απολυτο σκοτάδι (ενας χρονοδιακόπτης θα βοηθούσε) Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:Ναι Τι φίλτρο έχεις? Θέρμανση/ Ψύξη:Οχι αλλα προτρεχει Το συντομότερο Λίπανση:οχι Διατροφή:Για τον μονομαχο ειναι της Sera και λεει bloodworms και για το χρυσοψαρο φυλαρακια Παράμετροι Πρέπει να βρεις τρόπο να μετρήσεις τα παρακάτω, είτε πηγαινοντας νερό σε κάποιο πετσοπ είτε αγοράζοντας κάποια υγρά τεστ (γλυκού νερού) pH:? Γενική σκληρότητα (GH):? Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):? Αμμωνία (ΝΗ3):? Νιτρώδη (ΝΟ2):? Νιτρικά (ΝΟ3):? Φωσφορικά (PΟ4):? Μέση Θερμοκρασία (°C):? Ένα μικρό θερμόμετρο θα βοηθούσε Δεν εχω παρει τεστ Συντήρηση Αλλαγές νερού:1 φορα τον μηνα Εφόσον κρατήσεις μόνο τον μονομάχο, στη συνέχεια προσάρμοσε τις αλλαγές σε περίπου 30% ανά εβδομάδα, με νερό ίδιας θερμοκρασίας με εκείνο του ενυδρείου Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:Βακτηρια Με κόκκινο τα σχόλια μου, σ αυτά που περιέγραψες Ενδεχομένως το ενυδρείου σου να ειναι άστρωτο και τα ψάρια να ταλαιπωρούνται Θα σου πρότεινα να χαρίσεις το χρυσόψαρο και τον πλέκο, να βάλεις άμεσα αγγελία για μπόλια και να διαβάσεις όσα μπορείς στις ενότητες των αρχαρίων Αν μπορείς, θα έκανε καλό να πρόσθετες 1-2 ακόμη τροφές στη διατροφή του μονομάχου. 2-3 φορες τάισμα την ημέρα, σε μικρές ποσότητες, με ποικιλία τροφών Ο μονομάχος αρέσκεται σε θερμοκρασίες κοντά στους 26-27 βαθμούς. Επομένως πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις για έναν μικρό θερμαντήρα (25watt) και το καλοκαίρι για συστημα ψύξης με τη βοήθεια ανεμιστήρα Γενικά να ξέρεις πως εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον, όλα γίνονται Μην ξεκινήσεις να αγοράζεις το παραμικρό, χωρίς να ρωτάς, γιατί ίσως ξοδέψεις άσκοπα τα χρήματα σου Μέσω αγγελιών μπορείς να βρεις διάφορα - Και μέσω ερωτήσεων, μπορείς να βρεις βοήθεια για το καθετί! Καλή συνέχεια και για ότι χρειάζεσαι, ρωτάς 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 7 Σεπτεμβρίου 2014 #14 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 γεια σου κ απο μενα κ καλως ορισες!απο την παρουσιαση βλεπω οτι δεν εχεις σημειωση εαν το ενυδρειο εχει φιλτρο.εαν οχι,πρεπει να παρεις οπωσδηποτε.εαν εχεις,πρεπει να μας πεις τι υλικα εχει μεσα.θερμοστατη πρεπει επισης να παρεις για τον χειμωνα.επισης πρεπει να προμηθευτεις τεστ για να μετρας το νερο σου,νο2,νο3,αμμωνια κ πεχα.πρεπει να εμπλουτησεις κ την διατροφη του με περισσοτερες τροφες,οπως φλαικς,νταφνια κ αλλες για τροπικα ψαρια.επισης πρεπει να προμηθευτεις αντιχλωριο για να προσθετεις στο νερο να φυγουν τα βαρεα μεταλα κ το χλωριο κ η αλλαγη να γινεται μια φορα την εβδομαδα κ οχι μια το μηνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Ψαρις 7 Σεπτεμβρίου 2014 Author #15 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 Οκ ευχαριστω πολυ θα κανω οτι μπορω το χρυσοψαρο θα το δωσω,φιλτρο εχω,δηλαδη αν ειναι τα ψαρια στο σκοταδι δεν υπαρχει προβλημα?Τωρα δεν ξερω αμα μετραει αλλα εχω βακτηρια και ριχνω απο λιγο καθε μερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 7 Σεπτεμβρίου 2014 #16 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 Οκ ευχαριστω πολυ θα κανω οτι μπορω το χρυσοψαρο θα το δωσω,φιλτρο εχω,δηλαδη αν ειναι τα ψαρια στο σκοταδι δεν υπαρχει προβλημα? Τωρα δεν ξερω αμα μετραει αλλα εχω βακτηρια και ριχνω απο λιγο καθε μερα. Σκέψου τα ψάρια σου, στη φύση. Κι εκεί δεν υπάρχουν κάποιες ώρες με απόλυτο (σχεδόν) σκοτάδι? Τα βακτήρια ισως να βελτιώνουν την κατάσταση, αλλά μόνο με μετρήσεις θα ξέρεις σε τι κατάσταση βρίσκεται το ενυδρείο σου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 7 Σεπτεμβρίου 2014 #17 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 Θα συμφωνήσω με όσα είπαν τα παιδιά. Τον πλεκο τον ταιζεις η θα σου πεθάνει από την πείνα ο καημένος; Πάρε του μια τροφή, υπάρχουν ειδικές για πλεκο. Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Ψαρις 7 Σεπτεμβρίου 2014 Author #18 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια θα ηθελα να κανω μια τελευταια ερωτηση.Εαν ο μονομαχος μ ειναι θηλυκο η αρσενικο?Εχει στην μια ουρα του κατω κατω κατι σαν ασημι σημαδι αλλα το ειχε παντα ετσι τον πηρα σημαινει κατι αυτο?Σκεφτομαι στον γλυφτη να παρω κατι πρασινες καψουλες π ειδα επειδη ειναι πολυ μικρος ακομα να τις σπαω στην μεση? Έγινε επεξεργασία 7 Σεπτεμβρίου 2014 - Mr Ψαρις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 7 Σεπτεμβρίου 2014 #19 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Για τον μονομάχο καλύτερα να βάλεις μια φωτογραφία Την τροφή του 'γλυφτη' μπορείς να την σπάς σε όσο μικρα κομμάτια θες Ποια τροφή βρηκες; Έγινε επεξεργασία 7 Σεπτεμβρίου 2014 - Chocolate_Puma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Ψαρις 7 Σεπτεμβρίου 2014 Author #20 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν θυμάμαι πως την λένε αλλά είναι πράσινοι δίσκοι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 7 Σεπτεμβρίου 2014 #21 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) η ουρα του ειναι μακρυα?? ή κοντη? Έγινε επεξεργασία 7 Σεπτεμβρίου 2014 - NikolasB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Ψαρις 7 Σεπτεμβρίου 2014 Author #22 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Είναι μακρυά σαν αυτόν που έχω στην φωτο έχει και τέτοιο χρώμα Έγινε επεξεργασία 7 Σεπτεμβρίου 2014 - Mr Ψαρις Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 7 Σεπτεμβρίου 2014 #23 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 αρσενικος ειναι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 7 Σεπτεμβρίου 2014 #24 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 Ο μονομαχούλης σου είναι αρσενικός. Θα συμφωνήσω με όσα είπαν τα παιδιά. Αφού έχει ο θείος σου μεγαλύτερο ενυδρείο, ρώτα τον αν μπορεί να σου δώσει μπόλι από το φίλτρο του (εφ' όσον δεν έχει περάσει κάποια ασθένεια τελευταία). Μέσα στο φίλτρο σου θα πρέπει να υπάρχει βιολογικό υλικό πάνω το οποίο θα αποικήσουν τα βακτήρια που δημιουργούν τον κύκλο του αζώτου. Το μπόλι είναι λίγο από αυτό το βιολογικό υλικό. Δηλαδή θα πάρεις 3-4 από τα άσπρα μπιλάκια ή σαν κοφτό μακαρονάκι από ένα στρωμένο φίλτρο και πάνω στα οποία υπάρχουν ήδη αποικίες από τα ωφέλιμα βακτήρια και θα τα βάλεις στο δικό σου φίλτρο. Αυτά θα πολλαπλασιαστούν πολύ γρήγορα και θα γεμίσουν όλο το βιολογικό υλικό του φίλτρου σου και έτσι αυτό θα στρωθεί πιο γρήγορα μειώνοντας το κίνδυνο έκθεσης των ψαριών σου σε αμμωνία και νιτρώδη. Αν διαβάσεις τα άρθρα για τους αρχάριους που σου έβαλαν τα παιδιά σε λινκ πιο πάνω θα καταλάβεις τι ακριβώς σου λέω..... Καλή αρχή, Καλή διαμονή και με πολύ υπομονή και διάβασμα θα τα καταφέρεις μια χαρά!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter baran 7 Σεπτεμβρίου 2014 #25 Share 7 Σεπτεμβρίου 2014 Ο Gyrinoheilus Aumonieri O Kλασσικος γλυφτης μια περίοδο της ζωής του <<καθαριζει>> τζαμια όπως και το Flying fox kαι το Οτονκικλους!!Εγω δεν ειπα ότι είναι οι καλυτερες συνθηκες χρυσοψαρο μονομάχος απλως με καποιες <<υποχωρήσεις >> μπορει να επιβιώσουν!!Δεν είναι και ότι καλυτερο να αγοράζεις μ ενθουσιασμο ένα ψάρι και να το δινεις αλλου μετά!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος