Jump to content

Συντήρηση Άμμου...


Recommended Posts

Ναι μπορεις αρκει να ειναι αδιαβροχη. Κελβιν βαλε κοντα στα 6500 μπροστα και μετα εναλαξ με 4000 κ ποιο πισω. Καλο ειναι να φτασεις κοντα στα 30 βατ μινιμουμ στο συνολο για ευκολα φυτα.

Link to comment
Share on other sites

Εναλάξ ενοείς λορίδα 6500 - λορίδα 4000 - λορίδα 6500 κτλ έως τα 30W?

Σε τι απόσταση να είναι οι λορίδες?

Ερώτηση: Οι ανούμπιες που γενικά δε θέλουν και πολύ φως, θα την παλέψουν με 30W? Υποτίθετε τις βάλαμε ως ιδανικές για τη λάμπα των 18W που ήδη έχει by default το ενυδρείο.

Link to comment
Share on other sites

Ναι ενναλαξ. Αν καταργισεις την λαμπα λογικα για το μεγεθος του ενυδρειου σου θα χρειαστεις 4 λωριδες λεντ. Τωρα αυτη την στιγμη ο φωτισμος σου δημιουργει προβληματα διατομικης αλγης, εχεις χαμηλο φωτισμο. Με τα 30 βατ θα εχεις μετριο και η ανουμπια θα ειναι μια χαρα για τον φωτισμο που θα εχει, αλλα την βασανιζουν, οπως το διοξειδιο και μια μεθοδικη λιπανση. Και η διατομικη θα φυγει σιγα σιγα. Ασε που θα σου φανει αλλο ενυδρειο, τωρα ποιο πολυ με πορτατιφ μοιαζει. Χαχαχα λεμε και καμια, ,,, να περναει η ωρα!:-)

Τη εκανες με το φιλτρο?

Έγινε επεξεργασία - Rik
Link to comment
Share on other sites

Με το φιλτρο είμαι μεταξύ του πρώτου και του τρίτου λόγο του οτι δεν υπαρχει χώρος για να μπει εξωτερικό φιλτρο.

Το πρόβλημα μου ειναι το εξής: λόγο του βυθού, το καθαρό ύψος που απομένει ειναι 26cm. Τα φίλτρα αυτά ειναι 28-29cm ύψος άρα δε χωράνε...

Πρεπει να βγάλω άμμο απο το σημείο που θα μπει το φιλτρο ετσι ώστε να απόκτηση περισσότερο ύψος αλλα ο δεύτερος προβληματισμός μου ειναι οτι αφου ειναι άμμος, αυτή λογικά θα κιλυσει και θα φραξει τις χαμηλες εισόδους του φιλτρου άρα 1 δε θα ρουφαει απο χαμηλά και 2 καθε φορα που θα το βγάζω για καθάρισμα, θα πρεπει να ξανα κανω χώρο γιατι όπως είπα η άμμος θα κυλάει παντα πρως το σημείο που ειναι χαμηλοτερο

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα να δεις το βιοβοχ μινι 2 εχει υψος 29,5 εκατοστα ενω το οικονομικο ελιτε τζετ φλο 150 ειναι 28 απο οτι βλεπω, οποτε γιατι να μην σου χωραει;

Απο την αλλη εαν βρεις και αλλαξεις κυκλοφοριτη μονο στο υπαρχων βιοβοχ το κοστος της αντλιας θα σου ερθει στα ιδια λεφτα.

Για του εξωτερικου τυπου καταλαβαινω οτι εχει καποιο κοστος, αλλα το να μην σου χωραει απο κατω απο το επιπλο;;;

Link to comment
Share on other sites

Οσο για το U3 μπορει και δουλευει και τοποθετημένο οριζοντια στην περιπτωση που εχεις προβλημα αλλα να ξερεις οτι το εσωτερικο του εχει pads, δηλαδη θα πρεπει να περνεις τα υλικα φιλτρων μαμα.

Link to comment
Share on other sites

Ενα πολυ καλο φιλτρο επισης ειναι και αυτο.

https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/internal-filters/biopower-200

Link to comment
Share on other sites

Τι λες για το jbl crystal profi i100? http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/5960/jbl-cristalprofi-i100-greenline

Μ΄ αρέσει που εχει μαγνητες και δεν αφήνει κενό, επίσης βγαίνει εύκολα και μ΄ αρέσει που λέει πως οταν το βγάζεις το νερο που τρέχει ειναι καθαρό (μετα το φιλτρο)

Βέβαια κι αυτό παίρνει μονο τα δικά του φίλτρα...

Το θέμα με το εξωτερικό φιλτρο ειναι οτι για να μπει στο ντουλάπι, πρεπει να τρυπησω τον πάγκο της κουζίνας και δε λέει να γίνει αυτό. Αν ηταν σε δικό του επιπλο θα το είχα κανει ήδη...

Έγινε επεξεργασία - animalinstict
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρα ειναι και αυτο, απλα εχει ολο σφουγγαρια μεσα. Βεβαια αυτο δεν ειναι προβλημα μια που θα βγαλεις ενα και στην θεση του θα βαλεις το βιολογικο κεραμικο υλικο που εχεις απο το στρωμενο φιλτρο σου.

Link to comment
Share on other sites

Τωρα που το βλεπω καλυτερα υπαρχει ενα θεμα. Ρουφαει απο καθε κομματι το νερο και θα σου μπουκωνει και το βιολογικο υλικο. Καλυτερα κοιτα το εχειμ που η ροη ειναι απο κατω προς τα επανω, περνωντας με την σειρα ολα τα σταδια φιλτρανσης.

Link to comment
Share on other sites

Στην ουσια η λειτουργια του βασιζετε στα σφουγγαρια, παρομοια λειτουργια με τα τυπου φιλτρανσης αμβουργου.

http://www.aquazone.gr/forums/topic/77893-adhinea-dhecnioeineaao-aea-oeeeoni/

Έγινε επεξεργασία - Rik
Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση για το Eheim biopower: Απ' οτι κατάλαβαίνω σε αυτό το φίλτρο βάζεις ότι υλικά θέλεις μέσα και όχι μόνο σφουγγάρια όπως επίσης αγοράζεις και υλικά χύμα και βάζεις (δεν είναι ανάγκη να πάρεις τα δικά του) σωστά??

Σχετικά με τα LED επειδή όπου ζητάω 6000k - 4500k όλοι μου λένε έχουμε day light, cool white & warm light. Αυτά τα kelvin σε τι αντιστοιχούν?

Link to comment
Share on other sites

Το biopower εχει τα υλικα φιλτρανσης κομπλε αλλα εννοειτε πως οποιο φιλτρο και να παρεις οτι θα βαλεις τα στρωμενα βιολογικα υλικα απο το τωρινο φιλτρο σου. Οσο για τα κελβιν, warm 2000 με 3000κ, cool 4000με 5000κ και daylight 6000με 7000κελβιν.

Link to comment
Share on other sites

Ρωτάω για το bio power αν εχει χώρο ετσι ώστε να πάρει το βιολογικό υλικό η αν ειναι σαν αυτό που παίρνει μονο τα δικά του. Γιατι σε αυτή την περίπτωση που θα βάλω το δικό μου υλικό?

By the way είδα και το aquael uv (http://www.aquael.com.pl/en/products/akwarystyka/filtry-wewnetrzne/76-unifiltr-uv) το οποιο εχει και uv led για τις άλγες και τα παράσιτα.

Αξίζει τον κόπο? βέβαια μου φαίνετε οτι κι αυτό ειναι μονο σφουγγαρια απ οτι είδα στο videaκι. Δε ξέρω αν εχει χώρο για βιολογικό υλικό...

Link to comment
Share on other sites

Το Βio power παιρνει διαφορα κεραμικα, αλλα σιγουρα λογο του οτι τα εσωτερικα φιλτρα εχουν περιορισμενο χωρο καλο ειναι να χρησιμοποιουνται μικρα σε μεγεθος. Οπως μινι σιποραξη substrate pro. Εσει τη εχεις τωρα;

To Aquel, ενδιαφερον φιλτρακι αλλα μονο το 1000 περνει βιολογικο υλικο και περνει τα δικα του σφουγγαρια. Προσωπικα δεν θα το διαλεγα.

Link to comment
Share on other sites

Έχω το siporax mini.

Το aquael δε θα το διάλεγες λόγο του οτι παίρνει τα δικά του σφουγγαρια ή λόγο του οτι το 1000 ειναι μεγάλο για το ενυδρειο των 60lt;

Στην πρώτη περίπτωση, εκτός του οτι μπορούν να τα πουλάνε ακριβά, τι άλλο μειονέκτημα εχει;

Στο Bio box έχω βαμβάκι, σφουγγάρι, siporax και Aquaclay και αν κανω θεραπεία, χωράει και άνθρακας.

Τώρα στο bio power η στο Aquael, μπαίνουν όλα αυτά η θα ειναι μονο τα σφουγγαρια και το siporax;

Και ερωτήσεις σχετικά με τα led:

Είπες να πάρω 6000 & 4500Κ. Φαντάζομαι αν πάρω cool & daylight που ειναι μεγαλύτερο εύρος θα ειναι ΟΚ ή πρεπει να βρω τα συγκεκριμένα kelvin;

Ποιος ο λόγος των 2 διαφορετικών αποχρώσεων;

Link to comment
Share on other sites

To aquel 1000 θα ειναι αρκετα δυνατο. Θα εκανε για τα διπλασια λιτρα απο το ενυδρειο σου. Βεβαια θελωντας θα μπορουσες να το προσαρμοσεις βαζωντας ενα σπραι μπαρ η κοβωντας καπως την ροη στρεφωντας προς το τζαμι την εξοδο του φιλτρου για να μην το κανουμε πλυντηριο. Οσο για το eheim 200 η 240 εχουν δυο καλαθακια ξεχωριστα περαν του σφουγγαριου για να μπορεις να βαλεις οτι θες.

Link to comment
Share on other sites

Τα Κελβιν είναι άλλος ένας πονοκέφαλος ο οποίος έχει απασχολήσει πρωτίστως πολύ κόσμο που πειραματίζεται στον ενυδρειοφιλο κόσμο. Σαν συμβουλή μπορούμε να πούμε καταρχάς ότι οι επιλογές μας να γίνουν σε λογικά πλαίσια από 2700Κ έως 7000Κ μια που σε αυτο το φασμα διακυμενετε ο φωτισμος μιας ημερας φωτινης.Από την πληθώρα των λαμπτήρων μπορεί να αναρωτηθεί κανείς ποία να επιλέξει. Η απάντηση βρίσκεται στο ενυδρείο σας. Λάβετε υπόψη ότι μια υψηλότερη συγκέντρωση της ερυθρής ακτινοβολίας προάγει την ανάπτυξη επιμήκυνση των φυτών, ενώ σε υψηλότερη συγκέντρωση μπλε ακτινοβολίας ευνοεί την ανάπτυξη, ως προς την δομή και τον όγκο τους. Πιστεύω ότι η ισορροπία της ακτινοβολίας και των δύο είναι απαραίτητη, δίδοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα στο κόκκινο, η οποία από την έμφυτη ενέργεια του έχει μικρότερη ικανότητα να διεισδύει στη στήλη του νερού, με τον τρόπο αυτό, θα εξασφαλιστεί ένα καλό ποσό της κόκκινης ακτινοβολίας.Επίσης μια άλλη εμπειρική μεταβλητή ως προς τα Κελβιν σε συνάρτηση με τα λουμεν είναι το ότι έχουμε πολλά λουμεν στις λάμπες από 3000Κ έως 6500Κ ενώ ανεβαίνοντας σε Κελβιν από εκεί και πέρα βλέπουμε μια αισθητή μείωση των λουμεν στις λάμπες. Οποτε διαλεξε cool kai day.

Έγινε επεξεργασία - Rik
Link to comment
Share on other sites

Κατ΄ αρχήν σε ευχαριστω που ασχολησε τόσο με το θέμα :)

Θα επημηνω λίγο στο aquael μονο και μονο για το uv αν τελικά οντος η uv κανει τι δουλεια που υπόσχεται.

Εστω λοιπόν οτι κόβουμε τη δύναμη με ενα spray bar το οποιο θα κανει και μπουρμπουληθρες και θα ειναι ωραίο. (ειναι ΟΚ για το φυτεμενό ενυδρειο; Σημείωση δεν έχω συσκευή co2)

Αν υποθέσουμε οτι κανουμε μια θεραπεία, η οποία μετα χρειάζετε άνθρακα για να απορροφήσει το φάρμακο, πως θα το κάναμε αυτό στο aquael?

Θέλω να πω ο κατασκευαστης δεν εχει προβλέψει; Εκτός και αν ο άνθρακας δεν ειναι ανάγκη να μπει μεσα στο φιλτρο αλλα μπορει να μπει σε ενα δίχτακι και μπλουμ στο ενυδρειο σε μια γωνία...

Το aquael 1000 το βρίσκω κανά 60αρι τα οποία ειναι double price απο το bio power αλλα αν αξίζει το uv τότε αφου θα μπω στη διαδικασία αλλαγής φιλτρου ας εχει και μια λειτουργία παραπάνω...

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα, animalinstict, και εγω ευχαριστω για τον καλο σου λογο.

Καταλαβαινω πως σου εχει μπει στο ματι το aquel 1000.....

Σαν εταιρια εχει καλα προιοντα αλλα προσωπικα δεν ειχα ποτε το συγκεκριμενο φιλτρο οποτε δεν ξερω κατα ποσο κανει οσα υποσχεται και σε αυτα τα λεφτα θα κοιτουσα για καποιο εξωτερικο φιλτρο μια που η ικανοτητα φιλτρανσης λογω μεγαλυτερου καδου εχει τα υπερ του, συν του οτι δεν θα πιανει πολυ χωρο εσωτερικα στο ενυδρειο.

Οσο για τον ανθρακα δεν ειναι και τοσο προβλημα πιστευω μια που λογικα βαζωντας τον μεσα σε μια καλτσα και αφαιρωντας προσωρινα τα σφουγγαρια και βαζωντας στην θεση του τον ανθρακα θα εκανες την δουλεια σου, αλλα εκτος αυτου με μια δυο καλες αλλαγες νερου δεν υπαρχει αμεσως λογος να κανεις καθολου χρηση αυτου.

Στα φυτεμενα δεν θελουμε μεγαλη αναταραξη, ιδικά εαν κανουμε χρηση διοξειδιου αλλα θελουμε μια καλη κυκλοφορια μεσα στο ενυδρειο μας μια που οταν υπαρχει μια σεβαστη φυτομαζα φρεναρει κατα καποιο τροπο την ροη.

Απο την αλλη ειναι υπερβολη τα 1000 λιτρα για το ενυδρειο σου μια που μπορει να εχεις προβλημα στο να το διαχειρηστης σωστα. Με 800 λιτρα θα ησουν σουπερ καλυμμένος!!!

Link to comment
Share on other sites

Παρηγειλα το biopower και τα led. Το ΣΚ εχει διυλεια.

Να βαλω και μια σειτα uv led για τις αλγες και τα παρασητα;

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρα, για τα UV δεν χρειαζετε......

Περιμενω εντυπωσεις :-)

Link to comment
Share on other sites

Δε μπόρεσα να σήκωσω φωτογραφίες πριν. Η αλγη που με απασχόληση ειναι στο τζαμι κατω απο την επιφάνεια της άμμου όπου δε πόρων να την ξύσω και να τη βγάλω.

Αυτή δε ξέρω πως θα φύγει και για αυτό έλεγα για το uv.

post-58292-0-99099800-1410977098_thumb.jpg

post-58292-0-49913600-1410977113_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Βαλε ενα χαρτονακι εξωτερικα για να μην εχει φως και θα δεις πως σε καμποσες μερες θα την ξεκανεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...