scalare 3 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Ζήλεψα βλέποντας κατασκευές co2 εδώ μέσα και είπα να δοκιμάσω κι εγώ. Έτσι λοιπόν έφτιαξα και εγω ένα μπουκάλι με το γνωστό μιγμα ζάχαρη μαγιά έβαλα στο σωληνάκι μία αεροπετρα και μετά από καμιά ωρα αρχησαν να βγαίνουν μπουρμπουλιθρες ήρθε λοιπόν η ώρα των ερωτήσεων. 1 Τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν τα ψάρια; 2 την αεροπετρα την εχω μεσα στο ενυδρείο μόνο τις ώρες που ανάβουν τα φώτα; 3 εκτως από την μείωση της τιμής του ph στο νερό μπορεί να υπάρχει κάποια άλλη διαφορα στις τιμές του; 4 Υπάρχουν επιπτώσεις από υπερβολικη παραγωγη co2 γιατί δεν ξέρω αν μετριέται πως μετριέται και πιες είναι φυσιολογικές τιμες αν μετριέται βέβαια Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Σεπτεμβρίου 2014 #2 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Ζήλεψα βλέποντας κατασκευές co2 εδώ μέσα και είπα να δοκιμάσω κι εγώ. Έτσι λοιπόν έφτιαξα και εγω ένα μπουκάλι με το γνωστό μιγμα ζάχαρη μαγιά έβαλα στο σωληνάκι μία αεροπετρα και μετά από καμιά ωρα αρχησαν να βγαίνουν μπουρμπουλιθρες ήρθε λοιπόν η ώρα των ερωτήσεων. 1 Τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν τα ψάρια; 2 την αεροπετρα την εχω μεσα στο ενυδρείο μόνο τις ώρες που ανάβουν τα φώτα; 3 εκτως από την μείωση της τιμής του ph στο νερό μπορεί να υπάρχει κάποια άλλη διαφορα στις τιμές του; 4 Υπάρχουν επιπτώσεις από υπερβολικη παραγωγη co2 γιατί δεν ξέρω αν μετριέται πως μετριέται και πιες είναι φυσιολογικές τιμες αν μετριέται βέβαια 1) Αν ριξεις πολυ co2 θα βλεπεις τα ψαρια να αναπνεουν απο την επιφανεια. 2) Η αεροπετρα δεν κανει καλη διαχυση,πρεπει να βρεις αλλον τροπο. 3) Νομιζω οχι 4) Στα ψαρια,αλλα το diy δεν βγαζει τοσο πολυ αν εχεις κανει σωστα την συνταγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare 3 Σεπτεμβρίου 2014 Author #3 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Παίζει κάποιο ρόλο η θέση του διαχυτιρα μέσα στο ενυδρείο ή κάνει την ίδια δουλειά όπου και να μπει; το ενυδρείο μου είναι 60 λίτρα μπορεί να εχω πρόβλημα; το μπουκάλι έχει 1λιτρο νερό μισό κιλό ζάχαρη μια κουταλιά μαγιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Σεπτεμβρίου 2014 #4 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 O διαχυτηρας οσο πιο κατω,τοσο πιο καλα,αλλα με την αεροπετρα οπως σου ειπα δεν κανεις δουλεια. Εβαλες λιγο παραπανω μαγια αλλα δεν νομιζω να εχεις θεμα,η κουταλια που βαζουμε κανονικα ειναι κοφτη,οχι γεματη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare 3 Σεπτεμβρίου 2014 Author #5 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Κοφτη έβαλα για διαχυτιρα τι μου προτείνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 3 Σεπτεμβρίου 2014 #6 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Παίζει κάποιο ρόλο η θέση του διαχυτιρα μέσα στο ενυδρείο ή κάνει την ίδια δουλειά όπου και να μπει; το ενυδρείο μου είναι 60 λίτρα μπορεί να εχω πρόβλημα; το μπουκάλι έχει 1λιτρο νερό μισό κιλό ζάχαρη μια κουταλιά μαγιά Σκοπος μας ειναι οι φυσαλιδες Co2 που βγαινουν απο την αερόπετρα να διαλυθουν μεσα στο νερό και οχι να σκανε στην επιφάνεια. οπότε οσο μεγαλύτερη απόσταση διανυσουν τοσο θα εμπλουτιζουν το νερο μας με Co2. αν μπορεις βαλε την αεροπετρα χαμηλά και κάτω απο την εισαγωγη του φίλτρου , Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare 3 Σεπτεμβρίου 2014 Author #7 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Το φίλτρο μου είναι εσωτερικό στην πάνω πλευρά του έχει μια είσοδο μάλλον για οξυγόνο αν βγαλω την αεροπετρα και βάλω εκεί το σωληνάκι που φεύγει από το μπουκάλι θα κάνω δουλειά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 3 Σεπτεμβρίου 2014 #8 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Κοφτη έβαλα για διαχυτιρα τι μου προτείνεις υπάρχουν και κεραμικοι ,αλλά με το diy θα αργήσει να σου βγάλει φυσαλίδες (θελει να αποκτηθει πιεση ) και οταν εξασθενει το μιγμα παλι δεν θα εχει αποτελεσμα. προσοχη το μιγμα να ειναι πιο χαμηλα απο το ενυδρειο ( μην μπει μεσα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 3 Σεπτεμβρίου 2014 #9 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Το φίλτρο μου είναι εσωτερικό στην πάνω πλευρά του έχει μια είσοδο μάλλον για οξυγόνο αν βγαλω την αεροπετρα και βάλω εκεί το σωληνάκι που φεύγει από το μπουκάλι θα κάνω δουλειά; δοκιμασε το αρκει να μην σκαει στη επιφανεια η ροη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare 3 Σεπτεμβρίου 2014 Author #10 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Ένα με δύο εκατοστά κάτω από την επιφάνεια είναι η ροή μου το βράδυ που θα σβήσουν τα φώτα να την σταματήσω την παροχή του co2; Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare 3 Σεπτεμβρίου 2014 Author #11 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Έβαλα το σωληνάκι στην είσοδο του φίλτρου αλλά δεν έκανε σχεδόν τίποτα και έτσι έβαλα ξανά την αεροπετρα και την έβαλα κάτω χαμηλά σχεδόν ακουμπάει στον βυθό και κάτω από το φίλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 3 Σεπτεμβρίου 2014 #12 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Καλα εκανες. Αν μπορεις βαλτην κατω απο την εξοδο του φιλτρου για να παρασυρονται οι φυσαλιδες με την ροη της εξοδου μεσα στο νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Σεπτεμβρίου 2014 #13 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 Ξαναλεω οτι με την αεροπετρα εχεις την χειροτερη διαχυση που μπορεις να κανεις. Η φτιαχνεις ενα diy διαχυτηρα η παιρνεις μια σκαλα,αυτες ειναι οι λυσεις για το diy co2. Και να ξερεις οτι με το diy,θα αποκτησεις και αλγες λογο του οτι δεν εχει σταθερη ροη και εχει σκαμπανευασματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 4 Σεπτεμβρίου 2014 #14 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 Συμφωνω με τον rasta οσον αφορα την ποιοτητα διαχυσης της αεροπετρας... οσο την εχεις (ευχομαι γρηγορα να αποκτησεις κατι πιο σωστο), εχε την οσο πιο βαθια γινεται και απεναντι σε ροη για να ταξιδευουν οι φυσαλιδες μασα στο νερο οσο περισσοτερο γινεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare 4 Σεπτεμβρίου 2014 Author #15 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 Ξέρετε πόσο περίπου κοστίζει μία ή ακόμα καλύτερα αν έχετε δοκιμάσει κάποια συγκεκριμένη σε diy για να μου προτείνετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 4 Σεπτεμβρίου 2014 #16 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 Diy Διαχυτηρας Co2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Σεπτεμβρίου 2014 #17 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 Ξέρετε πόσο περίπου κοστίζει μία ή ακόμα καλύτερα αν έχετε δοκιμάσει κάποια συγκεκριμένη σε diy για να μου προτείνετε; Προσωπικα δεν καταλαβα την ερωτηση σου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 4 Σεπτεμβρίου 2014 #18 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 Προσωπικα δεν καταλαβα την ερωτηση σου.. Για την σκαλα διαχυσης αναρωτιεται ο φιλος . . . Απλα εγω παινευω το σπιτι μας :Ρ Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare 4 Σεπτεμβρίου 2014 Author #19 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 Προσωπικα δεν καταλαβα την ερωτηση σου.. ποσο κάνει μια σκάλα διάχυσης ρωτάω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Σεπτεμβρίου 2014 #20 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 Εξαρτάται από το μέγεθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare 4 Σεπτεμβρίου 2014 Author #21 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 Το ενυδρείο μου είναι 60 λίτρα ανεξάρτητα από τον διαχυτηρα πόσες ώρες πρέπει να μπαίνει το co2 μέσα στο ενυδρείο την μερα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Σεπτεμβρίου 2014 #22 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 Το diy δεν μπορεις να το σταματησεις και να θελεις.Οπωτε το αφηνεις 24ωρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 5 Σεπτεμβρίου 2014 #23 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 Το diy δεν μπορεις να το σταματησεις και να θελεις.Οπωτε το αφηνεις 24ωρο. +1 Κι επιπλέον - προσωπικα - κάθε βράδυ ανοίγω την αεραντλία για καλύτερη οξυγώσωση του νερού Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare 5 Σεπτεμβρίου 2014 Author #24 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Αεραντλία ανοίγω κι εγώ το βράδυ αλλά βγάζω το σωληνάκι του co2 έξω από το ενυδρείο να το αφήσω μέσα και το βράδυ; σκάλα διάχυσης δουλεύει σε diy co2; Έγινε επεξεργασία 5 Σεπτεμβρίου 2014 - scalare Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Σεπτεμβρίου 2014 #25 Share 5 Σεπτεμβρίου 2014 Σκαλα δουλευει με diy. Ασε το σωληνακι μεσα στο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος