Kriton 3 Σεπτεμβρίου 2014 #1 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Υπάρχει ένα ξύλινο σκάμα (φανταστείτε όπως της παιδικής χαράς) διαστάσεων 1,30 Χ 1,50 Χ 0,40. Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία λιμνούλας; Με τι θα πρέπει να επενδύσω για να στεγανοποιηθεί; Τι φίλτρο και κυκλοφορητή θα χρειαζόταν ένας τέτοιος χώρος και τι και πόσα ψάρια θα μπορούσα να φιλοξενήσω σε αυτό; Αν και έχω σχετική πείρα σε ενυδρεία - έχω μαύρα μεσάνυχτα σε τέτοια θέματα - λιμνούλα με κρύο νερό. Θα σας ήμουν υπόχρεος να με διαφωτίσετε σχετικά Σας ευχαριστώ Κρίτων Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 3 Σεπτεμβρίου 2014 #2 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπερα...Συνολο 800 κατι λιτρα....για να στεγανοποιησεις λιμνη βαζεις liner...Φιλτρα υπαρχουν για λιμνες αλλα ειναι ακριβα...για ψαρια θα πας μονο σε χρυσοψαρα και κοι (διορθωστε με αν κανω λαθος) 2-3 κοι και χρυσοψαρα 5-6..αμα εχεις καλες συνθηκες ισως δεις γεννες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 3 Σεπτεμβρίου 2014 #3 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Το liner... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 3 Σεπτεμβρίου 2014 #4 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Το liner... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriton 3 Σεπτεμβρίου 2014 Author #5 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Νικόλα σε ευχαριστω! Το liner απο που το προμηθεύεται κανείς; Φίλτρο είπες ότι είναι ακριβό - γίνεται και χωρίς; αν όχι τότε τι specifications θέλει το φίλτρο μου (προτέινεις κάποιο συγκεκριμένα); Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 3 Σεπτεμβρίου 2014 #6 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Φιλτρο: http://www.aquamedor.gr/ell/product/Φίλτρο_Λίμνης_6000lt liner: http://www.ebay.com/itm/NEW-TotalPond-PVC12005-7-Foot-by-10-Foot-Pond-Liner-/141293586754?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20e5c10942 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 3 Σεπτεμβρίου 2014 #7 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Για τη στεγανοποιηση το liner ειναι η καλυτερη περιπτωση..δες στο site της gardena και στο garden ideas καποια απο Ελλαδα.Τα κοι εχουν ειδικες απαιτησεις,αστα, χρυσοψαρα καλυτερα να ειναι αρχοντες.Αν εφοδιαστεις με την καταλληλη αντλια δες στο youtube πως φτιαχνεται ενα bakki shower φιλτρο πολυ ευκολα και φτηνα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 3 Σεπτεμβρίου 2014 #8 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Μπράβο σου! Χαίρομαι πολύ όταν βλέπω λίμνες και κρύα νερά! Τα 40 εκατοστά δεν ξέρω αν είναι αρκετά για βάθος, ας μας πει κάποιος πιο έμπειρος. Για τόσα πολλά λίτρα όντως δε σε συμφέρει να αγοράσεις έτοιμο φίλτρο, αλλά να φτιάξεις. Το βασικό είναι η αντλία, να είναι καλή και δυνατή και να βάλεις μπόλικο βιολογικό υλικό. Αν δεις τις λίμνες άλλων μελών μπορείς να πάρεις ιδέες. Καλύτερα να επιλέξεις χρυσόψαρα, προσοχή όχι fancy, γιατί δεν θα αντέξουν τον χειμώνα έξω, αλλά είδη με μονή ενιαία ουρά, όπως common, comet, shubunkin. Απαραίτητος είναι κι ένας καταρράκτης για την οξυγόνωση του νερού. Βασικά στήνεις έτσι το φίλτρο, ώστε το νερό να πέφτει και να κάνει ανατάραξη. Θα δεις τι έχουν κάνει τα άλλα μέλη. Καλή συνέχεια! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 4 Σεπτεμβρίου 2014 #9 Share 4 Σεπτεμβρίου 2014 KOI μην βαλεις . Χρειάζονται 1000 λτ το καθένα και δυνατό σύστημα. Γίνονται 1 μέτρο και χρειάζονται αλλο τόσο βάθος. Βγάλε καμια φωτό να δούμε τον χώρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος