nemeas 28 Αυγούστου 2014 #1 Share 28 Αυγούστου 2014 Γειά σας. Το ενυδρείο μου είναι 120 λίτρων καί οι μόνοι του κάτοικοι είναι δύο clown. Ο ένας είναι μεγαλύτερος από τον άλλον. Μπήκαν και οι δύο μαζί πρίν δύο εβδομάδες. Από την πρώτη μέρα ο μεγαλύτερος τσιμπουσε τον μικρό από την δεξιά του πλευρά με αποτελεσμα να έχει χασει ο μικρός το δεξί του πτερυγιο. Σήμερα τον βρήκα νεκρό πανω στον κυκλοφορητή. Ο μεγάλος είναι ενταξει. Τι μπορεί να συνέβη. Μου ειπαν να βαλω δυο κλοουν μαζι, τον εναν μικροτερο απο τον αλλον για να γινουν ζευγάρι. Προφανώς δεν δουλεψε. Επρεπε να ειχα βάλει ισου μεγεθους? Ειναι τσαμπουκας χαρακτηρας ο μεγαλος και ακομα και αν βάλω ξανα κλοουν θα του κανει τον ιδιο? Ειναι κατι που συμβαινει? Να μην βαλω αλλο κλοουν και να αφησω το ενυδρειο μονο με εναν? Θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 28 Αυγούστου 2014 #2 Share 28 Αυγούστου 2014 Ειναι του ιδιου ειδους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 28 Αυγούστου 2014 #3 Share 28 Αυγούστου 2014 Καταρχήν πες μας ποιο είδος clown έβαλες μιας και ανάλογα το ειδος η συμπεριφορά αλλαζει δραματικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 28 Αυγούστου 2014 #4 Share 28 Αυγούστου 2014 Εγω πάντως έβαλα δυο κοινούς clown μαζί κ πάνε σα Χιώτες πάντα κ απροβλημάτιστα. Ήταν ιδιιυ μεγέθους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemeas 29 Αυγούστου 2014 Author #5 Share 29 Αυγούστου 2014 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τα clooun είναι amphiprion ocellaris. Το ενα μεγαλύτερο απο το άλλο και αυτο ποθ δεχοταν την επίθεση και πέθανε ήταν το μικρό. Με τα νεα δεδομένα τι έχετε να μου πείτε? Πειράζει που δεν ηταν ίδιο μέγεθος? Μπηκαν ταυτόχρονα στο ενυδρείο. Να βαλω τωρα δεύτερο ή ο μεγάλος θα το σκοτώσει και αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 29 Αυγούστου 2014 #6 Share 29 Αυγούστου 2014 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τα clooun είναι amphiprion ocellaris. Το ενα μεγαλύτερο απο το άλλο και αυτο ποθ δεχοταν την επίθεση και πέθανε ήταν το μικρό. Με τα νεα δεδομένα τι έχετε να μου πείτε? Πειράζει που δεν ηταν ίδιο μέγεθος? Μπηκαν ταυτόχρονα στο ενυδρείο. Να βαλω τωρα δεύτερο ή ο μεγάλος θα το σκοτώσει και αυτο? Τα περισσότερα occelaris δεν παρουσιάζουν επιθετικη συμπεριφορά μεταξύ τους αλλα οπως συμβαίνει με ολα τα clownfish οταν επιλέξουμε 2 ψαρια μονο το ενα μπορεί να αλλάξει φυλο και να γινει θηλυκό και αυτο συνήθως συμβενει με το μεγαλύτερο απο τα δυο.Στην δικια σου περίπτωση μπορει να έχουν συμβεί 1 απο τα 2 που υποψιάζομαι δηλ ειτε οτι η διαφορα μεγεθους ηταν παρα πολυ μεγαλη και συνέβηκε το μοιραίο για τον μικρο είτε υπερβολικά κοντινά μεγέθη ψαριων και σε αυτο το σημείο παλέψανε για το πιο απο αυτα θα επικρατήσει ως Θηλυκό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemeas 30 Αυγούστου 2014 Author #7 Share 30 Αυγούστου 2014 Σε ευχαριστώ ΤΑΝ. Τι μου προτείνεις για την συνέχεια? Να το αφήσω μόνο του το οκελαρις που έχω? Αν θέλω να βάλω ένα ακόμα με την προοπτική να γίνουν ζευγάρι να προτίμησω ιδιου μεγεθους οκελαρις, μικροτερο ή μεγαλυτερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 30 Αυγούστου 2014 #8 Share 30 Αυγούστου 2014 Οτι βαλεις θα ειναι διαφορετικου μεγεθους η μεγαλυτερο η μικροτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemeas 30 Αυγούστου 2014 Author #9 Share 30 Αυγούστου 2014 Μιας και θα προσπαθήσω να βάλω ξανά δεύτερο οκελαρις, σκέφτηκα να βάλω ένα σε μεγαλύτερο μέγεθος από αυτό που έχω ήδη, ουτως ώστε να μην έχει το πάνω χέρι το παλιό που είναι από καιρό στο ενυδρείο. Τι λέτε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 30 Αυγούστου 2014 #10 Share 30 Αυγούστου 2014 Σε εναν φιλο είχε ίδια προβληματα με σενα. Έπεσε ξύλο για 1 εβδομάδα και μετα έγιναν αχώριστοι. Μιλάμε όμως για γερό ξύλο. Εγω του μικρού "που τις έτρωγε" του έδινα ενα 10-20 % για να επιβιώσει. Ομως τα πήγαν μια χαρά μετα. Βάλε ενα μεγαλύτερο και βλέπεις τι γίνετε. Καλου - κακού έχετε τον καλοταισμένο πρίν βάλεις τον καινούργιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemeas 30 Αυγούστου 2014 Author #11 Share 30 Αυγούστου 2014 Σε ευχαριστω "υποβρηχιε"! Εσύ ήσουν τυχερός! Το μεγαλύτερο μου άγχος είναι να μην χάσω και δεύτερο κλοουν από τον "φονιά". Θα κάνω αυτό που μου συστηνεις. Θα βάλω ένα μεγαλύτερο απο αυτόν που εχω, για να του κόψει την μαγκια. Ελπιζω να δουλέψει. Αλλιως θα μείνω με ενα οκελαρις. I will live with that. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasso 30 Αυγούστου 2014 #12 Share 30 Αυγούστου 2014 οπως και τα δικα μου εχουν το ιδιο μεγεθος στην αρχη επεφτε ξυλο αλλα τωρα τα καλυτερα φιλαρακια τωρα αν καποτε αποφασισουν πιο θα κανει το θηλυκο δεν ξερω τι μπορει να γινει .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 30 Αυγούστου 2014 #13 Share 30 Αυγούστου 2014 οπως και τα δικα μου εχουν το ιδιο μεγεθος στην αρχη επεφτε ξυλο αλλα τωρα τα καλυτερα φιλαρακια τωρα αν καποτε αποφασισουν πιο θα κανει το θηλυκο δεν ξερω τι μπορει να γινει ....η επιλογη εγινε τωρα δεν θα εχεις θεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος