Jump to content

Να Βαλω Salaria???

Recommended Posts

γεια σας παιδια

στο ενυδρειο μου εχω πολλες αλγες ,,240λιτρα εβαλα εδω και 2 μερες επιτελους σαλιγκαρια (4 turbo ,2 Nassarius και 4 Tectus fenestratus) θα παρω και μια γαριδα αλλα δεν βρηκα τωρα

βλεπω οτι κανουν δουλεια (σε καποια σημεια του βραχου ,μικρα σημεια βέβαια αφου ειναι μολις 2 μερες ,εναι πολυ καθαρο)

το ερωτημα μου ειναι οτι ειμαι ενταξει με αυτο και ας κανει καιρο για να καθαρισουν???η πρεπει να παρω και μια σαλιαρα???

το κοστος δεν ειναι μεγαλο αλλα δεν θελω να γεμιζω το ενυδρειο με πραγματα που κανουν την ιδια δουλεια....την θεση της σαλιαρας μπορει να την παρει αλλο ψαρακι(αυτο εννοω)

ημουν και σε δίλημμα σαλιγκαρια η σαλιαρα αλλα πηρα σαλιγκαρια

Έγινε επεξεργασία - mageiras293

Εγω το οτι δεν κατάλαβα ακριβώς τι ρωτάς πειράζει; Υποθέτω δεν σου αρεσει η σαλιαρα. Αλλα καλυτερο αλγοφαγο δύσκολα. Καποιο tang ισως αλλα δεν υπαρχουν πολλα μικρα tang γιατι τα λιτρα σου σε περιορίζουν λιγο. Επισης εχει να κανει και ποσο ώριμο ειναι το ενυδρειο σου να δεχτεί καποιο ποιο ευαίσθητο tang.

Η σαλιάρα είναι απο τα αγαπημένα μου ψαράκια. Σε εμένα έκανε καλή δουλειά ειδικά όταν ήταν μικρότερη. Τώρα που μεγάλωσε έγινε ποιο τεμπέλα.

Επίσης για άλγες έχω ακούσει καλά λόγια για τα sea hare αλλά για αυτά πρέπει να σου δώσουν πληροφορίες οι ποιο έμπειροι συνχομπίστες.

Η σαλιάρα είναι απο τα αγαπημένα μου ψαράκια. Σε εμένα έκανε καλή δουλειά ειδικά όταν ήταν μικρότερη. Τώρα που μεγάλωσε έγινε ποιο τεμπέλα.

Επίσης για άλγες έχω ακούσει καλά λόγια για τα sea hare αλλά για αυτά πρέπει να σου δώσουν πληροφορίες οι ποιο έμπειροι συνχομπίστες.

Αυτο που σου λεει ο φιλος ειναι εξαιρετικο αλλα τρωει μονο αλγες εαν εχεις πολλες παρτο αλλα οταν τελειωσουν δωστο αλλοθ γρηγορα γιατι θα πεθανει και βγαζει και ενα μαυρο υγρο μεσα που δεν θες.

για δειτε και τις φοτο

το ερωτημα μου ειναι οτι βλεπω πολλα ενυδρεια που δεν εχουν σαλιαρα(θα μου πεις αλλα τα ενυδρεια των αλλων και ποσο καιρο τρεχουν και αλλο το δικο σου)αλλα επειδη θελω να σας ακολουθω και να μην κανω υπερβολες γιαυτο ρωταω ,,,,,,

δεν εβαζα βακτηρια μεχρι τωρα (αυριο θα αγορασω),,,,σημερα πηρα επιτελους ζωντανο βραχο 3 κιλα αν αρχισει να παιρνει ζωη το ενυδρειο θα σταματησουν οι αλγες γιαυτο θα ειναι αχρηστη η σαλιαρα η παντα θα εχω εστω και μικρο προβληματακι με αλγες αρα καλο θα ειναι να υπαρχει και μια σαλιαρα μαζι με τα σαλυγκαρια που εχω

η 1 πρωτη ειναι πριν 10 μερες που ειχα αδεια και ελειπα 2 εβδομαδες

post-10574-0-30118400-1410293942_thumb.jpg

post-10574-0-38927000-1410293958_thumb.jpg

post-10574-0-08954600-1410293974_thumb.jpg

να και καποιες αλλες

στην πρωτη θα δειτε μια γραμη στον βραχο που ειναι καθαρο ειναι απο τα σαλιγκάρια που εβαλα την επομενη μερα

post-10574-0-29950400-1410294078_thumb.jpg

post-10574-0-43001500-1410294169_thumb.jpg

Αν δεν σου αρέσει σαν ψάρι μη την πάρεις, δεν νομίζω να σε βοηθήσει με τις συγκεκριμένες άλγες αφού αν βλέπω καλά στις φωτογραφίες διατομικές και κυανοβακτήριο έχεις. Θα ωριμάσει το ενυδρείο και θα φύγουν μόνες τους(αφού θα ξεκινήσεις να ρίχνεις και βακτήρια).

μπραβο ρε Σωτήρη δωσε τα φωτα σου,,,,στην 3 φοτο ειναι η ευθυλια σου ,,,,δεν πολυ ανοιγουν ενω το αλλο που μου εδωσες στην τελευταια φοτο ειναι στην μεση του ενυδρειοιυ και πανω (figer μου ειχες πει???)ειναι τουμπανο καθε φορα που αναβουν τα φωτα

Νομίζω πως είναι η green sinularia και οχι η finger(δεν μπορώ να καταλάβω με σιγουριά από τη φωτογραφία και δεν μπορώ να θυμηθώ ποια πήρες)

Δεν ξέρω πολλά μπορούν να παίζουν, πολλά νιτρικά, κυκλοφορίες, φωτισμό, ψάρια......!

τι αλατότητα έχεις; με τι μετράς; είναι καλιμπραρισμένο αν μετράς με ριφρακτόμετρο από φωσφορικά πως πάμε;

εχω ενα θεμα με την αλλατοτητα

εχω 1022 με 1023 τωρα

το μετραω με ενα τετοιο οπως φοτο ,,,δεν ειμαι τωρα σπιτι για να σου πω μαρκα αλλα τιμη θυμαμαι να σου πω γιατι την εχει επανω 99 ευρω (το λεω γιατι μαλλον πρεπει να ειναι απο τα καλα)εγω βεβαια το πηρα απο αλλον πιο φθηνα

καλιμπραρισμένο δεν ξερω τι ειναι αλλα αν καταλαβα καλα ηρθε ενας φιλος μια μερα και αφου εβαλε νερο βρυσης με ενα κατσαβίδι που ειχε αυτο το εβαλε στον 0

φωσφορικα ειμαι καλα ,,μαγνησιο ειμαι λιγο χαμηλα

μετρησεις που εκανα πριν λιγο καιρο και που πηρε ενα ποτηρακι και ο φιλος μου (μαλλον τον ξερεις φανης λεγεται )και μετρησε κι αυτος ειναι:

Νιτρικά 0
> Φωσφορικά 0
> Ph 8
>
> Kh 10,9 (7-8)
> Ca 490 (425-450)
> Mg 1140 (1300-1500)
> Αλατοτητα 1022

post-10574-0-58289800-1410433705_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - mageiras293

δεν ξέρω τι να σου πω! έχεις λίγο ανεβασμένες βέβαια τις τιμές στο ασβέστιο και στη σκληρότητα….. χαμήλωσέ τες και ανέβασε λίγο το μαγνήσιο για να έρθει σε μια ισορροπία και βλέπουμε. Η αλατότητα δεν είναι και πολύ χαμηλά αλλά αν το καλιμπράρατε κάποια στιγμή στο παρελθόν(μακρινό)μπορεί να έχει χάσει τη ρύθμιση και να έχει απόκλιση και το 1022 να είναι 1020…. έτσι είσαι χαμηλά για δες το

Το 1022 είναι χαμηλά.

Ανέβασε το σιγά-σιγά στο 1025.

Μόλις ανεβάσεις την αλατοτητα στο 1025,ξανάκανε μετρήσεις.

Αυτο κανω σιγά σιγά ...

Ξεκινάω να τα βάζω τα βακτήρια .καπου ειχα διαβάσει οτι έκλεινε το σκιμερ οταν τα έβαζε για κάποιες ώρες . Ισχύει κατι τέτοιο ;

μία ώρα τουλάχιστον!

ξεκιναω να τα βαλω το ενυδρειο ειναι 240 λιτρα θα βαλω 95 ml

εχω κι ενα σφουγαρι κάτω στο sub για να κραταει την βρωμια γιατι οταν κανω το τζαμι σηκωνει λιγη βρωμια το βγαζω κι αυτο????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...