Jump to content

Προβλημα Παλι

Recommended Posts

χθες το απόγευμα παρατηρησα ότι το νερό του ενυδρείου μου ήταν λίγο θολο εκανα μετρήσεις NO2 και ήταν 0 έκανα όμως μια αλλαγή νερού 30 της εκατο μιας και ήταν ούτως ή άλλως στο πρόγραμμα το πρωί που ξύπνησα για να παω στην δουλειά είδα όλα τα ψαράκια με το κεφάλι εξω από το νερό για να παρουν ανάσα και 3 τετρα νεον νεκρά υπέθεσα δηλητηρίαση τεστ για αμωνεια δυστυχώς δεν έχω τα ΝΟ2 πάλι ήταν 0 έβαλα μια αεραντλία που είχα από παλιά μέσα με μια αεροπετρα μπας και τα δώσω λίγο οξυγόνο και σωθούν και έφυγα για την δουλειά δεν μπορούσα να αργησω άλλο οταν τηλ αργότερα την γυναίκα μου μου είπε ότι κολυμπουσαν κανονικά και είχαν φύγει από την επιφάνεια γυρνώντας από την δουλειά αγόρασα τεστ αμμωνίας μόλις το έκανα και το αποτέλεσμα είναι 0 τι μπορεί να γίνεται ρε παιδιά;

Μήπως έχεις πρόβλημα με την οξυγόνωση του νερού;

Τί θερμοκρασία έχει το νερό? Όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία το οξυγόνο του νερού εξατμίζεται στον αέρα. Γι' αυτό θα πρέπει την καλοκαιρινή περίοδο να έχουμε και αυξημένη ανατάραξη στο νερό για την καλύτερη οξυγώνωσή του.

Μέτρα και τα ψαράκια σου μήπως έχει πεθάνει και άλλο και είναι σφηνωμένο πουθενα. Θα μπορούσε να σου είχε ανεβάσει αμμωνία μέχρι να μπορέσει το σύστημά σου να την καταναλώσει.....

• Like 1

Θερμόμετρο δεν έχω αλλά ο θερμοστάτης που τον εχω στους 26 βαθμούς πριν από λίγο δουλεψε. Μήπως φταίει το ότι γύρισα την έξοδο του φίλτρου μου πρως το τζάμι για να ελατωσω την ροή του; τα ψαράκια τα μετρησα και λείπουν τρία όσα και τα νεκρα που βρήκα

Τί να σου πώ, δεν ξέρω....

Στην περίπτωσή σου θα έκανα το έβαζα να χτυπάει λίγο περισσότερο την επιφάνεια και θα άφηνα την αεραντλία μέσα κλειστή και έτοιμη προς χρήση για λίγες μέρες...

• Like 1

Πάρε ένα θερμόμετρο, ο θερμοστάτης μπορεί να μην λειτουργεί σωστά και να μην το ξέρεις.

• Like 1

Χωρις θερμομετρο πως ξερεις τι θερμοκρασια εχει το νερο?

Πιστευεις οτι ο θερμοστατης ειναι σωστα καλημπραρισμενος ωστε οτι ρυθμιση βαλεις,αυτους τους βαθμους θα εχεις?

Ασε που τωρα το καλοκαιρι δεν χρειαζεται ο θερμοστατης,οπωτε και χωρις θερμομετρο δεν μπορεις να ξερεις τι θερμοκρασια εχεις..

Παρε θερμομετρο αμεσα.Απο αναταραξη επιφανειας πως πας?Τα ψαρια σου μαλλον δεν εχουν οξυγονο.

κανε ελεγχο στο φιλτρο μηπως εχει μπουκωσει , τον θερμοστατη βγαλτον εκτος τωρα καλοκαιρι.

Θερμόμετρο δεν έχω αλλά ο θερμοστάτης που τον εχω στους 26 βαθμούς πριν από λίγο δουλεψε. Μήπως φταίει το ότι γύρισα την έξοδο του φίλτρου μου πρως το τζάμι για να ελατωσω την ροή του; τα ψαράκια τα μετρησα και λείπουν τρία όσα και τα νεκρα που βρήκα

Μου φαινεται περιεργο,τι θερμοκρασια εχει ο χωρος που εχεις το ενυδρειο και αναψε ο θερμαντηρας;

Εαν ο θερμαντηρας δουλευει αυτην την εποχη η θερμοκρασια του νερου πηγε στα υψη και

πεθαναν απο ελλειψη οξυγονου.Στους 26 βαθμους που εχεις τον θερμαντηρα δεν λεει τιποτα,

πρεπει να παρεις ενα θερμομετρο(ενα ευρω εχουν) και οταν αρχισουν τα κρυα θα τον ρυθμισεις

συμφωνα με την θερμοκρασια που θα δειχνει το θερμομετρο.

Αποσυνδεσα τον θερμοστάτη θερμόμετρο από Δευτέρα θα πάρω μάλλον είχε μπουκωσει το φίλτρο έβγαλα το σφουγγάρι που έχει μέσα το ξέπλυμα σε νερό του ενυδρείου που ειχα βγάλει σε ένα μπολ και έβγαλε αρκετή βρωμα επίσης είχε μέσα στο φιλτρο πολλά σαλιγκάρια μαυρα μικρά μπορεί να πεξαν και αυτα κάποιο ρόλο; τωρα η ροή είναι κάπως καλύτερη

μου μυριζει οτι εχεις θεμα με τη θερμοκρασια, γτ το μονο που μπορει να σου κανεις αποτομα τετοια ζημια ειναι μονο τα νιτρωδη..... γτ ακομη και πρωτεινικη υφη αν εχεις χωρις αεραντλια και καθολου αναταραξη για να γινει κατι τεοτιο θελει βδομαδα και βαλε....

Το νερό που είναι ελαφρώς θολό οφείλεται στα βακτήρια που προσθεσα μετά την αλλαγή νερού που έκανα; ή μπορεί να φταίει κάτι άλλο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...