Jump to content

Tropic Marin Reef Snow

harris samos

Recommended Posts

το εχει δουλεψει καποιος ??????

το πηρα και εφτιαξα το μηγμα οπως λενε οι οδηγιες

1,5 κουταλακι σε 100 μλ οσμοσι το αφησα το ανακατεψα και εγεινε σα ζελες τωρα αυτο πως το ταιζουμε παιδια ?

το εχει δουλεψει καποιος ??????

το πηρα και εφτιαξα το μηγμα οπως λενε οι οδηγιες

1,5 κουταλακι σε 100 μλ οσμοσι το αφησα το ανακατεψα και εγεινε σα ζελες τωρα αυτο πως το ταιζουμε παιδια ?

Μπορεις να το βαλεις σε ελευθερη ροη κοντα σε κάποιον κυκλοφοριτη για ομαλη διάσπαση σε ολο το ενυδρείο πετυχαίνοντας ετσι και το φαινομενο snow...

εγω εχω το reef snow της brightwell και το ανακατευω καλα πριν και οπως ειπε πιο πανο ο ταν κοντα σε εναν κυκλοφοριτη και ολα μια χαρα!

παιδες ειδα το reef snow του χαρη με την διαληση στο νερο το εριχνε μεσα και δεν διαληθηκε καθολου.

να μην πω οτι ειχε ποση ωρα που ηταν πιασμενο στον κυκλοφοριτη και δεν διαλυόταν....

ολα τα reef snow ετσι ειναι???

Μήπως βάζετε λίγο νερό για την διάλυση του;

Εγώ όταν το χρησιμοποιούσα το έριχνα σε λίγο νερό,το ανακάτευα και το έριχνα σε ροή από τον κυκλοφοριτη.

Δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα,απλωνόταν σε όλο το ενυδρείο.

Έτσι! πρέπει να διαλύσεις πρώτα, την ποσότητα που θέλεις να ρίξεις, σε νερό και μετά να το ρίξεις σε μέρος με μεγάλη κυκλοφορία, για να διαλυθεί καλύτερα!

ετσι το εκανα και δουλευει

απο αυτο τρωνε και τα σπσ η οχι ?

Ναι τρώνε και τα sps...

εγώ τελευταία χρησιμοποιώ της Korallen-zucht!

εγώ τελευταία χρησιμοποιώ της Korallen-zucht!

Μήπως εννοείς το coral snow;

Ναι! αυτό έχει σε snow!

φευγουν μεγαλα κομματια δε διαλιετε σωστα

Φίλε μου επειδή το χρησιμοποιούσα και εγώ, αν κοιτάξεις πίσω στις οδηγίες, αναφέρει αυτό με τα 100mL νερό από Α/Ο αλλά λέει ότι πρέπει να το αφήσεις να ενυδατωθεί για 1-2 ώρες. Αν έχεις και κάποιο άλλο υποκατάστατο (π.χ. εγώ είχα το Pro Coral Phyton) μετά το πέρας αυτού του διαστήματος, το ρίχνεις μέσα και το αφήνεις ακόμα 30 λεπτά. Αν το αφήσεις όπως λέει, μετά το 1-2 ωρο θα εχει διαλυθεί το ζελέ και το ρίχνεις κομπλέ μπροστά στον κυκλοφορητή σου και είσαι άρχοντας!

Φίλε μου επειδή το χρησιμοποιούσα και εγώ, αν κοιτάξεις πίσω στις οδηγίες, αναφέρει αυτό με τα 100mL νερό από Α/Ο αλλά λέει ότι πρέπει να το αφήσεις να ενυδατωθεί για 1-2 ώρες. Αν έχεις και κάποιο άλλο υποκατάστατο (π.χ. εγώ είχα το Pro Coral Phyton) μετά το πέρας αυτού του διαστήματος, το ρίχνεις μέσα και το αφήνεις ακόμα 30 λεπτά. Αν το αφήσεις όπως λέει, μετά το 1-2 ωρο θα εχει διαλυθεί το ζελέ και το ρίχνεις κομπλέ μπροστά στον κυκλοφορητή σου και είσαι άρχοντας!

φιλε επιδι εσυ το ειχες και προφανος το γνωριζεις καλυτερα. κανω το ζουμι με φυτοπλακον μπορω να βαλω και ζοοπλακτον?

επισις μολις γινει το μιγμα ποια ειναι η αναλογια?

Το διαλημα δεν θελει να αρεοθει σε νερο απο το ενυδρειο?

Όπως λένε και οι οδηγίες: "Stir approx. 1.5 measuring spoons into 100 ml (3 oz.) of reverse osmosis water and let it hydrate for one to two hours, stirring occasionally. Next stir in Tropic Marin Pro-Coral Phyton or Pro-Coral Zooton and let it hydrate for another 30 minutes. Now add to aquarium and blend. Pure Pro-Coral Reef Snow solution (without plankton substitute) can be stored for two weeks at room temperature. The size of Pro-Coral Reef Snow particles formed can be influenced by varying the dosage from one to two measuring spoons per 100 ml. Less Pro-Coral Reef Snow will form smaller particles; more Pro-Coral Reef Snow will form larger particles."

Λογικά θα μπορείς να βάλεις και ζωοπλαγκτόν, αν και νομίζω πως ή το ένα ή το άλλο φτάνει. Μου φαίνεται λίγο υπερβολή, εγώ θα τα έβαζα εναλλάξ μία εβδομάδα το ένα μία το άλλο.

Η μόνη αραίωση που έκανα εγώ είναι αυτό που λέει επίσης στις οδηγίες,να βάζω μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα στα 100 mL νερού. Αν και αυτό επηρεάζει το μέγεθος των "δεσμών" που δημιουργούνται στο διάλυμα, δεν ξέρω αν μπορείς να το θεωρήσεις αραίωση.

οχι απλα ηξερα οτι απο τα 100 μλ χιλω βαζεις σε ενα ποτιρη νερο θαλασσινο και το διαλύεις εκει μαζι με φυτοπλακτον και μετα σε ενα κυκλοφοριτη.

ποση δοση ριχνουμε παει με τα λιτρα? μην ανεβασουμε και τα po4 στον θεο!!!!

Και υποψιν τα No3...

Εγω τα ριχνω σκετα :P αλλα αμα βρω το "χιονι" θα το παρω για δοκιμη...

Οτι τα zooton-phyton τα ριχνω μονα τους, δεν τα κανω μειγμα με το reef snow... Το reef snow ειναι κατα βαση διεργητικο για τα κοραλλια, αλλα δεν σημαινει οτι χωρις αυτο δεν θα φανε....

Δεν το εχω γιατι δεν το εχω βρει, αμα το βρω θελω να δω τι διαφορα θα εχει, αλλα ειναι "μπελαδιδικο" για συνεχεια....

Έγινε επεξεργασία - Akridas66

Χαρη εαν αναφερεσε σε εμενα, οχι, ριχνω 2 κουταλακια σε ενα ποτηρι με 300 μλ νερο απ το ενυδρειο και το ριχνω σε δυο δοσης...

Bασικα οι οδηγιες για τα Zooton/Phyton ειναι τελειως διαφορετικες απ οτι του Reef Snow....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...