lefteris123 4 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Γενική κατηγορία ενυδρείου Αφρική Λίμνες : TanganyikaΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 90x40x45Συνολικά Λίτρα: 162 μικτάSump (λίτρα): -ΟργανισμοίΦυτά: -Ψάρια: 7 Julidochromis Transcriptus και 3 altolamprologus calvusΆλλα είδη: -Διακοσμητικά υλικάΦόντο: μαύρο χαρτόνιΠέτρες: σκούρες αβεστολιθηκές πέτρες (μαζεμένες από την φύση)Ξύλα: -Άλλα διακοσμητικά : κελύφη σαλιγκαριώνΥπόστρωμα: -Βυθός: άμμος θαλάσσηςΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2 x 24 watt (6700 και 4500 kelvin)Διάρκεια φωτισμού: 9 ώρες (13.00-22.00)Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: elite jet flo 150, 480 l/hΘέρμανση/ Ψύξη: θερμοστάτης 150watt / -Λίπανση: -Παροχή CO2: -Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: -Διατροφή: διάφορες τροφές (σπιρουλίνα, flakes για σαρκοφάγες αφρικανικές κιχλίδες, βυθιζόμενα pellets και κατεψηγμένη αρτέμια)ΠαράμετροιpH: 8,5Γενική σκληρότητα (GH): 20Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 9Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): 5Φωσφορικά (PΟ4): -Μέση Θερμοκρασία (°C): 27ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: 1 φορά την εβδομάδα 30%Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: αντιχλώριοΆλλες ρουτίνες συντήρησης: -Φωτογραφίες: Μια γενική του ενυδρείου: Και τα ψαράκια μου: Έγινε επεξεργασία 4 Σεπτεμβρίου 2014 - lefteris123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 4 Σεπτεμβρίου 2014 #2 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 Pπολυ ομορφο ενυδρειο! Μπραβο! Ποσο καιρο τρεχει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 4 Σεπτεμβρίου 2014 #3 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 Γινομαστε πολλοι οι Αφρικανοι λεμε...Πολυ ωραιο φιλε να το χαιρεσαι!Για τυχον διορθωσεις θα μας πουν οι παλαιοτεροι.Σκεφτεσαι να κρατησεις 1 ζευγαρι απο καθε ειδος?Αν ναι ισως χωραει κ κανενα ζευγαρακι ακομη απο αλλο ειδος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 4 Σεπτεμβρίου 2014 Author #4 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 Σήμερα είναι η τέταρτη μέρα, είναι φρέσκο Γι' αυτό και δεν έχει καθόλου άλγη ακόμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosKOKKINIS 4 Σεπτεμβρίου 2014 #5 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 Πολύ όμορφο φίλε μου...καλή αρχή!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 4 Σεπτεμβρίου 2014 Author #6 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 4 Σεπτεμβρίου 2014 #7 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 Τωρα που το προσεχω καλυτερα απ τα κελυφη σαλιγκαριων μαλλον φαινετε οτι θα βαλεις κ μουλτι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 4 Σεπτεμβρίου 2014 Author #8 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 Τωρα που το προσεχω καλυτερα απ τα κελυφη σαλιγκαριων μαλλον φαινετε οτι θα βαλεις κ μουλτι? Μπα δεν είναι στα σχέδια μου κάτι τέτοιο, απλά σε κάποιο γνωστό και αρκετά αξιόπιστο ξένο site έλεγε ότι υπάρχει πιθανότητα οι κάλβοι να χρησιμοποιήσουν τα κοχύλια για την αναπαραγωγή τους, έτσι είπα να βάλω μερικά, ούτως ή άλλως μου αρέσουν κιόλας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 4 Σεπτεμβρίου 2014 #9 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 Πολύ φυσικό και ωραίο Αλλά επειδή έχεις δύο είδη πετρόψαρων θα ήταν καλύτερο να εφτιαχνες διαφορετικό νταμάρι για κάθε είδος και στην μέση να έβαζες τα κοχύλια που λογικά θα βάλεις κάποιο χαρέμι από κοχυλοψαρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 4 Σεπτεμβρίου 2014 Author #10 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 Πολύ φυσικό και ωραίο Αλλά επειδή έχεις δύο είδη πετρόψαρων θα ήταν καλύτερο να εφτιαχνες διαφορετικό νταμάρι για κάθε είδος και στην μέση να έβαζες τα κοχύλια που λογικά θα βάλεις κάποιο χαρέμι από κοχυλοψαρο Τα δυο είδη δεν βλέπω να έχουν κάποιο θέμα μεταξύ τους, λίγο ξύλο στο julies και κάπως περισσότερο με τους κάλβους. Το μόνο μου θέμα είναι ότι τον ένα κάλβο με βλέπω να τον βάζω amber alert. Από την μέρα που τους έβαλα μέσα οι δυο εχουν πιάσει από μια σπηλιά και με λίγη δυσκολία τους ψιλοχαζεύω, ο τρίτος αγνοήτε η τύχη του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
στελαρας 5 Σεπτεμβρίου 2014 #11 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 πολυ ωραιο το στησιμο του ενυδρειου αλλα με τους καλβους του χρονου θα χρειαστεις μεγαλυτερο και δευτερων θελουν μεγαλα κοχυλια να μπορει το θηλυκο να μπαινει μεσα και να γυρναει Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 5 Σεπτεμβρίου 2014 Author #12 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) πολυ ωραιο το στησιμο του ενυδρειου αλλα με τους καλβους του χρονου θα χρειαστεις μεγαλυτερο και δευτερων θελουν μεγαλα κοχυλια να μπορει το θηλυκο να μπαινει μεσα και να γυρναει Σε ευχαριστώ!Αυτό που έχω διαβασει είναι ότι μεγαλώνουν αργά και είναι και αργά ψάρια γενικότερα, σε πάρα πολλά προφίλ έδινε 120 λίτρα για δύο! Ακόμα και στο φόρουμ αν διαβάσεις το προφίλ του Altolamprologus compressiceps gold head λέει 125 λίτρα για ζευγάρι 200 για χαρέμι (γράφει κιόλας ότι το ίδιο ισχύει και για τους καλβους). Εγώ έβαλα 3 γιατί ελπίζω 2 από τα 3 να γίνουν ζευγάρι. Τώρα για το κοχύλι δεν ξέρω, θα μπορούσες να μου στείλεις κάποια εικόνα να καταλάβω πιο είδος εννοείς; Έγινε επεξεργασία 5 Σεπτεμβρίου 2014 - lefteris123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 5 Σεπτεμβρίου 2014 #13 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτό που έχω διαβασει είναι ότι μεγαλώνουν αργά και είναι και αργά ψάρια γενικότερα, σε πάρα πολλά προφίλ έδινε 120 λίτρα για δύο! Ακόμα και στο φόρουμ αν διαβάσεις το προφίλ του Altolamprologus compressiceps gold head λέει 125 λίτρα για ζευγάρι 200 για χαρέμι (γράφει κιόλας ότι το ίδιο ισχύει και για τους καλβους). Εγώ έβαλα 3 γιατί ελπίζω 2 από τα 3 να γίνουν ζευγάρι. Τώρα για το κοχύλι δεν ξέρω, θα μπορούσες να μου στείλεις κάποια εικόνα να καταλάβω πιο είδος εννοείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 5 Σεπτεμβρίου 2014 Author #14 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 Σε ευχαριστώ! Από που θα μπορούσα να αγοράσω τέτοια κοχύλια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 5 Σεπτεμβρίου 2014 #15 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 Όμορφο το ενυδρείο και τα ψαράκια. Είναι ακόμα νωρίς και οι κάλβοι λογικό είναι να κρύβονται. Υπάρχει ένα κατάστημα που πουλάει κοχύλια , δεν έχω πάει αλλά πρέπει να υπάρχουν παιδιά που το έχουν δοκιμάσει. http://www.noveltex.gr/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 5 Σεπτεμβρίου 2014 Author #16 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 Πιο είδος να βάλω; Έχει πάρα πολλά είδη αυτό το μαγαζί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Σεπτεμβρίου 2014 #17 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 Ομορφο το ενυδρειο αλλα δεν ξερω κατα ποσο κανει για τους Καλβους.Τα λιτρα που προτεινονται ειναι για ενυδρειο οπου τα ψαρια θα ειναι μονα τους,δηλαδη τα μοναδικα ψαρια του ενυδρειο,οχι μαζι με αλλα. Επισης,η αμμος δεν μου φαινεται για θαλασσης αλλα για ποταμισια....ειχα παρει μια ιδια απο μαντρα οικοδομων και ηταν ποταμισια,εχει και χαλικακι μεσα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 5 Σεπτεμβρίου 2014 #18 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 Για κοχύλια ρώτα εδώ http://www.noveltex.gr/ (γράφτηκε ήδη!) http://perle-ele-ilika.blogspot.gr/2010/05/blog-post_9195.html Ομορφο το ενυδρειο Κανένα φυτάκι θα βάλεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 5 Σεπτεμβρίου 2014 #19 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 Πιο είδος να βάλω; Έχει πάρα πολλά είδη αυτό το μαγαζί! Πάρε κάποιο που να έχει τέτοιο άνοιγμα , ώστε να χωράει το θηλυκό μέσα αλλά όχι ο αρσενικός. Διάλεξε να είναι στα ίδια χρώματα με αυτά που έχεις μέσα στο ενυδρείο τώρα για να μην φαίνεται σαν ξένο σώμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 5 Σεπτεμβρίου 2014 Author #20 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 Ομορφο το ενυδρειο αλλα δεν ξερω κατα ποσο κανει για τους Καλβους.Τα λιτρα που προτεινονται ειναι για ενυδρειο οπου τα ψαρια θα ειναι μονα τους,δηλαδη τα μοναδικα ψαρια του ενυδρειο,οχι μαζι με αλλα. Επισης,η αμμος δεν μου φαινεται για θαλασσης αλλα για ποταμισια....ειχα παρει μια ιδια απο μαντρα οικοδομων και ηταν ποταμισια,εχει και χαλικακι μεσα.. Σε ευχαριστώ. Διάβασα αρκετά πριν πάρω τα συγκεκριμένα ψάρια και όλοι λένε ότι αυτά τα ψάρια είναι αδιάφορα για τους συγκατοίκους τους, κάτι που μέχρι στιγμής μπορώ να το επιβεβαιώσω. Επίσης ακόμα είναι αρχή αν δω προβλήματα με τα julies δυστυχώς τα julies θα φύγουν. Αν δω πάλι ξύλο μεταξύ των κάλβων και κάποιος κινδυνεύει να πεθάνει επίσης θα φύγει. Αν τυχών με το καλό ωριμάσουν και μου δείξουν ότι ετοιμάζουν παιδάκια (θα σκουπιστώ, γιατί θα τα έχω κάνει πάνω μου από την χαρά μου ) και ΌΛΟΙ οι άλλοι θα αποχωρήσουν από το ενυδρείο. Για την άμμο τώρα, την αγόρασα για άμμο θαλάσσης, αν είναι θα σε γελάσω. Για κοχύλια ρώτα εδώ http://www.noveltex.gr/ (γράφτηκε ήδη!) http://perle-ele-ilika.blogspot.gr/2010/05/blog-post_9195.html Ομορφο το ενυδρειο Κανένα φυτάκι θα βάλεις? Σε ευχαριστώ. Για την ώρα λέω να μην βάλω κάποιο φυτό, αν τυχών και αλλάξω γνώμη θα πάω για κάποια Vallisneria Link to comment Share on other sites More sharing options...
στελαρας 5 Σεπτεμβρίου 2014 #21 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 http://www.noveltex....4&category_id=5 αυτο το κοχυλι η το μικροτερο οι καλβοι ειναι ντροπαλοι και θελουν καιρο να σε μαθουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Σεπτεμβρίου 2014 #22 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 99% η αμμος ειναι ποταμισια και αν οντως ειναι θα εχεις προβλημα γιατι θα σου πετρωσει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 5 Σεπτεμβρίου 2014 #23 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου φίλε μου και με πολύ φωτογραφικό υλικό!! Έτσι πως το βλέπω είναι πολύ καλό το στήσιμο για ένα ζευγάρι πετρόψαρα και μία ομάδα κοχυλόψαρων. Αλλιώς εγώ θα άφηνα μόνο τους calvus. Απότι λες φίλε μου το ενυδρείο τρέχει πολύ λίγο καιρό, οπότε είναι πολύ νωρίς για να δεις επιθετικές συμπεριφορές.. ακόμα προσαρμόζονται. Αν παρ όλα αυτά θες να συνεχίσεις έτσι, θέλει καλή παρατήρηση και να είσαι έτοιμος να επέμβεις με το που δεις να αγριεύουν τα πράγματα. Καλή συνέχεια εύχομαι..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 5 Σεπτεμβρίου 2014 Author #24 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου φίλε μου και με πολύ φωτογραφικό υλικό!! Έτσι πως το βλέπω είναι πολύ καλό το στήσιμο για ένα ζευγάρι πετρόψαρα και μία ομάδα κοχυλόψαρων. Αλλιώς εγώ θα άφηνα μόνο τους calvus. Απότι λες φίλε μου το ενυδρείο τρέχει πολύ λίγο καιρό, οπότε είναι πολύ νωρίς για να δεις επιθετικές συμπεριφορές.. ακόμα προσαρμόζονται. Αν παρ όλα αυτά θες να συνεχίσεις έτσι, θέλει καλή παρατήρηση και να είσαι έτοιμος να επέμβεις με το που δεις να αγριεύουν τα πράγματα. Καλή συνέχεια εύχομαι..! Ευχαριστώ πολύ Εννοείται πως άμα δω (άσχημο) ξύλο σίγουρα θα επέμβω, τώρα λίγο ξύλο για τις φωλιές το βλέπω. Τα julies πιο πολύ κι όμως!!! Οι κάλβοι μια φορά πλακώθηκαν και αυτό τίποτα το ιδιαίτερο, ο αδύναμος πήρε την μεγάλη σπηλιά και ο πιο δυνατός του την έπεσε έτσι τώρα ο πιο δυνατός κρατάει την μεγάλη σπηλιά ο αδύναμος μια άλλη και δεν το κουνάνε από εκεί, όλη την ώρα κάνουν περιπολία στην σπηλίτσα τους. Ο τρίτος κάλβος πάλι ακόμα αγνοήται, σπάω το κεφάλι μου που μπορεί να είναι η σπηλιά του υπάρχει πιθανότητα να μένουν και οι δυο στην ίδια σπηλιά; Έγινε επεξεργασία 5 Σεπτεμβρίου 2014 - lefteris123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boner 5 Σεπτεμβρίου 2014 #25 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 Γεια σου φιλε Λευτερη!!!!Πολυ καλη δουλεια......μπραβο!!!!!!!!!!Πολυ καλο στυσιμο!!!!!Τα μωρα μου και τα ματια σου!!!!!!!Αμα βγουν δυο αρσενικοι ο κυριαρχος μεχρι να ψοφησει τον αλλον δεν θα τον αφηνει σε ησυχια!!!!!Προσπαθισα να σου στειλω βαση μεγεθους 1 αρσενικο(αυτα ειναι μια γεννα και το πιο μεγαλο λογικα ειναι αρσενικο)Οταν θα αρχισουν να ζευγαρωνουν και να γεννανε,να ξερεις θα κανεις μερες να τα βλεπεις και ξαφνικα θα δεις τα τζουλιντοχρωμακια σαν ψειρες!!!!Και παλι μπραβο!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος