Jump to content

Συνδυασμός Αφρικής

giorgosKOKKINIS

Recommended Posts

Θα είναι όλα καλά αν βάλω αυτές τις αφρικάνες μαζί?

labidochromis caeruleus: διάβασα ότι είναι ιδανικά ψάρια για αρχάριους (όπως εγώ)

είναι από τα πιο ήρεμα είδη mbuna, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι επιθετικά και μπορεί να συνδυαστεί εύκολα και με άλλα είδη mbuma.

και ως συνήθως πάνε μαζί 1 αρσενικό και 3 θηλυκά

Pseudotropheus sp. Acei : και αυτό έχει σχεδόν τα ίδια με το πάνω..

Μπορούν να είναι μαζί στο ενυδρείο?Θα προτιμούσα να βάλω κίτρινα με μπλε απλά δεν τα ξέρω καλά τα είδη και ποία ταιριάζουν μεταξύ τους.

Μερικές ιδέες?

*σίγουρα πάντως θέλω αυτό labidochromis caeruleus!!!!! :D :D :D :D

Αυτα τα ψάρια που ανέφερες πανε μαζί και ειναι και πολυ όμορφος συνδυασμός. Μαζί με τα λαμπίντο μπορείς σε μπλε να βάλεις και Pseudotropheus Cyaneorhabdos (Maingano). Το θέμα ειναι σε πόσα λίτρα θα διατηρείς τα ψάρια σου όμως γιατι δυο χαρέμια τα θέλουν τα λίτρα τους.

120 λίτρα είναι.δύσκολα ε?

Ναι :) Σε αυτά τα λίτρα, δεν θα επιχειρούσα Μαλάουι.

Αν κάνω το ρίσκο τι προβλήματα θα έχω? Τσακωμούς,απώλειες........? Τι?

Και σε σύντομο χρονικό διάστημα στεναχώρια. :)

• 2 weeks later...

Θέλω να κάνω μια ερώτηση έχω ένα ενυδρείο 160 λίτρα και θέλω να βάλω ένα χαρέμι labidochromis caeruleus ( ένα αρσενικό και δύο θηλυκά ) και ένα χαρέμι Pseudotropheus sp. Acei ή Pseudotropheus Cyaneorhabdos (Maingano) ( ένα αρσενικό και δύο θηλυκά ) θα έχω θέμα η όχι ευχαριστώ

Κοίτα, για να βάλεις δύο χαρέμια από Malawi, ακόμα και από τα ήρεμα όπως είναι τα Labidochromis και τα Acei, θέλεις 1,20 μήκος. Τα προφίλ των ψαριών τα έχεις διαβάσει καθόλου να δεις τις ανάγκες τους; Εγώ θα έβαζα ένα χαρέμι από αυτά που αναφέρεις με 1 αρσενικό και 4 θυληκά. Αν από την άλλη έχεις πολλές κρυψώνες, από κάποιους μπορεί να ακούσεις και δυο χαρέμια από labido και Acei πχ που είναι ήρεμα με 1 αρσενικό και 2-3 θυληκά. Τα Acei μεγαλώνουν και πολύ. Αλλιώς σκέψου για κιχλίδες Τανγκανίκας.

Θέλω να κάνω μια ερώτηση έχω ένα ενυδρείο 160 λίτρα και θέλω να βάλω ένα χαρέμι labidochromis caeruleus ( ένα αρσενικό και δύο θηλυκά ) και ένα χαρέμι Pseudotropheus sp. Acei ή Pseudotropheus Cyaneorhabdos (Maingano) ( ένα αρσενικό και δύο θηλυκά ) θα έχω θέμα η όχι ευχαριστώ

Καλυτερα ανοιξε νεο θεμα δικο σου για να μην χαλαμε το θεμα κ τις ερωτησεις του φιλου Κοκκινη.

Δεν πειράζει!!!! Θα μάθει σιγά σιγά.....!

Καλύτερα να πας σε κιχλίδες Τανγκανίκας θα είναι άνετα στα λίτρα σου!!! (κάποια είδη,όχι όλα)

διάβασε αυτό http://www.aquazone.gr/forums/topic/61115-ieenu-aaioaenaassa-aea-eeessaeaao-oco-essiico-tanganyika/#entry550987

Θα σε βοηθήσει πολύ.Κάτω κάτω έχει και κάποιους συνδυασμούς !!!

Κοιτα και τα δυο ειδη μεγαλωνουν πολυ ειδικα τα ασει!αλλα αν τα συνδιαζε με ντεμασονι ή ιοδοτροφεους δεν νομιζω να ειχε προβλημα,αν τα εβαζε μικρα!και οταν μεγαλωναν θα μπορουσε να αφησει ενα ειδος ή να τα δωσει!

Στα 120 λιτρα αντι να βαλεις 2 χαρεμια,βαλε 1.Τα λαμπιντο π.χ αν σου αρεσουν απλα "παιξε" με πιο πολλες θυλικες!!!Αν λεμε το χαρεμι 1 αρσενικο 3 θυλικα,εσυ βαλε 1 αρσενικο με 4-5 θυλικες!!!Δεν θα προλαβαινεις και γεννες!!!!

Σκέφτομαι να πάω σε pseudotropheus saulosi!!!! Γιατί έτσι όπως είπα και ποίο πάνω θέλω κίτρινο μπλε,και αυτό το ψάρι το προσφέρει!!!

Ένα χαρέμι:άρα ένα αρσενικό (μπλε) και τα υπόλοιπα θηλυκά (κίτρινα) οπότε θα έχω τον "μάγκα" αρσενικό να τον βλέπω και να τον ξεχωρίζω!!!

Για τα λίτρα μου αυτό είναι το καλύτερο!!! Eπειδή θέλω πολύ να πάω σε malawi!!!!

Έγινε επεξεργασία - giorgosKOKKINIS
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...