Jump to content

Συντήρηση Άμμου...

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

στο 60λτ ενυδρείο μου έχω κάνει βυθο με πολύ ψιλο χαλίκι σχεδόν σαν άμμο το οποίο έχει χρώμα σαν αυτό στις παραλίες.

το ενυδρείο έχει γκαπάκια, 2 ανουμπιες σε ξύλο και 3 κρυπτοκορίνες. Εκει που είναι οι κρυπροκορίνες έχω βάλει υποστρωμα.

anyway το πρόβλημα μου είναι το εξής.

το χρώμα τις άμμου απο κιτρινοπό έχει γίνει καφε-πράσινο λόγο του οτι δε βάζω επίμονα σκούπα έτσι ώστε να γίνει λίπασμα για τα φυτά.

Επίσης υπάρχει και λίγο άλγη την οποία περιποιούνται οι 2 αμάνο και μερικά χελένα

Όμως το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι ωραίο όπως ήταν στην αρχή με την καθαρή άμμο και τα λαμπερά - καθαρά άσπρα διακοσμικτικά βοτσαλάκια.

Τι μπορώ να κάνω για να συντηρώ το χρώμα της άμμου καθαρό?

Να βάλω σκούπα να τραβήξω τη βρόμικη και να συμπληρώσω καθαρή?

Τι θα γίνει με το θέμα φυσικό λίπασμα?

το flourish και το excell που έχω, κάνουν δουλεία έτσι ώστε να μην χρειάζετε το φυσικό λίπασμα?

βλέπω άλλα ενυδρεία όπου η άμμος είναι πεντακάθαρη και ζηλεύω...

Λιγη βρωμια και λιγη αλγη στον βυθο κανουν ποιο φυσικο το ενυδρειο.

• Like 1

Δυστυχώς μοιάζει με κυανοβακτήριο. Περίμενε να σου πουν και οι άλλοι και αν είναι κάνε συσκότιση για 4-5 μέρες

Δε ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πρόβλημα αλλα εμένα γινόταν έτσι συνέχεια

Πιστεύοντας οτι ειναι κυανοβακτήριο έκανα συσκότιση 4 φορες και οτι άλλο μπορείς να φανταστείς αλλα κάθε φορά και σε λιγότερο απο μήνα έκανε πάλι την εμφάνισή του. Την προηγούμενη Κυριακή με την αλλαγη νερού, έβγαλα την άμμο, την έπλυνα και την έβαλα πάλι μέσα καθαρή ενώ ταυτόχρονα άλλαξα και τις λάμπες με άλλες μήπως έφταιγε ο φωτισμός. Εν τω μεταξύ σαν κάτι να βλέπω στον ορίζοντα πάλι και ετοιμάζομαι για Δαφνί. Τι λάμπες έχεις;

Εγω καθε φορα πριν κανω αλλαγη νερου ανασηκωνω ολη την αμμου του ενυδρειου.Αλλαγες κανω με αντλια κ αλφαδολαστιχο.Πριν βγαλω την ακρη του λαστιχου στην αποχετευση του μπαλκονιου την βυθιζω στον πυθμενα της αμμου οποτε ανασηκωνεται/ξεπλενεται ολη.Το κανω ομως απ την αρχη που την εβαλα κ σε καθε αλλαγη νερου.Δεν ξερω αν κανεις εσυ κατι τετοιο τωρα μηπως ανεβασεις αμμωνια.

Εγω καθε φορα πριν κανω αλλαγη νερου ανασηκωνω ολη την αμμου του ενυδρειου.Αλλαγες κανω με αντλια κ αλφαδολαστιχο.Πριν βγαλω την ακρη του λαστιχου στην αποχετευση του μπαλκονιου την βυθιζω στον πυθμενα της αμμου οποτε ανασηκωνεται/ξεπλενεται ολη.Το κανω ομως απ την αρχη που την εβαλα κ σε καθε αλλαγη νερου.Δεν ξερω αν κανεις εσυ κατι τετοιο τωρα μηπως ανεβασεις αμμωνια.

Μολις το κανεις αυτο σε φυτεμενο ενυδρειο,τα ξεχνας ολα..

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Σε αφρικανικο υπαρχει περιπτωση να δημιουργισει προβλημα?Μεχρι τωρα δεν εχω θεμα αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι οκ.

Σε αφρικανικο υπαρχει περιπτωση να δημιουργισει προβλημα?Μεχρι τωρα δεν εχω θεμα αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι οκ.

Σε Αφρικανικο δεν νομιζω να εχεις θεμα,σε φυτεμενο ομως εχεις.

Τελικά μπορω να κανω κάτι για να επαναφέρω την άμμο στην αρχική κατάσταση;

Να τη βγάλεις και να την πλύνεις. Εγώ με το λάστιχο της αλλαγής του νερού έβγαλα όλη την άμμο που είχε προσβληθεί και την έπλυνα καλά και μετά μπλούμ, πάλι μέσα. Άσχετο που αρχίζει να εμφανίζεται πάλι η ριμάδα η άλγη και μαλλον είναι κυανό. :crazysmile: :crazysmile: :crazysmile: :crazysmile: . Για μια εβδομάδα πάντως το χάρηκα το ενυδρείο μου! :lolu:

Το θέμα είναι να βρεις την αιτία και να την πολεμήσεις ωστε να μη σου ξαναγίνει έτσι!

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Ποσο καιρο τρεχουν τα ενυδρεια σας; η αμμος ειναι χαλαζιακη; βελτιωστε την κυκλοφορια του νερου στο βυθο και καντε υπομονη.

Ποσο καιρο τρεχουν τα ενυδρεια σας; η αμμος ειναι χαλαζιακη; βελτιωστε την κυκλοφορια του νερου στο βυθο και καντε υπομονη.

Το δικό μου τρέχει απο 15/12/13. Έχει χαλαζιακή άμμο και απο Μάρτιο του '13 έχω αυξήσει όχι μονο κυκλοφορία αλλα έχω δοκιμάσει οτι άλλο έχεις φανταστεί. Την Κυριακή θα πέσει ερυθρομυκίνη γιατι με έχει κουράσει όλο αυτο.

Εχεις καλη αναταραξη; ποσα λιτρα και τη αντλια εχεις; κελβιν;

Βασικα πρεπει να εχεις αρκετα οργανικα, υψος ενυδρειου;

Εχεις καλη αναταραξη; Από δυο φίλτρα (1400lt/h και 1200lt/h) ποσα λιτρα και τη αντλια εχεις; 2 wave makers 3000lt/h έκαστος κελβιν; 2 λάμπες 39W - 10.000 και 8.000K. λάμπες έχω αλλάξει 3 φορές

Δες το θέμα που είχα ανοίξει από το Μάρτιο. Είναι η 4η φορά που το αντιμετωπίζω.

http://www.aquazone.gr/forums/topic/93765-eoaiiaaeothnei-euoe-seei;/

Βασικα δωσε μου τον χρονο να διαβασω το θεμα σου, αλλα το υψος να ξερεις ειναι βασικος παράγοντας.

• Like 1

120x47x60

Σε παρακαλω συμπληρωσε την φορμα και δωσε μου χαρακτηριστικα των φιλτρων. Θα σου απαντησω αργα γιατι πρεπει να φυγω.

Σε παρακαλω συμπληρωσε την φορμα και δωσε μου χαρακτηριστικα των φιλτρων. Θα σου απαντησω αργα γιατι πρεπει να φυγω.

Για να μη χαλάσω το θέμα του φίλου, τα έχω γράψει όλα στο δικό μου θέμα. Όποτε μπορέσεις δες το και πες μου τη γνώμη σου γιατί χεριάζομαι και τη δική σου πριν ρίξω τελικά την αντιβίωση την Κυριακή και κάνω καμιά πατάτα.

http://www.aquazone.gr/forums/topic/93765-eoaiiaaeothnei-euoe-seei;/page-6#entry975080

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Ερωτήσεις:

1. Πως θα ξέρω αν η άμμος μου είναι χαλαζιακή?

2. Το ενυδρείο έχει φίλτρο το biobox mini. αν ξέρεις πόσα lt/h ανανεώνει η αντλία του. η έξοδος της αντλίας είναι περίπου 1cm κάτω απο την επιφάνεια.

3. Θερμοκρασία νερού 25C

4. 60 Lt με διαστάσεις 59μ x 29π x 34υ αλλά το καθαρό ύψος (απο την επιφάνεια της άμμου) είναι 27cm στο μεγαλύτερο τμήμα του ενυδρείου, ενώ στο λοφάκι είναι 20cm.

5. Το ενυδρείο τρέχει απο τον Απρίλιο

6. Τι ενοείς να βελτιώσουμε την κυκλοφορία του νερού στο βυθό? πρέπει κατι να κάνουμε?

Χρήση wave makers ή κυκλοφορητών (το πρωτο ειναι καλυτερο) ώστε να την υπάρχουν νεκρά σημεία στη στήλη του νερου. Υπάρχουν άλγες που αναπτύσσονται σε νεκρά σημεία και σιχαίνονται την καλη κυκλοφορία και το οξυγόνο (πχ κυανό). Τα βάζουμε να χτυπάνε στο βυθό. Εκει δηλαδη που έχουμε το πρόβλημα εμείς οι δυο.

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...