Jump to content

Πρώτη Προσπάθεια Σε Malawi

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

επιτέλους μετά από 1 μήνα στρωσίματος του νερού τα 3 πρώτα αφρικανάκια αποίκισαν το ενυδρείο μου.

Βέβαια είναι από την δευτέρα το βραδάκι μέσα και έχω παρατηρήσει ότι όσο υπάρχει φως (φυσικό ή τεχνητό) κρύβονται.

Είναι λογικό κάτι τέτοιο;

post-59550-0-48531700-1409171795_thumb.jpg

post-59550-0-81236700-1409171930_thumb.jpg

post-59550-0-07242200-1409171941_thumb.jpg

post-59550-0-85373600-1409172597_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Johnny37

Λογικο ειναι να κρυβονται,δωσε τους χρονο..αν ειχες και καμια πετρα ακομα θα ηταν καλυτερα..Δωσε μας πληροφοριες για το ενυδρειο και τα ψαρια..

Βάλε κι άλλες πέτρες και φτιάξε κρυψώνες και περάσματα. Οταν λες οι πρώτοι κάτοικοι, εννοείς οτι θα μπούν κι αλλα ψάρια; Μου φαίνεται λίγο μικρο το ενυδρειο.

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Αυτό σκέφτηκα και εγώ, δεν έβαλα περισσότερες για να μην κλείσει πολύ ο χώρος (80 λίτρα μόνο) 80cm x 30cm x 30cm

Τα ψαράκια αυτά μου ήρθανε ως δώρο οπότε δεν ξέρω ακριβώς τι είναι.

Απο οτι βλέπω έχεις labidochromis caeruleus. Ειναι της λίμνης Malawi. Στους 80 πόντους δυστυχώς αυτα τα ψάρια δε μπαίνουν, ποσο μάλλον 8 όπως σου είπαν στο πρασινο πετ σοπ. Άντε στο ενα μέτρο μήκος να έβαζες ενα χαρέμι (1-3) και τίποτα άλλο. Πέρα του τι ειναι και στενό το ενυδρειο. Πήγαινε σε κιχλίδες απο Τανγκανίκα καλύτερα και βάλε πετρόψαρα με την κατάλληλη διακόσμηση αν θέλεις αφρικανικές κιχλίδες.

Τα λίτρα σου μεικτά ειναι 72, βγάλε άμμο, πέτρες.....πέφτουν πολυ!

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Συν ένα στον από πάνω. :) Δοκίμασε με τις αφρικάνες που σου προτείνει ο Πάνος. Να χαρείς και εσύ το χόμπι, να έχουν και τα ψαράκια ένα σωστό περιβάλλον.

Καποια πετ σοπ και ειδικα τα πρασινα ειναι απ τους φυσικους εχθρους των κιχλιδων οποτε μην τα πολυεμπιστευεσαι.Καλα γιατι 8 ειδικα και οχι 7 ή 9??Ενα χαρεμι απο μια μικροσωμη κιχλιδα ισως μπορει προσωρινα να φιλοξενηθει αλλα δυο....Το οτι οι πετρες θα 'φανε χωρο οποτε δεν τις βαζω δεν μου κολλαει..,τα ψαρια αυτα χρειαζονται κρυψωνες για να αισθανονται ασφαλη,ετσι κι αλλιως ειναι λιγα τα λιτρα οποτε δυο τρεις ακομα δεν αλλαζει τιποτα.Το υψος 30 ειναι ή 40?αν θυμαμαι καλα 100 λιτρα ειναι το ενυδρειο ή κανω λαθος?

Ενα ζευγαρι brichardi θα ηταν πολυ καλυτερα..Θα σε εβγαζε απο πολλους πιθανους μπελαδες..

80 λίτρα είναι είναι το ενυδρείο (Monolux της Juwel)

Όταν λες φυσικοί εχθροί;

Πέτρες έβαλα και μου φάνηκαν και πολλές κιόλας, θα πάω να μαζέψω μερικές ακόμα....

80 λίτρα είναι είναι το ενυδρείο (Monolux της Juwel)

Όταν λες φυσικοί εχθροί;

Πέτρες έβαλα και μου φάνηκαν και πολλές κιόλας, θα πάω να μαζέψω μερικές ακόμα....

Eιναι ασσοι στην εξοντωση κιχλιδων :cigar:

η αληθεια ειναι οτι 80 λιτρα παραειναι λιγα εστω και για ενα χαρεμι..

Εγω θα το σκεφτομουν σοβαρα για Ταγκανικα..Κοχυλοψαρα και ενα ζευγαρι πετροψαρα ή Brichardi που ανεφερες..Ατιμη Malawi ομορφη αλλα θελει λιτρα και μηκος..

{Κοχυλοψαρα με ζευγαρι πετροψαρα(πχ julidochromis transcriptus)} ή {brichardi} :usd:

http://www.aquazone.gr/forums/topic/61115-ieenu-aaioaenaassa-aea-eeessaeaao-oco-essiico-tanganyika/#entry550987

Διαβασε το αρθρο,θα σε βοηθησει πολυ.

Καλως ηρθες στα νερα μας :)

Τι χρωμα ειναι τα ψαρακια σου ?

Διοτι αν καταλαβαινω καλα ειναι κιτρινο και αλλο ειναι μπλε?

Τι χρωμα ειναι τα ψαρακια σου ?

Διοτι αν καταλαβαινω καλα ειναι κιτρινο και αλλο ειναι μπλε?

Έχεις δίκιο, δε το είχα προσέξει. Έχει κι άλλο ψάρι εκτός απο λαμπίντο!.....μμμμμ δυσκολεύουν τα πράγματα.

Καλως ηρθες φιλος!Τανγκανιικα μονοδρομος.

Καλημέρα, λοιπόν το 1 είναι κίτρινο με μαύρη γραμμή στο πτερύγιο της ράχης, το άλλο μπλεδίζει με κάθετες ρίγες και το άλλο ειναι σκούρο γκρι με πορτοκαλί πτερυγια.

θα ανεβάσω και φωτογραφίες τους.

Αυτό το κίτρινο είναι πανέμορφο, ειδικά όταν σηκώνει το πτερύγιο με το μαύρη γραμμή......

Το μονο σιγουρο ειναι το πρωτο .http://www.cichlids.com/pictures/pic/Labidochromis_caeruleus_Yellow_Lab-3.html

Το τρτο λιγο απο ολα μου φαινετε (Ισως sokolofi)

To δευτερο αχνα για αλονικαρα θηλυκια jakop την κοβω,αλλα και παλι δεννννννν..

Δωστα ολα πισω,διαβασε καλα το link που σου εδωσα,και φυιαξε ενα ενυδρειο που θα το χαιρεσαι εσυ και τα ψαρακιασου

• Like 1

Το μονο σιγουρο ειναι το πρωτο .http://www.cichlids.com/pictures/pic/Labidochromis_caeruleus_Yellow_Lab-3.html

Το τρτο λιγο απο ολα μου φαινετε (Ισως sokolofi)

To δευτερο αχνα για αλονικαρα θηλυκια jakop την κοβω,αλλα και παλι δεννννννν..

Δωστα ολα πισω,διαβασε καλα το link που σου εδωσα,και φυιαξε ενα ενυδρειο που θα το χαιρεσαι εσυ και τα ψαρακιασου

Θα συμφωνήσω απόλυτα. Τα λίτρα και οι διαστάσεις του ενυδρειου σου ειναι λίγα ακόμα και για ενα χαρέμι απο αυτα τα είδη, ποσο μάλλον για διαφορετικά. Το πετ σοπ σου είπε οτι με 8 ψάρια θα είσαι οκ; Τα υπόλοιπα δηλαδή ποια θα ειναι; Οτι θέλει λέει ο κάθε υπάλληλος! Αν αφήσεις το ενυδρειο σου έτσι το μονο σίγουρο ειναι οτι θα έχεις προβλήματα και ειναι κρίμα και για σένα και για τα ψαράκια σου.

Εχεις κανει ενα σοβαρο λαθος στο ενυδρειο σου,απ οτι βλεπω εχεις βαλει απο κατω χαλικι και απο πανω αμμο..με τον καιρο η αμμος θα παει κατω και το χαλικι πανω λογο κοκκομετριας.Τα ψαρια της Αφρικης σκαβουν πολυ και θελουν αποκλειστικα μονο αμμο,οπωτε θα πρεπει να τα ξηλωσεις ολα και να το ξαναστησεις μονο με αμμο.

• Like 1

Εχεις κανει ενα σοβαρο λαθος στο ενυδρειο σου,απ οτι βλεπω εχεις βαλει απο κατω χαλικι και απο πανω αμμο..με τον καιρο η αμμος θα παει κατω και το χαλικι πανω λογο κοκκομετριας.Τα ψαρια της Αφρικης σκαβουν πολυ και θελουν αποκλειστικα μονο αμμο,οπωτε θα πρεπει να τα ξηλωσεις ολα και να το ξαναστησεις μονο με αμμο.

Ματια κουκουβαγιας εχεςι ? :rasp: που το ειδες ρε θηριο :P

Δικιο εχει φιλε johnny37 ,δηλ φτου και απο την αρχη ξανα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...